Teman tapi Mesra~~

Khamis, 29 Oktober 2009

HIPOKRIT KAH AKU!!! ngeh..ngeh..

td jenjalan kat FB..facebook yerrr...bukan full-breastfeed huhuhuh..skali jumper la gambo lamer ni..hahaah..aku rasa aku xder gambo ni..so aku cilok dr kawan aku..

to tell u all d'truth..aku mmg xbanyak gambo ms belajo...baik skola or duk "U" dulu..(bukan aper aku maner ade duit nk pkai henpon canggih yg ada camera masa tu..camera pun xder..harapkan bopren a.k.a. cik somi bg fon 2nd-hand dia jer kat aku, tuk senang nk bercinter dgn dier nnt..hohhoo (tu la..saper suh ngurat aku yang jehan miskin masa tu..kan da kna sponsor mcm-mcm..) huaa...hua....bukan aku mintak..bopren aku yg bagi tau!! tp kan aku byk gambo bercinter bersama bopren jer..ngeh..ngeh..sila tempeleng aku 10 x henpon bopren canggih masa tu..amik kesempatan..

back-2-d-story-mory..aku dulu amik double degree..civil & syariah law..tp aku ni bukan nyer budak scorer pun..just survivor jer di dedua bidang ni..(nasib CGPA aku melayakkan aku masuk gomen lelagi TPR ) huhuh..tp kalu aku bleh banding kan tahun civil aku dgn tahun syariah aku..aku akan cakap tahun syariah aku is d'best..lecturer dier sgt-sgt baik(sumer laki)tp diorg sgt-sgt mesra pelajar..dan xder pilih kasih..SERIUS!!! berbanding lecturer-lecturer aku yg civil (laki+pompuan)..mmg kna main politik lebih in order to get attention from them..nk dpt soklan free ker..markah free ker..ko kna bodek lebih..tunjuk rajin lebih..slalu bertanya dlm kelas(alala menunjuk gak la..) is common thing la..

aku xtau la kalu kat U lain xder kes camni..tp kat tmp aku ader la..tp batch aku mmg terkenal dgn ke-SEMPOI-an nyer...kitorg budak law sepatutnya kna tunjukkn ciri-ciri LAWYER kan..pkai smart..baju kancing lengan..kasut kilat..baju itam-putih, ala sumer la....!!! tp batch aku bleh di bilang dgn jari nk buat sumer tu..kitorg gi klas..baju kurung biasa/jubah/t-shirt kolar..sliper jamban pun pnah lepas masuk kelas..hahahah..aku plak kengkadang gi tutor dgn jeans(budak syariah tu..astaga..sambil menggeleng paler anak sapa la ni) penah gak la kna panggil dgn ustat sbb outfit aku..ahahahaahah ke aku yg sorang-sorang REBELLIOUS..??hmmmmm

Aku masa belajar xpenah ader blazer sendiri..sumer aku pinjam dgn kawan-kawan aku, naper??

  1. sbb xder duit nk bli
  2. aku allergic pkai baju itam putih ni..
  3. aku rasa aku poyo pkai kot sumer..(hahah)
  4. xkuasa aku..

tp sejak da bekerja..aku da ader 2 blazer..satu labuh paras kepala lutut(al-la baju musim sejuk)..dan 1 gi paras pinggang (leher cutting NEHRU COLAR)..huuhuh,dedua mahal tu..nenanti aku upload gambo blazer aku yg xpenah basuh tu

moral of the story yg aku nk citer pada entry kali ni adalah..aku xleh benci atau menyampah atau berharap suatu hari nnt aku xkena buat benda tu...sbb akhirnya pasti aku kena hadapai gak benda-benda ni..hahaha..erkk..korang paham ker?? yg baju itam putih n blazer tu la..dulu kan xnk bli n pkai sumer..skang ni bleh kater tetiap ari baju itam-putih jer..nyampah aku..!!

sila lah tgk muker aku yg alala poyor ni..HIPOKRIT KAH AKU..ngeh..ngeh...

7 ulasan:

Mama Qaseh berkata...

Yang haruss bervangga ngn kerjaya mu..haruss laa kena pki blazer n color hitam putih..
Saya suka tau g pejabat ngn kaler black n white..
U look so nice Mamanoa..manisss nya

ibu_arifa berkata...

amboi..cun nyer mamanoa nih.. phewittt!!

mamanoa berkata...

hoho..patut kah aku muntah darah dengan pujian kalian sumer...???hahahaa..maceh..maceh..foto-gedik jer pun..hohoho

mumy berkata...

cun..cun..ahaks

rafiza berkata...

salam
nora,

rafiza ni...ingat ke?
aku pun tak ingat dah kita pernah sekelas law masa bila..
tapi aku ingatler pernah berkawan dgn ko
ko antara kawan 'belajar' aku
btw, kita kira sebatch kan?

dah lama gak tau ko ada blog
tapi kekadang jek baca betul2
bila ko duk citer pasal lawgrads ni baru aku terasa nak menegur(menyibuks)..

alhamdulillah dapat fb (full bfeed)
aku pun dapat sampai 8 bulan jek
sekarang dah fm siang, fb malam(hikhik, betul ke term tu)atas sebab2 kesihatan...tapi tetap terus mengepam..untuk kekal bagi bf sampai 2 tahun..

ko dah jadi tpr rupanya..
jeles aku dgn kengkawan yang dapat join law field ni
aku interview ada 3 kali kut.. semua tak lepas
so aku consider bukan rezki aku kat situ
rezki ku di tempat sekarang ni...

apapun gudluck untuk ko
bila2 ada gath SI yang aku boleh join, ada jodoh berjumpala kita(setakat ni aku mmg failed to attend je..)

dlm keadaan 2 anak n husband selalu outstation susah sikit nak bersosial..kerja aku pun sibuk gak(sebenarnya buat2 sibuks..)

ok
wassalam..

mamanoa berkata...

rafiza...aper plak aku xkenal ko..aku knal la..rafiza rapor kan??ehh..betul ker nama ko camtu??tp aku tau ko..la..ko katner skang??
ahaks..aku pun baru skali jer join SI nyer klas,tu pun sbb diorg dtg ipoh..
aku so far still full-BF lagi anak aku..da nk masuk 8bln da..hopefully no FM till anak aku2thn la..skang ni..siang pam at least 2 x..mlm anak aku melekap evry 1-2hours..
psl TPR..ala..rezki memasing,aku bukan nuer suka sgt bidang ni..tp ader rezki kat cni..aku amik jer la..tp ingat nk cuba bidang lain..tgh menunggu lg ni...

rafiza..paper nnt ko singgah la blog aku..tggl jejak ko katner..hahhah,ko xder blog ekk..??bleh tukar-tukar citer

shakeymirza berkata...

mamanoa..nice la pakai hitam putih..huhuh

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers