Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 16 November 2012

Simple celebration or Prezzy!!!!



OoooOoooOOOoOOo....EmMMMmmMmm.....JEeeeeeEEeEe.......

His bufday is comin this Monday...don now wat to giv..ekceli dia ada mintak tp nk Samsung gadget plak..sory darling skang xde duit la..tunggu dpt bonus ekk...

kiter mkn gather-gather romantic kat David's Diner nk...huhuhuhuhh.. lg pun ma da buat share dgn mcD..sempena ur bufday..ma bg 1000 free Egg Mc Muffin for breakfast..isn't dat gud B!!!!!!

waaargghhhh!!!! perasan kan..!!!

tp betul ada free Egg Mc-Muffin on 19 November ni..soo...beratur la korg pepagi buta dpan mcD nnt...hehehhe...

larfe-larfe u till d'end........ <3 p="p">

Rabu, 17 Oktober 2012

MAMA NI GARANG LAAA..


"MAMA NI GARANG LAA....."

"NAPER MAMA MARA ABAM...."

"NAPER MAMA GARANG SGT NI....."

ni sumer ayat memujuk si mama yg tgh bersuara seperti mak tiri bila melayan karenah si abam....
hehehehe....

aku mmg garang.. sbb tu la aku rasa aku xlayak jd cikgu, nnt naya byk repot polis nnt 
suara mmg xyah pakai speaker(kalu menjerit la) 

imran ni pe'el dia lain skit dgn erfan..
dia jenis nak org dengar apa yg dia nk..dia susa nk ikut rules kalu dia tau sebelum ni ada org da bg GREENLIGHT kat ida buat benda-benda camtu..eg:
  • mkn dkat area ruang tamu smbil tgk katun dkat lappy @ TV
  • mesti bg apa yg dia nk mkn..kalu dia kata nasi dgn kicap..ko bg je la..kalu x mmg melalak..
  • selagi dia xngantuk jgn la ko paksa dia tdo..so main la dia smpi tgh mlm..
ni sumer antara benda yg da pna dpt green-light samada dr aku @ gemma dia @ pun ummi dia.. selalu ummi dia la jd mangsa kna layan dia mkn tetengah mlm..layan dia nk tgk cite apa dkat laptop @ TV...

byk berjasa adik² ipar aku ni...hehehhee sbb tu aku dgn cik somi x berkira sgt belanja diorg mkn memana..

 nur farhana sila mintak hadiah convo dr abang yer..wakakakaak



tp camner pun..si abam ni mmg manja...kalu nk tdo kna aku tepuk..kna menghimpit kat aku la..even dia tau kita selalu mara dia naik suara tp dia selalu peluk aku sambil cakap "SAYANG MAMA..ABAM SAYANG SGT MAMA..TANX MAMA..YEAAA MAMA BAGI SAYANG MAMA..!!!"
psss....dia xcakap pun kat papa dia camtu...hik-hik...

hai ank..ko la penawar..ko la racun..camner pun mama sayang abam sesangat...BE GOOD-BOY OK...

Rabu, 10 Oktober 2012

HATI MENANGIS SIAPA YANG TAHU


tahniah buat rakan-rakan seperjuangan...aku gembira untuk kamu semua..

mungkin masih belum rezeki utk aku...

aku percaya ada hikmah disebalik semua ini..

Selasa, 9 Oktober 2012

19 weeks..semakin jelas..heheh


Anda sudah berada di pertengahan jalan! Bahagian atas uterus anda sudah mencecah pusat anda dan uterus akan membesar lebih kurang satu sentimeter per minggu. Ukuran fetus sekitar 6 inci / 15 sentimeter panjang dari mercu kepala ke punggung dan berat sekitar 9 auns / 240 gram. 

Dia sudah mula menelan cecair amnion dan ginjalnya terus mengeluarkan kencing. Rambut atas kepala sudah mula tumbuh. 


Perkembangan deria memuncak pada minggu ini. Sel-sel saraf yang bekerja untuk setiap deria - rasa, bau, dengar, lihat dan sentuh - sedang berkembang di ruang-ruang khusus di dalam otak. Penghasilan sel-sel saraf menjadi lebih perlahan apabila sel-sel saraf yang sedia ada menjadi besar dan membuat hubungan-hubungan yang lebih kompleks. Jika kandungan anda itu perempuan, dia sudahpun memiliki sekitar enam juta telur dalam ovari. Menjelang kelahiran, dia akan memiliki satu juta. 


Anda akan merasakan tendangan dan pergerakan tunggang terbalik bayi anda yang kian membesar. Ada masa-masanya, dia terlalu banyak bergerak sehinggakan anda tidak dapat tidur. Sepuluh minggu ke hadapan ini merupakan masa paling sibuk dan aktif bagi bayi anda, tetapi ini akan berkurangan apabila rahim menjadi terlalu sempit. Tidak lama lagi, pasangan dua akan menjadi tiga dan banyak perubahan akan berlaku, jadi lihatlah bahagian seks dan perhubungan kami. 

Read more: http://www.babycenter.com.my/malay/pregnancy/perkembangan-fetus/19-minggu/#ixzz28ls1irhI




hehehe..bukan apa..prasan tiap kali lepas mkn @ minum @ munch something..bb dlm perut duk gerak-gerak..happy maybe :)

tp bila lmbt mkn sejam @ 2jam lewat..mula la muntah angin je keja nyer..bb?? hmm..Protes kut duk diam je..hehehe so clever......

"SEMINAR UNDANG-UNDANG DAN ANDA"

PADA SEMUA WARGA PERAK DARUL RIDZUAN YANG BERMINAT UNTUK MENGETAHUI BERKENAAN JENAYAH DARI SUDUT SIVIL DAN SYARIAH BOLEH MENYERTAI 

"SEMINAR UNDANG-UNDANG DAN ANDA" 



- FAHAMKAH ANDA MENGENAI UNDANG-UNDANG DI NEGARA INI DARI SEGI SIVIL MAHUPUN SYARIAH? 

SERTAI SEMINAR INI!! 

Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut boleh hubungi saya di talian 012-6310157. 

PENYERTAAN ADALAH TERBUKA KEPADA SEMUA. 
SIJIL PENYERTAAN, MAKAN MINUM PAGI DAN TENGAH HARI DISEDIAKAN 

Rabu, 3 Oktober 2012

colostrum & nutrition...

hmm..

bukan nk curah pasir pd periuk nasi org lain..TAPI...

perasan x sejak akhir-akhir ni makin naik balik 1 jenama psal colostrum tu...

aku mmg xkesah kalu promote jenama tu untuk kurus..silakan..aku tau ada kebaikan..tp jgn la guna gamba mcm ni, pastu letak alasan/tagline
 "Your child doesn't need to do like this to get high quality colostrum or nutrition. Give them ***** ***** LIFELINE / TABLET OR CAPSULE ♥ ♥ ♥"


aku paham la gamba tu..(sbb bdk tu da xder mak, so nenek dia suh minum direct je dr lembu..xmampu bli susu tepung) tapi agak-agak la kan...bdk tu ada alasan..kita ni????xkan nk ckp mak da mati gak..

setiap ibu yang melahirkan anak..susu ada untuk kamu...PERCAYALAH!!!! kolostrum dan nutrisi yang terkandung dlm susuibu adalah yang terbaik utk si anak...bukan kolostrum dan nutrisi dari lembu...




p/s: sedeiyyyy kalu org xreti pikir panjang ni...

Selasa, 25 September 2012

there's something..inside my tummy...

there's something..inside my belly...n its moving.. i know its alive...rapidly changing i think....

i know its already exist 17weeks ago...hehehe..

n now..its become....emm nk ckp camner ekk..
*PROMINENT?? naaaa~~~(perut ku kecik lagi..br mcm org buncit mkn byk jer..cik somi ku kutuk..dia kata ini perut bukan sbb bb besar..sbb mmg buncit asik mkn jer..) MENCIK TAU..!!! its ur bb blame u la penyebabnyer~~~
* ACTIVE?? not really..tp terasa cuit di sana..tendang di sini..sentuh di sana..haa..camtu la..

everytime i can feel the movement..im happy..n really-really hope SHE's fine n happy inside my tummy...(berdoa dgn hati tulus ikhlas supaya itu yg terjadi) hehehe...

x sabar nk tggu next month tuk buat full details scan..tp ada je ckp "EH!! doktor aku ckp masuk 4 bln pun da ble tahu jantina sumer...dia bole cek..u shud go n see him..dia kan PAKAR "

hmm~~aku yg da beranak byk kali?? ke dia yg da beranak byk kali...aku rasa aku da nk masuk 3 da anak aku...dia br nk masuk 1, rasa nya jantina bleh tgk 16-22weeks pregnancy...blame me if im wrong kengkwn...

xpe la..janji..NO STRESS..HAPPY..even asik kna je dgn boss n org besar HQ...hehehe...
ME TODAY @ 17WEEKS berat masih 52kg...

kan aku ckp...lum nmpk sgt pun lg..buncit mcm br laps mkn lunch jer..muakakakaka!!!

Isnin, 27 Ogos 2012

WAT HAPPEN DURING MY RAYA????

ini yang berlaku bila The Legacy of Hj. Md. Ali berkumpul....gegak gempita rumah..hiruk-pikuk suasana..

kalu dulu-dulu..ms zaman kecik-kecik je seronok beraya dkat kampung..bila makin besar da kurang kemeriahan..tp kali ni semua sepupu-sepapat, pakcik-makcik berkolaborasi untuk memeriahkan raya tahun 2012..

SERIESSSS!!!!! MMG MERIAH!!!

Ini khas utk semua...hehhehehe muka aku xder sbb sibuk menjaga 2 ank yg tdo di sebelah rumah

senandung hari raya

SENANDUNG HARI RAYA - ini semua berlaku mlm ke 29 sehari sebelum raya..kitorg buka poser reramai..mmg happenning...pas buka poser sumer main munga_api..mercun..

abis main munga-api jer sepupu-sepapat mula buat rakaman video ni...mcm shapaley memasing kan..tp mmg lawak..

Overnyer raya!!

OVERNYE RAYA.... - ini ms 1st raya rasanya, still muka aku xder..susa nk interframe bila anak ada time tdo sindri..time nenen xkira masa..n kna plak g uma sedara mara belah cik somi...mmg xder la muka aku kan..

raya ke-2 plak kitorg da sebulan awal prepare nk buat Tournament Paintball. ni khas utk Hj. Md ali & Co. sahaja..siap kitorg buat baju sindri tu...

even aku xboleh main sbb "mak Pra-Buyung" tp seronok tgk diorg happy sumer...

yg bangga cik somi aku pun setuju sebelah aku mmg meriah..HAPPENNING!!! nasib cik somi jenis senang nk bergaul dengan semua org..baik yg tua @ yg muda..

ms main paintball cik somi mmg kna abis gak la..abis leher..lengan..peha semua lelebam..yg leher tu mmg part xble blah laa....da mcm love-bite tahap kronik....HELLO..aku xmain la buat-buat love-bite setakat nk tunjuk kat org ni...itu bebdk je buat..hahahaha...

Painball Tournament - ADA BRANNN???

last but not least...gamba yg sempat intrerframe ms petang penutup..ms ni da nk maghrib..memasing da balik uma da..

ini suku je..ada lg 3suku kat uma..hehehehe

nnt ada lg gambo-gambo menarik yg akan menyusul...hehehe

SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!

P/S: klik pd link kalu nk tgk video sengal memasing..heheheh

Khamis, 26 Julai 2012

Kegembiraan buat kita..tapi PENDERITAAN buat mereka...


SANGAT INSAF~~~
teringat kat anak-anak sendiri...

Ya Allah..aku bersyukur diatas bumi yang aku pijak & bersujud pada mu..aku bersyukur dengan Rezeki yang Kau limpah dan kurniakan kepada diriku suami dan anak-anak..

Aku mohon keredhaan Mu Ya Allah ...

Isnin, 23 Julai 2012

only 3 of us for the next 6 months

mesti ramai tertanya-tanya..naper status title aku camtu??well..starting nex month i.e.1 Ogos ni Cik Somi kena lapor diri dekat Hospital Taiping- bahagian Surgery..

disebabkan dia da 4ward application tuk sambung master, so kena la attach dkat bahagian Surgery dlm 6month, ekceli boleh je pilih Hosp. Ipoh a.k.a. Raja Permaisuri Bainun..tapi kalu dia stay Ipoh...less experiences n more raging 4sure..

korg igt ms belajar je ke kena raging tp aku xpna kena raging yer sepanjang aku sekolah, aku OTAI , dkat tmpat kerja pun kena jer..lelagi kalu ko bukan bahagian tu..dan ko menumpang i.e. attach sekejap jer..

tuk Cik Somi..dia pilih Taiping sbb:
  1. DEKAT - tp jd weekend husband gak la nnt
  2. bila da stay taiping chances utk buat & kumpul experience for pembedahan nuero & pembedahan biasa  adalah tinggi..sbb boleh buat sendiri tanpa perlu berebut - kalu korg nak tahu benda tu jadi addicted bg seorang doktor..lelagi kalu boss cakap ko buat dgn cantik&kemas dan patient sumer sihat walafiat.
  3. aku suh dia buat skang dr dia buat tahun depan dengan aku da beranak 3 sumer..sesorg kat uma..skang ni  tgh ank 2 aku ok je lagi..ye ke???sesorg nnt dgn perut memboyot sumer?? bunuh diri kan aku?
hmm..xper la..cik somi sambung belajar..bersusah² dahulu..nnt da jadi Specialist aku gak untung $$$$$$$$$....wakakakaka 

p/s: doakan aku anak beranak selamat-sihat

Arsenal Turun Malaysia

hmm..semalam confirm Arsenal FC touch-down Malaysia utk kesekian kali nya.....

CIk somi dengan Arsenal...ibarat DIE-HARD-FAN, aku rasa boleh buka 1 almari utk dia nya koleksi baju & merchandise Arsenal..kalu aku senaraikan or tunjuk gambo brg² Arsenal laki aku musti korg nk termuntah tgk...

dari bujang Arsenal di hati, berkapel dgn aku pun Arsenal di hati, siap psycho aku suh sokong Team dia gak...pas kawin siap berjanji anak-anak dia pun kena sokong Arsenal FC gak...

hmm..ikutkn je la...kengkadang seronok gak, aku sport mcm bola sepak ok jer layan..tp xder la sanggup bangun 2-3pagi semata-mata nk tgk diorg main kan..

tp bagus cik somi ni, disebabkan dia nk 1 family (bini-anak²) sokong Arsenal FC so dia sanggup kua duit blikan utk aku & anak baju² Arsenal ni..Original ok...ada je 1-2 barang yg bukan original,tp kebanyakannya dia order dkat Arsenal Direct 

aku ok je...dapat ke xdapat ke..layankan ajer...
ni kitorg ms Game Arsenal vs. Harimau Malaya

semalam..pas buka poser cik somi terus bergerak ke KL, bersemangat waja sbb nk g jumpa Player Arsenal..Cik somi dpt invitation Fans Party - 3pm - Saujana Hotel(only with Pass)..cik somi dapat Pass Free tu yg suka sgt tu...

Game dia x gi kut..xdpt tiket pun.tp xtau la kalu ms dkat sana dapa plak kan...hehehe DOUBLE CELEBERATION for him.

mlm ni dia balik...take care dear~~

p/s:  xpaham kalu bini yg xboleh terima laki memasing ada Die-Hard-Fan-Team..biaq-pi la depa..bukan kurang pun kasih sayang diorg...

Isnin, 16 Julai 2012

URGHHH~~~

setiap kehamilan yang dilalui oleh setiap ibu adalah berlainan...

begitu juga aku..kehamilan pertama...kedua..dan InsyaAllah ketiga..berbeza..

kalu yang pertama & kedua..1st Trimester adalah waktu aku a'lil bit fragile..morning sickness yang xberapa teruk...mual setiap masa..bgn pg..dlm kereta..di mahkamah..itu adalah perkara biasa..tapi aku tiada masalah dengan bau-bauan..

kali ni masuk pantry ofis..tertiba bau nasi yang baru di tanak..dlm tekak."URGHHHH"..(selama ni mmg xpna bau pun)

bukak jer FB nampak plak kek-pavlova-manisan yang very-da-tempting-melt-in-mouth...tp dalam tekak...URGHHHH!!!

so far saya masih belum menghadapai ' saat-morning-sickness' sebenar seperti sebelum-sebelum ini. tapi kali ni...asyik feel...URGHHH!!!! dlm tekak je la..muntah tu xde pun....

Selasa, 3 Julai 2012

Alhamdulillah...

ALHAMDULILLAH...ITS OFFICIAL NOW...
IMRAN & ERFAN GONNA HAVE ADIK SOON!!!!
ada 3 upt test..hehehe sume buat lain-lain hari.
yg 1st tu ms lewat 3 ari..
yg 2nd & 3rd buat ms cukup 6-7hari lewat

dalam erti kata lain aku da 5-6weeks pregnant..hehehe

belum gi check-up pun lg..tggu la after 2months..br gi check..awal sgt nk g jumpa dokto sumer..relax la..nama pun da beranak 2 kan..everything under control...cheee waahhh!!!

Bless with these two handsome & cute lil rascall
Love u Dear....(poning la papa pasni kena posting Taiping lg..Exam lagi..Master lg..anak lagi..)
xper..rezeki B..

yeaii!!!! si abam xsabar-sabar nk adik lagi..
si erfan..da mula tunjuk "baby²" bila tgk tv..hehehhe..

serious both of them really like Lil-Baby...

Khamis, 28 Jun 2012

after this....

lepas ni...

folic acid..

iron pil...

vit-B complex...

jd hidangan setiap hari....

Isnin, 18 Jun 2012

URA-URA~~~

URA-URA~~~
cik somi saja tgh riki-riki...mana tahu kan..suatu hari nnt Cik Somi dapat naik pangkat ker..keta UNSER yg tgh pakai tu atok da nk jual beli Camry baru ker..heheheh

nnt famly nk bertambah..keta duk pakai keta Forte tu lg...mana nk muat...(alasan kn aku)
hehehhe...

aritu gi QueensBay Mall..nampak la Honda Stream tgh promosi...sajer try test...
menarik gak...yg aku suker..nk naik keta ni xpayah memanjat, tp dlm keta tggi(so aku xde la rasa tenggelam mcm naik waja/Perdana..) hehehe


pandangan dalam Honda Stream

byk tempat duduk..senang..spacious gak..senang kalu anak aku 4-5org nnt..EH!!!! sempat ke smpi 4-5 tu..heheheh...cik somi kata boleh jer...

insyaAlah kalu aku sihat xder sakit paper..and CIK SOMI MAMPU cover cost beranak+spital+epidural aku sumer...aku ok jer...wakkakakakak

cik somi tgh try test drive tp xbergerak Honda..hehehe
Honda ni keta favrot aku dulu..dulu la...(tp mahal sgt da xjd favrot) hehehe

yg ni KIA Sorento..cik somi berkenan yg ni ekceli..maybe sbb kitorg da duk pkai jenama KIA ni kan..

tp tu la..KIA ni keta mcm 4-wheel kan..so aku rasa mcm kna memanjat je nk masuk keta...hehehe..

aku xkisa jer..KIA ke..Honda ke..janji ada kenderaan sindri yang nk angkut anak beranak aku, bawak gi jenjalan sumer..
bukan apa..dr kecik smpi aku abis belaja xpna rasa ada kereta family..gi memana sumer naik bas/teksi... 



p/s: elok gak..dr kecik aku da belajar rasa susa..kalu x aku xkan jadi orang berguna mcm sekarang ni..
TERIMA KASIH MAMA-ABAH

Rabu, 13 Jun 2012

shhhh...SHH.....shhhh..SHOESLOVE..

Sahabat..rakan.taulan...

sekiranya anda berminat dengan kasut-kasut terkini seperti wedges..pump shoe...high-heels..sandal yang terkini..


banyak pilihan menarik yang menanti anda

Selasa, 12 Jun 2012

kalu aku cakap aku ada kegilaan terbaru skang...mesti korg nyampah kan...

muahahaha...laki aku jeles je dgn kegilaan terbaru aku ni..muawahahahaahha

YESS!!! AKU GILER DENGAN BETO KUSYAIRI...
Ni gara-gara makin suka tgk #JANGAN AMBIL PADANG KAMI#

siap mimpi jadi couple dengan Beto...hehehe..*tersipu-sipu I...tersenyum-senyum bangun tido* cik somi sip angkat kening xpuas ati..

eh!! da lama da suka tgk dia berlakon..sbb Beto ni berlakon dgn hati..tu yg aku smpi feel tu..wahhhh!!!!





ok enuf said..xleh nk cakap lelebih..nnt cik somi tambah xpuas ati..kita duk cakap pasal laki lain..

Don Wory Mr. Doc...u alwiz 4 eva n eva n in my heart..my sweetie-pie..hunny-bum-sugar-plum..

 I LOVE U  BETO
EH!! silap..

I LOVE U DOCTA SYAHIRAN...

Khamis, 7 Jun 2012

Cubaan Weaning+Potty-Training


suda masuk  hari ke 5 mama + papa try to wean Abam..suda lebih seminggu jugak lebih kami try potty train Abam 

aku nak bercerita pasal proses weaning imran..

bukan satu perkara mudah bagi seorang ibu yang memulakan sesuatu yang indah dan cuba mengakhiri nya jugak..
percaya atau tidak bagi aku BREASTFEEDING adalah suatu yang indah..
tapi untuk memulakan nya bukan suatu perkara yang mudah...banyak air-mata yang tumpah..
percaya atau tidak mengakhiri breastfeeding @ weaning juga bukan perkara yang mudah.. air mata yang tumpah tidak terkira..

masa 3hari pertama Imran x nenen dgn aku..mmg susa imran nk tido..tetiap malam menangis-melalak-meraung-hentak² suma barang...memula mmg sampai aku pun naik mengamuk tgk perangai  si imran  camtu..lelamer..aku biar jer si imran menangis..sampai satu tahap si imran merayu dkat aku.."MAMA ABAM NK NENEN.." sambil tersedu-sedu..

serius luluh jantung, tp cik somi pesan, camner pun dia merayu jangan bagi nenen..akhirnya...dia tido gak..kesian imran..

smalam hari ke-4, aku tggl kan imran dgn nenek dia, erfan aku anta uma pengasuh...mak mertua aku ckp, imran bgn pagi tu tiba-tiba dia mengadu dgn genma nya.."GENMA...NAPER MAMA SEKARANG DA XNK KAWAN DGN ABAM.." -"mana ada, mama kawan je dgn abam"(mak mertua aku ckp).."X..BETUL..MAMA XNK KAWAN DGN ABAM.."

alahai anak..mama minta maaf sbb sisihkan imran, sampai mcm tu skali anak aku fikir...

mama tetap sayang imran..sampai mati mama sayang imran..imran tetap anak manja mama-besfren mama..
i do all these for your own good..

Rabu, 30 Mei 2012

4yrs together.




before kahwin..(process mencari barang hantaran)
Yeeeeaaa!!.....Mrs. Syahiran oredi!!!!



n now...blessed wit these two lil-cute-rascall..


p/s: duk cari gambo nikah..kat uma plak..

Selasa, 22 Mei 2012

MISTAKES...


-L.E.A.R.N.   F.R.O.M.  T.H.E  M.I.S.T.A.K.E.S -


Khamis, 17 Mei 2012

C.A.N.T.A.S!!!

aku rasa kagum dgn suri rumah..
diorg xyah nk penin @ sakit ati @ nk dengki dgn keadaan kat opis..
mana x nyer..bg aku siapa yg bekerja PASTI akan merasai

  • POLITIK DLM OPIS
  • BODEK MEMBODEK BOSS
  • CANTAS RAKAN SEKERJA
  • DENGKI-MENDENGKI

fine!! aku bukan baik sgt pun..tp aku xamik pedulik benda-benda camni..
aku mmg menyampah dgn kaki bodek..kaki pengampu..kaki kipas..sbb aku tahu diorg ni mcm ular..lidah bercabang..

bila da start ampu-bodek-kipas..akan terus kepada perkara CANTAS-MENCANTAS..ni bukan sbb apa pun, ni sumer pasal dengki...

aku mls nk amik port..ko nk cium bontot boss ke..senior ke..lantak pi la..janji aku buat keja aku..tp biler ko kaco aku, ko cantas periuk nasi aku..

its mean WAR!!!!!!

ini reminder la..kalu betul ko cantas aku..juz get ready for the worse nightmare..

Jumaat, 4 Mei 2012

Cuba membuat Perancangan..

Perancangan..
xkiralah perancangan masa depan keluarga..perancangan ekonomi keluarga..atau perancangan tuk diri sendiri...

skang aku cuba memeikirkan dan berkira-kira untuk membuat perancangan berkenaan "Penambahan ahli-keluarga"
Opss!!! Jappp!! Japp!!! not for this time being la kan..aku mmg decide nak anak lagi..aku suka..insyaAllah kami mampu(dr segi kewangan) yang penting aku kna tambah ahli keluarga sebelum umur aku menghampiri 40..
aku tah...lambat lg..tp kna ingat risiko pregnancy after 35tahun adalah high risk..so..aku cuba elak dari berlaku perkara buruk...

imran lahir 11 mac 2009...
erfan plak 5 mac 2011..(2thn tepat beza mereka berdua)
every tahun ganjil kan anak² aku..
so...aku berkira-kira untuk yg ke-3 juga aku nk buat GAP 2tahun gak...so 2013
tp setelah berbincang dgn cik somi..dia ckp..
*xper..hold la dulu...
*bg erfan & imran wean-off dulu
*U kan da rasa fully breast-feeding..tanderm nursing..so skang rasa weaning-off la plak..(ok mode sedey sbb xtau nk wean kan diorg)

tp aku ckp kna bajet perancangan..nnt kalu lambat, anak kua ujung tahun..xpun awal thn..da gap 3thn plak nnt...umo I skang da 3series....

still tn.dokto yg bijak terlaksana+ sian kat bini dia bgtau: 
*xper..gap 3hn xder masalah rasanyer...
*xper boleh je...

so...perancangan tuk baby 2013 rasanya...KIV dulu sampai la aku berjaya wean si abang dan si erfan...
ERkkkkk...berjaya si mama????
 p/s: xper cuba...

Selasa, 24 April 2012

Erfan Warded


20April aritu erfan xtau kenapa muntah² byk kali..apa yg di makan muntah balik..apa yg diminum semua muntah..
sampai lembik badan dia..penat..lesu..cian tgk dia..mcm mengantuk, tp aku tahu dia dizzy..
so decide bawak gi spital, masuk air sbb da xder fluid dlm badan..cian dia..
so admit la kat KPJ Ipoh Specialist...

tapi..pas warded, masuk air sumer..da ok..da bleh minum balik terus CERGAS!! mcm org xsakit, mulut bising dalam ward tu..duk main jer..
sampai nurse pun pelik dia ni sakit ke x..hahahaahah...

tu tangan yg berbedung tu papa dia yg cucuk, hehehe..papa request dkat nurse nk cucuk anak sindri sbb erfan duk melalak beria PKUL 1PAGI tu bila nurse duk pegang dia..1floor dgr suara dia jer..HARU...
Pas berjaya masuk line sumer baru la nurse pasang splint,aku mintak full splint sbb tahu erfan confirm nk tanggalkan nnt..

heheh..ni gamba gelagat anak²
the most precious moment wit them...

love 3 of u endlessly....

Isnin, 23 April 2012

henbeg chanteq!!!

si lawat laman web ni..
henbeg yang affordable - canteq - kelasssss - trendy!!!!

wedding husband's kezen

on 13-14 April aritu Hubby nyer kezen kawin..so kitorg ala-la berkampung dirumah dia la...seronok...tp tu la aku xle nk menolong buat keja sgt sbb si erfan xleh aku hilang, si abang da dapat kengkawan dia lupa skejap mana mak dia..

xper la..asalkan ko xmain luar uma, main la memana imran...

ni antara gamba yg sempat di capture during the majlis..
Erfan's random picture during wedding..

cam-whore..


imran's random picture..
see!!! imran's face..kemain lg jumper kakak dgn abang..

The Bride & The Bridegroom..wit her  family..
Fiza..u r so gojes!!! sorry xdapat nk duk dekat borak, sbb tau mesti ramai kawan u yg datang nk jumpa..

1- anak dara yng vogue!!! - sila usha..yg tudung biru tu thn ni gak bakal dikebas org..so yg lain FREE lagi!!!
2 - imran & erfan main dgn abang-abang a.k.a. their kezen
3 - our lil'family
4 - hidayah waauuu!!! u da kurus!!! hahahahah....
5 - siapa tu?? Encemnyer..untungnya saper dapat dia, mesti dia seorang yang gagah perkasa..wahhh!!!! kembang la hidung si empunya badan kalu baca ni

Isnin, 9 April 2012

si adik di kala 13 bulan..


erfan da 13bulan a.k.a. 1tahun 1 bulan..
mcm² karenah..mcm² perangai...
da mula memperbanyakkan vocab..

BERJALAN: sejak 11bln da mula berjalan dgn laju
GIGI: sejak 6bln da tumbuh 2gigi, skang da ada 8btg gigi, dan MASIH belum bertambah
VOCAB: mama...papa..maa(genma)..nak-nak(smbil tangan gamit²)...tar-taarr(nyanyi lagu twinkle² lil'star)..noo-noo(no-no sambil buat jari telunjuk)..boo-wah(buah)..nenen(smbil tepuk-tepuk@bukak baju aku)..

REACTION: 

  • Bila kita suh WASH-HAND - dia tau akan tunjuk tangan genggam-gamit n got to the sink
  • bila kita sebut GOT GET UR SHOES/ WEAR UR SHOES - dia akan carik kasut n try pkai..xkira kasut saper pun, kalu nmpk mama dia pgang kasut dia akn trus duduk n hulur kaki..CLEVER!!!
  • kalu benda panas n dia nk pegang, juz say HOT!! - nnt dia akn buat reaksi sss..tstt....(pedas) xpun dia pun mulut tiup..(panas)
  • bila kita suh kejut abang imran, dia akn pegi pd abang dia n pegang/tarik/cubit..(nk panggil xreti)
  • bila ajak main ball..dia akn main n tertiber dia sebut..GOAAALLLL!!!!
  • Bila kita bg salam masuk uma...Assalamualai...TUUMM!! (erfan yg akan cakap)
  • bila kita kira IN ENGLISH 1,2,3- bila smpi 7@8 dia akn jerit TENNN!!!
byk ekceli..tp aku ingat benda-benda ni jer la..


erfan sgt cheeky...sgt smiley person nampak jenis xtakut org TAPI xsuka org lua dukung dia..kecuali org² yg dia knal sahaja DIFFER WIT IMRAN..dengan sesapa sj dia xkisa

imran suka berkongsi..tp erfan...NOOO-NOOO...sangat jealousy type

sekian..tuk imran & erfan..

Jumaat, 23 Mac 2012

Abam n Barber Shop!!

Amik ko!!
sekali arini jer  berlambak-lambak entry aku haplod kan...

muak la korg baca  agaknyer nnt..kalu xder tu sebulan xder xntry baru..
kalu da ader tu skalu lambak ko masukkan...
imran..1st time bawak dia masuk kedai gunting rambut, selalu rambut dia pengasuh yg potong, tp aritu pengasuh dia potong separuh jer..pastu si imran da xnk da..so tokak la skit rambut tu..

da xencem anak aku, so b4 bufday bash aritu aku g potong rambut dia..
SANGAT BEHAVE..elok jer..diam jer..kalu korg nmpk muka aku dgn erfan mencelah kat situ..

papa diorg onkol, so tugas mama dia la buat sume ni..

p;s: bila blk onkol papa dia tgk rambut imran, bleh dia ckp mcm anak askar...huh!!

Birthday to Both of you...

SELAMAT HARI JADI UTK ANAK MAMA 
MUHAMMAD ALIFF IMRAN  -3 Years Old
MUHAMMAD AMMAR ERFAN - 1 Years Old

spotted wat erfan doin
1 - try to kacau the cake
2-try again..
3 - done!!! see wat happen wit the cake, that's is my signature..
4 - nk kaco mama cucuk lilin plak..
5 -kekiri-kekanan...
6 - haaa!! kna tgkap dgn ummi Fara suda...budak xduk diam ni..


si abam plak..dgn sabar menunggu cake Ben10, mmg dr awal request nk Ben10 cake..
tanx Apash!! abis kek ko..
so saper nk ble try tgk dkat blog dia..

1 H.A.P.P.Y  F.A.M.I.L.Y

cuti-cuti malaysia...

10 mac aritu kitorg g JB..CUTI-CUTI MALAYSIA..
ekceli husband nk g tgk classmate UIAM_Medic dia kawin.."Congratulations Nida"
so diorg ala-la nk gather kengkawan UIAM

gambo diorg gather??
xder nyer aku nk amik, tgh kelek anak, sorg da ngantuk sorg nk berdukung jer..
xkuasa aku nk melayan kengkawan laki aku..huhuhuh aku kejam, aku tahu..

masa dkat JB aku da sesiap booking awal² Thistle Hotel, best gak hotel ni..betul cakap ko Angah
sampai hotel..perjalanan yg mmg giler jauh IPOH-JOHOR patah pinggang aku!!
memasing buat hal memasing, si anak duk rayau merata dlm bilik
tgk la pampers si erfan..da melayut da..hahaha..da nk terkeluar bontot ko nak!!
ni nk mandikan diorg, tu yg bia berlenging dulu..

n now time for mandi-manda!!!
aku kalu nk g tdo hotel WAJIB carik hotel yg ada swimming pool, lelagi swimming pool tuk kekanak...lagi aku aim for that hotel..
senang kan..anak suka..mak pun gumbira!!!

mana gambo ko NORA??

ni!!! 
da tentu aku tukang tgkp gamba merangkap tukang pegang barang

heheeh...sekian

p/s: aku ada ckp x kitorg mkn kacang pol yg best dan laki & adik ipar aku shopping bagai nk rak dkat JPO..dan aku cuma berjaya shoppping sebentuk jam-tangan SAHAJA...Huh!!!!

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers