Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 30 September 2011

HORROR!!! Dugaan bulan Syawal..

Memang cilaka betul Ci** yang cuba nak samun aku smalam..nasib baik keta aku kunci, n ko xboleh bukak..

PARA IBU-IBU YANG BALIK KERJA...BEWARE & ALERT WIT UR SURROUNDING!!!!!!

kejadian ni berlaku petang smalam, ms aku blk keja, br pas amik imran n epan kat uma pengasuh,,mmg da jd amalan b4 aku nbk bukak pintu keta & uma aku tgk kawasan ada moto pelik or org pelik i.e. india kat kawasan aku(mind uols..uma aku kawasan cina) so tgk ok aku pun bukak la pintu keta bhgn aku(yg lain masih lock,sbb ank2 dlm keta kn...nk dijadikan ciuter aku bukak gate besar depan uma suddenly dtg 1 moto lalu pastu tertiber dia buat U-turn dkat keta aku n stop uma uncle sbela uma aku...

1 lelaki cina pkai helmet..agak berumur tggi,tertiber dia berjalan ke keta aku n try bukak pintu sbelah pemandu...aku jereit la hoiiii!!!! dia try bukak kuat-kuat try 2-3x gak la still xble gak..aku jerit sekuat ati mintak tolong...

ms aku jerit anjing2 jiran aku pun duk sama menyalak..terus laki cina yg celaka tu lari berdesup dgn motor dia..bila laki tu da ilang baru jiran-jiran keluar..upernyer ada sorg jiran aku notice laki tu mmg 2-3x round kawasan uma tu..agaknyer tggu sesaper blk kerja kut..dia ingat Ind**, "eh!!! bukan uncle its Chinese..saya nmpak muker dia..dia mmg bukan melayu..konfem bukan Ind**" - aku bukan nk racist..tp bukan org melayu @ India jer buat samun ni..Ci** pun ada gak samun org...buktinya???AKU LAH!!!!

yer la biler kite blk keja nk bukak pintu uma konfem kita bukak keta..n left behind....oh NO NO NO...aku make sure lock yer..even keta dpan mata..

aku direct kol balai kawasan uma aku..lm 10mnit keta peronda smpi..aku bg detail Ci** babi cilaka yg nk samun aku tu..nasib aku cam motor n muka laki tu..aku terus masuk uma kunci sumer pintu tgkap..(smpi lups nk smik btol susu epan dlm keta) xper...tggu sok pg br aku bukak keta...

syukur Alhmdllh anak-anak selamat..

aku dapat tau..polis berjaya jumpe lelaki Ci** Celaka tu.rupanya duk Bercham..(ntah camne bleh smpi kawasan uma aku pun xtau..carik mangsa kut)tp diorg xleh tgkp lg sbb xder proper repot dr aku..

xper..sok pg aku g IPD-Ipoh buat repot +amik statement skali..aku nk tgkp lelaki ni nk bg sedas dua lam lokap br aku tuduh CUBAAN SAMUN..which is kalu convicted  hukuman sama dengan samun biasa..20thn penjara atau sebatan atau kedua-duanya..

Allah betul-betul nak duga aku dengan pelbagai cubaan Syawal kali ni..
  1. erfan demam on-off siap warded masa raya aritu
  2. imran plak kena sawan demam panas tertiber ms dekat jusco..also admit ward
  3. cubaan samun by 1 (L)(C) depan uma ms balik keja..yang mana anak aku dlm keta, n dia try bukak pintu yg imran ada ms tu..
aku nasihatkan pada kaum hawa semua..MAKE SURE KORANG LOCK KERETA tiap kali korg turun dr kereta..waima depan uma nk bukak gate uma..(xperla ank tu berpanas buat seketika dlm keta) janji selamat..

p/s: aku yg ada silat cekak usatz hanafi ni pun xleh nk bukak silat sbb jarak aku n keadaan berbaju kurung membataskan utk aku berlari & melompat nk tuju kearah lelaki Ci** babi tua itu..aku jumper ko mmg aku bg Ci** Babi(^$%*$%$%*

4 ulasan:

. i . n . a . z . berkata...

uuuugghh.... memang horror.. thanks sebab mengingatkan. i pun selalu je letak kereta depan pagar pastu tak lock.

semoga hari hari yang akan lebih baik to u n family ~

yatie chomeyl berkata...

woh scarynya. nasib baik xda apa2 jadi. nanti i nak share cite u ni boleh?

mamano'a berkata...

Yatie> sila share dgn org lain yer..peringatan ni tuk kiter sumer

Inaz> lebih baik beringat..

Puan ApasH berkata...

scary nye..kalau jadi kat saya sure panic gile. Nak kena lebih hati2 nampak gayanya.

Alhamdulillah korang sume selamat. Mmg celaka orang mcm tu..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers