Teman tapi Mesra~~

Isnin, 7 September 2009

RESAH..TAKUT..BERSALAH...

xtau naper..aku tetiba terbgn..xleh nk tdo..rasa resah..takut..bersalah...smpi aku rasa kecut-kecut perut aku ni memikirkannya...
aku tau aku salah...dan aku tau walau macam-mana aku cuba bersuara pun aku pasti kalah..n kesalahan mmg jelas pd aku sendiri...
setiap hari aku idup dlm keresahan ni..tiap kali pegi keja..pnjg doa aku(agar dipermudahkan perjalanan hidup pd haritu...) tp aku tau smpi biler aku nk menyorok..smpi biler aku nk peram benda tu...aku kna gak jumper dia..jelaskan segala-galanya...
mmg aku xnafikan, aku mmg xpandai nk handle bidang aku ni...infact dr student lg aku mmg berapa dgn subjek ni..sekadar cukup mkn jer...mmg nmpk hebat..dengar jer da bunyik dasat..tp aku xpernah nk rasa hebat dengan apa yg aku buat...i really feel bad bout it...
menyesal kah aku??bukan ini takdir aku ke???serius aku ckp..kalu student..even aku xsuka amik bidang ni..aku akan cuba buat gak...jd SURVIVOR pun jd la..aku bukan SCORER pun...
tp skang biler da keja..xde istilah SURVIVOR @ SCORER..kerja tetap kna buat..sebaik mungkin
Aku mmg tertekan..& sememangnya aku da xsanggup nk teruskan kja ni..tp...cik somi minta agar aku trus bertahan...sanggup kah aku????

7 ulasan:

Rozy berkata...

hang keja apa nih?
mai habaq kat aku sat.

kalau kita xsuka keja kitaa, leh merana woo.. sebab kalau ikut kita kat tempat keja bopa percent waktu mata terjaga berbanding dok kat umah..

hang xcuba cari keja len?

mamanoa berkata...

rozy..aku keja timbalan pendakwa raya..ni loyer jenayah la..leceh nk kna ngadap perogol..pengedar dadah hari-hari..nk buktikan diorg salah bukan senang..aku skil bercakap mmg kurang..tp ntah la,dapat keja ni masa awal2 dulu,sbb pk gaji bleh thn lumayan.nk kumpul duit nk kawin..skang ni da cam xsanggup..mmg cadang nk carik keja lain..xtahu gi camner..

AshAnas berkata...

shira keje dlm bidang yg shira amik, tp ntah nape rs tak hepi gak... rs mcm nak jd full housewife je... hehe...

Rozy berkata...

wuish..loyer.. susahlaa nak cari keja len..

kalau hang amik engineering leh gak hang lompat2 kilang kalau xsuka..

adeyy..susah gak camtu no..
kena sabaq la sama..

apa lg rr yg ble keja kalau belajaq law? mesti kena masuk court gak..

kawan2 aku..kalau dah xlarat keja ngan bidang depa..(mostly engineering laa) depa amik kpli jadik cikgi..senang ja..

or kalau hang ada idea wat bisnes cam menarik gak..

mamanoa berkata...

shira..kita serupa....kita serupa...

tula rozy.ingat nk try berniaga la..xpun menjahit ker..jd cikgi kna amik KPLI..leceh...kalu bujang dulu xper la..skang da ader anak...
hmm..try mintak keja goemn yg lain la..yg xder kna mengena dgn law ke..
cuba la...

mama uzma berkata...

hmm...
payah gakkan kak....
sabar yee..tu semua dugaan...

Normaliza berkata...

Musti tensen giler kan tiap2 hari kalau kita wat mende yang kita tak suka. Ku pun dah takde hati nak keje..tapi ada hutang ngn PTPTN plak. Skg duk belaja menjahit. Mana tau nanti boleh menjahit kat umah jek..tak yah keje..(angan2 je lebih..!!)

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers