Teman tapi Mesra~~

Selasa, 26 Januari 2010

ANIMAL DISCOVERY CARDS - BABY EINSTEIN

last weekend,cik somiku cuti..sronot sgt:) susa tau nk tggu dia cuti sabtu ahad,kengkadang kalu cuti pun cik somi gi buat locum(tmbh pendapatan) mmg la seronot,sbb dia ader dpan mata..tp tu la mcm xder aktiviti..sabtu nyer kitorg folow mertua gi sopin kat JJ Kinta City..sajer nk ngekor gak..ahaks!!! ahad nyer plak..cik somi cian kut tgk aku tercongok jer kat uma pas masak sumer.. cik somi ajak main bolin kat parkson ipoh..hehe..imran pun da ngantuk-ngantuk tp nmpk bola bolin jer menjeri suker..xphm aku..

pas main sempat la shoppin comforter..murah gak la..50%-80% less..eleh..aku tau tipu jer tu.. singgah Kedai Buku POPULAR..sempat rembat card-readers tuk imran..buku pun ada gak(kulit keras) tp xsempat snap..balik kang aku tmpl gambo buku..

bagus gak Baby Einstein ni..paler imran ekceli agak besar dan lonjong, so aku panggil imran "KEPALA EINSTEIN" musti pandai mcm einstein...huhuh..bukan aper..dibelakang kad ni ader soklan-soklan yg akan kita tanyakan pada anak kita...at the same time meningkat pengetahuan anak kita..so xder la juz kita tunjuk gambo n cakap
"NI APER??" -"ELEPHANT.."

kalu style kad tu.."what is the most tallest animal?? - "Giraffe!!" byk lagi la...aku pun luper...imran stakat ni dia mmg xder vocab lagi..tp kalu tunjuk gambo LION tu mmg dia alala buat munyik lion la..CAT plak asik menjerit suker..imran suker kucing kad dia pun keras..so insyaAllah xlunyai la..even masuk mulut pun amik masalamer tuk "DE-COMPOSE" hehe...
yg bukunyer plak..ingatkan masa nk tdokan imran,while BF him nk bacakan la buku tu..tp lum stat lg..hohoh~~ nnt la..

yg ni fresh from oven!!petang smlm..pas balik keja gi psr malam jap bli sayur..pastu amik imran bawak jenjalan gi park xsesuia dgn baju tido nyer..hohhoo..imran paler tegak tgk org main-main gelongsor..nak main gak la tu xleh..imran tecit lagi..nnt imran da terer lelari mama bawak main situ ekk..

5 ulasan:

Rozy berkata...

wahh..imran baby Einstein..
bawka laa gi zoo taiping (ehh ipoh ada dak zoo?) lagi liveeeeee.. gitu

ApasH berkata...

mcm best je buku tu..bleh nk gi usya nanti..

mamanoa berkata...

Rozy>>huhuh..paler anak aku mmg bulat dan besar la..paler einstein kan mcm tu gak besar..
zoo taiping??da pi da ms imran 7-8bln aritu..tp dia xder feel sgt..berpeluh-peluh tgk..hahah
ipoh kalu nk tgk ada dkat tambun kut..ada theme park kat situ..xsilap ader lion sumer..

apash>> kalu turun ipoh JJ ker..parkson ker..bgtau la..bleh kiter pekena kopitiam ker starbak ker..huhuh,bleh kenal-kenal..ni turun ipoh xbgtau pun..:(

Uda berkata...

salam..
bes la kad tu.. sgt colorful.. memang sangat sesuai tuk perkembangan otak bb..

shakeymirza berkata...

kepala ayel pun besar..hahahha

wow bes nya imran boleh belajar dgn mama dia..harap mama dia xmalas2 ajar imran tau..kekekek
nati mama ayel anta ayel tuition dgn mama imran k ^____^

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers