Teman tapi Mesra~~

Rabu, 7 Oktober 2009

SAKIT KER AKU???

ader x sesaper HOT MOMMIES masa ngandung mengalami sakit sendi..xkisah lah sakit kat lengan ker...kaki ker..badan ker...tp area sendi..memula aku suspek sbb aku selalu angkat BEGbatu BRIEFCASE LOYER...yer la..nk isi sumer fail yg tebal-tebal..angkut naik tgga lagi..mmg patah tangan aku bengkok pinggang gak la membawak beg gajah ni...

xtau naper..aku sejak preggy smpi la ni..aku mengalami sakit sendi kat pergelangan tangan ni..(lelebih gi right wrist) sakit dier mcm sakit terseliuh..tp xde plak paper ABNORMALITIES kat tgn ni..tgk gak kalu ader lebam ker..salah urat ker..da try urut masa berpantang, tp stil xder paper gak..mcm makin teruk jer..(i syaK ATHRITIS) sbb tiap kali nk gerak kat tulang pergelangan ni selalu sakit..mcm tulang berlaga tulang..kengkadang nk angkat imran xleh guna area wrist, kne tanggung berat kat lengan..

selalu jer mengadu dgn cik somi..dier juz bg antibiotik(cloxacilin) dgn pain-killer, dier ckp takut jangkitan jer..aduss..tgn ni cantik lagi..xder sakit kulit pun..kuman nk jangkit ktner..kat tulang aku ker..??? hmmm..ikut kan jer la..mkn jer ubat tu (biler aku skip mkn jer diernyer membebel menyakitkan hati..aku mmg nyampa kalu laki aku membebel..sesaper la aku mmg xsuker..cakap sekali da la..nk pepanjang plak..) ehh...hehe ader mengata laki sindiri..mintak maap B...cayang jer kat B lagi..huhuh..menurut perintah B...

tp mmg tertekan la biler sakit sendi ni..HOT MOMMIES out ther..kalu ader sesaer yg mengalami nasib seperti ku ini.minta tulun beri pandangan dan nasihat serta tunjuk ajar...huhuhu..

11 ulasan:

Rozy berkata...

dulu pas preggie adalaaa sakit kat wrist..
now okay dah...ilang camtu jaaa

AiNeRzA berkata...

sy dulu pun pernah jugak sakit mcm tu time pregnant...doktor kasi kalsium...pastu ok dah....

mama uzma berkata...

hmm...
iena rasakan org pas pregnant
ni mmg gitu la..mcm iena sakit
blakang..slalu lenguh2..mungkin sbb iena byk dukung baby..(iena jaga bahagian baby 2bln keatas..)
tau2 la baby kan..apa2 semua nak berdukung..dan iena mmg cepat letih skang..berbeza seblum pregnant tau...

Mama Qaseh berkata...

Nape gaknya yea Yang..
Skrg da pg berurut lagi tak..
Maybe Mamanoa angkat berat2 la tue..Better pg check Yang tkt jd pepe plak nnti kan..Hope tkda apa lah..

mamanoa berkata...

rozy>> erkk...ko nyer da OK..aku macam makin teruk jer..:(

Ainerza>> haaa...kan..da ader 2 org da kena ni..kalsium ekk.i pun rasa kna amik kalsium la..(masa preggy kan bb amik kalsium kiter)

iena>> teruk la kalu sakit lama camni..kalu anak da 3-4 nnt satu badan sakit la..ayoooo...

MAma Qaseh>> angkat berat pun ye gak..tu la..ntah biler nk pi x-ray..

AdwanEncem berkata...

lin jadi time kasi nenen adwan, mmg kita bf mom akan ada masalah tu, nama dia carpal tunner syndrom....

kita kan guna tangan time kasi nenen tu lama, pehtu kita wat keja guna komputer, masak, membasuh, melipat n sbgnya.... nak lebih jelas cari info kat en. google...

kong pe yg lin tahu je...

monamie berkata...

mama tgh pregnant ha?? mona dl ms pregnnt mmg ada sakit2 sendi. esp pergelangan tangan ngan jari2.. doc ckp kurang kalsium. so, sila minnum susu kot ;D

take care ha!

mamanoa berkata...

LIN>> carpal tunner ke???ms ngandung aritu mmg ader kna..tp tu bukan ker yg kebas-kebas tu..?ni sendi kat wrist..carpal ker..???hmm..kna cek ni

mona>> uishh...jgn ko nyah..aku lum ada ISI gi ni..anak aku kecik gi..aku bab-bab mnum susu ni kurang sikit..huhu..(susu yg ader kalsium xsedap..)

monamie berkata...

ahaha ..heee...

ibu_arifa berkata...

saya pun berpendapat sbb kasium kurang...tak mo minum susu..ambik pil kalsium jer lah..saya kalo tak cukup kalsium time prgnent..sure sakit gigi..pas minum susu..2-3 jam ok plak sakit gigi tuh.

saya masa anak umur 6-7 bulan (dah lahir) ari tu, sakit kat pergelangan tgn jugak..tp abaikan..bua tak endah jer..terus dukung anak buat tak tahu jer..pastu lama2 timbul satu tulang kat pergelangan tgn tuh..sakit yg amat..p jumpa dokt..dokt suruh g x-ray..dia ckp mmg benda mcm ni selalu terjadi..(akan tertonjul tulang) so..nak atasi kena gi operate...doktr tu siap buat surat dah nak suruh gi Hosp Pantai (sbb paling dkt dgn umah)last2..dok bertangguh2 benda (tulang) tu dah tak sakit lg tp tonjolan tulang tu still ada lah kat pergelangan tgn saya nih sampai skrg..dah cacat dah aku nih...waawaaa..

mamanoa berkata...

ibu_arifa>> mu pun ader gak ker tulang terkeluar tu...samer la..tp saya nyer xobvius lagi..tp cam ader beza skit la dgn tgn kiri..da la tgn keding jer ni..lagi nmpk tulang tu..adusss...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers