Teman tapi Mesra~~

Rabu, 30 Disember 2009

anak aku demam...

hmm..imran demam..da 3 ari masuk arini imran demam pnas+batuk berkahak+selsema...da bg ubt demam..ubat sesema...masuk kat montot..still dmam imran on-off..2mlm pertama bdn imran sgt pns..aku rasa bleh cecah 40'C kut..sbb aku try cek suhu da 38.5'C tu pun asik terkeluar jer termometer tu..imran asik cabut jer nk ltak kain lembab, anak aku xnk plak..lagi aku ltak lagi kuat dia melalak, nk bg dia andi pun xleh nk lelamer mcm selalu..sbb imran yg asik tolak shower tu jauh pada dia..hmm..

dengan merengek nyer 1 hal..aku mmg xlena tdo la..smpi aku pun xsihat..nasib la cik somi dokto..dia tlg amikkan mc tuk aku 2ari plak tu dpt (tp dia mintak kat boss dia la..sbb cik somi aku xleh bg mc kat aku)

ms tdo mln atas katil da mcm-mcm aksi dia tdo..tertonggeng la..mintak dukung la..tdo ats lap..pagi tadi imran tetibe bgn merengek trus duduk tepi aku,paler die landing atas badan aku..aku angkat dia xnk last-last dier tdo camtu jer..ikut ko la anak..

weekend ni byk jer story nk upload..tp hold dlu la ekk...

4 ulasan:

iedaLUVsham berkata...

ciannyer dia..semoga imran cepat sembuh ek

ina berkata...

hadeef pun sama mamanoa..dah 2 malam aku x lena tido...asik merengek jer...demam on off,batuk n selsema teruk..kali nie lambat lak baik...ke nak berjalan erkkkk...

ibu aliff berkata...

ciannye budak kenik tu..biaselah anak nak membesar ni mmg selalu demam..anak akak si aliff tu bleh kate 2 minggu sekali demam..skrg tgh usaha ubt cara kg..mcm dlm petua yg akak letak dlm blog akak tu..
bila bdn die panas, basahkan terus pala die sampai suhu bdn die turun, bukakkan baju die n lap dgn towel lembab bole juga..anak demam ni cukup riso..

mamanoa berkata...

ieda>> tu la..cian kan..

ina>> agaknyer skang ni tgh musim demam dgn batuk la..anak alku kalu demam 1ari jer..seseme pun susa nk kena(tu pun pas nangis jer ade)batuk xpna kna..kali ni teruk plak..abg aku pun ckp dia nk dapat benda baru kut..gig dia bln ni trus 2 tumbuh..

ibualiff>> 2minggu skali demam???uiks..dasat gak..imran susa nk demam..hmm..xper la..pengorbanan..tuk anak gak...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers