Teman tapi Mesra~~

Selasa, 7 Julai 2009

HOLIDAY IN LANGKAWI....

HUUHHU..entry kali ni aku nk kongsi story mory in d'mornin' glory aku masa bercuti ke langkawi..ikutkan cik somiku bercadang nk buat hanimun kitorg yg ke2..tp last² kitorg ajak adik ipar ku n mertua ku skali..sajer memeriahkan majlis..huhhu

kan patut aku stat cuti rabu 3 julai kan..kan aku ader citer cuti aku kna alala beku tu kan..disebabkan xleh so aku decide aku cuti gak(since aku xder kes kat court rabu tu,kitorg gi la TAMBUN RESORT..memandi kat saner...xbyk sgt gambo la..byk lam video-cam:( xsempat transfer..nenanti ek..kalu sempat aku tmbh gambo..huhu


ni adik iparku dgn kezen die..tgh tolak anakku ms kat tambun
kamisnyer pas gi court(yg kes ku xjalan tu) aku trus ZOOOOM..balik uma n gerak ke langkawi..(gambo masa on dway ke langkawi aku xjumper plak..ke aku xamik..?) smpi otel mlm tu..(Hotel Helang ekk..ala kiter tiru mamatisya..huhuuh tanx mamatisya,not bad la hotel tu...) punyer lapor..singgah mkn kedai smpi licin kitorg kerjakan..

Sampai otel..


laponyer pasal..

soknye pepagi kitorg da bgn,after get b'fast bersiap nk gi TASIK DAYANG BUNTING..(aku amik pakej yg ala-la samer dgn aper yg mamatisya amik..sbb murah..RM40 seorang..ok la..) ponek naik turun tanggo kat situ...hongeh aku..somput..pocah-lomak gak la kaki ni..huhuh

ni aksi ku bersama adik iparku cik somi ku dan kezen juga xtinggal ibu mertuaku..huhu uiks..not to 4get..MY LIL'IMRAN...


xtinggal arsenal dier..
tgh nunggu bot,tdo anak aku



sampai jer kat TASIK DAYANG BUNTING anak aku nk menyusu ek..aku trus lepak atas platform tu n trus bg anakku susu..suh anakku stop isap ja, sbb nk berposing huhu..
ada agent tu ckp ngan kitorg air tasik ni kat area tasik dia cam air biasa payau..tapi kalu bawak kua pada tasik ni jer dier jadi masin(coz tasik ni sebelah laut kan..)kitorg da buat UJIKAJI..:D xder la..tipu jer org tu..cis!!! payau gak..aku ltak lam btol susu anak ku yg kosong..huhuhuh..jahat x kitorg..


ni kat pantai beras basah..ader byk gambo lagi,ni anakku sempat tggl spot dier tuk menyusu lagi..huhu tepi pantai tu BF....


foto-gedik ku cik somiku n adik ipa ku...huhhhuhu
eh..maner anak ku..???huhuh..tu untungnyer bawak mertuer..mak aku la pegang..so aku dgn cik somiku jadi pasangan bercinta semula..hik..hik..:P
hmm..tu kira sumer gambo aku bercuti..xkan nk masuk sumer...nnt nex N3 aku upload gambo anakku swimmin kat pool otel..HE REALLY ENJOY IT..SERIOUSLY!!!

haa..sebelum tertinggal,masa aku gi kuala perlis(lepak uma mertua..my father-in-law bawak kitorg makan ROTI CANAI 60 RASA..menarik kan..dkat jer ngan uma mertua aku uoernyer..n not bad..kitorg teruja giler nk mkn..

diantara menu nyer...


1)roti canai pisang 2) roti canai black pepper 3) roti puteri



4) Roti canai king 5) roti kopitiam
dasat kan...!!! hoho..kitorg ader tanyer kat empunyer kedai ni xnk masuk JALAN-JALAN CARI MAKAN ker? dia xnk..tokey dier cakap orang tu bukan nk bg duit..(kononnyer dier nk kalu masuk tv dier pun dapat la duit) old- typical minded la pada aku yer la nk duit jer....free promote kat tv pun xnk..dier xpk tuk future la aku rasa..kan??? kan????

5 ulasan:

Zanna_MamaBatrice berkata...

imran dah sampai langkawi
bravo bravo
we'll pergi january lepas...mmg syok....ambil package island hoping...syokkk ooo...tp masa we'll pergi..giler panas kat sana...rentung mandimanda kat tasik dayang bunting tu..
mmg penat kan naik turun tangga...ha ha ha

tak gi nengok helang ker?

mamanoa berkata...

zanna..sronot kan..hhuu
kitorg xmandi pun kat tasik tu,(i xreti brenang,gipun malas la..nk bawak baju bebyk..)
kitorg tgk helang..tp xdpt tgkp gamba helang sgt,amik video jer..huhuh..
imran bot gerak jer tdo..bot berenti jer nangis..huhu..sedap kna angin..

Mummy Dasy berkata...

wah bestnye jeles...

mama tisya berkata...

akhirnya smp jua ke langkawi ye..mhl gk ye amik island hopping tu rm40..kita aritu rm29..

mamanoa berkata...

mama tisya - tulah..i pun tertanyer² maner u dpt yg rm29 tu..i da ckp kat hubby da, tp tu lah hubby i ni dier senang terpedaya skit..tu yg i malas nk ckp tu..
i try nego jdi rm35 pun xdapat

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers