Teman tapi Mesra~~

Khamis, 31 Disember 2009

IM BACK!!!!!!!!!

well..IM BACK!!!! meaning???kat tmp keja la ni..huhuhu..cuti da abis..masuk jer opis..PILING OF WORKS WAS LOADED INTO MY TRAY!!!!!! W-T-F^!#!^!^$#^!$


hmmmm...da la sensorg jer arini..pegawai yg lain sumer bercuti...smuga Allah memudahkan kerja aku arini...AMINNNNNNNN.....

Rabu, 30 Disember 2009

anak aku demam...

hmm..imran demam..da 3 ari masuk arini imran demam pnas+batuk berkahak+selsema...da bg ubt demam..ubat sesema...masuk kat montot..still dmam imran on-off..2mlm pertama bdn imran sgt pns..aku rasa bleh cecah 40'C kut..sbb aku try cek suhu da 38.5'C tu pun asik terkeluar jer termometer tu..imran asik cabut jer nk ltak kain lembab, anak aku xnk plak..lagi aku ltak lagi kuat dia melalak, nk bg dia andi pun xleh nk lelamer mcm selalu..sbb imran yg asik tolak shower tu jauh pada dia..hmm..

dengan merengek nyer 1 hal..aku mmg xlena tdo la..smpi aku pun xsihat..nasib la cik somi dokto..dia tlg amikkan mc tuk aku 2ari plak tu dpt (tp dia mintak kat boss dia la..sbb cik somi aku xleh bg mc kat aku)

ms tdo mln atas katil da mcm-mcm aksi dia tdo..tertonggeng la..mintak dukung la..tdo ats lap..pagi tadi imran tetibe bgn merengek trus duduk tepi aku,paler die landing atas badan aku..aku angkat dia xnk last-last dier tdo camtu jer..ikut ko la anak..

weekend ni byk jer story nk upload..tp hold dlu la ekk...

Jumaat, 25 Disember 2009

ULANG TAHUN KE-6

huhu..ada budak kna GROUNDED..uhhhuh tu la nakal lagi..ngeh..ngeh.~~ xlah..budak bujang ni kne masuk lokap sementara ..sbb mama da nk sidai baju jap..ala ciaannnn~~ dia...da la tggl dgn mama jer..papa work..




muker innocent jer...nmpak x ade garis kat pipi dier..cam xclear plak..

korang tgk gambo ni

ni la padah nyer kalu pkai tudun yg ader pin..kan da tergarek kat muker anak aku..(sbb tu la aku pkai tudun sarung jer skang ni..) mls nk pkai cam tudun bawal..cian imran.da xencem da anak mama..
ekceli 25 DISEMBER is MY ANNIVERSARRY!!!! uik..bukan ko kawin bulan 5 ke??? huhuhu..mmg pun tp ini anniversarry hubungan aku dgn cik somi!!!!

25 DISEMBER 2003..is d'day i'd proposed my sweet luvly cute bofren..a.k.a cik somiku..hhuhu. Korang musti pelik naper aku yg proposed bopren a.k.a. hubby cik somi aku???sbb die ugut aku suh proposed dia gak,sbb tiap kali dia proposed aku, xpnah dapat..kitorg mmg xpnah officially couple..tp cik somi aku da berpuluh kali proposed aku mintak jadi makwe dia aku plak xpnah bg kata putus..mcm-mcm alasan aku bg kat dia aku masa tu xpasti ati aku dgn saper lagi...dlm erti kater lain ada org lain..hahahahah tp bebyk kawan laki yg aku knal..dgn cik somi aku ni je lah yg aku paling selalu keluar..mkn..spent time..gelak tawa..nangis..kongsi rahsia..kongsi mknn..sumer la..(even cik somi belajar ka UIAM PAHANG..n aku kat UIAM GOMBAK..) tp dgn laki lain,aku xpernah buat mcm tu..sbb aku xselesa nk buat sumer tu dgn laki lain..

cik somi aku sanggup tgu aku 2thn lbih gak la..dia ckp kalu xdapat aku, dia xnk kawan dgn aku lansung..dgr nama aku pun xnk..jumper aku pun dier xhingin..(CES!!!!) tp laki aku ni jenis xpnah give-up..aku da tolak pun dier still nk try gak lagi...dia pun xtau nape..tp dia ckp HE HAS A STRONG FEELING TOWARDS ME..N HE REALLY FEELS LIKE DAT IM GONNA BE HIS WIFE....~~ huhuhu..dasat kan..

mlm td..aku tertidor awal..(sb nk tdo kan inran..dgn aku pun tertido..skali tgh mlm, aku terjaga.tgk cik somi br nk tdo..dia nmpk aku bg trus dia bg 1 bag..aku dgn mamai pelik la..naper???skali aku teringat..AKU NYER ANNIVERSARRY LA!!!!!! huuhuh..suker..dapat adiah..yeii..yei...inilah adiah tu...


purse "CARLO RINO" pandai cik somi aku pilih...cantik..cik somi aku ckp yg ni last piece jnis kain,yg lain sumer jenis yg kilat-kilat(cik somi xberkenan) aku pun kurang yg klat-kilat ni..huhuh

bleh dia ckp purse lama aku buruk sgt..

HELLO..my purse still ok xkoyak lagi infact cantik lagi..

ni la purse lama aku.."ALAIN DELON"~~aku jarang la bli purse..dulu bli purse yg cap golok jer..yg rm20+ jer..biler da keja baru la bli yg ada jenama..


"ALAIN DELON" ni la purse aku yg paling mahal masa tu...aku pun xhengat sgt harga dia baper..huhuhu..sayang wei kat purse ni..n sayang gak kat cik somi..B..kira perfume set CK-FREE tu prezzy ma untuk b la ekk...huhuhu...

B..TANX..LARF-LARF U SO-SO MUSHY-MUSHY..:)

Rabu, 23 Disember 2009

CAMNA RUPA KARTUN MALAYSIA???

kengkawan kenal x dgn kartuni UJANG??ni akuamik petik dari facebook UJANG..kartunis kegemaran aku..FOUNDER OF UJANG MAGAZINE, n skang aku adalah pengunjung/fan setia jenguk fesbuk ujang ni..memang kelaku lawak nk mati la....
aku dulu mmg suker bd AKU BUDAK MINANG...UJANG..JIBAM..ini antara karya BROTHER UJANG NI...

  • Karya: Aku Budak Minang, Atuk & Aca , Jibam, Intelligent Blues Club (IBC), Usop Sontorion, Cinta Terakhir, Fiona

Aku ade baca part of it la..mmg best..

"Engkau cakap je pandai… tapi apa dia wajah kartun Malaysia, kau tak terangkan," bidas seorang kawan masa aku lepak makan roti canai kat Central Market."Ya tak ya jugak… macamana ek rupa wajah kartun Malaysia," tanya ku kembali. "Mana aku tau… kau yang cakap nak mengembalikan wajah kartun Malaysia… nak kembali… sekarang orang dok tunggu langkah selanjutnya," tekanan di berikan sewaktu aku mengunyah kerak roti canai bercicah kuah kacang dal yang terakhir.

Aku tau, tidak ada sesiapa yang menunggu langkah seterusnya kecuali dia yang memulakan topik pada pagi itu. Aku masih berfikir sedang serangan dari tiga penjuru bermula. Rakan-rakan lain yang sememangnya kaki kutuk tidak henti-henti berhujjah dan hujjah-hujjah tersebut seperti pernah ku dengar… tetapi di mana ya… (dalam website atau blog-blog peribadi barangkali).

"Kau tidak boleh menyekat kebebasan bakat-bakat baru untuk bekarya… mereka tengah ghairah mencari identiti, biar kan mereka explore sepenuhnya dunia ini… mereka ada idea yang segar dan luar dari kotak pemikiran karyawan-karyawan sebelumnya," ujar pelukis naif di sebelah kanan ku. Aku menggaru-garu kepala yang tidak gatal.

"Kenapa persoalan ini tiba-tiba menjadi terlalu dalam dan payah?" tanya ku secara automatik… dan aku pun tidak tau kenapa pertanyaan seperti itu keluar dari mulut ku sedangkan aku memikirkan sesuatu yang lain.

"Maksud engkau?" ketiga-tiga pencabar minda pagi itu bertanya serentak. "Entahlah… aku tiba-tiba jadi hairan apabila kita dalam keadaan yang waras, boleh membezakan pakaian orang Malaysia, makanan orang Malaysia, kepelbagaian budaya orang Malaysia, muzik irama Malaysia, sejarah dan ekonomi Malaysia, politik Malaysia, kenderaan Malaysia dan segala-galanya tentang Malaysia… tiba-tiba kita tak tau macamana sepatutnya kartun-kartun yang beridentitikan Malaysia"

aku tertarik dgn aper yg di bincangkan UJANG utarakan sebagai persoalan "...MACAMANA EKK RUPA WAJAH KARTUN MALAYSIA" soalan dia simple jer..tp cuba korang pk mmg agak payah uk nk elaborate tajuk ni macam kater UJANG "Kenapa persoalan ini tiba-tiba menjadi terlalu dalam dan payah?"

aper pendapat korang...hrmmm...jom pikir...

Isnin, 21 Disember 2009

FAMILY DAY -1

kU bersiaran lagi..huhuhuh..ekceli xder paper story sgt pun...juz last weekend family cik somi ader buat FAMILY DAY dekat LuMut..happening gak..even family pak mentua xramai..

nk upload gambo famliy day ada lam V-Cam plak..nennt la ekkk..ni aper yg ader guna henpon ku yg carok ni jer la ekk..

masa kat sana mmg xleh nk bawak bubur or mknn yg di masak tuk imran,sbb xder fridge..so..aku bli nestum jer la..skali belek-belek la kotak nestum tu..





haaa..jumper yg ni..wahhhh xsangka NESTUM pun menggalakkan "PENYUSUAN SUSU IBU" ni...bagus gak la...terbaca kat entry e-car a.k.a ibu-eiyman..(dia buat entry pasal Curiuos Kids Need To Be Tough Inside) nice entry evn eiyman 100% BF tp e-car x-prejudice bila diminta untuk buat satu column berkaitan susu FM ni..bagus la e-car..salute kat u..

errkk..aper jer yg aku nk citer ni??? sajer jer..nk citer pasal jumper aper yg terjumper tu jer..n nk bgtau kat kengkawan..bacalah entry e-car..rajin e-car buat assignment mcm ni..



ni antara gambo gedik aku ms ber-FAMILY DAY last weekend..yg mulut muncung tu masa on d'way nk gi lumut,lam keta.tgh buhsan dgn adik-adik ipar ku..ahaks!!!

yg gelap tu plak kitorg tgh berkaraoke..hahah giler mic memasing...cik somi aku ala-la nk tunjuk romantik kat mak-pak dier siap nyanyi tuk aku la kunun...

HAVE I TOLD U LATELY -by Rod Stewart

Have i told you lately that i love you

Have i told you there's no one else above you

Fill my heart with gladness

Take away all my sadness

Ease my troubles that's what you do ....(KORG CARIK R SINDRIK LIRIK DIER)

sedap gak laki aku tarik lagu ni..ala-la rod stewart dengan serak² nyer..siap kuar urat sumer..pak mentua aku siap jerit² gi masa laki aku nyanyi bg sokongan huhhu..tanx ekk cik somi ku..pas nyanyi dier mintak kiss,rasa nk sekeh jer paler dier, nk buat aksi plak dpan org.. aku bg hug jer la..hahahaha~~

haaaaa...xdiluperkan anak bujang aku sorang(mak mertua suh bawak walker die) bagus gakk..xya susa-susa nk pegang masa kitorg tgh main game..tu gambo dier tgh seronok-seronok berlari-lari dr ujun padang ke ujun padang..abis kasutmahal adidas tomey dier lunyai die pi lanyak kat tar tu(xper.duit cik somi bukan duit aku pun yg bli..)

Selasa, 15 Disember 2009

WEEK-END STORY MORY....

ni namer nyer pemalas nk upload 1-1,trus guna photoscape jer campur sumer gambo..hahahaha
week-end aritu ge-gurl day a.k.a adik-adik ipar aku + 1 lil'encem boy a.k.a. anak aku..ahaks!!! cik somi tgh BERPERANG dgn org sakit..hahhahaa..gediks giler

korg tgk la..aku bukan main bolin sgt pun duk layan anak lebih..sbb tu aku nyer skor pun skit(GILER-GILER DENIAL NYER LA...)xnk ngaku xreti main bolin la tu

  • anak aku ni aku tgk mcm ader ciri-ciri ustat la..dia kalu masuk tempat yg alala LAGHO ni..dier jadi takut..bunyik dentam dentum bola dia buat muka "cuak-cam nak nangis-mama help me" dier tu la...
  • sekali nmpk kawan terus lupa daratan..dia pun buat HAROK lam boling centre tu, terjerit..jerit dier..terjoget-joget montot tomey dier..
  • tgk la..aku siap duduk kat papan boling punyer la layan anak...nk amik bola pun duk kelok anak gak..hahahahaha...

  • alang-alang gi JJ tgkp gambo dgn SETAN CLOS santa claus, adik aku bg imran pgang janggut org tu..trus buat cembeng takut...hahaaha tgk!!! anak aku mmg islamic..dia kalu org tu bukan muslim dier mmg XHINGIN nk dekat nnt mama anta masuk skola tahfiz ekk
  • tgh kusyuk tgk bola kut dgn papa dier..(anak aku jarang layan kartun la..barney sesikit la..) eceh..HENSEM BOY kat baju tuh!!!!
  • ni masa nk anto uma nanny dier..bgn awal sgt..tgh nunggu papa tutup pintu uma, dier bleh plak test drivin sensorang..eceh..muker xbersalah jer jilat stereng keta+hon byk kali.."PAPA..PAPA...HURRY-UP,TERHEGEH..HEGEH...!" hahaah aku exegerate lbih skit...risau gak aku jiran sbela tgh tdo duk ngamuk, saper MALAUN pepagi duk main hon keta ni..


Ni aksi mlm td yer kengkwn,laki aku sempat lena kejap b4 gi on-call betullah kater orang...
LIKE FATHER LIKE SON...
abaikan perut 6-pack laki aku yg kelihatan itu
erkkk??? naper anak aku mcm tgh berTAEKWANDO jer...heyarkhkhkhkh~!!!!!!

Jumaat, 11 Disember 2009

milestone 9 bln...



WAHH!!! WAH ...!!! ANAK AKU DA MASUK 9 BULAN!!!! WAHHHH... WAAHHHH...

cam xcaya jer..anak aku da nk masuk 1thn..lagi 3bln..saborrr.sabor...

anak bujang aku sorang ni da nmpk PANJANG AKAL SKIT...(ada harapan jd budak CANGGIH nnt).


skang ni imran da pandai....:



  • merangkak dgn laju dan jayanya, biler da merangkak..abis sumer almari,laci, meja GRANDMA dia jelajah n bukak..abis sumer ditariknya..(siap terkepit jari pun ader gak..biarkan...

  • sgt PRO panjat-memanjat,lelebih gi panjat org,s>baby, kat uma nanny dier yg tgh tdo..katil..sofa..u name it..u maybe got it la..

  • suker menjerit..lg tmbh jerit kalu kiter pun duk jerit samer

  • kalu kiter pukulmanja imran..nnt ko pun kna sepakpukul balik dgn dier..even xkena sbb tgn dier pendek kan..hahah

  • suku kata yg mampu diutarakan oleh imran ialah..AABAHH..AABAH..BABAH..VAVAVAVAV...erkkk??PFFRFUURUUUmenyembur> imran xreti nk ckp lagi..hohhoho

  • paling manjer dgn atok dia..dgr suara atok dia boleh pusin paler n badan 360', dan terus melaju pi kat atok dier..kalu ader kaki mmg berlari bdk ni aku ader sbelah pun dier bleh buat BOLAYAN..kecuali biler time menyusu dia carik aku

  • sgt kuat mkn,bg la aper pun kat dier,maner dier bleh telan dier mkn jerdan kuat poo-poo cukup marah kalu lmbt suap mknn kat mulut dier, TP XGAK MEMBESAR..

  • kalu time BF..imran suker menggentel,korang tau dier suker gentel apa??Ni***le aku yg dier tgh isap tu..cet!! memancut-mancut la susu kua masa dier picit tu, xpun sebelah gi tgn dia akan usap perut akuyg mula buncit balik

  • dulu skit punyer susa nk bg ubat(sbb pkai syringe) tp skang ni kitorg da ada solution..kitorg bg ubat pkai SUDU!! so dia igt kitorg bg mknn la..hahahahahah


ekceli byk jer lagi..tp tu jer yg aku igt..

Rabu, 9 Disember 2009

Moment...Aku WIndu.....

HAI KAWAN-KAWAN....!!!
perghh..lamer gak aku xhapdet blog kan.. lamer ker??bukan las week aku sempat masuk ker? HMmmmm....wit-out further ado..eceh!!! skeaping omputih plak.. ni nk citer skit n tunjuk skit adegan-adegan GEDIKS ku..(ni tgkp guna fon baru, sbb fon lamer da xleh nk cass..imran masuk lam mulut terus berkarat tmpt cas nyer..baru setahun lebih fon tu...ranap duit aku..)
Fon baru W-705
Fon lamer tp aku nyer wane merah bukan oren W-610i

pas bli fon terus snap gambo..TESTING..!! TESTING POWER...testing power dgn adikSS ipar aku..kalu ader sesaper berkenan sila bagi nama kat aku...

kna tgkp gambo lebih skit..sbb soknyer aku nk kna pi kusus kat ILKAP Bangi..tgglkan anak dan cik somi selama SEMINGGU!!!! Meroyan sensorang aku kat saner...

alahai anak...alahai cik somi.....korang la intan..korang la berlian aku... Psssst.."B..agak-agak anniversary ni ma dapat x gelang or rantai tangan yang berlian nyer lagi.."

ni saat mak dgn anak nyer plak..mcm-mcm pe'el..sajer try ltak lam boyan..aku rasa anak aku fobia la..dier xleh masuk tmp terkurung mcm buaian..selimut..dier cepat resah.. sbb tu la anak aku xpnah tdo pkai buaian..senang aku...

ni gambo GEDIKSSS... aku masa kat kusus..ni kira tgh SANGAP la ni..hohhoh~~ maner tak nyer da tahap CIMPANZEE aku windu kat anak aku..B..dkat B pun samer..ma windu jer..sgt2..BETULLL..xtipu
ni kira geng aku la..yg tudun putih tu Kak MAziyah..bini si Sofie yg duk sebelah aku xpndg camera tu laila..member opis+member UIA,gamai la kat saner..amer..mahadi..kalu gi conference peguam negara nampak diorg bleh la duk semeja..xrasa canggung la....

Errr..korang pnah x rasa canggung duk semeja dgn kengkawan korang..even da kenal lama or baru kenal..??tp kalu dgn diorg ni best la..mulut kecoh..jenis suker berkongsi OK la...
So..that's it..diantara Moment-Moment aku yg sempat aku coret lam Blog ni..aku da lamer xtinggal komen dkat blog korang..menyinggah nyer tetiap ari..tp mmg xsempat nk tggl komen..aku baca tau stiap entry korang..BETUL X TIPU!!!!!

Rabu, 2 Disember 2009

BERSIARAN.....

BERSIARAN DARI ILKAP- - - -huhuhuh~~

ngantuk nyer hal..dry lecture so aku buhsan gilerrrr..ngantuks sumer..hahahaani on9,pinjam lappay membe jap..lalala...ku stakat ni berjaya mengumpul almost more than 10 btol of EBM..(anak tggl dgn mak mentua di rumah..) shakey aku tgh mengAPLIKASIKAN aper yg mu ajar pada ku...ku tgh penin camno nk bawak balik..ku xbawak keta ni..nk kena naik bas..xpun naik train..adussss..pnat siot....

nk uplod gambo..tp ku xbawak card-reader..so..nex time korg tgk la muker gedik aku ber TRIAL...lalalalal~~

Sabtu, 28 November 2009



Update pic..


Huhu..try..try..percubaan upload pic via new fon sony ku..huhu..

Rabu, 25 November 2009

JIWA KACAU....

HMMMmmmm...ati xsenang ni..nta dapat hadapi ntah x...
nex week aku kna pi kusus 5ari dkat ILKAP....ikutkan nk angkut imran mcm biasa, tumpang uma makcik aku kat sana..tp mak mertua aku mcm xpat folow plak kali ni..so ingat nk bawak adik ipau aku ler tlg jaga...(hmm..mcm xsmpi ati nk suh dier jaga)

So..aku berkira-kira ok x kalu tggl kan anak aku bersama mertua n cik somi di Ipoh..dan aku berkusus selama 5 ari tu..hohohoh~~ mak mertua aku ok jer..dier ckp STOK SUSU EBM PUN ADER BERLAMBAK LAM PETI AIS..MCM BERATUS DA.." adusss..xsmpi 50 pun stok tu..makin susut ada la..aku da xpnah top-up da..duk bg yg fresh jer kat imran..bukan aku xbg guna EBM tu..tp nk buat stok byk tu mkn masa beb..berbulan-bulan gakla..imran ni jnis siang jer guna btol..mlm mmg direct aku jer..kalu aku gi nnt ntah camner mlm dier nnt..mak aku bleh jer get ready btol..tp nk ke anak aku ni..adussss...

adik-bradik aku n mak aku sumer ckp.."IMRAN OK JER..BLEH...TAKUT MAK DIER JER YG XTDO MLM NNT..DUK NANGIS..." huhhuhu~~ yg tu yer gak..kalu korg anak da biasa tdo bwh lengan korg,bleh lena ke tdo ko anak tetiber xder kat sbela????

pak mentua aku plak ckp.."ALAH..BUKAN IMRAN YG NANGIS NNT, NTAH-NTAH PAPA DIA YG LELEBIH..SI MAMA NYER XDER.." hahahaha~~~yokoyo laki aku nk nangis...tp laki aku mmg cengeng skit
gi kusus pun aku xleh stop perah..kna tetap perah gak..kalu x kering susu aku nnt..hmmm..
maner nk ltak sumer EBM tu..nk bawak balik ipoh lagi..x ke haru..adusss....payah la...kna bli kotak polisterine tu la..bli yg kecik la..nnt letak ais kan????


HAPPY MOMENT WITH MY ANAK BUJANG....HOHOH~~BALIK KAMPUNG...

ni citer lain plak...

kan dulu aku ader citer aku sakit tgn tu kan..DE QUERVAIN'S DISEASE pastu aku kna pi buat splint tuk tgn aku kan..haaa..kan aku da buat..korg tgk entry ni tp kesakitan aku makin ari..makin teruk aku rasa..last-last laki aku ajak pi inject stereoid pg td...seriau gak aku ms inject tu..tp xsakit pun..kebasssss jer tgn aku...mcm kna bius..skali ms pkul 10 td agaknyer bius tu da ilang sakit tgn aku berdenyut-denyut..sengal giler..aku mcm nk ngalir air mata aku..

bgtau kat cik somi..dier suh aku ltak blok ais EBM aku kt tgn..dier ckp mmg la pas inject sakit la tmp tu..aper..da siap bengkak tgn aku..ni nk menaip pun mcm guna jari antu jer..bleh dier ckp xder paper..TRY RASA LA!!!!! hangin aku...yg ko pun satu hal..da doktor ckp jgn guna tgn tu yg ko guna gak naper??? ABIS AKU NK MENAIP BUAT KEJA NK SIGN SUMER GUNA KAKI KER..DA TENTU LA TGN KANAN AKU NI...hangin aku..
Doktor tadi siap ckp tgn kiri aku pun da nmpk mcm nk kena..haaa...tgk!!!!! ni penangan keja kat sini la ni...angkut beg gajah tu...hohohoho..salahkan nyamuk kelambu aku bakar lalalala~~

Korang nmpk x yg kna plaster tu..bengkak gemuk tgn aku...kalu x nmpk tulang jer..

Isnin, 23 November 2009

SNOW OF MY HEART...



SNOW OF MY HEART!!!
huhuhu..hati ku beku..
bekukah hatiku..???
bersalji jantung ku..
jantung ku ada salji???


aku tgh menggigil kesojukkan ni..BrRrrrrRRrr..apo SUK ni kayo agak ekk..bia bonar...siap boku jari ni haaa....nk menaip pun payah..bia botul...!!!

Jumaat, 20 November 2009

CELEBR8 BUFDAY CIK SOMI TERSHINTAAAA....


last nite cik somi kesayangan hamba banjer kitorg kat INDULGENCE...huhuuhh..dasat gak tmpnyer..duit pun dasat gakabis... ni diantara gambo menu yg kitorg makan...ekceli somi ku ni jenis layan kedai tepi jalan jer..tp mengenangkan aku teringin nk masuk mkn sini dia bawak gak.. cayang nyer la saya dkat Dr. Acai ni..huhuhu~~ susa nk carik laki camni tau..sanggup berhabis poket demi tekak istri tershinta..ahaks!!!


ni budak kecikyg da ngantuk tp xnk tido.. buat haruk lam INDULGENCE tu..duk tegur waitress lalu-lalang depan mata dier...sbela dia ialah BIBIK nyer yg ke-2.. imran ader 3 org BIBIK kat ipoh,hohoh....tp sumer xreti cuci poo-poo imran..huuhuhu~~ xla..adik ipau aku..form-4,baru balik cuti..bawak skali mkn...

ni plak gambo gedik BUFDAY BOY dgn bini dier..hokk..hokk....gambo gelap sbb suasana lam restaurant tu mmg suram n cozy.. aku rasa gambo ni mcm aku plak pokok krismas tu..lalalala~~
korang jgn plak muntah darah tgk gambo ni..hahaha..disebabkan aku ngan laki aku semalam xmkn nasi lansung..maka laki aku cir**-bi*** arini..dan prut aku masuk angin...kalu da tekak nk nasi..kalu xmasuk nasi skali sehari mmg xsah!! haaa...kan da sakit..

Khamis, 19 November 2009

MY LIL IMRAN..& MY BIG BB


rasa cam da lamer nau aku x tempek muker anak aku lam blog ni..hohohoh...ni la INTAN..ni la PAYUNG..ni la BERLIAN aku...ni la si MUKER-SHOMOT aku duk cium tetiap ari..duk tarik rambut aku tetiap ari..duk wrestling dgn aku atas katil tertiap ari..sehari xtengok muker dier boleh weng woooo...kalu xtgk muker bapak dier sebulan pun xheran sgt ahaks..minta maaf cik somiku yang ku kasihi...

  • ari ni..bufday laki aku..huhuh 19 November ...tahun???huhu..rahsierrrr...aku xbuat paper serprais pun kat laki aku..mcm xder paper jer..ni la bahana kalu da sengkek..laki sindri nyer bufday pun buat mcm wish kengkawan jer..bgn subuh "B...EPPY BUFDAY!!!" tu pun kat tinger dier jer..hahahaah

  • bleh bilang dgn jari kaki kalu aku bg laki aku prezzy, dari zaman bershinta sampai la ni..laki aku jer yg beria dr dlu bg adiah..hohoh..aku kn miskin..dia ada duit bleh la.. boleh ker alasan camtu..?? lalalalal~~
paper pun..aku mengharapkan KEBAHAGIAAN..KEJAYAAN..KEKAYAAN KEGEMILANGAN..untuk DR.MOHD SYAHIRAN MOHD SIDEK..di dunia dan di akhirat aminnn.....yer laaa..kebahagian dia..kebahagiaan aku gak..kejayaan dia..maknanyer aku pun berjaya gak la..(tumpang sekaki)..kekayaan dia..maknanya aku pun kaya skali la kan?? kegemilangan dia...ooppsss..ni xleh nk lebih..takut nnt aku jadi RIAK & TAKABBUR..laki aku xsuker bermegah-megah..(aku jer yg lelebih..lalala~~~)

Rabu, 18 November 2009

SOJUK LA PLAK AIII......

AKU RASA MCM AKU SKANG KAT GUNUNG FUJI....errkkk..tertiber jer OPIS AKU TERTIBER SEJUK BEKU NI..ni kalu stokin aku sarung gak ni TANGAN AKU DA KEJUNG NI..NK MENAIP PUN DUK KEJAP-KEJAP AKU SOROK BAWAH PEHA..PASTU NTAH NAPER AKU ASIK NK MENGUNYAH JER DARI TADI..ni skang tgh ngunyah biskut Tiger..AUMMMM.. aku nk pe'ot kut..huhuh...aku xpe'ot..jd benda lain..ok'ooowwwww...
lalalalala~~

Selasa, 17 November 2009

I BLIV I CAN FLY (free....)

AKU MAHU TERBANG...AKU MAHU TERAWANG-AWANG patut kah aku amik dope?? huhu..

I BELIEVE I CAN FLYYY.....


BILER NK cuti-cuti malaysia ni..HRMMM...ekceli we'ol da bookD flight free gi TAWAU..kitorg nk pi PULAU SIPADAN nex year..weeeeeeeeee..........cik somi nk banjer..elehh..sbb dier nk gi diving jer..org ader lesen dive kan..i ni tggu kat tepi beach jer la.. da byk kali cik somi ajak buat lesen dive ni since bercinta gi..issshkkk xkuaser aku..aku mmg seriau skit kalu msuk lam air ni..IDOK LER TEMAN..


xper..byk gi benda bleh buat kan atas beach tu nnt..
PIC KREDIT TO MR.GOOGLE

Jumaat, 13 November 2009

GIVEAWAY~~Modern Cloth Pad

HAAAA...kengkawan..ni nk bgtau kat sumer..ader 1 GIVEAWAY FREE plak tu..yang menarik minat ku untuk joinventure si NISA a.k.a. empunyer Baby Snowdrop dengan murah hati nyer ingin memberi kepada sumer (yg memenuhi syarat) sample Modern Cloth Pad nyer...YAHOOOOO!!!!

Ini kerana si NISA ni nk memperkenalkan kepada semua her product collection huhuh~~Baby Ring Sling & Modern Cloth Pad.

Saya adalah pengguna Baby Ring Sling ni..even xbli dgn NISA mmg saya n cik somi sgt suker menggunakan Baby Ring Sling MUDAH..RINGAN..FLEKSIBEL..BOLEH DIGUNAKAN BILA-BILA MASA..huhuhu~~ xyah bawak stroller slalu

Modern Cloth Pad pula..even saya masih lagi belum menggunakan nye,tp ke3-3 adik ipar saya telah menggunakan Modern Cloth Pad SERIUZZZZ...ni adalah arahan ibu mertua ku..sbb dia tgk saya menggunakan Cloth Diaper yg sgt menjimatkan itu..so ibu mertuaku suh cari Cloth Pad pula..huhuhu..nk jimatkan duitnyer..korang bayangkan lah..3 anak dara beb..sumer nk pkai jenis yg diorg nk pkai..huhuh..aku kan menantuhantu contoh..menurut arahan..lalala~~

selain menjimatkan..Modern Cloth Pad ni amat enviromental-friendly..at least kiter dpt mengurangkan sampah(lelebih lagi CD & DD ni jenis xleh nk lupus kan..dgn longkang/jamban tersumbat la dgn pad..dgn hidupan sungai/laut duk mati sbb duk try mkn benda-benda camni..kan da menghalang eko-sistem hidupan..ewah..aku tertiber jadi jurucakap WWF / GREEN PEACE plak ahaks..

Kan aku ckp b4 ni nk dapat GIVEAWAY si NISA ni kena folow syarat dier..huhh.. Giveaway ni open seminggu je (until 16 Nov 2009) So scroll down for details k....

Step 1 Copy and paste mana2 code below on your blog. Kire add banner Baby Snowdrop la.

Powered by BannerFans.com Powered by BannerFans.com
deduan aku tampal..

Step 2 Become Baby Snowdrop's follower.ni da lamer da duk folow
Step 3 Make entry tentang Baby Snowdrop's Giveaway ni in blog uolls.
Step 4 Leave your name, email address and blog/website kat comment in this entry yg ni dier nya tawaran lagi dasat..paper hal korang jenguk-jenguk la Baby Snowdrop ni

Selasa, 10 November 2009

biter gumbira!!!

SASPEK DA KENA TRANSFER!!!!! WAHHHHHH....
GUMBIRA KEJAP..(tp still xsolve problem aku..huhhuuh)
sekian entry untuk petang yg hujan ini...

ANAK..OH ANAK...8 months

HOLA!!!!..HUHUHU(curi masa kejap..ader fail nk kna anta kat boss kul 12 ni..hohohda ngantuk la..) da lamer aku xciter pasal anak bujang aku sorang ni..Ya Allah..makin nk beralih bulan macam-macam pe'el dier ..yang canggih manggih plak tu..

kan sok genap usia si anak bujang aku ni 8 bln(wah..xsangka aku penah ngandung ker dulu???hohoho...) dulu ms nk beralih masuk 6 bln, imran buat pe'el xnk minumEBM guna botol..(sampai aku decide nk benti keja gak la..) masuk 7bln dier buat pe'el xnk mkn plak..da mcm-mcm tukar mknn dier duk pusing gak paler dier..sakng..nk masuk 8 bln..haaa..ni pe'el dier skang..
  • kuat mkn da..(bagus..good boy) bagi jer la apa-apa pun..dier mkn smbil mengunyah mcm atok xder gigi..hahaha..beria..kalu lmbt suap jer dier nyer marah kemain lagi..membentak-bentak(ni ko tiru saper ni??papa la..yg buruk perangai sumer papa yer kengkawan)
  • da mula merangkak 2-3 step..WAHHHHH...bagusnyer..suker mama..
  • hobi terbaru panjat orang..ader jalan lain buleh lalu...atas org gak dier nk lalu(haru dibuatnyer..) kengkadang kat uma nanny dier..imran gi panjat ader sorang bb tgh tido..aippp!!!! notty ekk...jgn kaco org tido..xbaik!!!
  • suker nau tarik rambut orang..(dia lagi puas tarik rambut orang dari tarik tudung yer kengkawan..
  • da pandai duduk dgn sendirinyer..huhhuh..tp kena jaga-jaga gak..selalu jer ada aksi-aksi dier terbalik ke tepi berlaku..hohoho
  • bgn pagi..da memekak..bukan nangis..duk menjerit menanyi ntah paper ntah...AAAAKKKKKKKKKK..AAAAAAAKKK..2-3 buah uma sebelah buleh dgr sore dier kalu stat memekak tu..hahhaa..smpi aunty sbela uma ckp.."ur boy haaa very loud la his voice..sound so happy..suda pandai apa sikalang??
  • satu benda ni mmg menyenangkan aku..but at d'same time aku kna berjaga-jaga..ANAK AKU XTAKUT ORANG...sape-sapa nk dukung anak aku dier ok jer..siap pusing n trus depang tgn dier smbil melonjak-lonjak happy lagi..(tp xleh compare la kalu nmpk mama dier...kalu bleh berlari tu..nk jer si imran ni berlari gi kat mama dier..) kengkadang risau gak aku..org sesuker amik anak aku..pastu bawak lari...
  • imran da pandai toleh kalu kiter panggil nama dier..IMRAN..tp kengkadang ALIFF pun dier pandang gak..(aliff ni masa kat uma nanny jer pkai nama tu..) xper la..asalkan nama anak aku
  • suker nau nk dgr org tgh bercakap..kalu tgh nyusu ni..siap pusing berkali-kali nk dgr kiter berciter..uishh..ni menurun dgn papa la ni..xsuker ngumpat..tp suker dgr org ngumpat.. haahahh..erkk..ader beza ker???



ni gambo anak aku tgh merangkak..dpt la 2-3 step..pastu menjulur balik..hhahah siap nari-nari goyang-goyang bontot gi...pedulik kan betis bunting padi ku itu.

ni untuk tatapan aunty n kengkawan sumer..imran n mama nyer...ahaks...


ni kat JJ ipoh tgh tgu papa solat..encem nyer anak aku..lantak la..anak aku..punyer suker la aku nk puji camner.. aku rasa mata kitorg al-la samer jer..uhuhuhu..
ni papa yg kijam ITU telah snap gambo anaknyer tdo pastu send kat mama dier.."LAMBATNYER MAMA MAKE-UPSOLAT...IMRAN SMPI TERTDO..." uloohhh haiii..anak aku..cian dier..



Rabu, 4 November 2009

WEeEeEeEe~~~~

SOK AKU BALIK KAMPUNG..YEIIIII...YEI.....2-3 bulan skali baru aku dpt balik kmpg..cian aku kan..kengkawan aku balik mlaker tau sok..ala....smpi ahad jer kut..(jgn la laki aku balik sabtu ni) uhuks.....

byk benda nk setel ni...(xsedar diri ni..keja byk sempat jer ber-blogging)
  • aku ader 3 kes senin depan (MATI AKU!!!!)
  • ada naziran dgn SASPEK - mencik!!! mmg aku nex week kena tindakan tata-tertib, sbb aku paling sadis dlm opis, doakan aku panjang umo mana tau pas dier sergah,perli menusuk ati jantung kalbu aku..aku mati ker..kena heart attack ker.. errrr..korg rasa ms tu aku bleh sue SASPEK x??? ngehh~
  • kena amik biskut dr Chef Ain - sedap giler bsikut dier..ni kengkawan opis order...korang penah mkn BISKUTI x???
  • adik aku nex week nk dtg tdo uma aku plak..(nk mintak laki aku operate tinger dier..ader lebihan daging) da 2 org adik aku ader kes terlebih daging ni...huhuhu..nasib aku xkna

biler la aku nk dapat tawaran keja baru ni.....

Jumaat, 30 Oktober 2009

Kain cotton (imported)

ni entry kali ni sajer nk tulun kezen..b4 ni dier selalu pi vietnam,bawak balik kain cotton ? silk dari saner..mmg murah-murah..ni diantaranya la..kalu ader sesaper kengkawan nk order kain cotton bleh tgk ekk...

  • warne..exclusive..brg impoterd from vietnam
  • hanya 1 jer ader bg setiap kaler..
  • harge berpatutan..
  • harga xtermasuk caj penghantaran..
  • berminat??? sila email saya siti.nora81@gmail.com

Material: soft Cotton
Jumlah: 4m
Harga:RM70
Status:SOLD
Kod:K1 booked by cik Nik & Myazara




Material:soft Cotton (sesuai buat baju kurung)
Jumlah: 4m
Harga:RM65
Status: available
Kod:K3
BOOKED BY KAT






Material: soft cotton (sesuai buat baju kurung)
Jumlah:4m
Harga:RM70
status:SOLD
Kod:K4 booked by cik Nik

Khamis, 29 Oktober 2009

HIPOKRIT KAH AKU!!! ngeh..ngeh..

td jenjalan kat FB..facebook yerrr...bukan full-breastfeed huhuhuh..skali jumper la gambo lamer ni..hahaah..aku rasa aku xder gambo ni..so aku cilok dr kawan aku..

to tell u all d'truth..aku mmg xbanyak gambo ms belajo...baik skola or duk "U" dulu..(bukan aper aku maner ade duit nk pkai henpon canggih yg ada camera masa tu..camera pun xder..harapkan bopren a.k.a. cik somi bg fon 2nd-hand dia jer kat aku, tuk senang nk bercinter dgn dier nnt..hohhoo (tu la..saper suh ngurat aku yang jehan miskin masa tu..kan da kna sponsor mcm-mcm..) huaa...hua....bukan aku mintak..bopren aku yg bagi tau!! tp kan aku byk gambo bercinter bersama bopren jer..ngeh..ngeh..sila tempeleng aku 10 x henpon bopren canggih masa tu..amik kesempatan..

back-2-d-story-mory..aku dulu amik double degree..civil & syariah law..tp aku ni bukan nyer budak scorer pun..just survivor jer di dedua bidang ni..(nasib CGPA aku melayakkan aku masuk gomen lelagi TPR ) huhuh..tp kalu aku bleh banding kan tahun civil aku dgn tahun syariah aku..aku akan cakap tahun syariah aku is d'best..lecturer dier sgt-sgt baik(sumer laki)tp diorg sgt-sgt mesra pelajar..dan xder pilih kasih..SERIUS!!! berbanding lecturer-lecturer aku yg civil (laki+pompuan)..mmg kna main politik lebih in order to get attention from them..nk dpt soklan free ker..markah free ker..ko kna bodek lebih..tunjuk rajin lebih..slalu bertanya dlm kelas(alala menunjuk gak la..) is common thing la..

aku xtau la kalu kat U lain xder kes camni..tp kat tmp aku ader la..tp batch aku mmg terkenal dgn ke-SEMPOI-an nyer...kitorg budak law sepatutnya kna tunjukkn ciri-ciri LAWYER kan..pkai smart..baju kancing lengan..kasut kilat..baju itam-putih, ala sumer la....!!! tp batch aku bleh di bilang dgn jari nk buat sumer tu..kitorg gi klas..baju kurung biasa/jubah/t-shirt kolar..sliper jamban pun pnah lepas masuk kelas..hahahah..aku plak kengkadang gi tutor dgn jeans(budak syariah tu..astaga..sambil menggeleng paler anak sapa la ni) penah gak la kna panggil dgn ustat sbb outfit aku..ahahahaahah ke aku yg sorang-sorang REBELLIOUS..??hmmmmm

Aku masa belajar xpenah ader blazer sendiri..sumer aku pinjam dgn kawan-kawan aku, naper??

  1. sbb xder duit nk bli
  2. aku allergic pkai baju itam putih ni..
  3. aku rasa aku poyo pkai kot sumer..(hahah)
  4. xkuasa aku..

tp sejak da bekerja..aku da ader 2 blazer..satu labuh paras kepala lutut(al-la baju musim sejuk)..dan 1 gi paras pinggang (leher cutting NEHRU COLAR)..huuhuh,dedua mahal tu..nenanti aku upload gambo blazer aku yg xpenah basuh tu

moral of the story yg aku nk citer pada entry kali ni adalah..aku xleh benci atau menyampah atau berharap suatu hari nnt aku xkena buat benda tu...sbb akhirnya pasti aku kena hadapai gak benda-benda ni..hahaha..erkk..korang paham ker?? yg baju itam putih n blazer tu la..dulu kan xnk bli n pkai sumer..skang ni bleh kater tetiap ari baju itam-putih jer..nyampah aku..!!

sila lah tgk muker aku yg alala poyor ni..HIPOKRIT KAH AKU..ngeh..ngeh...

Jumaat, 23 Oktober 2009

SAKIT HATI TGK PERANGAI MAK CAMNI!!



aper pendapat korang pasal citer ni???aku cukup marah n menyampah kat pompuan durjana ni...elok ko jer yg mati..HAPRAK PUNYER MAK!!!


Seorang wanita yang yang tinggal bersama kekasihnya seorang rakyat Sudan , Afrika yang tinggal di negara ini menggunakan visa pelajar rela bersekongkol dengan 'kekasih gelap'nya itu dengan membuat mengatakan anaknya yang berumur 3 tahun meninggal dunia akibat didera oleh suri rumahnya.

Bagaimanapun, siasatan polis mendapati fakta dalam keterangan diberikan wanita yang bekerja sebagai setiausaha itu meragukan sebelum merumuskannya sebagai pembohongan apabila mendapati wanita terbabit tidak pernah menggaji pembantu rumah yang didakwa melarikan diri sejurus selepas tragedi menyayat hati itu.

Kekasih wanita yang berstatus janda itu bertindak kejam dan tidak berperikemanusiaan apabila seorang lelaki Afrika didakwa sanggup mendera, merogol dan meliwat anak kekasihnya yang baru berusia tiga tahun sehingga kanak-kanak itu menemui ajal.Sumber polis berkata, wanita rakyat tempatan itu dikesan menjalinkan hubungan dengan lelaki Sudan terbabit sejak beberapa bulan lalu.

Menurutnya, lelaki warga asing itu sebelum ini memasuki Malaysia menggunakan visa pelajar dan menuntut di sebuah kolej swasta di ibu kota.“Bagaimanapun, lelaki berusia 24 tahun itu hanya belajar sebulan sebelum tinggal bersama kekasihnya iaitu wanita warga tempatan di sebuah kondominium di Batu 9, Kajang.“Difahamkan, lelaki Afrika terbabit tinggal serumah dengan wanita tempatan itu yang mempunyai seorang anak perempuan berusia tiga tahun hasil perkahwinannya sebelum ini,” katanya.

Menurutnya, lelaki terbabit yang kerap diminta menjaga kanak-kanak terbabit dipercayai sering memukul selain merogol dan meliwat mangsa terutama ketika ibunya tiada di rumah kerana keluar bekerja pada waktu siang.

Walau pun tidak dinyatakan bangsa sebenar wanita tersebut, dari gambar rasanya dia ialah wanita Melayu. Biasa ke tinggal serumah dengan bukan Muhrim ni? Tulah tu hari Kartika dah rela dihukum sebat kerana minum arak ramai pula yang membantah. Akibatnya maksiat terus bermaharajalela sehingga dah jadi perkara begini siapa yang malu? Bukan mereka dan jiran mereka sahaja, ketua kampung dan sehingga bangsa dan agama pun turut malu weh..

BIONIC WOMAN!!!




ni baru jer tadi aku gi buat splint tuk tgn aku..cik somi aku kater xyah inject..yei!!!! xtau la mmg diorg ni jenis baik ramah n effisien ker or sbb laki aku doktor..dia yg buat referal letter..so aku nyer service diorg bg cepat skit la..aku tggu gak kalu diorg buat hal..so far xder plak..GOOD JOB!!!


  1. tu abg. tu baru pas ukur tgn aku..n dier tgh potong plastik yg nk balut tgn aku nnt..
  2. yg ni tmp pemanas..tuk cairkan plastik tu..


ni lah hasilnya...!!!! mcm bionic woman da..tangan ku 1/2 splint..(spital gomen..so xder la jenis splint yg hebat mcm ni) hohoho...agak xselesa gak la pkai splint ni..tgn aku pnuh tulang..so yg keras tu duk langgar tulang kau yg lain..so kalu aku bukak ader area tulang aku merah la...hmmm.. aku ingat nk cari sarung la kat farmasi..musti ader jual kan..ni mcm tu jer mcm aper ntah..(biar nmpk teruk skit..nnt gi court maner tau hakim bg excuse kat aku..ngeh..ngeh....




klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers