Teman tapi Mesra~~

Khamis, 31 Disember 2009

IM BACK!!!!!!!!!

well..IM BACK!!!! meaning???kat tmp keja la ni..huhuhu..cuti da abis..masuk jer opis..PILING OF WORKS WAS LOADED INTO MY TRAY!!!!!! W-T-F^!#!^!^$#^!$


hmmmm...da la sensorg jer arini..pegawai yg lain sumer bercuti...smuga Allah memudahkan kerja aku arini...AMINNNNNNNN.....

Rabu, 30 Disember 2009

anak aku demam...

hmm..imran demam..da 3 ari masuk arini imran demam pnas+batuk berkahak+selsema...da bg ubt demam..ubat sesema...masuk kat montot..still dmam imran on-off..2mlm pertama bdn imran sgt pns..aku rasa bleh cecah 40'C kut..sbb aku try cek suhu da 38.5'C tu pun asik terkeluar jer termometer tu..imran asik cabut jer nk ltak kain lembab, anak aku xnk plak..lagi aku ltak lagi kuat dia melalak, nk bg dia andi pun xleh nk lelamer mcm selalu..sbb imran yg asik tolak shower tu jauh pada dia..hmm..

dengan merengek nyer 1 hal..aku mmg xlena tdo la..smpi aku pun xsihat..nasib la cik somi dokto..dia tlg amikkan mc tuk aku 2ari plak tu dpt (tp dia mintak kat boss dia la..sbb cik somi aku xleh bg mc kat aku)

ms tdo mln atas katil da mcm-mcm aksi dia tdo..tertonggeng la..mintak dukung la..tdo ats lap..pagi tadi imran tetibe bgn merengek trus duduk tepi aku,paler die landing atas badan aku..aku angkat dia xnk last-last dier tdo camtu jer..ikut ko la anak..

weekend ni byk jer story nk upload..tp hold dlu la ekk...

Jumaat, 25 Disember 2009

ULANG TAHUN KE-6

huhu..ada budak kna GROUNDED..uhhhuh tu la nakal lagi..ngeh..ngeh.~~ xlah..budak bujang ni kne masuk lokap sementara ..sbb mama da nk sidai baju jap..ala ciaannnn~~ dia...da la tggl dgn mama jer..papa work..




muker innocent jer...nmpak x ade garis kat pipi dier..cam xclear plak..

korang tgk gambo ni

ni la padah nyer kalu pkai tudun yg ader pin..kan da tergarek kat muker anak aku..(sbb tu la aku pkai tudun sarung jer skang ni..) mls nk pkai cam tudun bawal..cian imran.da xencem da anak mama..
ekceli 25 DISEMBER is MY ANNIVERSARRY!!!! uik..bukan ko kawin bulan 5 ke??? huhuhu..mmg pun tp ini anniversarry hubungan aku dgn cik somi!!!!

25 DISEMBER 2003..is d'day i'd proposed my sweet luvly cute bofren..a.k.a cik somiku..hhuhu. Korang musti pelik naper aku yg proposed bopren a.k.a. hubby cik somi aku???sbb die ugut aku suh proposed dia gak,sbb tiap kali dia proposed aku, xpnah dapat..kitorg mmg xpnah officially couple..tp cik somi aku da berpuluh kali proposed aku mintak jadi makwe dia aku plak xpnah bg kata putus..mcm-mcm alasan aku bg kat dia aku masa tu xpasti ati aku dgn saper lagi...dlm erti kater lain ada org lain..hahahahah tp bebyk kawan laki yg aku knal..dgn cik somi aku ni je lah yg aku paling selalu keluar..mkn..spent time..gelak tawa..nangis..kongsi rahsia..kongsi mknn..sumer la..(even cik somi belajar ka UIAM PAHANG..n aku kat UIAM GOMBAK..) tp dgn laki lain,aku xpernah buat mcm tu..sbb aku xselesa nk buat sumer tu dgn laki lain..

cik somi aku sanggup tgu aku 2thn lbih gak la..dia ckp kalu xdapat aku, dia xnk kawan dgn aku lansung..dgr nama aku pun xnk..jumper aku pun dier xhingin..(CES!!!!) tp laki aku ni jenis xpnah give-up..aku da tolak pun dier still nk try gak lagi...dia pun xtau nape..tp dia ckp HE HAS A STRONG FEELING TOWARDS ME..N HE REALLY FEELS LIKE DAT IM GONNA BE HIS WIFE....~~ huhuhu..dasat kan..

mlm td..aku tertidor awal..(sb nk tdo kan inran..dgn aku pun tertido..skali tgh mlm, aku terjaga.tgk cik somi br nk tdo..dia nmpk aku bg trus dia bg 1 bag..aku dgn mamai pelik la..naper???skali aku teringat..AKU NYER ANNIVERSARRY LA!!!!!! huuhuh..suker..dapat adiah..yeii..yei...inilah adiah tu...


purse "CARLO RINO" pandai cik somi aku pilih...cantik..cik somi aku ckp yg ni last piece jnis kain,yg lain sumer jenis yg kilat-kilat(cik somi xberkenan) aku pun kurang yg klat-kilat ni..huhuh

bleh dia ckp purse lama aku buruk sgt..

HELLO..my purse still ok xkoyak lagi infact cantik lagi..

ni la purse lama aku.."ALAIN DELON"~~aku jarang la bli purse..dulu bli purse yg cap golok jer..yg rm20+ jer..biler da keja baru la bli yg ada jenama..


"ALAIN DELON" ni la purse aku yg paling mahal masa tu...aku pun xhengat sgt harga dia baper..huhuhu..sayang wei kat purse ni..n sayang gak kat cik somi..B..kira perfume set CK-FREE tu prezzy ma untuk b la ekk...huhuhu...

B..TANX..LARF-LARF U SO-SO MUSHY-MUSHY..:)

Rabu, 23 Disember 2009

CAMNA RUPA KARTUN MALAYSIA???

kengkawan kenal x dgn kartuni UJANG??ni akuamik petik dari facebook UJANG..kartunis kegemaran aku..FOUNDER OF UJANG MAGAZINE, n skang aku adalah pengunjung/fan setia jenguk fesbuk ujang ni..memang kelaku lawak nk mati la....
aku dulu mmg suker bd AKU BUDAK MINANG...UJANG..JIBAM..ini antara karya BROTHER UJANG NI...

  • Karya: Aku Budak Minang, Atuk & Aca , Jibam, Intelligent Blues Club (IBC), Usop Sontorion, Cinta Terakhir, Fiona

Aku ade baca part of it la..mmg best..

"Engkau cakap je pandai… tapi apa dia wajah kartun Malaysia, kau tak terangkan," bidas seorang kawan masa aku lepak makan roti canai kat Central Market."Ya tak ya jugak… macamana ek rupa wajah kartun Malaysia," tanya ku kembali. "Mana aku tau… kau yang cakap nak mengembalikan wajah kartun Malaysia… nak kembali… sekarang orang dok tunggu langkah selanjutnya," tekanan di berikan sewaktu aku mengunyah kerak roti canai bercicah kuah kacang dal yang terakhir.

Aku tau, tidak ada sesiapa yang menunggu langkah seterusnya kecuali dia yang memulakan topik pada pagi itu. Aku masih berfikir sedang serangan dari tiga penjuru bermula. Rakan-rakan lain yang sememangnya kaki kutuk tidak henti-henti berhujjah dan hujjah-hujjah tersebut seperti pernah ku dengar… tetapi di mana ya… (dalam website atau blog-blog peribadi barangkali).

"Kau tidak boleh menyekat kebebasan bakat-bakat baru untuk bekarya… mereka tengah ghairah mencari identiti, biar kan mereka explore sepenuhnya dunia ini… mereka ada idea yang segar dan luar dari kotak pemikiran karyawan-karyawan sebelumnya," ujar pelukis naif di sebelah kanan ku. Aku menggaru-garu kepala yang tidak gatal.

"Kenapa persoalan ini tiba-tiba menjadi terlalu dalam dan payah?" tanya ku secara automatik… dan aku pun tidak tau kenapa pertanyaan seperti itu keluar dari mulut ku sedangkan aku memikirkan sesuatu yang lain.

"Maksud engkau?" ketiga-tiga pencabar minda pagi itu bertanya serentak. "Entahlah… aku tiba-tiba jadi hairan apabila kita dalam keadaan yang waras, boleh membezakan pakaian orang Malaysia, makanan orang Malaysia, kepelbagaian budaya orang Malaysia, muzik irama Malaysia, sejarah dan ekonomi Malaysia, politik Malaysia, kenderaan Malaysia dan segala-galanya tentang Malaysia… tiba-tiba kita tak tau macamana sepatutnya kartun-kartun yang beridentitikan Malaysia"

aku tertarik dgn aper yg di bincangkan UJANG utarakan sebagai persoalan "...MACAMANA EKK RUPA WAJAH KARTUN MALAYSIA" soalan dia simple jer..tp cuba korang pk mmg agak payah uk nk elaborate tajuk ni macam kater UJANG "Kenapa persoalan ini tiba-tiba menjadi terlalu dalam dan payah?"

aper pendapat korang...hrmmm...jom pikir...

Isnin, 21 Disember 2009

FAMILY DAY -1

kU bersiaran lagi..huhuhuh..ekceli xder paper story sgt pun...juz last weekend family cik somi ader buat FAMILY DAY dekat LuMut..happening gak..even family pak mentua xramai..

nk upload gambo famliy day ada lam V-Cam plak..nennt la ekkk..ni aper yg ader guna henpon ku yg carok ni jer la ekk..

masa kat sana mmg xleh nk bawak bubur or mknn yg di masak tuk imran,sbb xder fridge..so..aku bli nestum jer la..skali belek-belek la kotak nestum tu..





haaa..jumper yg ni..wahhhh xsangka NESTUM pun menggalakkan "PENYUSUAN SUSU IBU" ni...bagus gak la...terbaca kat entry e-car a.k.a ibu-eiyman..(dia buat entry pasal Curiuos Kids Need To Be Tough Inside) nice entry evn eiyman 100% BF tp e-car x-prejudice bila diminta untuk buat satu column berkaitan susu FM ni..bagus la e-car..salute kat u..

errkk..aper jer yg aku nk citer ni??? sajer jer..nk citer pasal jumper aper yg terjumper tu jer..n nk bgtau kat kengkawan..bacalah entry e-car..rajin e-car buat assignment mcm ni..



ni antara gambo gedik aku ms ber-FAMILY DAY last weekend..yg mulut muncung tu masa on d'way nk gi lumut,lam keta.tgh buhsan dgn adik-adik ipar ku..ahaks!!!

yg gelap tu plak kitorg tgh berkaraoke..hahah giler mic memasing...cik somi aku ala-la nk tunjuk romantik kat mak-pak dier siap nyanyi tuk aku la kunun...

HAVE I TOLD U LATELY -by Rod Stewart

Have i told you lately that i love you

Have i told you there's no one else above you

Fill my heart with gladness

Take away all my sadness

Ease my troubles that's what you do ....(KORG CARIK R SINDRIK LIRIK DIER)

sedap gak laki aku tarik lagu ni..ala-la rod stewart dengan serak² nyer..siap kuar urat sumer..pak mentua aku siap jerit² gi masa laki aku nyanyi bg sokongan huhhu..tanx ekk cik somi ku..pas nyanyi dier mintak kiss,rasa nk sekeh jer paler dier, nk buat aksi plak dpan org.. aku bg hug jer la..hahahaha~~

haaaaa...xdiluperkan anak bujang aku sorang(mak mertua suh bawak walker die) bagus gakk..xya susa-susa nk pegang masa kitorg tgh main game..tu gambo dier tgh seronok-seronok berlari-lari dr ujun padang ke ujun padang..abis kasutmahal adidas tomey dier lunyai die pi lanyak kat tar tu(xper.duit cik somi bukan duit aku pun yg bli..)

Selasa, 15 Disember 2009

WEEK-END STORY MORY....

ni namer nyer pemalas nk upload 1-1,trus guna photoscape jer campur sumer gambo..hahahaha
week-end aritu ge-gurl day a.k.a adik-adik ipar aku + 1 lil'encem boy a.k.a. anak aku..ahaks!!! cik somi tgh BERPERANG dgn org sakit..hahhahaa..gediks giler

korg tgk la..aku bukan main bolin sgt pun duk layan anak lebih..sbb tu aku nyer skor pun skit(GILER-GILER DENIAL NYER LA...)xnk ngaku xreti main bolin la tu

  • anak aku ni aku tgk mcm ader ciri-ciri ustat la..dia kalu masuk tempat yg alala LAGHO ni..dier jadi takut..bunyik dentam dentum bola dia buat muka "cuak-cam nak nangis-mama help me" dier tu la...
  • sekali nmpk kawan terus lupa daratan..dia pun buat HAROK lam boling centre tu, terjerit..jerit dier..terjoget-joget montot tomey dier..
  • tgk la..aku siap duduk kat papan boling punyer la layan anak...nk amik bola pun duk kelok anak gak..hahahahaha...

  • alang-alang gi JJ tgkp gambo dgn SETAN CLOS santa claus, adik aku bg imran pgang janggut org tu..trus buat cembeng takut...hahaaha tgk!!! anak aku mmg islamic..dia kalu org tu bukan muslim dier mmg XHINGIN nk dekat nnt mama anta masuk skola tahfiz ekk
  • tgh kusyuk tgk bola kut dgn papa dier..(anak aku jarang layan kartun la..barney sesikit la..) eceh..HENSEM BOY kat baju tuh!!!!
  • ni masa nk anto uma nanny dier..bgn awal sgt..tgh nunggu papa tutup pintu uma, dier bleh plak test drivin sensorang..eceh..muker xbersalah jer jilat stereng keta+hon byk kali.."PAPA..PAPA...HURRY-UP,TERHEGEH..HEGEH...!" hahaah aku exegerate lbih skit...risau gak aku jiran sbela tgh tdo duk ngamuk, saper MALAUN pepagi duk main hon keta ni..


Ni aksi mlm td yer kengkwn,laki aku sempat lena kejap b4 gi on-call betullah kater orang...
LIKE FATHER LIKE SON...
abaikan perut 6-pack laki aku yg kelihatan itu
erkkk??? naper anak aku mcm tgh berTAEKWANDO jer...heyarkhkhkhkh~!!!!!!

Jumaat, 11 Disember 2009

milestone 9 bln...



WAHH!!! WAH ...!!! ANAK AKU DA MASUK 9 BULAN!!!! WAHHHH... WAAHHHH...

cam xcaya jer..anak aku da nk masuk 1thn..lagi 3bln..saborrr.sabor...

anak bujang aku sorang ni da nmpk PANJANG AKAL SKIT...(ada harapan jd budak CANGGIH nnt).


skang ni imran da pandai....:



  • merangkak dgn laju dan jayanya, biler da merangkak..abis sumer almari,laci, meja GRANDMA dia jelajah n bukak..abis sumer ditariknya..(siap terkepit jari pun ader gak..biarkan...

  • sgt PRO panjat-memanjat,lelebih gi panjat org,s>baby, kat uma nanny dier yg tgh tdo..katil..sofa..u name it..u maybe got it la..

  • suker menjerit..lg tmbh jerit kalu kiter pun duk jerit samer

  • kalu kiter pukulmanja imran..nnt ko pun kna sepakpukul balik dgn dier..even xkena sbb tgn dier pendek kan..hahah

  • suku kata yg mampu diutarakan oleh imran ialah..AABAHH..AABAH..BABAH..VAVAVAVAV...erkkk??PFFRFUURUUUmenyembur> imran xreti nk ckp lagi..hohhoho

  • paling manjer dgn atok dia..dgr suara atok dia boleh pusin paler n badan 360', dan terus melaju pi kat atok dier..kalu ader kaki mmg berlari bdk ni aku ader sbelah pun dier bleh buat BOLAYAN..kecuali biler time menyusu dia carik aku

  • sgt kuat mkn,bg la aper pun kat dier,maner dier bleh telan dier mkn jerdan kuat poo-poo cukup marah kalu lmbt suap mknn kat mulut dier, TP XGAK MEMBESAR..

  • kalu time BF..imran suker menggentel,korang tau dier suker gentel apa??Ni***le aku yg dier tgh isap tu..cet!! memancut-mancut la susu kua masa dier picit tu, xpun sebelah gi tgn dia akan usap perut akuyg mula buncit balik

  • dulu skit punyer susa nk bg ubat(sbb pkai syringe) tp skang ni kitorg da ada solution..kitorg bg ubat pkai SUDU!! so dia igt kitorg bg mknn la..hahahahahah


ekceli byk jer lagi..tp tu jer yg aku igt..

Rabu, 9 Disember 2009

Moment...Aku WIndu.....

HAI KAWAN-KAWAN....!!!
perghh..lamer gak aku xhapdet blog kan.. lamer ker??bukan las week aku sempat masuk ker? HMmmmm....wit-out further ado..eceh!!! skeaping omputih plak.. ni nk citer skit n tunjuk skit adegan-adegan GEDIKS ku..(ni tgkp guna fon baru, sbb fon lamer da xleh nk cass..imran masuk lam mulut terus berkarat tmpt cas nyer..baru setahun lebih fon tu...ranap duit aku..)
Fon baru W-705
Fon lamer tp aku nyer wane merah bukan oren W-610i

pas bli fon terus snap gambo..TESTING..!! TESTING POWER...testing power dgn adikSS ipar aku..kalu ader sesaper berkenan sila bagi nama kat aku...

kna tgkp gambo lebih skit..sbb soknyer aku nk kna pi kusus kat ILKAP Bangi..tgglkan anak dan cik somi selama SEMINGGU!!!! Meroyan sensorang aku kat saner...

alahai anak...alahai cik somi.....korang la intan..korang la berlian aku... Psssst.."B..agak-agak anniversary ni ma dapat x gelang or rantai tangan yang berlian nyer lagi.."

ni saat mak dgn anak nyer plak..mcm-mcm pe'el..sajer try ltak lam boyan..aku rasa anak aku fobia la..dier xleh masuk tmp terkurung mcm buaian..selimut..dier cepat resah.. sbb tu la anak aku xpnah tdo pkai buaian..senang aku...

ni gambo GEDIKSSS... aku masa kat kusus..ni kira tgh SANGAP la ni..hohhoh~~ maner tak nyer da tahap CIMPANZEE aku windu kat anak aku..B..dkat B pun samer..ma windu jer..sgt2..BETULLL..xtipu
ni kira geng aku la..yg tudun putih tu Kak MAziyah..bini si Sofie yg duk sebelah aku xpndg camera tu laila..member opis+member UIA,gamai la kat saner..amer..mahadi..kalu gi conference peguam negara nampak diorg bleh la duk semeja..xrasa canggung la....

Errr..korang pnah x rasa canggung duk semeja dgn kengkawan korang..even da kenal lama or baru kenal..??tp kalu dgn diorg ni best la..mulut kecoh..jenis suker berkongsi OK la...
So..that's it..diantara Moment-Moment aku yg sempat aku coret lam Blog ni..aku da lamer xtinggal komen dkat blog korang..menyinggah nyer tetiap ari..tp mmg xsempat nk tggl komen..aku baca tau stiap entry korang..BETUL X TIPU!!!!!

Rabu, 2 Disember 2009

BERSIARAN.....

BERSIARAN DARI ILKAP- - - -huhuhuh~~

ngantuk nyer hal..dry lecture so aku buhsan gilerrrr..ngantuks sumer..hahahaani on9,pinjam lappay membe jap..lalala...ku stakat ni berjaya mengumpul almost more than 10 btol of EBM..(anak tggl dgn mak mentua di rumah..) shakey aku tgh mengAPLIKASIKAN aper yg mu ajar pada ku...ku tgh penin camno nk bawak balik..ku xbawak keta ni..nk kena naik bas..xpun naik train..adussss..pnat siot....

nk uplod gambo..tp ku xbawak card-reader..so..nex time korg tgk la muker gedik aku ber TRIAL...lalalalal~~

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers