Teman tapi Mesra~~

Isnin, 9 April 2012

si adik di kala 13 bulan..


erfan da 13bulan a.k.a. 1tahun 1 bulan..
mcm² karenah..mcm² perangai...
da mula memperbanyakkan vocab..

BERJALAN: sejak 11bln da mula berjalan dgn laju
GIGI: sejak 6bln da tumbuh 2gigi, skang da ada 8btg gigi, dan MASIH belum bertambah
VOCAB: mama...papa..maa(genma)..nak-nak(smbil tangan gamit²)...tar-taarr(nyanyi lagu twinkle² lil'star)..noo-noo(no-no sambil buat jari telunjuk)..boo-wah(buah)..nenen(smbil tepuk-tepuk@bukak baju aku)..

REACTION: 

  • Bila kita suh WASH-HAND - dia tau akan tunjuk tangan genggam-gamit n got to the sink
  • bila kita sebut GOT GET UR SHOES/ WEAR UR SHOES - dia akan carik kasut n try pkai..xkira kasut saper pun, kalu nmpk mama dia pgang kasut dia akn trus duduk n hulur kaki..CLEVER!!!
  • kalu benda panas n dia nk pegang, juz say HOT!! - nnt dia akn buat reaksi sss..tstt....(pedas) xpun dia pun mulut tiup..(panas)
  • bila kita suh kejut abang imran, dia akn pegi pd abang dia n pegang/tarik/cubit..(nk panggil xreti)
  • bila ajak main ball..dia akn main n tertiber dia sebut..GOAAALLLL!!!!
  • Bila kita bg salam masuk uma...Assalamualai...TUUMM!! (erfan yg akan cakap)
  • bila kita kira IN ENGLISH 1,2,3- bila smpi 7@8 dia akn jerit TENNN!!!
byk ekceli..tp aku ingat benda-benda ni jer la..


erfan sgt cheeky...sgt smiley person nampak jenis xtakut org TAPI xsuka org lua dukung dia..kecuali org² yg dia knal sahaja DIFFER WIT IMRAN..dengan sesapa sj dia xkisa

imran suka berkongsi..tp erfan...NOOO-NOOO...sangat jealousy type

sekian..tuk imran & erfan..

Tiada ulasan:

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers