Teman tapi Mesra~~

Khamis, 29 Disember 2011

dia da datang da~~


OH OHHHH~~ OHHH~~ OHH~~~ 
DIA SUDAH MUNCUL ...DIA SUDAH MUNCUL...


Rabu, 28 Disember 2011

ragam si erfan


teman mama dekat opis buat keja..elok jer baik tdo je..ekcelidia tdo sambil nenen ok, gaya duduk punyer..

yg ni mama bli khas tuk erfan!!! dia suker gigit pastu buang crocodile tu..


yg ni..si abang tgh tdo..dia buat hal sindri..main laaa!! 

auwwww!! sexy nyer e-pan mama, nmpk lurah dendam..heheheh!!

cookies femes-anonymous..

haaa!!! heheh..ni spesel entry tuk si minah ni..heheh, sanggup datang opis aku tetengah hari buta nk suh aku rasa cookies dia.."femes anonymous"
seriuosly..NOT-BAD OK!!! xterlalu main mcm famous-amous rasa gula merah dia..nestum..kacang(aku rasa walnut kut, xpun badam blend)..n cip coklat..

haaa..ni la orangnyer with the cookies..muker pnat baru balik high-court..abis sumer loyer org mahkamah dgn DPP i.e. aku le tu..dia suh rasa cookies dia..bleh la pasni ko bukak 1 lg blog cookies...ko nk letak apa arin aritu ko cakap?? B.A.K.E.R.Y.N??? hhahahah...ok la.

ko tengok!! ko tengok punyer besor cookies dia buat nk bg kengkawan makan...ello kalu besor ni ko nk jual mmg bleh muflis ko nnt..hehehe...tp xper arin..janji sedap..


Citer pasal handbeg...

xtau naper kali ni aku mcm nk citer pasal barang aku..barang yg CONFIRM la org pompuan pkai..
ni di antara minat aku gak ni..kumpul henbeg..

aku pasti la korg sumer lelebih lg kaum pompuan/gurl/bini/wanita mesti la ada aktiviti kumpul henbeg ni..xkisah la ada brand ke xder brand..janji cantik-menarik-tertarik-da boom!!

nk kata byk sgt koleksi xder la..ni mana yg aku jumper dan masih elok dan msaih aku simpan..(yg lain aku da bg adik-beradik aku..)
yg ni..henbeg hantaran kawin..hehehe nampak biasa jer kn..nampak biasa-bodoh jer ghuper tp 1st beg mahal yg aku bli BRAUN BUFFEL  tu!!
yang ni bleh dijadikan SHOULDER-BAG @ SLING-BAG
skang ni da nmpk season skit beg ni..yer la..da sama umo dgn perkahwinan aku..so agak faded la warna dia..yg bestnyer henbeg ni siap ada bracelet dia bg..bleh ltak kat beg or paki as bracelet..




ini plak beg kerja aku..yg mcm henbeg besor gedabak tu my hubby docta blikan as a gift, ekceli dia adalah jenis TOTE-BAG tp versi besarrrrrr punyer cian kat bini duk kendong fail besar dkat court jenama SEMBONIA, bagus beg ni..seriuosly mmg tahan lasak, xder cacat cela mahupun koyak..
besar giler kan henbeg ni..!!

haa..yg kotak beroda tu plak beg tuk aku..gomen bg pinjam..aku panggil BEG SERET+TAYAR GEDEK-GEDEK..huhuhu..kalu brg gomen bg mmg xder kualiti sgt



yg ni..aku bli murah jer..RM49 je..da nk 3thn guna..still nmpk mcm baru lg..tp hanya sesuai tuk ke opis jer la..yg ni jenama aper ntah..macam jenama cikai, tp aku bli dlm parkson tu!! kira bukan jenama cikai la kan??
yang ni kira TOTE-BAG gak la..

yg ni plak henbeg aku yg skang ni aku duk bawak..
aku suker..sbb sesuai nk dibawa kemana-mana..xkira acara formal @ xformal sumer bleh..bleh jd sling-carry or shoulder-carry. 
jenama?? ala..terang-terang korang bleh tgk jenama apa..
aku bli guna duit sindri tau!! tp tmbh dgn baucer  RM100 hubby dpt kira aci la tu aku bli..
setakat ni yg ni TERUNGGUL la.."MADISON LEATHER SOPHIA", yang ni jenis SATCHELS @ CARRYALLS, baru je lg ni..adalah dlm 2bln "turun flight" 
hehehe..cik somi tuan Docta banjer..aku cuma tukang tunjuk je dkat internet..heheheh..

haa..setakat itu jer la beg yg MASIH LAGI berada dlm simpanan aku..yg masih elok dipakai, dan aku sayang..

So...korang camner plak..kongsi ler.

p/s: korang perasan x yg beg mahal sumer contribution dr Tn. Docta...hehehhe aku mmg bli yg murah jer..cap golok pun aku bli..heheh, MAK XSANGGUP NK LABUR MEMAHAL NYAH!!!

Khamis, 22 Disember 2011

Docta...u shud know better~~~hehehe


dear my hubby...its true right???

p/s: yg paling best yg last skali tu kan..ADMIT IT!!!!

Dear My Docta~~

its sound like me~~~ hmm...


OK..I ADMIT...YEAH~~  YEAH~~~ ITS SOUND LIKE ME..but its not me...ekekekeek!!!

Khamis, 15 Disember 2011

Persidangan Pendakwaan seMalaysia...

6-9 Disember aritu aku kna attend persidangan pendakwaan dkat Hotel Zenith - Kuantan..so far hotel dia ok..5star kan..wajib la selesa..malas aku nk tgkp gambo bilik dia..korg bukak je la laman web dia


ni diantara aktiviti yg berlansung kat sana..
yg tudung biru tu Zairani..br je dpt bb 3bln lepas..
yg aku tunjuk ni sumer aktiviti sosial-kemasyarakatan-sukaria, ada gak aktiviti yg serius..talk with our the only Attorney General - Dato Sri Abd. Ghani Pattail, Tun Abdul Majid, Tn. hanafiah..gamai lg la..kalu aku cakap pun bukan korg kenal pun..

ni diantara kengkawan aku kat sana..
yg BOLATT duk sebelah aku tu rakan sebilik selama 5thn berturut di UIAM-sekelas-sepersilatan-skang ni sekerja...muahahahahha
yg lain tu rakan DPP 


ni la yg pakai mlm dinner tu..tema adalah PURPLE  ye..aku xdok baju purple lip-lap..ok la kerawang kebaya aku kaler purple & skarf purple cukup laaa..hahahah
ahaks!! hot-vogue x i...heheh, eh!!mcm nmpk spare-tyre perut plak, alaaaaaa....


p/s: da lama aku xder anta entry kan..ha..sekali 2 aku ltak..

heart them so much

teman mama dkat opis

ini budak suda 9 bulan..
sgt cheeky..manja(asik nk dgn mama je, xleh la aku nk berdiri or jauh skit dr dia, mmg melalak siap mengalir air-mata sumer)..stranger anxheity yg sgt²
gigi masih 2 xtambah-tambah(dr 6bln da ada) 
vocab - amma/mama, papa, abba(abg) & anneen~~(nenen)
da bleh mernagkak+memanjat dgn terer..buat twinkle² or genggam gamit, tp skang asik duk clap-clap je..dgr lagu "if u happy" dia clap, dpt masuk bola or berjaya do something wit his toys pun clap² gak..
suker membebel & senyum..hehehe..suker kita dukung(mei-tai) dr letak dlm stroller..
erfan ni dia isap pacifier tp bukan secara tegar la..imran mmg xisap paci kalu aku curi paci dia n sumbat lam mulut aku nnt dia akn cuba tarik pastu main sumbat mulut dia-mulut aku..

swimmin dgn papa dkat Zenith Hotel-Kuantan

si abang..da 2thn 9bln, habit dia skang asik nk bercerita apa yg dia achieve or buat "mama td abg...~~" kengkadang dia nk bercerita, mmg beria la dia stat citer..tp nnt dia stop tgh² sbb xleh nk carik or guna vocab apa, heheh cian dia..
kalu xjumpa aku, imran ni jenis makan je..asik-asik lapar..pepagi mintak nasi..kejap pastu buah/keropok/coklat, pengasuh & mak mertua aku pun mengiakan..tp bila dgn aku..punyer la susa-liat nk mkn..apa xnyer asik nenen jer


ni aktiviti or gelagat anak-anak..
bulan 10-11 life aku asik risaukan anak-anak jer..
1st raya haji aritu si abang kna chicken pox, cian dia
(xsempat amik antiviral..abis bertanda penuh satu badan dia), 
elok da nk kering 2weeks after si adik plak yg kna nasib kali ni sempat amik antiviral, so xnaik byk) 
elok jer si adik kering chicken pox dia..demam panas+selesema batuk plak dedua..serius mmg penat  berat badan memasing jgn ckp la..mmg trun,kurus jer memasing nasib menyusu xder problem..
si abang duk bg ubat kat montot je lakut mulut mcm nk bersilat jer dgn dia
 si adik jer la susa skit..dgn kahak nyer so dia agak susa nk bernafas..kna la angkut pagi b4 g keja..tghari..n mlm gi spital buat nebulizer sumer..punyer la xnk kna admit wad
aku ms kcik arwah mama pnah ckp aku pnah kna semput..so kira aku ni pna ada childhood asthma tp seingat aku, aku xpnah kna admit hospital or sakit yg smpi kna bawak klinik melainkan demam or nk cabut gigi jer

erfan ni dia ada problem darah skit..
iron deficiency- low red blood count..so dia agak pucat skit. aku duk igt keturunan cina sbb tu kulit dia fair jer..tp dokto asik tanyer whether aku or family ada yg kna Thalasemia/anemia..so far aku xde pnah dgr sedara mara aku kna..sedey aku kalu aku penyebab dia kna:(

hmm..so far itu jer yg nk di citer kan..

p/s: mmg seronok ada anakhasil percintaan suami-isteri tp bukan mudah nk menjaga mereka..tp percayalah..aku bahagia bersama mereka..

Isnin, 14 November 2011

korang rindu aku x???

HAHAHHAAH~~ status /tajuk x memadan kan..macam la aku ni femes-amos sgt...Ada aku kesah 
da lama aku xhapdet paper kat blog aku ni..nk tepek gamba anak pun x..bukan xsempat..tp xder feel plak nk hapdet..

ni cik somi la ni..dia yang tanya.."NAPER X-HAPDET BLOG" yerr~~ cik somi aku suker curik-curik baca blog aku nih..ala aku tahu dia nk tgk aku ada citer psl dia ke x.. hehehe...ampun cik somi...
I lap u Dr. Syahiran!!!

weekend ni sangat buhsan a.k.a. boring a.k.a. boredom, baik aku..adik ipar aku pun sama..nk kua gi memana pun xleh..imran xelok lg chicken pox dia...
da seminggu da gak kena..since raya haji aritu..tp skang ni da mula nk kering da sumer kuping dia..

so last nite..cik somi onkol..so aku decide bawak gak adik ipar aku kua..bawak je la anak² skali..kitorg gi Tuity Fruity dkat uma jer...hahahha..cik somi jeles xpat join
ni budak  yg kna chicken pox..memula je beria nk makan eskrim yogurt..pastu da mula xnk...
so~~ aku gak la kna abiskan...hehehe 
ini antara baju fevret anak aku..JERSI HARIMAU MALAYA - & ARSENAL adalah baju fevret..
korang tgk la bawah ni..gigih aku dgn babywearing si erfan..erfan pun beria makan...hahaaa

ni budak manja ni...da 8bln da..
so far yg aku perasan...6bln da kua gigi dua batang, da mula mengengsot dgn laju..
bila nk masuk 8bln jer da mula memanjat..nk berdiri..yg paling best da mula bercakap..diantara words/vocab yg jadi pilihan  MAA-MAA..AaaMAa..xleh langsung aku hilang dari mata dia..sanggup dia mengengsot smpi dapur..ketok-ketuk bilik air sumer PAPA..kengkadang A-NENni bila da ngantuk or nk nenen
haaa satu hal lagi si erfan ni mmg stranger anxhiety yang agak-agak menyusahkan aku..heheh dia antara papa dia dgn aku..dia mmg pilih aku jer..PENAT MAK HOKEY!!!
dulu atok dia pun dia xhingin..siap tolak muka atok..tp skang ni dia tau atok dia gajin bawak gi jenjalan kua uma tgk bird..cat sumer..so dia da suker la..tp tu sumer berlaku kalu dia nmpk atok dia bersiap-siap bukak pintu sumer,kalu masuk uma jer tetap carik aku

ni si budak manja tu..pantang kalu abang dia tgh nenen,dia pun sibuk nk suh kita dukung dia..
pandai memberontak plak tu..siap tarik rambut abang dia...cubit muka abang dia...naik atas badan/kepala abang diayang si abang ni tahu mengadu jer.."MAMA..E-PAN TGK EPAN..MAMA..EPAN BUAT" kememeh..

Khamis, 3 November 2011

BILA DIRI DI SALAH ERTI~~

bila diri di salah erti.. bila buat baik di sangka menunjuk @ dibuat-buat, bila buat bodo @ xtau di kata berlagak sombong, bila mulut pantas berbicara di kata menuduh, bila nak curahkan kasih sayang di kata xbertempat..bila cuba mengambil hati dicemuh lagi..
manusia..mahu apakah lagi kamu...


✿ Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI..

❤ Bila jadi baik, ORANG MELUAT..

✿ Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM..
❤ Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata... "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."

✿ Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA..
❤ Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN..

✿ Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS..
❤ Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR..

✿ Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'..
❤ Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free..

✿ Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."
❤ Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."..

✿ Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"..
❤ Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"..

✿~ Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :

~♥> Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia...~

Rabu, 2 November 2011

bila isabelle start cuak..aku pun mula cuak gak..

ni gara-bara si isabelle la ni!! dia duk post pasal CUAK tu kan..aku pun da muler TERpikir-pikir la ni..


hmm..si abang da 2tahun 7bln++..si adik da nk masuk 8bulan..
alhamdulillah..dedua anak aku still breast-feed..YERR~~ DEDUA BREAST-FEED


si imran akan BF kalu nmpk mama dia jer..mind uols..dia cume direct feeding erfan plak..both i.e. direct & botol(EBM)..alhamdulillah si erfan xder problem puting/botol macam abang dia dulu..

so far~~alhamdulillah susu aku masih ada..cukup malah lebih dari cukup (kalu stok tuk sebulan kalu aku xder tu cover la~~) aku xder niat sgt nk tambah stok susu kepada DOUBLE OR TRIPLE..ekceli bleh je buat, tp pikir balik xmuat kang peti-ais mak aku tu..

TAPI!!!
lately ntah kenapa im start craving for eating this & that..kafien & coklat(sanggup lepak starbucks after court sensorg) or something yg bake or grill(aritu gi Kenny Rogers) la..keropok la..

makanan yg lain jgn cakap la..xmenolak yer..sumer nk makan n rasa..(perut aku da rupa org mengandung 4-5bln da)

apa??mengandung??uishhh...xkan lah..tapi aku lum period lagi ni??da 8bln lum period kalu imran dulu lepas 4 bln da kua da..ok..da stat cuak..anak kecik lagi ni..aku rasa aku buat je "protection-kubu-pertahanan" yang kuat..hmmm...

UISHH!!!! jangan la..!!

ble x, aritu aku luah kat cik somi aku yg lately aku craving for chocolate, bleh dia dgn selamber & skeptikal cakap "confirm ekk xder isi dalam tu.."
aku?? W-T-Flinstone ok..!!
ewahhh bagi buah gari kang!! bini awak ni tenaga pengajar Silat Cekak hanafi yer..Eh!!! Bekas Tenaga pengajar  sebulan la awak poser nnt..memain plak..cehhh!!!
tp selepas itu dibalas dgn hug&kissess from him hehhehe...elehh..takut bini kecik ati la tu....

p/s: InsyaAllah xder paper kut..tgk susu ada jer..aku jer yg malas nk pam heheh

Jumaat, 21 Oktober 2011

Really Miss Them So Much...


  
tiber je..teringat dua budak shomot buah-hati-pengarang-jantung mama ni..
xsanggup tgk segala kesengsaraan dunia berlaku pada kamu berdua..
Doa mama semoga kesihatan..kejayaan..kebahagian....untuk kamu senantiasa

Miss this Guy too~~~
Cik Somi..tahun ni kiter lum gi memana lagi kan..
HmmMMmm bile nk buat our own "Family Day"~~~

Khamis, 20 Oktober 2011

UIA gantung tugas Aziz Bari


WAT??? DIA KAN LECTURER? LECTURER CONSTITUTION~~ HELLO!!!
SALAH KE DIA BAGI PENDAPAT..BUKAN KE DIA PAKAR PERLEMBAGAAN..& SELAYAK NYER DIA MENGELUARKAN PENDAPAT DIA..BETUL LAH??
NI ADER PLAK YG CAKAP DIA MENDERHAKA SULTAN??
KNA TUNJUK SEBAB??
AND NOW...GANTUNG DARI UIAM??

wat if kalu  nanti ada isu perlembagaan, kita nk rujuk kat sape??? kat lecturer engineering ka, lecturer human Science?? oh..x..Lecturer Medic xpun kita rujuk je la kat sesaper macam isu hudud haritu kan..rujuk artis gitu~~

P/S: skang ahli akademik bg pendapat pun org  xnk dengar..duk la dengar duk la percaya org politik tu bercakap..diorg tu TIN KOSONG jer pun..JUZ NK PUBLISITI..buat kesekian kalinya..aku malu jadi budak UIA..

sekian..

Rabu, 12 Oktober 2011

ada cadangan??nak cantik!!!!

aku prasan lately kulit muka aku agak kusam & mcm gelap la mcm da ada wrinkle kat mata..dulu duk pakai foundation revlon rasa mcm muka da cantik da..nampak cerah & flawless sila muntah aku tau prasan kan...aku sedor..

tp serius la..ada sesapa nk cadangkn pencerah kulit yg xmahal sangat+ x oily + sesuai pakai dgn foundation revlon aku. hehehhe
bukan apa..da dapat husband yg mix-chinese wajib la kan warna kulit dia kunin langsat kan..da aku ni confirm kulit muka melayu ni wajib la kan bukan kunin lansat..ala-la nescafe-latte camtu la...

ala!!!! nak cantik putih cerah gebu berseri gak!!!!!!!!

aku selit gambo anak aku yg sulung..
ko tgk perangai dia..??skang da pandai pilih baju yer.."YANG NI XBESHH..TU X-BESH.." nmpk bj swimming, nk pakai..nmpk bj arsenal, naka pakai..nmpk baju harimau malay pun nk pakai..tu sumer baju pakai waktu nk tdo mlm yer..sedangkan baju tu sumer baju siang..- ko nak mak ko jd rimau tetiap ari ke nak???camner ntah aku ble layan ke menurun ikut perangai mengong mak dia? EH!!! saper mak dia??bukan aku ke??

ni gambo budak manjer, asik nk duk dgn mama jer..budak baik..budak yg sangat xkisah dgn abang dia..suker kalu abg dia layan dia..jd besfren la nnt korg..
si abang pun bagus jer jaga adik dia..tlg amik walker..tlg dodoi adik dlm car-seat/buaian kalu adik nangis..selalu cium adik plus sebarkan virus selsema&batuk pd adik sabor jer la~~~

Isnin, 10 Oktober 2011

wat's happen wit Secret Agent Nora??

 we as a couple there..heheheh
thanx so much my laling hubby..da 2 x bufday present i tgk Teater Datin Tiara, 1st PGL, 2nd yg ni la..hehehe
 nk amik gambar dekat sebela-sebelah bouncer xbagi plak...hmm
 ala..sumer pusing tempat lain plak..

Yg paling best & Memorable Pak Nil a.k.a. Mr.J & Datin Tiara a.k.a. Nora nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY TO YOU live untuk aku!!!! hehehehehe..org lain xdapat tau..hehehe

luper nk bawak  sign-page diorg tuk aku..nennt ekkk..

Jumaat, 7 Oktober 2011

coldheart~~

masih ada hati..tp beku...hmm..wahai hati..bertahanlah..

shoohh!!! pergi la jejauh cas -ve, jgn ko dekati aku  "prasangka buruk"..aku xmahu kamu semua rosakkan hati ku..

Khamis, 6 Oktober 2011

SILA CEMBURU YER~~~


 SECRET LIFE OF WHO????? WHO??? OoOoOoOOO....ME??? WAT??? oooOooOOo...NORA???


Walahh!!! heheh sorry to say..
I ada SECRET DATING wit my lolipop-hubby this weekend...
my bufday present

Rabu, 5 Oktober 2011

7bulan suda~~~

yer..saya suda 7 bulan...
heheh..mama ckp saya sangat CHEEKY..
selalu senyum..
MEMILIH i.e. separation anxiety yang ketara, xnak org lain EVEN PAPA!! nk mama dia gak..thats y mama dia selalu menyorok xnk tunjuk muka, kalu x org lain xder can nk pegang dia..
sangat bising...rajin berceloteh..ini turut disahkan oleh nanny dia
sejak xsihat ms bulan Syawal aritu..saya makin kurus..body not so cheeky anymore...
saya juga da get ready nk merangkak...tgh amik kuda-kuda jer..


p/s: MAMA!! Saya suda tumbuh 2 batang gigi!! matilah mama..

Isnin, 3 Oktober 2011

ANGER MANAGEMENT~~~

P/S: cer teka yg mana satu ada high-blood preasure...heheheh

Jumaat, 30 September 2011

HORROR!!! Dugaan bulan Syawal..

Memang cilaka betul Ci** yang cuba nak samun aku smalam..nasib baik keta aku kunci, n ko xboleh bukak..

PARA IBU-IBU YANG BALIK KERJA...BEWARE & ALERT WIT UR SURROUNDING!!!!!!

kejadian ni berlaku petang smalam, ms aku blk keja, br pas amik imran n epan kat uma pengasuh,,mmg da jd amalan b4 aku nbk bukak pintu keta & uma aku tgk kawasan ada moto pelik or org pelik i.e. india kat kawasan aku(mind uols..uma aku kawasan cina) so tgk ok aku pun bukak la pintu keta bhgn aku(yg lain masih lock,sbb ank2 dlm keta kn...nk dijadikan ciuter aku bukak gate besar depan uma suddenly dtg 1 moto lalu pastu tertiber dia buat U-turn dkat keta aku n stop uma uncle sbela uma aku...

1 lelaki cina pkai helmet..agak berumur tggi,tertiber dia berjalan ke keta aku n try bukak pintu sbelah pemandu...aku jereit la hoiiii!!!! dia try bukak kuat-kuat try 2-3x gak la still xble gak..aku jerit sekuat ati mintak tolong...

ms aku jerit anjing2 jiran aku pun duk sama menyalak..terus laki cina yg celaka tu lari berdesup dgn motor dia..bila laki tu da ilang baru jiran-jiran keluar..upernyer ada sorg jiran aku notice laki tu mmg 2-3x round kawasan uma tu..agaknyer tggu sesaper blk kerja kut..dia ingat Ind**, "eh!!! bukan uncle its Chinese..saya nmpak muker dia..dia mmg bukan melayu..konfem bukan Ind**" - aku bukan nk racist..tp bukan org melayu @ India jer buat samun ni..Ci** pun ada gak samun org...buktinya???AKU LAH!!!!

yer la biler kite blk keja nk bukak pintu uma konfem kita bukak keta..n left behind....oh NO NO NO...aku make sure lock yer..even keta dpan mata..

aku direct kol balai kawasan uma aku..lm 10mnit keta peronda smpi..aku bg detail Ci** babi cilaka yg nk samun aku tu..nasib aku cam motor n muka laki tu..aku terus masuk uma kunci sumer pintu tgkap..(smpi lups nk smik btol susu epan dlm keta) xper...tggu sok pg br aku bukak keta...

syukur Alhmdllh anak-anak selamat..

aku dapat tau..polis berjaya jumpe lelaki Ci** Celaka tu.rupanya duk Bercham..(ntah camne bleh smpi kawasan uma aku pun xtau..carik mangsa kut)tp diorg xleh tgkp lg sbb xder proper repot dr aku..

xper..sok pg aku g IPD-Ipoh buat repot +amik statement skali..aku nk tgkp lelaki ni nk bg sedas dua lam lokap br aku tuduh CUBAAN SAMUN..which is kalu convicted  hukuman sama dengan samun biasa..20thn penjara atau sebatan atau kedua-duanya..

Allah betul-betul nak duga aku dengan pelbagai cubaan Syawal kali ni..
  1. erfan demam on-off siap warded masa raya aritu
  2. imran plak kena sawan demam panas tertiber ms dekat jusco..also admit ward
  3. cubaan samun by 1 (L)(C) depan uma ms balik keja..yang mana anak aku dlm keta, n dia try bukak pintu yg imran ada ms tu..
aku nasihatkan pada kaum hawa semua..MAKE SURE KORANG LOCK KERETA tiap kali korg turun dr kereta..waima depan uma nk bukak gate uma..(xperla ank tu berpanas buat seketika dlm keta) janji selamat..

p/s: aku yg ada silat cekak usatz hanafi ni pun xleh nk bukak silat sbb jarak aku n keadaan berbaju kurung membataskan utk aku berlari & melompat nk tuju kearah lelaki Ci** babi tua itu..aku jumper ko mmg aku bg Ci** Babi(^$%*$%$%*

Khamis, 29 September 2011

Dugaan di kala mama menginjak 30"

25-26 September: Imran tertiber kna sawan demam panas, admitted...Alhamdulillah 1hari jer warded..sbb demam da surut, darah sumer clear..amik EL sampai ari rabu, juz beware if any repeatation for that sawan..so far. Alhamdulillah....
  • mama risau sgt dkat imran..cian anak mama..sorry kalu mama mis-alert bout ur condition..lepas ni mama take note every changes on u ok...NOTED!!
  • balik dari discharge hospital..imran request nk gi McDonald..sambil buat muka mencebik sedih sbb mama say no!! ok..untuk mu anak..intan berlian pun mama bagikalu mama ada duit laa..
  • tgk la aksi si imran berlari-lari di dlm McD juz pakai pampers & shirt seronok sgt..seluar da basah kena air dlm toilet.. mcm xpernah sakit plak dia ni...

28 September..: my bufday..Yes!! im 30 oredi..da 2tahun berturut-turut sambutan hari-jadi di kala turun naik hospital sbb anak-anak xsihat..
  • xkisa la..itu pengorbanan..apalah sgt sambutan harijadi mama nak dibandingkan dengan lahirnya kamu berdua Imran & Erfan ke dunia ini..
  • lahirnya kamu berdua adalah tanda kasih sayang mama & papa yang xterhingga tuk kamu..(juga tanda kasih sayang papa pada mama yang xpernah surut) hehehehe...
  • We have our quick-lunch-date together at fevret place- David Diner's..tanx hubby for all the surprise..truly speechless..love u till the end~~~
  • tanx B..U really know wat i really wan 2-tix"THE SECRET LIFE OF NORA" ada sesapa yg pegi tgk x..jom la..kiter jumper kat sana..

Selasa, 20 September 2011

EKSPLOITASI?????


eksploitasi kanak-kanak sedang berlaku...hehehehe ni keja papa dia yer..

Isnin, 19 September 2011

MonDay bLueS~~

 cian anak aku..tgk la..ditinggalkan mak selama seminggu dengan bapak dia...camni jadinyer...

terlentok sensorang dalam keta..



ngantuk sgt da ni..posisi pun dasat!!
Genma belikan baju ARSENAL yeaahh!!! We 'r The Gooner!!!!
 i love Theo Walcott ada gaya dah ni..bakal perantis Safee Salee Malaysia Punya!!!!!!

SEE!!!! anak dgn bapak lemas gian...yang si kecik tembam mana??aku lupe nk pakai kan baju Arsenal so xdok la kan..cian epan..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers