Teman tapi Mesra~~

Khamis, 30 Julai 2009

Horror Day...

rasa cam da lamer xanta N3 baru kan..huhu..agak bz skang ni..(mmg bz pun xtipu,tp sbb ngantuk cecurik gak blog-walking..huhu:-? :-o
last monday aritu aku gi putrajaya,ader interview TAPISAN HALUS KESELAMATAN kat saner ari selasa(gi awal sbb aku yg drive..1st time drive jauh ni:p)..aku decide ajak mertua aku n my lil'imran ke KL,so tinggal la my hubby alone at home..(cian cayang ma kan..huhu..:-*)

nk di jadikan citer anak ku demam ms nk gerak ke Putrajaya,cik somi takut denggi jer..pepagi tu kat uma dia amik darah imran...nangis budak tu PAPA dier asik cucuk amik darah jer..nasib pas anta blood,-ve for denggi but still ader kuman dlm darah anak ku..dat's y dier demam,

kitorg cecepat bg ubat..but still d'fever xtrun la..suhu 38.7 C'..duk merengek jer last² my MIL suh masuk ubat kt montot imran..ni mmg cepat trun la suhu..nk jadikan citer kitorg tiba kat bangi uma makteh (adik MIL),imran tdo jer masa on the way ke bangi-thank God,kejap-kejap jer merengek..(yer la..bdn xsihat kan..)
mlm tu tetiber imran cirit-birit berdarah ..3 x cirit kuar darah..yg 1st n 2nd time mmg cian giler tgk imran meneran dan menangis..cam sakit sgt..aku mmg da buntu..(sbb cik somi ku tiada di sisi..-aku mmg xleh kalu situasi camni cik somi xder kat sebelah..mmg bleh hangin satu badan..xleh pk paper da..:(( )

My MIL da pasan aku da stat cam nk panik xleh pk n decide sumer..so my MIL yg mmg jenis cepat panik,trus dapat kontrol situasi..huhu..:-? siap cakap kat aku.."NORA JGN PANIK..DON WORY..EVERYTHING'S UNDER CONTROL..KALU X OK GAK KITER BAWAK GI SPITAL..) dlm ati ku giler da cuak..
after 3times blood poo-poo (uiks..ader ker ayat ni?):-? kitorg gi spital an-nur dlm kul 11.30pm gak la..dekat bangi,nasib dapat cepat..sbb bb kan..so diorg cpatkan la..dokto said my lil'imran kna admitted wad,sbb kna disentri..tp aku request xnk masuk wad sbb aku juz kjap jer kat bangi,sok pas interview da kna balik ipoh..so dokto juz bg antibiotik n several ubat tuk anak aku minum..(hmm..ms dapat ubat tu aku cam pk nk ker anak aku minum air garam tu sumer..:-? )
smpi uma makcik aku bg ubat demam ngan antibiotik jer kat anak aku..bukan aper nk bg 2ubat tu jer pun macam berperang dgn anak sindri..cik somiku ckp xper..ubat tu jer pun da cukup..yg penting keep-on giv him breast-feeding..(ITU UBAT YG PALING MUJARAB TUK BABY)

alhamdulillah..pagi tu anakku da hampir kebah...imran d mula aktif main dgn kezen nyer..so aku dpt la gi interbiu dgn ati yg senang..:)
horror kan kalu anak sakit tertiber..imran susa nk demam,kalu demam pun 1 ari jer sbb pas cucuk jer..ni tertiber kna..
korang tgk la gambo anak aku main dgn kezen dier yg lahir lewat 2minggu jer dr imran..tp lagi besar dr imran





7 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

syian imran..cpt sembuh ye syg

AshAnas berkata...

takutnya... teruskan BF... semoga imran cpt sembuh...

nadnye berkata...

kesiannya.. sampai berdarah2.. sure panik.. sekarang sana sini demam.. anak ku baru start sorang... Sarah dah start batuk2...
nasib baik minum susuibu kan.. cepat baik...

Mama Rayyan berkata...

Ciannye Imaran.moga Imran cpt sembuh.klu saya in ur condition pn mmg panik.berak berdarah tu bukan benda yg normal for baby.Baby cirit birit lebih sikit pn kita dh risau.

Intan berkata...

Kalo kena kan intan pon sure akan panik gilerrr! Doktor kata apa?

Apa pun semoga imran lekas sembuh ye...betul tu banyak kan BF coz that's the best cure for our baby :)

mamanoa berkata...

kengkawan sumer..imran da sihat da..d'day i balik ipoh dier da sihat sepenuhnya..

intan-dokto kater kna disentri..

mamarayyan-tulah..1st time jd mama ni kan..panik dier lain skit..hahah

nadnye-batuk..hmm cian,xper..susuibu is d'cure for ur bb

ashanas-tu la..hubby i pesan keepon breastfeed imran without fail..

yatie-hmm..mu yg jauh nun di korea pun tumpang sedey kat aku..terharu makcik...hik--hik~~

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal berkata...

alhamdulilah..sembuh.ish comel la kwn imran tu..chubby..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers