Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 14 Januari 2011

Sesi nk melepaskan keluhan di dada

Sesi nk melepaskan keluhan di dada..(lebih kepada tensen)

Aku xtau la nk ckp camner..keja yg aku buat skang ni mmg la alala~ keja yg dasat..ye la bidang guaman lelagi yang melibatkan jenayah..kalu nasib xbaik, nama or muka confirm masuk paper or TV sbb handle kes yg kononnyer PUBLIC INTEREST xkira la melibatkan org kebanyakan ker..or org VVIP..

naper aku ckp nasib xbaik kalu nama kua media??
aku bukan lawyer yg mewakili Tertuduh..keja aku make-sure si pesalah ni di masukkan ke penjara atau menjalani apa-apa hukuman yg disabitkan oleh Kehakiman..
cuba korg fikir, kalu apa-apa jadi & pesalah ni TERLEPAS & BEBAS..siapa yg akan dipersalahkan??confirm org ramai akan fikir samada kitorg xbuat keja..or kitorg amik "suapan"..

benda ni kalu nk jadi macam-macam cara si pesalah bleh terlepas..walau bukti da ada depan mata, tp peguam-bela i.e. lawyer pasti akan cari memana lubang samada legal/illegal(bayar saksi) utk pastikan client dia lepas..xpun lawyer akan tembak DPP pada technicalities i.e. siasatan polis yg kengkadang xlengkap..ADMIT JER LA KAN~~~

Skang ni plak..kitorg yg dari pagi ke petang perah otak nk bercakap sehari-suntuk di mahkamah,perah tenaga berdiri-duduk dari 8.30am-5pm mcm nk present dpan org ramai tu org atasan mana penah amik kisah...yg diorg tau STATISTIK..CONVICTION OF CASES..

aku xtau la kat tmpt lainPutrajaya kitorg mmg xder staff sindri utk taip surat or buat statistik kes yg kitorg handle kat mahkamah..aku tau ada officer legal yg ada staff sindri buat laporan harian diorg..percayalah..aku mmg xbuat sbb aku xmampu curi masa nk buat semua tu SENDIRI ya..

arini bertambah tensen bila dapat email dari org atasan yg claim memacam & mintak perkara-perkara yg bleh aku ckp BULLSHIT!!!

jgn la korg ingat keja aku ni best..xder maknanyer..kalu melibatkan politik di tempat kerja..mmg sumer keja jd HAMPES!!!

p/s: aku xpasti samada korg faham ker x apa yg aku citer..xper..ni cuma luahan rasa hati aku jer..

4 ulasan:

woman with hope.. berkata...

tak pe2...aku paham...skang nie lagi r mcm2 ek..sbb 2 ramai yg quit servis...

kinna berkata...

tu sbb laki aku quit dpp. sabtu ahad dia dok masuk keja lg dulu2..sian ooo..(sbb hari2 kerja 'tawaf' court satu selangor)
pastu, ada gak loyer2 yg nk 'kowtim' ngn dpp (belanja mkn etc). IO pon satu hal gak. bengap semacam je kengkadang. huih..
apsal ko tak amek JKSM? ko ada syariah degree kan? kalo nk best, masuk lhdn la :) thn ni InsyaAllah ada pengambilan besar2an nak cover kes PTPTN

fiza berkata...

Aku faham ^_^, memang susah keja dalam bidang guaman nih.

Jgn stress² sgt, kandungan kena jaga.

Take care.

kakyong berkata...

memang berat koje mike ni.... kalo melayan politik opis memang tak tahan...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers