Teman tapi Mesra~~

Rabu, 24 November 2010

Penyusuan SUSUIBU itu mmg terbukti satu imunisasi semulajadi

gambar lama semasa di langkawi 2nd hanimun

Penyusuan SUSUIBU itu mmg terbukti satu imunisasi semulajadi daripada sebarang penyakit..disamping mengeratkan BONDING antara ibu & anak itu sendiri..


1perkara yang sgt memberi kesan kepada saya semasa menjadi ibu adalah PENYUSUAN SUSUIBU itu sendiri..tiada siapa yang boleh TRUELY-MADLY-DEEPLY FEEL saat² penyusuan itu melainkan dia kna menghadapi dan merasainya sendiri.


naper aku ckp camtu??


imran dari lahir sehingga umo 1thn 4bln amat jarang kena demam @ selsema @ batuk..kalu ada pun kna demam+selsema +batuk ms kna inject or baru tumbuh or tambah gigi..which is 9months & 1year kalu xsilap..kalu demam pun 1 @2 ari jer


ms ni mmg dia complete set penyusuan SUSUIBU,siang dan malam sbb aku still mengepam waktu ni la ni..da almost 6bln aku stop pum susu..(sbb pregnant) imran pun menyusu badan waktu mlm shj..


aku prasan,sejak da kurang mnum susuibu ni imran da xprone kepada penyakit...sgt senang nk dpt batuk selsema & demam..bleh kata dlm 6bln ni dia da kna demam+selsema +batuk ada skali tu suspect broncholitis almost 3-4x...which is not good la kan..cian anak aku..

selama ni dia la paling sihat kat uma pengasuh tu, skang ni cepat betul sakit sume ni sbb bukan dia pembawa, tp dia terjangkit dr bb or budak yg lain

aku masih mengharapkan susu aku menjadi UBAT SEMULAJADI utk imran..sbb tu aku tahan even sakit & perit ms imran menyusu tetiap mlm..saper xsayang anak oiii~~


korang sanggup ke tgk ank ko dgn tdo xlena sbb batuk,hingus duk asik meleleh jer..


p/s: JANGAN LUPA UNTUK MEMBERIKAN ANAK ANDA SUSU YANG TERBAIK, BAGI YANG MAMPU UNTUK MENYUSUKAN ANAK..TERUSKAN LAH PENYUSUAN SEHINGGA KE TITISAN TERAKHIR~~

2 ulasan:

Huda berkata...

yup setuju..teruskan susu ibu..huda nye tut sakitla..susu macam dh xde :( sian kat husna..

Cery berkata...

salam kenal... betul tuuuu..susu ibu is the besttt penawar and remedies..jemputla ke blog bac aentry ttg susu ibu,imuniti dan kenapa baby still kerap sakit walau minum susuibu http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/11/minum-susu-ibu-tapi-bayi-masih-kerap.html

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers