Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 29 Mei 2009

sayu tertiber...

Hmm..29 MAy...

sok anniversary aku..huhuhh,genap setahun aku hidup bersama dgn MOHD. SYAHIRAN MOHD. SIDEK..He's The Best Man in My Life..dari aku mula knal dia smpi skang..my baby still my baby..responsible..caring..sweet..full of sudden romantic..funny..smart..byk lagi la..cubalah bg 10 lelaki encem(tuk goda aku HUHHU..)still aku bleh tolak diorg..sbb aku bukan pilih rupa..tp aku lbih memilih chemistry (KIMIA???? aper kah...)

aper la aku merepek ni..lari dari tajuk asal SAYU TERTIBER...huhuh,memandangkan sok anniversary..aku tetiber jadi sayu(kat opis ni..bleh plak bergenang air-mata..)bukan aper teringat kat arwah mama..mama aku cuma sempat tgk aku grad jer..xsempat tgk aku kawin..dpt bb..YA Allah..sedihnyer....

Arwah mama meninggal 26 January 2007..da almost 3thn..masa tu aku Final year Syariah Degree..so mama sempat tgk aku Grad Law Degree je..(aku amik Double Degree)tp mmg cita² aku dr dlu lagi..nk bg mama aku tgk aku grad dgn jayanya..aku nk mama aku bangga anak dier berjaya membawa segulung ijazah tuk dirinya..mmg ijazah pertama bukan untuk diriku..tapi tuk mamaku...aku xlayak terima ijazah pertama aku..

MAMA..seorang wanita yg sgt kuat..BIONIC WOMAN..tabah..dari seorang isteri,menjadi seorang janda..menjaga 5 org anak nya..bekerja sebagai PEKERJA KILANG BAJU selepas itu jadi PENJAGA PARKING DI MASJID TANAH...selama 8thn!! dgn duit ni la aku berjaya dgn result SPM ku..ke-5 terbaik..n the Only pompuan (dlm 5 tu la..) dan akhirnya berkahwin semula dgn seorang lelaki yg pd aku seorang yg baik dan alim..

MAMA..meninggal disebabkan kanser servik..aku pun xpasti samada mama dpt from genetik or disebabkan kawasan tmp keja mak aku tu..7 years suffer..aku redha dgn pemergian mama..aku bertuah disaat mama melafazkan nafas terakhir,akulah org yg menjaganyer pada mlm tu..aku ponteng kelas 2minggu tuk jaga mama,setiap malam aku tido sbelah mama,mama jarang panggil nama anak dia yg lain tuk minta sesuatu..mama pasti panggil aku..even nk kipaskan dia..aku buat semua tu dgn rasa kasih dan sayang aku pada mama..tp adik beradik aku xkisah..sbb sepanjang aku di UIA..diorg yg jaga makan minum mama..KAMI BANGGA BERKHIDMAT TUK MAMA..xpernah pun kami mengeluh...

masa mengandungkan imran..aku teringin sgt nk mkn dr air-tangan mama,SAMBAL lemak TEMPOYAK fevret aku..smpi bebila aku xpat mkn..aku xpnah ckp dgn hubby aku yg aku kepingin nk mkn benda ni..hubby slalu tanyer nk mkn aper..aku just ckp nk balik kmpg..nk mkn masakan kampung aku..adik aku jer tau aku nk mkn aper..tp dier smpat buat msk lemak cili padi jer..jadilah..adik aku pandai masak..kakak aku pun pandai..diorg jer la yg boleh serap lebih ilmu memasak mama..huuuhuh pas ni menjejes la air-liur imran..(sebab mama dier xlpas ngidam lagi..)

Jgn lupa sedekahkan Al-Fatihah tuk arwah MAMA aku..KAMARIAH BINTI MD. ALI

5 ulasan:

arin berkata...

dah 3 thn rupanya yer.. yg aku amik EL dan bergegas ke masjid tanah follow abg amin & peja..

masa aku mula2 tgk muka imran ni aku mcm rasa dia ikut muka arwah mama ko.. tp x smpat ckp sbb sebok nak 'ngumpat' smpi kena sound dgn acai kan..keh keh keh!

mamanoa berkata...

actually masa balik kampung bleh kater sumer ckp rupa imran mcm arwah mama aku..aku pun rasa camtu..anak mata dier mcm anak mata arwah..
Alhamdulillah..insyaAllah..even xpat tgk muker arwah, aku akan buat imran sentiasa ingat dkat PUAN dia..even dia da ader NEKDA..

ummu_akmal berkata...

ni citer yg aku tak pnh tau..what a touching story...sedih...sentiasalah doakan arwah mama ko..pasti dia gembira 'disana'...al-fatihah untuknya aku hadiahkan...

ummu_akmal berkata...

ni citer yg aku tak pnh tau...what a touching story..sedih..selalulah doakan arwah, semoga dia gembira dgn doa anak2nya yg soleh 'disana'...al-fatihah aku hadiahkan tuk arwah mama ko...

shakeymirza berkata...

touching...bergenang airmata sy..moga rohnya aman di sana..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers