Teman tapi Mesra~~

Khamis, 30 Disember 2010

Doin' CTG during 29weeks


Hmm..ni kes smlm la,dr subuh smpi dlm court aku duk rs mild contractn,kengkdg xtau aku contractn ke bb yg grak,sbb kjap keras sume,kjap keras 1/2
Last2 bgtau cik somi nk g spital,sbb laki aku pun ckp mmg ada contrctn,tp bb pusing pun ye gak..tp dia ckp g je check-up

Aku mengharapkn xkna VE,skali dr.adlan ckp,eh..awk nk tetbe tbranak ke..nnt lg susa,sy takt pre-mature dliver nnt
Aku xde la smpi terfikir aku tbranak awl..cek bb..ok,heartbt..ok,VE..jln aku close lg..alhmdllh..
Tp dr.suh aku bt CTG nk tgk kekerapan aku nya contrctn..hmm..da duk baring-rest ada la naik 2x contrctn aku dlm sjam tu
Tp tu smlm,arini kna cek CTG lg..xde contractn pun,tp bb sgt aktif dr smlm..hmmm..ngengado

Aku terpikir kmungkinan2 aku kna contrctn yg agk byk smlm,adakh sbb mlm tu cik somi "induce" aku..haha,cik somi ckp kmungkinan bsar,sbb ITU je la yg ble trigger dgn hebat contractn selain bf..
Hehe,alah..ada byk je lg yg ble trigger contrctn..
So...pas ni dr.pesan..GET REST,NO MORE HARD WORK! Aku DIPAKSA AMIK MC 2ari
Hmm..mcm la bleh kn,da tetiap ari aku trun naik court,duk seret beg gajah aku tu..nk rest camne je..

Selasa, 28 Disember 2010

Sepentot..


Korg prasan x kt ats bonet keta tu ada benda wane pink..
Nampak?
Nampak x??

Korg nk tau benda apa tu? YEZZZaaa..SEPENTOT KALER PINK..

aku dgn laki aku blk keja td,stop dkat traffic lite,skali pusing kanan ada plak spentot tu..aku dgn laki aku ketawa terbahak2 lam keta,giler selekeh nye manusia..

Sapenye keta?yg nyata bkan kaum aku,tp kturunan laki aku,hahaha..C**a la..

Sekian..

Bini optimus prime..


Tpaksa pkai mask dkat opis,sbb da stat rs tkak bengkak,mcm nk seseme,bdn xsihat..
Ni sume gara-gara mass-renovation dlm opis la ni..habuk sane sini..
Imran pun xsihat..jgn la sakit yg dlu dtg blk..cian dia..

Khamis, 23 Disember 2010

wajah-wajah 2nd pregnancy

puas aku cari gambo ms anak dara nk di bezakan dgn ms pregy ni..punah harapan, xdok plak soft-copy..xper nex time..

heheh..ni lah wajah-wajahsuci aku during 2nd pregnancy ni..br 7bln muka+tgn+kaki aku da start blotted ok..dulu ms imran..nk masuk 9bln baru kembang mukaidung sumer..

skang ni bdk opis ckp muka aku muka da xlarat da..jln pun slow & series kangkangmcm paler bb da lock jer kat celah tu da nama mengandung kan..nk ckp camner..mmg camtu la ghupernyer...jgn ko harap muker ko akan cun giler mcm "angelina jolie"

mmg xlarat, da ko kna keja gakkan xkn nk ngangkang jer,bleh jer aku buat dramaminggu ini kat opis & court, tp nnt jd BUAH-MULUT plak kang~~uikss!! ni nk ngumpat ker apa~~ huhuhu

balik keja jer aku da collapse,nk masak pun..tlg skit² je nasib adik ipar ada kat uma, sudi la dia nk tlg masak,tima kasih bebyk yer IDA, nnt akk bwk ko jenjalan KL ekk..hahahah

tp mak tetap HOT&VOGUE MOMMY ho-yeah~~ho-yeah~~

naper ada gambo aku menyusu imran???

YESSS~~ IM STILL BREAST-FEED MY SON EVENTHO IM PREGNANT....xmustahil pun..bleh jer..ada jer lg susu aku, infact da 7bln ni kolustrum pun da start "form"...da start berat & sagging da breast ni..xper pas beranak aku shape-up blk la breast aku mcm anak dara gitu

p/s: cik somi xder rasa nk bg adiah kt bini mu ker ini nnt..penat tau bawak perut dgn muker huduh nitp stil sexy & cun mana tahu pas beranak u nk sponsor SlimWorld ker..gelang tgn emas ker..huhuhuh

Selasa, 21 Disember 2010

BATU PENGHALANG!!

Hmmm..rasa bersalah plak kalu jadi batu penghalang tuk seseorg MENGGAPAI cita-cita eceh..ayat menggapai xtahan tu~~

mlm td ms tdo cik somi bisik kat tlinga ni:

Cik Somi: mayb B xgi Persidangan Neur0sergeon tu kat Phuket..
Si isteri yg tgh mamai: naper..gi jer la..
Cik Somi: Hmm..cian kat ma, da lah tgh sarat time tu, nnt terberanak nnt...b xder plak
Si isteri yg tgh mamai: gi jer la..bile lagi bleh gi, xper..bb xkua lg time tu..pandai la org buat nnt..(psycho ekk)
Cik Somi: hmm...xper la..nnt ada jer lagi kursus tu bleh attend..mesti diorg buat lagi..

pastu trus aku rasa down ekceli lelap dlm sedey, sbb aku dgn anak-anak mcm jd batu penghalang laki aku nk jd speacilist neuro & sakit sbb perut tgh cramp & tergeliat

korang pnah rs camtu x??

Isnin, 20 Disember 2010

Major & Minor Things..

hmm..skang da masuk 28weeks da pregnancy..tp rasa mcm da 8-9bln,berjalan termengah-mengah..perut cramp now & then..perut senak,semput now & there..

cik somi da melarang buat keja uma..sbb melihatkan keadaan aku yg mcm nk terberanak da..tanx B..lap u so much tp aku xde la ikut ckp dia sgt, sbb dulu ms preggy imran rasanyer 9bln pun aku still tegap lagi..

mayb sbb BF & at the time preggy..tu psl la kut..makin penat...



ada lbih kurg 3bln lagi tuk bb-junior kua..aku da siap nama panggilan kat bb-junior ni cuma xder nama full lagi,tgh carik lagi sebahagian barang bb & aku sindri aku da siapkan..TAPI~~...tu lah..perkara yg MAJOR xsiap-siap lagi...korg tau apa?? ni..bawah ni...


kids play-room merangkap bilik aku nk berpantang..(bilik kitorg kat atas) aku decide bila aku berpantang duk bilik bawah je , sbb rasanya aku akan berpantang seorang diri..so memudahkan segala perkara aku nk duk bawah jer..imran nnt kna ajo tdo dgn papa jer

tp tu la..biliknyer baru siap cat jer..(pink+purple) pad getah tu adala separuh..kna cari lg 2set br complete blik tu full pad getah camni..cik somi da janji nk buatkan sumer ni..

hmm..bilo ntah nk buek...nunggu yolah~~~

ni dpt tau plak bln Feb ni cik somi kemungkinan besar kna gi....

Phuket yer..Phuket thailand..bukanlah gi tmp dlm gambo ni dia ckp dia kna attend persidangan which is wajib kalu nk jadi speacilist Neuro-Surgeon

abis aku camno!!! nk ikut gak gi sana!!!! tp aku da sarat time tu..tggl nk meletup jer..mana bleh gixaci..B u kna bawak gak i gi sana nnt, kalu x,xnk kawan da~~

haaa..b4 gi sana make sure bilik setel!!

Selasa, 14 Disember 2010

7 tahun da~~~~



another 10 days...counting to our 7th Anniversary..7th??? naper plak yg ke7 sedangkan kawin baru 3tahun lebih..huhuhuhuh

ni enibeseri couple..heheh 25 Disember 2003 (terpahat dalam cincin tunang aku ni..) baca bebetul yer..OFFICIALLY COUPLE..bukan kawan..kalu kawan kira tmbh lg 2-3thn..huhhuhuh ngengada x aku..bajet aku ni dulu DARA BURUAN LA...hahahaha..siap main tarik tali lg dgn laki aku...nk tp xnk.. bleh x~~hahahaah

aku da get ready ke???hmmm...bufday cik somi pun aku xbg paper..yg ni aku da xtau nk bg aper..aritu mmg la ckp nk 2+1 nyer prezzy... tgk la..aritu bg yg ni kat dia..tp aku xckp la adiah tuk aper..sajer bg jer

kali ni aku nk bg apa la plak..nk bg jam,dia br dpt prezzy dr spital dia jam-tangan mahal punyer..:(

any suggestion???

Selasa, 30 November 2010

Braxton Hicks & Breast-feeding


korang pnah dgr Braxton Hicks??bg ibu-ibu yg pnah mengandung akan lalui fasa ni..yg mana selalunya terjadi pada 2nd or 3rd trimester pregnancy..

Lately aku kerap DILANDA Braxton Hicks ni..bleh kata setiap mlm(kalu ada cik somi) mesti kena..naper kalu ada cik somi jer kna??hahaha bb nk memanjer dgn papa dia la..kalu dgn mama jer dia xnk kaco..hahaahhaha!!!!

Eh..xlah..series..aku nk kongsi dgn korg ni..sbb aku dpt tahu BF pun bleh trigger BH ni..disamping perkara² lain apa tu??korg carik sindri la:) aku google la..ni aku qoute:

"The nature of breastfeeding contractions The hormone oxytocin is often considered to be at the crux of any potential connection between breastfeeding and adverse pregnancy outcomes. When a child suckles, oxytocin is released. Oxytocin is the chemical messenger which causes breast tissue to contract, causing the “let-down” effect which results in milk flow. Through the release of oxytocin and prostaglandin, breastfeeding also stimulates the uterus to contract. What effect might these breastfeeding-induced contractions have during pregnancy? We do know that mild contractions (known as Braxton-Hicks) are a normal part of pregnancy, and usually breastfeeding contractions are mild during pregnancy. One physician notes that clinical observation shows that breastfeeding contractions do not produce dilation of the cervix. Accordingly, in the Moscona survey of 57 mothers breastfeeding during pregnancy, only four women (seven percent) recalled contractions related to breastfeeding at all. The four women who did notice contractions described a broad range of strength from mild to intense, and none had an adverse effect on the outcome of pregnancy. "...http://nursingtwo.kellymom.com/excer...tractions.html

dan aku qoute kat laman lain:

Breastfeeding and Contractions
"Nipple stimulation releases the hormone oxytocin into the bloodstream. Oxytocin is important for breastfeeding because it is the chemical messenger that tells breast tissue to contract and eject milk (the "milk ejection reflex"). Oxytocin also tells the uterine tissue to contract. All women experience uterine contractions during breastfeeding, although they are usually too mild to be noticed. Nipple stimulation can be used to ripen the cervix when a woman is at term, and can also augment labor after it is underway. Postpartum breastfeeding efficiently shrinks the uterus back to pre-pregnancy size.
Given these associations, it seems a short jump to guess that breastfeeding might trigger labor before its time. This question deserves medical study, and it is important to bear in mind that at this time there have been no controlled studies.
At the same time, preliminary data do suggest that breastfeeding and healthy term births are quite compatible. Sherrill Moscona's 1993 survey of 57 California mothers who breastfed during pregnancy concluded that breastfeeding resulted in no apparent adverse consequences to the mothers' pregnancies.2
There are also countless anecdotal reports of mothers who have breastfed throughout pregnancy and given birth to healthy term
babies. Of course, some pregnancies are not destined to proceed as we hope, whether the mother is breastfeeding or not, and so breastfeeding mothers have suffered their share of preterm labor and miscarriage as well.
Most mothers notice no contractions during breastfeeding, even during pregnancy (93% in the Moscona survey).3 Interestingly, even those who experience intense "nursing contractions" often find that the contractions cease soon after ending the breastfeeding session.4 Like Braxton-Hicks contractions, nursing contractions commonly occur without disrupting the pregnancy. How might that work? The scientific literature has a lot to tell us about that. "


http://www.pregnancy.org/article/safety-breastfeeding-during-pregnancy



So..dlm erti kata lain penyebab aku kna BH ni adalah OXYTOCIN punya angkara..sbb aku kan still BF imran..dan bapaknyer..ehh!!!apa kna mengena so hormon ni keluar dgn jayanya, sbb tu aku tetiap mlm kerap dilanda BH..

HAAAA!!! BLEH KNA MISCARRIAGE KE?? relax..relax..kalu kita cek % dia..mmg sgt sedikit(selalunya yg lead smpi miscarriage tu selalunya Real Factor dia bukan BF yer..)..

so camner nk kawal or tahan???haa..ni aku qoute:

"If you experience discomfort or pain with these practice contractions, try out techniques you've learned in class to deal with labor, such as breathing, relaxation, massage, movement and more. Often women will find that simply changing position can help with any pain from these contractions. A nice warm bath or shower can also help relieve any crampy feelings and promote relaxation"


err..aku ada baca somewhere FULL BLADDER pun penyebab BH ni..so sbb tu aku tiap kali aku kna BH ni aku mesti gi toilet ..pastu gerak-gerak pi toilet suma baru lah release BH ni...


jd..mommies sumer..jgn risau nk terberanak plak yer..kalu stakat 2nd trimester tu kna Braxton hicks kerap sgt hanya kerana Breast-feeding or love-making process apakah??? hahahaah~~~

Rabu, 24 November 2010

Penyusuan SUSUIBU itu mmg terbukti satu imunisasi semulajadi

gambar lama semasa di langkawi 2nd hanimun

Penyusuan SUSUIBU itu mmg terbukti satu imunisasi semulajadi daripada sebarang penyakit..disamping mengeratkan BONDING antara ibu & anak itu sendiri..


1perkara yang sgt memberi kesan kepada saya semasa menjadi ibu adalah PENYUSUAN SUSUIBU itu sendiri..tiada siapa yang boleh TRUELY-MADLY-DEEPLY FEEL saat² penyusuan itu melainkan dia kna menghadapi dan merasainya sendiri.


naper aku ckp camtu??


imran dari lahir sehingga umo 1thn 4bln amat jarang kena demam @ selsema @ batuk..kalu ada pun kna demam+selsema +batuk ms kna inject or baru tumbuh or tambah gigi..which is 9months & 1year kalu xsilap..kalu demam pun 1 @2 ari jer


ms ni mmg dia complete set penyusuan SUSUIBU,siang dan malam sbb aku still mengepam waktu ni la ni..da almost 6bln aku stop pum susu..(sbb pregnant) imran pun menyusu badan waktu mlm shj..


aku prasan,sejak da kurang mnum susuibu ni imran da xprone kepada penyakit...sgt senang nk dpt batuk selsema & demam..bleh kata dlm 6bln ni dia da kna demam+selsema +batuk ada skali tu suspect broncholitis almost 3-4x...which is not good la kan..cian anak aku..

selama ni dia la paling sihat kat uma pengasuh tu, skang ni cepat betul sakit sume ni sbb bukan dia pembawa, tp dia terjangkit dr bb or budak yg lain

aku masih mengharapkan susu aku menjadi UBAT SEMULAJADI utk imran..sbb tu aku tahan even sakit & perit ms imran menyusu tetiap mlm..saper xsayang anak oiii~~


korang sanggup ke tgk ank ko dgn tdo xlena sbb batuk,hingus duk asik meleleh jer..


p/s: JANGAN LUPA UNTUK MEMBERIKAN ANAK ANDA SUSU YANG TERBAIK, BAGI YANG MAMPU UNTUK MENYUSUKAN ANAK..TERUSKAN LAH PENYUSUAN SEHINGGA KE TITISAN TERAKHIR~~

Selasa, 23 November 2010

memasing ada buat silap~~



"MANUSIA..TAK LARI DARI MELAKUKAN KESILAPAN.."





heheh..nape aku ckp camtu? mmg fitrah manusia aku rasa..senantiasa melakukan kesilapan, dan dari kesilapan tu lah akan mengajar kita erti kehidupan sebenar..

arini..aku ada 1 kes untuk keputusan kes rogol pada mulanya aku 100% percaya kes akan convict sbb loyer xpnah tunjuk muka ms perbicaraan tp biler 2nd stage, Tertuduh aku kna bela diri, loyer dia datang tanpa sebarang saksi telah berhujah, hakim plak ckp dia akan go-thru sekali lagi segala nota keterangan dan hujahan kedua-dua pihak..ms ni aku da start 50-50,takut kes aku kna buang jer..



ms decision tadi mulut aku terkumat-kamit baca doa mohon pada Allah permudahkan urusan aku pada hari ini, mohon Allah jgn lepaskan si perogol tu..mohon Allah lembutkan ati hakim aku..punyer beria aku kumat-kamit kat court td...mcm beratib da aku rasa..tertiba suma doa,ayat al-quran aku bleh plak lancar td..aku kan bdk skola agama..huhuh



punyer berdebar hati aku~~sekali alhamdulillah kemenangan di pihak aku...TAPI..yg failnyer aku xberia letak hujahan agravating aku pada hukuman..hakim plak terkejut+terkujat sbb loyer xmerayu lansung atas hukuman..

PADAHNYE~~~ aku nyer hukuman dapat xseberapa, hakim aku plak admit kat aku yg dia terlupa nk bagi sebatan..which is wajib for rape cases..aku puji hakim aku sbb dia pun realized kesilapan dia..aku xsalahkan dia..aku pun mengong gak..hahahaha



so~~ aku kna buat appeal gak la..musti boss aku marah sbb aku xberia hujah td..^%*&^%^ aku neves beb!!! siap semput lagi ms dpt keputusan tu.

aku qoute sms dari hakim aku dasat kan kitorg siap main sms-sms lagi dlm court "nama lagi manusia kita ni...buat silap"

Sabtu, 20 November 2010

NAMA-NAMA JAWA

NAMA-NAMA JAWA

Suka tanam bunga – ROSMAN
Pandai membaiki kereta – KARMAN
Pandai dalam penulisan – SURATMAN
Gagah perkasa – SUPARMAN
Boleh mendengar sambil berjalan – WAKIMAN
Selalu bertanya – ASMAN
Pandai buat kuih – PAIMAN
Pakar jualan – SALMAN
Pakar pasal alam sekitar – JASMAN
Pandai melukis, tulis sajak , nyanyi lagu – SANIMAN
Doktor gigi – SUGIMAN
Supaya cepat naik pangkat – YASMAN
Bakal kaki pukul dan dera orang – DERAMAN
Bakal jadi jutawan - RICHMAN

p/s buat mereka yg keturunan jawa, mintak maap awal-awal ekk..cuma nk berkongsi selera jer..

Selasa, 16 November 2010

ERRR...xleh nk pikir~~~

Jumaat ni bufday cik somi yg terchenta...hmm mmg xtau nk bg dia aper..errr..taste dia tggi huhuhu
cadang nk bagi yg ni..
tp da TERRRRR-guna duit bli yg ni

err..kalu aku delay dulu ok x?? tggu nex month..sbb nex month kitorg nyer anniversarry..couple nyer anniversarry huhuhuh
so..aku rasa for this month nyer gift aku bg yg ni jer ok x...hahahahahaah...~~
I LOIIIKEEE~~~

Isnin, 15 November 2010

anak oh anak...~~



There is one kind of robber whom the law does not strike at, and who steals what is most precious to men: time. ~Napoleon I, Maxims, 1815

hmm..mcm xpercaya jer..anak bujang aku lg 4bln jer lg genap 2 tahun..dan lg 4bln jer lagi anak bujang aku dapat adik bujang sorg lagi..huhuh..

imran da 1thn 8bln i.e. 20bln..sgt keletah..genius pada usianya tersendiri..berdikari pada usianya tersendiri. xnk la ckp anak aku SGT GENIUS..SGT PANDAI..SGT-SGT..mcm xmasuk akal plak nnt tp ramai sedara mara termasuk keluarga pengasuh ckp imran nmpk well-discipline,well-behave,kira org xkn risau la kalu anak aku gi uma diorg, konfem xkan ada pasu or kaca pecah, konfem bunga diorg xkna petik sumer..xder nk memanjat sumer..sbb imran jnis duduk,mkn & main di tempat yg sepatutnya..
err..aku rasa ini bukan hasil usaha aku dan cik somi jer..pengasuh imran dan atok & grandma imran main peranan penting gak dlm mendidik imran..apa yg aku bleh katakan ALHAMDULILLAH sekiranya perkara yg baik berlaku pada imran..

Yg aku risaukan..apa AMALAN yg aku buat ms ngandungkan imran, aku da xkerap lakukan kengkadang xbuat pun utk pregnancy kali ini.. dulu byk amalan-amalan baik aku amalkan utk aku mahupun bb dlm perut mungkin juga sbb amalan tu suma Allah permudahkan pregnancy aku utk Imran..kali ni mungkin Allah nk INGATKAN aku agar amalan tersebut perlu diulangi agak TERASA pregnancy kali ini agar dipermudahkan kelak..

atau..adakah setiap pregnancy mmg berbeza???

Rabu, 10 November 2010

DETAIL BABY SCAN...

ptg td gi next check up di Ipoh Speacilist...berat aku naik sekilo jer,BP sumer ok,xperlu amik air-gula sumer..alhamdulillah..huhuh DETAIL SCAN skali..tgk mata..idun..mulut..kira jari tangan n kaki..

alhamdulillah..sumer cukup..
pastu radiographer tu tanya "eh u nk tgk jantina x??" - aku.."err..ok jer"

n guess what.. its gonna be boy..cik somi aku da prasan da,tu psl dia nyer reaksi x melompat sgt,sbb kalu gurl aku konfem dia nk menjerit melompat sumer mcm tgk bola tp dia ok jer boy, cik somi aku ckp bleh tmbh TEAM ARSENAL dkat uma tu..

aku??? alhamdulillah..xkisa sgt psl gender, sbb aku lebih nk tgk complete ker x anak aku..sihat ker x anak aku...sgt aktif semasa scannning yer..asik gerak-gerak jer..kalu imran dulu duk diam jer..da xder org baru nk beria gerak..

ni gambo be-bird anak aku..yg ada anak panah tu la dia..XY = boy

hehe nice view right???

Khamis, 4 November 2010

ENtry TgH MenGONg~~~

Suda 3 hari saya bernafas memalui mulut..tekak perit..hidung tersumbat..paler sakit...ni sumer gara-gara opis yg tgh buat mass-renovation,sumer kasi pecah..gerudi sana-sini..habuk terbang sana sini..kesannya????

tdo mlm aku xlena..sbb idung tersumbat..tekak aku gatal²..duk batuk-batuk jer..dan yg paling xbest...
aku xleh nk CPR dgn laki aku..hohohoh..xsuker tau!!!!
B kita buat camni jer la ekkk...
Cik somiku..i lap u so much..

Rabu, 3 November 2010

i can fix that!!!!

I CAN FIX THAT~~~
Don 't have a spoon?
I can fix that!


Seatbelt broken?
I can fix that!



Car stereo stolen?
I can fix that!



Bookshelf cracking under the weight?
I can fix that!


Can't afford a real GPS?
I can fix that! COOL~~

No ice chest?
I can fix that!



Bet u'ols might be able to use this idea…. Satellite go out in the rain?
I can fix that!

Electric stove broken & can't heat coffee?
I fixed that.


Exhaust pipe dragging?
I can fix that!


Cables falling behind the desk?I can fix that!


I actually think that’s ingenious.
Out of diapers? I can fix that!


Speechless……

Isnin, 1 November 2010

kesah aku~~~~

hmm..da lama rasanya x hapdet citer aku kan..Blog-walking wajib dibuat setiap ari...sumer org yg aku follow aku jengah blog diorg..tp aku malas nk tggl jejak..xper la jadi SILENT READER pun..janji aku teringin nk tahu perkembangan hidup oorg..(err~~bukan nk bz-body tau) juz xnk ketinggalan kalu ada paper yg menarik dlm hidup kengkawan blog kan...


last weekend aku blk kmpg..seronok mmg seronok..imran la suka dpt berjalan, tgk atok dia yg ramai tu..ramai?? nk citer watper kat kampung, alaa~~~ balik kmpg..biasa la..spent time dgn adik-beradik la..da mak aku xder, xkan nk cakap spent time dgn mak aku plak kan...kalu arwah mama ada, konfem aku mintak mama masak lauk kampung yg aku da lama xmkn,xpun aku bwk arwah mak aku ukur sumer sopin complex yg ada kat melaka tu last-last ajak adik aku dgn abg aku jer la berjalan...

ni aksi si budak masham otw balik kmpg lam keta duk try sun-glasses mama dia..sbelahnya plak gambo dia tgh over excited main dkat KIDZ FUN ZONE dkat jusco mlaka...Ya Allah azab nk bawak dia kua dr tmpt tu..

yg lelain gambo makcik dia a.k.a adik aku yg tukang snap gambo anak aku dlm keadaan yg xsepatutnya...bleh le plak dia gi bli cekak tanduk setan tu tuk anak aku..layan jer la~~~ err..sila abaikan persekitaran uma yg bersepah tu yer..

yg ni plak budak bushuk gi mid-valley, papa dia ajak masuk Toy's R'us, anak mula jakun & hilang ingatan seketika..sumer keta moto dia nk try..paling lama melekat dgn keta sport..mintak maap..mama mu ini xmampu nk bli untuk ko ekk..naik keta mama jer..lagi REAL...heheheeh...

da pnat berjalan lelap dlm stroller..ekceli imran mmg susa nk tdo dlm stroller, jgn harap dia nk duk n tdo dlm tu..ntah camner da pnat sgt agaknyer..bleh plak ajak aku bam-bam (tdo) trus aku baringkan lam stroller, pastu jenjalan kejap trus lelap..suker aku,senang nk soping

ni gambo aku skang..da 21weeks da..prut suda mula menampakkan hasil yg LUMAYAN..da start senak sumer..aku rasa aku agak gemuk kali ni..(agak ker~~~)heheh...
TAPI..tapi...ada tapi lagi tp cik somi ckp mlm td... ekceli dia confess kat aku dia ckp kalu aku preggy bdn aku jd lain..more sexier & hottier than before... (ada ke ayat ni ?ke aku pkai letak jer??)
SEXIER & HOT okay~~~~ aku ingat dia memain, yelah nk jaga ati aku kan..tp...AHKAK SUKER & KEMBANG GITU biler cik somi akak ckp begitu!!!!! hhahahahahaahah...
i lap u la cik somi....
p/s: to cik somi kuyg ku sayangi dan yg da mula stat temuk itu... cik istri mu ini doakan cik somi dpt transfer blk ipoh secepat yg mungkin, n gaji yg gomen janjikan dapat sejelepuk dgn cepat mana tahu si istri mu ini dpt rantai or gelang tangan emas kelak heheh..
dan cik istri mu tgh tertanya-tanya kemanakah hala tujuan nex hanimun cum vacation kiter thn depan..sila buat jadual mu ya cik somi..sbb thn dpn cik istri mu ini akan beranak dan kna atend exam PTK... PEACE NO WAR hehehhe...

Jumaat, 22 Oktober 2010

IM CRAVIN FOR TANDEM STROLLER NOW!!!!! please..

aku xtau naper.skang ni aku duk aim tandem stroller bajet la anak-anak aku nk duk dlm tu kan...SCR-5 yg aku duk pkai pun imran jarang nk duduk, ni kan plak nk bli baru..hhuhuhuhu
This one..perghhh..cam best giler..tapi rege pun da nk $2k adusss.. Mia Moda Brand..
yg ni cam murah skit..My Dear..dlm $300 mcm penah tgk kat kedai Cina..hmm..tp material dia sumer mcm xbest jer..hmmm

yg ni Chicco nya brand kalu xsilap..nice..nampak teguh jer kan...price?? ermm..dlm $700 kut..


Yg ni Graco nyer brand..hmm..bleh tahan la..tp ok ker aku nk letak imran dgn adik dia nnt...??price?? err..$700-900 kut..ntah...xsure da convert ke blum..hehehh
hmm..perlu ke x aku bli..KEPERLUAN or KEHENDAK???think No'A think!!!!!!!!

p/s: ada sesaper nk let-go stroller kat aku??kalu ader tandem stroller lagi aku suker..bleh contact blog aku ok..hehehee





Selasa, 19 Oktober 2010

Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be Contest



hehe..tertiber rasa da lama xjoin memana GIVE-AWAY..so skang ni gatal tangan nk join yg ni plak..hehehe
bukan apa..I alwaz thinking i'm Beautiful lelagi kalu time preggy..i rasa SEXY u~~~~ dat's y~~ i nk join GIVE-AWAY ni..sila muntah hijau

sbb masa ni la i rasa i nyer "aset" lebih mengancam, ur face wil glowing, and ur hormone akan up & down..mind you ..my LOVE hormon alwaz UP when im preggy..heheheh

para sponsor utk adiah2nyer adelah...

KedaiGambarKami :


AiVee E-mart:


Stylobubble:

The Honeybunch Marketplace:







gambar ni ke i propose???? huuhuhuh..tuan uma cakap sekeping jer..kalu bleh collage macam ni i da buat byk da..kira sekeping gak..heheh
tp still nk citer gamba 2 dari kana adalah gamba ketika 5months preggy, dan gamba bulat tgh duduk atas krusi tu 9months preggy..heheh still shomeyl isn'it??? boleh blah

TADAAAA~~~~~~


gambar ni di ambil semasa CONFERENCE JABATAN PEGUAM NEGARA di A' FAMOSA RESORT, n masa ni i preggy 5 months..so perut xnmpk sgt..


even tgh preggy 5months, i still can butang my blazer..juz bahagian dada jer la ygxleh nk tutup..hehehe... my frens ckp muka i GLOWIN' heheh..lawak..


TARIKH MELAHIRKAN IMRAN: 11 MARCH 2009
Nama anak: MUHAMMAD ALIFF IMRAN BIN MOHD. SYAHIRAN


skang ni i pun still preggy gak..nk masuk 5months, tp blazer yg i pkai dulu da xleh nk butang yer HORROR..even polis pun duk ckp i da TOMOK!!! mencik!!!!
xnk letak gamba skang..


Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be Contest :
Ini tarikh contest ni...so jom reramai join - 15 Okt - 30 Okt 2010(updated)

Khamis, 14 Oktober 2010

SEE NO EVIL..HEAR NO EVIL..SAY NO EVIL...


bila 2 orang yg profesional bergaduh di khalayak ramai bukan atas dasar profesional..tetapi atas dasar tak puas ati antara satu sama lain...

persoalannya...

  • apa yg akan berlaku pada rakan taulan bg kedua-dua pihak tu??
  • perlukah mereka juga berpuak-puak semata-mata nk jaga ati satu sama lain?
  • bagaimanakah yg dikatakan BERSIKAP SECARA PROFESIONAL??
  • apa pula pandangan pekerja bawahan pada mereka yg dikatakan PROFESIONAL itu??
  • bagaimana untuk bersemuka & dan berbincang antara satu sama lain bergaduh or bertekak dalam erti kata PROFESIONAL??

kengkadang mereka yg menjadi pendengar dan pemerhati adalah orang yg paling mudah dipandang serong, kononnya MULUT LONGKANG..

DITELAN MATI MAK...DILUAH MATI BAPAK...

SEE NO EVIL..HEAR NO EVIL..SAY NO EVIL...

sodeyyyy...

Hmm..ingatkan smlm dpt buat detail scan..skali radiographer ckp bb xcukup matang tuk detail scan..after 2weeks baru bleh..

hmm..kna tggu bln depan jer la...

Rabu, 13 Oktober 2010

18 weeks & Check-up

pregnant


Hmm..arini nk gi nex-Check-up..by rite da bleh tgk gender bb da..heheh..xsabar nk tahu bleh x??? nex entry i letak gamba Lil'Junior plak ekk..

xtau la sbb 2nd pregnancy make it obvius or mmg Lil Junior ni sgt aktif in mama's tummy..

masa imran dulu, he's very "the shy guy" person..huhuh...bln ke5 br dpt rasa pergerakan, tp kali ni..ms 3bln aritu pun da terasa "cuit-cuit"..
kalu during scan plak,selalu "show-off" gerak-gerak kat screen tu..hehhehe..kalu imran dulu, xnk gerak-gerak..duk malu jer..siap kengkadang tutup muka...
She/He very the Bold-One...Be good ok lil'Junior..

Hmm..memacam..hopefully pregnancy kali ni xder masalah..sbb lately selalu sgt berhadapan dgn kengkawan yg bermasalah dgn pregnancy mereka..bb xdevelop so terpaksa D&C, yg maknyer asik kua masuk spital..terpaksa hold keja..xpun anak da ramai & last bb still kecik lagi tp da melekat lagi..naper la masa last pregnancy aritu xikat terus,kalu tau da xsanggup & xmampu Nauzubillah~~~

Seboleh-boleh xnk cakap buruk..mmg each pregnancy differ among others..kita xkan tahu nasib kiter kan..sumer ni macam kafarah dunia la....

tapi yg aku tahu..setiap kali aku pregnant.."HORMON LOVE" aku terlebih-lebih plak..hahahhaha...B u xkisah kan..hahahhaahhah

Rabu, 6 Oktober 2010

FAT???? CHUBBY?? COMEL?? MONTOK?? TEMBAM??? BUNCIT?? BOLATT??


FAT???? CHUBBY?? COMEL?? MONTOK?? TEMBAM??? BUNCIT?? BOLATT??

emm...korg ader masalah ker kalu mengalami masalah seperti di atas?? huhu..ayat buku

ramai org cakap perempuan or lelaki lepas kawin badan confirm naik..bulat..buncit..

hmm..pada aku xsalah pun kalu badan naik sedikit..its shows that yg si somi tu bukan tgh menderita sbb perkahwinan, tu & for sure dia duk mkn hasil air-tgn bini dia jer tetiap ari.. kan org tua ckp jaga ati suami melalui perut

kalu yg pompuan plak..ye lah kan...da jadi tukang masak kat uma tu musti asik kna rasa n makan apa yg dia masak..lelagi ader lawan somi & anak nk abiskan makanan yg konon akan puji sedap jer biler kite masak hehehe...

cik somi saya mmg risaukan kalu berat badan dia naik ekceli dia risau nmpk buncit & gemuk which is pada saya, xder la gemuk mana pun..FYI cik somi sy bukanlah seorang atlet yg mempunyai badan yg berketul² (sbb aku geli nk pegang badan berketul² ni,keras semacam jer aku rasa) tp just nice..comfy to cuddle & snuggle..huhuh..mind my hot language
bila da rasa gemuk tu mula lah dia duk joging pkul 5am,duk nk poser la, duk mkn ns 1senduk jer la...layankan jer la..

kalu saya plak yg berisi, dia akan ckp terus-terang..kengkadang tetiap ari ckp saya gemuk naik 2-3kilo pun da ckp gemuk, saya buat pekak jer..janji aku xsakit..hohohoh..
lantak la kan da hormon mkn masa tu tgh mencanak-canak naik..sedangkan mls nk ikut cik somi joging awal pagi.. mmg sy cukup mls nk berlari-lari yer..

tp cik somi aku dr couple smpi skang ni da inform awal² xnk aku gemuk,alasan??? xnk aku sakit nnt..nama pun doktor kan aku slalu jer balas org kurus pun gamai jer mati awal, ader jer kna darah tggi sumer...hohoh..payah kan kalu bini loyer ni, keja asik menjawab jer..

camner dgn korg???masalah sgt ker kalu berisi???kalu da totally out-of cutting sbb pregnant tu lain citer la kan???

Khamis, 30 September 2010

Contest Gaya Si Comel Berhari Raya..

KENGKAWAN!! BabyIbu dan Azzamoro ada buat contest "GAYA SI COMEL BERHARI RAYA.."


akak suker...heheh..akak try jer ni..mintak-mintak melekat~~akk aim adiah Victoria secret tuh..hehehe..

Camner nk join??? walawei~~ korg tgk jer kat bawah ni


Syarat Penyertaan

* Letak banner di sidebar blog/FB anda dengan link ke entri ini DONE

* Link BabyIbu dan Azzamoro dalam bloglist anda DONE

* Membuat entri mengenai contest ini diblog anda atau di wall FaceBook anda DONE

* Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) DONE

* Jika anda mempunyai beberapa orang anak, boleh upload satu (1) gambar untuk setiap anak.

* Sila nyatakan nama si comel dan umurnya DONE

* Pertandingan terhad kepada si kecil berumur 1 hari hingga tidak lebih 4 tahun pada tarikh akhir pertandingan.

* Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke penganjur BabyIbu dan Azzamoro dan juga semua penaja - rujuk di bawah (no link back will be disqualified) DONE

* Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.




MUHAMMAD ALIFF IMRAN B. MOHD. SYAHIRAN

1 THN 6BLN++
gambar ni ms 1st raya lepas balik dari solat raya..imran pinjam sunglasses ummi-fara dia...atokk!! mana duit raya imran...
wahhh gojes kan!!!

NAK TAHU SIAPA PENAJA CONTEST NI..MARVELES BEB!!!!

Senarai Penaja (ikut susunan abjad)

* BabyRuffkins
* Gin & Jacqie
* Myavenue888
* MySuperkids
* SecretBargains
* Tote Boutique
* Tupperwareville
* Weego Bottles
* Victoria's Secret Heaven

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers