Teman tapi Mesra~~

Rabu, 15 Julai 2009

~ Romantic Get-Away Contest ~

~ Romantic Get-Away Contest ~

entry khas untuk contest ini..huhu contest ni dianjurkan oleh ummikhayra sempena menyambut ULANGTAHUN PERKAHWINAN KEDUA diorg pada 26 OGOS ni dan juga... launching blog barunyer..
Anniversary diorg jatuh bulan puasa ye.. ...

Hehehehhe menariknya Contest ni pasal tempat-tempat percutian yang menarik di Malaysia dan ROMANTIK bersama keluarga atau en. suami.. :D

kenapa Malaysia?
Sebab ummikhayra nak menggalakkan semua orang bercuti di negara sendiri sambil tu, boleh jugak tunjukkan tempat-tempat pelancongan di Malaysia ni setanding dengan oversea.
saat romantik ku..sudah tentu bersama cik somiku..he kind a SWEET SUDDEN ROMANTIC person:-* cik somiku ini xkisah nk beromantik-romantik dengan ku even di depan mama nyer sendiri..(aku yg naik malu..:-O ) kalu ikutkan byk jer gambo romantik..before kawin..baru kawin..pas kawin..n after get a baby(imran)..

tp takut korg menyampah plak nnt..hahaaa..:D

aku jer yg skang ni cam da segan-segan nk layan romantik somiku ini..hahahah..tp slalu ikut giler ku ini ku buat jer..

layan jer la gambo ni ekk



i. Nama tempat: Pulau Langkawi...sampai saner..dalam ati sgt teruja..nk tgk helang besar tu..(tp smpi mlm so xpat tgk..:( ) langkawi mmg cantik..kawasan kecik jer..tp kalu tau tmp senang jer nk kemana-mana..masa naik cable -car i rasa paling best..cam dpt tgk satu langkawi..
pandang depan ada laut seluas mata memandang..pandang kanan,bukit-bukau hijau..masih bersih tanpa MAKHLUK PEROSAK(i.e. bulldozer-tarah bukit..) smpi puncak..sea-breeze...udara sejuk..segar..

ii. Pergi dengan siapa: Somiku..ibu mertua ku..seorang adik iparku dan kezen somiku n not 2 forget my lil'Imran:D

iii. Kenapa tempat tu dipilih: sebabnyer..aku ni xpenah pergi negeri Utara..paling jauh pun Kulim..tu pun singgah MRSM Kulim tgk adik ipar jer..:( pathetic x aku...hahhaha) so selepas PENJELAJAHAN ke Pulau Langkawi telah berjaya maknernyer aku berjaya MENJEJAKKAN KAKI ker seluruh SEMENANJUNG MALAYSIA..:-B

iv. Pengalaman menarik/romantik: hmm..aper ekkk,di saat mama mertuaku OFFER nk jg imran (sbb da xlarat da nk mendaki:P )so cik somiku trus gapai tgn ku..dan mengajak naik jambatan gantung..(hohho..dlm ati..cuak tuh) kekadang aku selalu tersentuh dgn aper yg somiku lakukan padaku..OHOHOH..abaikan ayat poyor ku..:-" :-*
kalu berjalan dgn dia..sentiasa pegang tgn ku..peluk bahu ku..sangkut dagu atas paler ku..(huh..ni mmg dari bercinta dlu suker buat camni...mentang-mentang aku pendek..-amik kesempatan!!!)

biler masa mkn jer..cik somiku wajib suap makanan dier kat aku..coz bg somiku, he wanna share every moment in my life with me..kat uma pun samer..even aper yg dia mkn tu aku pun mkn gak..:P depa mak dia pun cik somiku ini nk gak suap aku..adoooii...:-"

dalam kereta plak..cik somiku akan sentiasa cium tgn ku(while driving)kalu xpat cium..dia akan mengoles (betul ker ayat ku itu:p ) jari-jemariku yg da mula nk kasar balik..hohooo..:-*

aku tertanyer-tanyer gak..nape kna tema Romantik?
ooo.....Sebab ini adalah untuk anniversary ummikhayra. Mana tau, tempat-tempat yang ku cadangkan ini nnt bakal menjadi tmp hanimun yg ke2 bg ummikhayra sronot u nnt:-" :-?

itu langkawi..yg ni plak..Pulau Pangkor..xbyk gambo la..huhuhu





kitorg amik lokasi Resort Pantai Dalam..secluded area..kira yg kedua selepas Pangkor Resort..tmp ni mmg best,service pun dasat..ni kira hanimun kami yg pertama(cik somiku xsempat nk ajak gi hanimun lpas kawin..sebab dier terikat dgn induksi sebelum ditempatkan di Hospital Ipoh)
hanimun kali ni kami pergi ber-3 yer..huhuuh..imran dlm perut masa tu..da 5bulan..so kitorg xleh nk beria sgt hanimun..saat paling romantik..kitorg sewa motor..pusing satu pangkor..tgk sunset..sgt-sgt cantik dan somiku sgt-sgt romantik masa tu..hohoho...

CONTEST INI BERMULA PADA 15 JULY 2009 HINGGA 15 OGOS 2009
CONTEST INI AKAN DITUTUP PADA PUKUL 11.59pm, 15 OGOS 2009
Syarat-syaratnya:
1. Buat satu entry khas untuk pertandingan ni.
2. Upload gambar berkenaan tempat menarik dan romantik bersama suami atau keluarga masing-masing dan sertakan detail berikut:i. Nama tempat:ii. Pergi dengan siapa:
iii. Kenapa tempat tu dipilih:iv. Pengalaman menarik/romantik:
3. Tempekkan logo contest di bawah di blog anda dan linkkan ke blog ni.4. Letakkan link sponsor (
http://one-drop-fragrance-shoppe.blogspot.com/ ) untuk contest ini.
5. Akhir sekali, letakkan link entry anda di komen entry ini. Mudah kan? :)
Dengan bermulanya contest ni, maka bermulanya jugala kedai online kecil-kecilan saya,
One Drop Fragrance Shoppe
Sila-sila la menjengah ye.. :)
Pemenang akan di pilih berdasarkan pengalaman yang paling menarik/paling romantik yang dapat membuatkan juri a.k.a encik suami terasa nak pegi untuk sambut anniversary kami. Saya tak boleh jadi juri... :P
Dua pemenang akan di pilih oleh juri. Keputusan hakim adalah muktamad.
Hadiah untuk contest ini di taja sepenuhnya oleh,
One Drop Fragrance Shoppe.


Apalagi, meh la join beramai2.. Kasi pening itu juri.. Hehehhehehhe And harap-harap ummikhayra jumpa tempat menarik yang boleh ummikhayra pegi.. :)
Aper yg penting set-mind..whether u nk gi bercuti just for THE SAKE OF HOLIDAY OR BERSHOPPING..kalu berHOLIDAY..insyaAllah..u akan rasa seronok nyer holiday u itu...dats y i xbli apa-aper masa kat saner..

5 ulasan:

UmmiKhayra berkata...

wahh....langkawi pun xpenah jejak jugak.. hehehhe kelakar kan saya nih.. pangkor je penah pegi. tu pun sebab ada family day.. Hehehhe tak seriau ke naik kabel car tu? :P

mamanoa berkata...

UmmiKhayra..
sronot..kalu panadang kebawah mmg gayat,tapi sayer duk sibuk menikmati pandangan lua..so xrasa gayat la..cam kagum jer..hubby n adik ipar sayer jer yg kecoh² skit takut sumer..hohoho

Intan berkata...

Kelakar tul lah ur hubby mamanoa...dia sayang bangat dgn uuuu!

Anyway gud luck ye :)

mamanoa berkata...

intan..sayang kew..hoho..kengkawan ku dlu pun cakap camtu gak..
malu makcik...
:p

nadnye berkata...

romantiknya.. Pulau Langkawi pun tak sampai lagi..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers