Teman tapi Mesra~~

Selasa, 11 Januari 2011

31st weeks..placenta-previa

Baru blk dr Check-up..31st weeks, Dr.Adlan scan~~


"hmm..nmpk x placenta ni..ni kepala anak u..placenta ni agak ke bawah skit, sbb tu dia tolak skit kpala bb...err~~panggil ur hubby i'll show to him...bla-bla-bla~~~in english i.e.medical-term mmg aku xphm sepatah haram apa diorg ckp tp xper..progress bb ok..masih awal lagi..by the time bb progress nnt kpale bb will go to the position la..xper we called this as Type-1 la..it shud be ok..don wory~~"

aku da cuak..naper duk ckp pasal plasenta aku..dulu imran xder problem paper...


kua-kua bilik dokto jer trus aku tanyer laki aku..upernyer doktor ckp plasenta previa Type-1,uri aku mcm nk ke bawah nk tutup tmp kluar bb..



ekceli ada 4 jenis placenta previa, korg tgk la sindri

laki aku ckp kalu dia yg scan dkat spital dia xkan ckp benda tu placenta-previa..bg dia itu normal..sbb jauh sgt dr servik aku...bb aku cuma menyenget jer..
kalu da type2-type3 mmg kna ceaser la nnt..ni laki aku bgtau...

hhmm...ati da rasa kureng senang jer..bb songsang aku risau..placenta-previa pun aku risau..hmm~~~Ya Allah permudahkanlah kehamilan ku ini~~



nk scan 3D pun xleh buat sbb bb telangkup..xnmpk muka...:( hmmm..camner nk elakkan dr benda-benda ni ekk..nk kata aku ada high-blood..ok jer..gula pun ok jer..

4 ulasan:

AshAnas berkata...

shira skrg dok sakit sgt2 kat bhgian bawah. nk jalan pun sakit. klu buat kerja lagi la rasa...

Puan ApasH berkata...

masa mengandungkan Qaseh pon saya camtu gak. Tapi baru type 1 xpe. Ade possibilities dia naik balik.

3D scan elok buat masa 27weeks..bila baby dah besar sangat pon susah. Sebab space dalam perut dah sempit susah nak nampak muka. Itu yg Dr. Mimin inform aku le.

Rozy berkata...

noa,

adik aku lu pun placenta previa gak type 1.. 2-2 anak dia jadik camtu.
tp ok ja, she delivered normal..
jangan risaulah!

Huda berkata...

hopefully xde ape2 la kan..isk3..me pun risau jugak ni..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers