Teman tapi Mesra~~

Rabu, 2 September 2009

BOOSTER SUSU!!!

hmm..entry kali ni nk citer skit la pasal BOOSTER-BOOSTER penambah susu yg telah aku cuba setakat ni..ader yg memberi IMPAK MAKSIMA bg diriku..ader juga yg WAK-SEGAN jer nk kua..huhuhu..dan ader juga yg memberi efek kepada badan ku..hhmmmm...aper kah dier...jeng..jeng..jeng..jap ekk..nk daun-lod gambo nyer..


hmm..fenugreek a.k.a halba...ekceli aku idok ler bli yg ni..aku bli yg serbuk pil biasa, ader la bloggers yg jual..aku amik yg SEBULAN punyer tuh!! tp baru makan skit jer la..bukan aper..mmg la ader peningkatan sedikit susu ku itu..tp kan aku realized sumting la kengkawan..badan aku cepat berpeluh dan berbau..nasib ler ader minyak wangi yg ala-la mahei skit kan..
uhuks!!!!koh!!koh!! tersedak makcik...


haa..RED DATES LONGAN TEA..yg ni gambo nk kater aku culik dari tha a.k.a hayatie..tha..kira ko bg aku ihsan la ekk gambo ni..huhuhu...baru nk mintak tu..jahat aku ni!!!! haaaa..yg ni aku amalkan lately ni la masa sahur..alhamdulillah...sgt MEMBERANSANGKAN pengeluaran susuku walaupun di bulan poser..air nyer sangat sedap..puas mnum secawan panas di waktu sahur..aku terpaksa mnum gak benda ni sbb lately aku susa nk curik masa tuk pam susu di opis

next item is AIR SOYA BEAN...sory gambo xdapek google..huhh..ni xpernah surut lam gobok uma aku..aku bli skali 4 kotak besar..duit aku sindrik..cik somi xleh cakap paper..gi pun susu tuk anak dier gak...ahaks..

yg lelain ader la dari sayur, ayam...ikan..dan makanan protien yg lain...hmmm..sesamer la kiter berusaha memperbanyakkan susu dan sekaligus meMAINTAINKAN lagi pengeluaran susu sehingga atau selama mungkin..

p/s aku target nk cukup setahun dulu..doakan aku ekkk..baru nk masuk 6bulan ni..adusss..lagi 4bulan lg ni..joreih makcik nk kojar....

2 ulasan:

Rozy berkata...

awak,

saya dok cari gak longan red dates tu kat supermarket sini..tp xpernah jumlaa..huhuuhuhuh
beli katna rr? kat ipoh kan?
hubby OS ipoh lh tolong belikan..

mamanoa berkata...

Rozy...saya bli kat JJ kinta City..ader..kt rak bawah..dia mcm tmp tea-tea cina nyer area..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers