Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 25 September 2009

Masalah ku..

APA KORANG AKAN BUAT DAN RASAI KALU ANAK SENDIRI XNK MINUM EBM...ANAK JUZ NK MINUM DIRECT FEEDING... MySpace
AKU DA PENIN DA NI..MySpacesedey dgt-sgt...IMRAN SKNG DA BLEH CAM SUARA AKU..KELIBAT AKU..BAU AKU..KALU AKU DUK DEKAt DGN DIER, IMRAN TOTALLY REJECT EBM..KORG BAYANGKAN LAH..KO XLEH NK MAIN DGN ANAK..XLEH NK BREASTFEED ANAK..XLEH NK TDO SESAMA DGN ANAK..kena duk jejajuh..MySpaceSEMATA-MATA NK TRAIN BALIK IMRAN MINUM GUNA BOTOL (kan da nk stat keja balik..susa aku nnt kalu dier xnk minum..)
IMRAN STAT BUAT PE'EL CAMNI BILER DIER STAT SOLID FOOD..6BLN...DA LA MKN PUN KURG..EBM PUN REJECT..AKU SMPI DA DECIDE NK BENTI KEJA..MySpaceTP MERTUA XBG,SBB LAGI BYK MASALAH IN FUTURE..LELAGI AKU NI BARI DISERAPKAN PERMANENT..(aku contract b4 ni...) but aku still apply keja lain..aku xnk da jadi DPP ni..aku xnk da masuk bidang Legal ni...hopefully adala keja tuk aku nnt...
TANX TO AISHAH(MEDELA) tets NUK ko mmg setakat ni berkesan..MySpaceaku da siap bli btol MAM da..tp xguna lagi..MARYAA AND HAYATI..IDEA KORG AKU CUBA APLIKASI...
SKANG NI AKU HARAPKAN MERTUA AKU YG TOLONG BG EBM KAT IMRAN...MySpace(smpi bengkak la B aku imran xisap) tp mertua aku ader smpi mingu ni jer..ntah pasni camner la..
IKUTKAN MERTUA AKU NK BAWAK IMRAN GI PERLIS...NK TRAIN IMRAN GUNA BOTOL...
TERKEDU AKU DGR DIORG DECIDE CAMTU....MySpaceDA MELELEH AIR MATA NI...XPENAH KERING...CAMNER PUN AKU STIL GAK NK IMRAN STAY DGN AKU...XSANGGUP WEEEEII....
NI MLM NI AKU XTAU LA MCM MANA..IKUTKAN MERTUA AKU NK TIDO DGN IMRAN..ULOOOOHAI...LG SAYU ATI AKU TDO BEDUA JER DGN CIK SOMIKU...mmg nangis peluk bantal la jawab nyaaaaaaa....

selalu budak xnk minum susu badan..aku ni plak..anak xnk minum btol..tp nk direct susu badan jer..APER LAAAAA NASIB....dugaan kan jadi mak ni...aku smpi xlena tido..xlalu makan...xkuasa nk bercantik-cantik da...sumer sbb imran nyer pe'el skang ni..MySpace

5 ulasan:

AshAnas berkata...

mamanoa... kita serupa, sama la nasib kita.... anas pun cenggitu gaks... dh lama dh dia cmtu, tinggal ebm kat nursery, dia lgsung tanak minum... awal2 dulu bg 5 botol=12oz sehari, mesti habis... lama2 tu kn kurangkan ke 3botol=9oz, pastu bg 1 botol=4oz je, tu pun tak habis... ms tu klu tinggalkan susu pun, anas mmg tak minum, BS dia akan buang je la... tp dia langsung tak meragam lapar etc... waktu lunch shira gi kt dia br dia merengek nak susu... anas klu shira keje dia akan minum pagi, tghari pastu start sampai umah sampai la ke pagi esoknya tu, dia akan direct BF every sejam... mmg dia cover minum mlm siap2 coz tanak ebm tu... time cuti plak, asyik nak melekap je...
baru2 ni shira car gak botol yg puting dia lebih kurang rupa nipple B kita, baru dia nak minum... bukan botol avent, mahal sket la dr avent, jenama TOMMEE TIPPEE... dh lama shira nk update kt blog tp xsempat lg...

mamanoa berkata...

shira>> alhamdulillah..imran nk minum gak la..ni berkat doa n pertolongan byk pihak gak..aishah(medela DERMA puting NUK,imran suka guna putin tu..) saya plak ader bli btol susu baru MAM..imran pun suka gak guna,NUK..MAM...TOMEE TIPPEE xder kat sini,mmg peads cadangkan bg sbb teats dia mcm breast kite..teats pun lembut...

Mohd Nadmin berkata...

nora,
alhamdulillah..dah ok la tu..insyaAllah, lama2 ok..
anak aku pun macam tu jgak..

huda, kalo ummi dia yg bagi minum botol, mmg tak nak minum..kalo ummi dia ada sebelah pun dia tak nak..jadi aku le yg kena bagi..

raya ni, kami cuti lama, jd dia asyik mnm direct je..risau jgak..tapi smlm try, nenek dia bagi, dia minum aje botol..jadi kami buat kesimpulan, mungkin kalo org lain yg bagi dia mnm btl, dia nak..insyaAllah..

pasal puting susu plak, huda tak serasi dgn puting2 lain..stkt ni pigeon dia ok..guna yang wideneck..

ok Nora..selamat hari raya dan sama2 berdoa moga2 anak2 kita dapat terus BF sampai umur 2 thn..

ibu_arifa berkata...

sedih+rungsing nyer baca masalah ni...saya tak de pengalaman lagi mcm ni tp sekadar nak beri pendapat saya saja..

saya rasa..tak perlu risau sgt bila anak dah kurang minum susu dgn bila dia dgn pengasuh..asalkan masa tu (bila ketiadaan kita) dia mkn (solid food) atau minum w/pun sedikit..tapi bila dia dah jumpa kita(kita balik dr kerja..dia BF direct dgn kita semahu-mahunya)
kalo boleh EBM tu campurkan sikit dalam solid food dia tuh..dalam bubur/nestum dia tuh..paling dasyat sekali kalo dia tak mo mkn solid food...try bagi dia makan biskut baby..anak saya suka jenama "baby bite"..
solid food tu boleh kasi pisang emas lenyek pun sedap jugak..

mamanoa berkata...

nadmin>> anak aku btol pigeon tu dier xnk..keras..1 hal lagi panjang sgt..anak aku pnah buat al-la muka tercekik sbb putin tu smpi anak tekak dia..huhu..xper skang anak aku da bleh guna btol da..aku guna btol MAM dengan,btol avent aku tuka pkai puting NUK..serasi jer..siap main gigit² lagi..

ibu_arifa>> hmm..tu la nk wat camner..solid food pun dier punyer tantrum..yaAllah...bingit tinge dgr..i bli gak "babybites" tu..imran suker perasa carrot..i bg yg tu jer la..dpt sekeping trus sendawa..hoho..yg kna suap kt mulut ni dier bising skit..
pisang emas lum try lg..petang ni carik la..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers