Teman tapi Mesra~~

Khamis, 15 Disember 2011

heart them so much

teman mama dkat opis

ini budak suda 9 bulan..
sgt cheeky..manja(asik nk dgn mama je, xleh la aku nk berdiri or jauh skit dr dia, mmg melalak siap mengalir air-mata sumer)..stranger anxheity yg sgt²
gigi masih 2 xtambah-tambah(dr 6bln da ada) 
vocab - amma/mama, papa, abba(abg) & anneen~~(nenen)
da bleh mernagkak+memanjat dgn terer..buat twinkle² or genggam gamit, tp skang asik duk clap-clap je..dgr lagu "if u happy" dia clap, dpt masuk bola or berjaya do something wit his toys pun clap² gak..
suker membebel & senyum..hehehe..suker kita dukung(mei-tai) dr letak dlm stroller..
erfan ni dia isap pacifier tp bukan secara tegar la..imran mmg xisap paci kalu aku curi paci dia n sumbat lam mulut aku nnt dia akn cuba tarik pastu main sumbat mulut dia-mulut aku..

swimmin dgn papa dkat Zenith Hotel-Kuantan

si abang..da 2thn 9bln, habit dia skang asik nk bercerita apa yg dia achieve or buat "mama td abg...~~" kengkadang dia nk bercerita, mmg beria la dia stat citer..tp nnt dia stop tgh² sbb xleh nk carik or guna vocab apa, heheh cian dia..
kalu xjumpa aku, imran ni jenis makan je..asik-asik lapar..pepagi mintak nasi..kejap pastu buah/keropok/coklat, pengasuh & mak mertua aku pun mengiakan..tp bila dgn aku..punyer la susa-liat nk mkn..apa xnyer asik nenen jer


ni aktiviti or gelagat anak-anak..
bulan 10-11 life aku asik risaukan anak-anak jer..
1st raya haji aritu si abang kna chicken pox, cian dia
(xsempat amik antiviral..abis bertanda penuh satu badan dia), 
elok da nk kering 2weeks after si adik plak yg kna nasib kali ni sempat amik antiviral, so xnaik byk) 
elok jer si adik kering chicken pox dia..demam panas+selesema batuk plak dedua..serius mmg penat  berat badan memasing jgn ckp la..mmg trun,kurus jer memasing nasib menyusu xder problem..
si abang duk bg ubat kat montot je lakut mulut mcm nk bersilat jer dgn dia
 si adik jer la susa skit..dgn kahak nyer so dia agak susa nk bernafas..kna la angkut pagi b4 g keja..tghari..n mlm gi spital buat nebulizer sumer..punyer la xnk kna admit wad
aku ms kcik arwah mama pnah ckp aku pnah kna semput..so kira aku ni pna ada childhood asthma tp seingat aku, aku xpnah kna admit hospital or sakit yg smpi kna bawak klinik melainkan demam or nk cabut gigi jer

erfan ni dia ada problem darah skit..
iron deficiency- low red blood count..so dia agak pucat skit. aku duk igt keturunan cina sbb tu kulit dia fair jer..tp dokto asik tanyer whether aku or family ada yg kna Thalasemia/anemia..so far aku xde pnah dgr sedara mara aku kna..sedey aku kalu aku penyebab dia kna:(

hmm..so far itu jer yg nk di citer kan..

p/s: mmg seronok ada anakhasil percintaan suami-isteri tp bukan mudah nk menjaga mereka..tp percayalah..aku bahagia bersama mereka..

3 ulasan:

Nong Andy berkata...

sweet... n happy moment :)

DeMonG berkata...

bru je mnjdi ibu..perasaan skrg sgt teruja..cmner letih pn ble tgk die tdo nyeyak je mesti rase syg sgt2 kn..

wah..ke zenith yer..aku hat dok ktn pn x merase lgi..

mamano'a berkata...

mayna> kalu xder persidangan DPP tu pun aku mmg xder nyer nk merasa duk sana..tp ok la..best gak sana 5bintang kan..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers