Teman tapi Mesra~~

Khamis, 25 Februari 2010

3 Rainbow BB Cloth Diapers To Give Away

3 Rainbow BB Cloth Diapers To Give Away ( 3 Winners)
  • To enter Sayang Baby Ibu Give Away you need to do one or more of the following and post a comment below this blog about each action you took with a link where it was done.
    1. Become a follower of this blog
    2. Become a fan of Sayang Baby Ibu on Facebook
    3. Comment about Sayang Baby Ibu on your Facebook (your wall) and include a link to any Sayang Baby Ibu product page
    4. Write reviews on any 2 products at Sayang Baby Ibu Facebook (produk yg pernah anda gunakan, walaupun bukan membeli dr sayangbabyibu.net) Contoh Refer SINI
    5. Blog about Sayang Baby Ibu and include a link to any Sayang Baby Ibu product page (terpulang pada kreativiti anda, lebih kreatif lebih peluang menang!!)

6. Put these banners on your blog and link to this entry & Sayang Baby Ibu page
Close date: 15 MAC 2010 (midnite)
The Winner will be announced on 20 February 2010.


  • saya sememangnya adalah pengikut setia tuan empunya blog-NURUL DHIA
  • saya juga adalah DIE HARD FAN SAYANG BABY IBU
  • saya juga telah tinggalkan jejak kasihan komen di dinding fesbuk saya mengenai SAYANG BABY IBU,juga saya tinggalkan jejak produk yang saya pernah guna i.e. MILKMAID TEA & CLOTH DIAPERS
  • saya juga telah meninggalkn 2 review produk yang saya telah gunakan di Sayang Baby Ibu Facebook heheh
  • dan saya skang cuba menghebahkan memblogging tentang GIVEAWAY ini..dan produk-produk yang terdapat di Sayang Baby Ibu

apakah barangan yang terdapat di Sayang Baby Ibu? uuh~~ banyak..diantaranya
Book (5)
Food Preparation (2) - perlu tahu dan belajar buat
Health & Beauty (7) -harus tahu..
Nursing Wear-> (7) - perlu ada..
PreLoved Items (5)
Set Bersalin Lengkap (1)
Breast pumps (5) - masih belum pernah mencuba jenis ini..
Cooler Bags & Chillers (7)
Breast Milk Storage (6) - bercadang untuk menambah koleksi ku..
Milk Boosters (13) - wahhh~~nk cuba yg organik yg nurul ckp mmg ble UP nyer susu!!
Baby Cloth Diapers-> (64) pengguna CD..skang suda ada 14 kepingsila berlagak
Safety & Care

  • jadi.sila-sila lah menjenguk dan bersama-sama memeriahkan GIVEAWAY INI..heheh..

Isnin, 22 Februari 2010

AKU KENGKADANG TERINGIN....

rasa mcm da lamer xbuat entry yang ILMIAH kan...
rasa cam xpernah buat entry beri pendapat tentang org kan...
rasa cam entry ni juz entry IMRAN & FAMILY jer..huhu..mmg pun da namer "THE MOMENT IN MY LIFE" kan..
rasa cam teringin nk buat entry breast-feeding mcm yati(tha) , nurul dhia,
xpun pasal parenting mcm farah,
pasal org sekeliling mcm isabelle or azzamoro duk citer..
pasal camner nk jaga body or ati suami like stephanie tulis..
aku suker entry mcm ni..REALISTIC!!
hmm..kan bagus sekali-sekala dpt kuar entry-entry cam tu..

hohooho..xper..yg penting ader niat u..insyaAllah..1day aku akan cuba keluarkan satu entry yg aku rasa bermanfaat..

p/s: to all my dear bloggers..nama² diatas cuma contoh jer..xder niat nk banding-banding kan sesapa..or nk aibkan sesaper..minta-maaf awal-awal kalu ader yg xsetuju aku letak nama diorg..

Khamis, 18 Februari 2010

KIA-FORTE "SPICY RED" milik ku!!!!!!

TARAAA~~~~~!!


tantik x..KIA-FORTE "spicy red" baru dapat tadi..DAPAT??? ni cik somi bawak balik uma aku dipaksa untuk bawak unser,alasan??ada car-seat anak, nnt saper nk amik anak nnt??

ELLO...i bli la...huhuhu..1st time bli keta dalam idup ni...hahah tp sumer diuruskan oleh cik somi kesayangan ku itu heheh..makcik ni bukannyer reti beli barang arge puluh ribu ni..hahaha

biler cik somi ckp kuar duit nk bayar duit deposit makcik tarik muker sbb nnt duit aku sumer abis.. skali cik somi tmbah heheh..ku cumer bayar 30% jer..balance cik somi bayar..horey!!!!

so saper nk tumpang 1-kaki..sila..sila..ahaks!! so no more pinjam keta mertua..huhuh windu la nnt ku dgn Unser atuk imran ni...da biasa bawak keta besar lori & tggi,skali bwk keta bawah ni aku rasa aku pendek sgt.. hahahaa
uikss...naper ader gamba budak kecik ni??
hehe..ni weekend aritu la..mcm² pe'el bdk ni..
aku rasa anak aku addicted dgn bola la..
ko tgk la..beria main bola..mmg dr ngandung dulu aku perasan tiap kali laki aku tgk bola kat astro,ms tu plak aku pun join sama..anak aku mmg asik menendang jer lam prut ni..SERIEZ!!! tgk bola jer prut aku mesti tersentap-sentap senak sbb dia pun sibuk tendang..smpi rusuk aku la bleh rasa kaki dier..
erkk..abaikan kezaliman ku meletakkan anak didlm cart berbanding stroller..haha gi pasar mlm ni..
korang layanzzz jer la.........

Rabu, 17 Februari 2010

TUKAR CAT UMA...

UIKS!!!
naper ader muker budak tecit ni plak?? heheh..masuk skali lam cart tu..snang mama nk sorong ko gi pasar mlm..hahahah

Hmm..prasan x aku nyer uma tuka kaler??
huhuhu..ni berkat aper yg di ajar oleh mama_aqish ler..thumbs up to mama_aqish..without u i mmg xreti sgt la nk adjust sumer ni..ahaks!!!

tp aku xberkenan la dgn tulisan kat blog aku ni..ni tukar tulisan camno ekk..malas la nk tukar 1-1..nk sumer tulisan samer..

saper terer!!! tulun makcik ni haaaaaaa~~~

Khamis, 11 Februari 2010

Three Tags!!

gambar gedik ku..heheh

Owner Tag ni ialah Apash.

THREE NAMES I GO BY:
1) No'a(kengkawan dr sekolah Menengah n "U")
2) Puan/Cik Nora (formal name dkat opis & Court)
3) mamano'a (alam maya/blog/fesbuk)

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE:
1) Deputy Public Prosescutor a.k.a Timbalan Pendakwa-raya
2) cashier cum waitress di "Restoran Omak Den" kezen punyer di masjid tanah (during cuti sem) best giler..mkn jer...heheh
3) Operator Pengeluaran TKR di Tanjung Keling minah kilang beb ms tggu SPM

THREE PLACES I HAVE LIVED:
1) Ipoh (my childhood memory, n now i'm back!! with my hubby & lil imran)
2) Masjid Tanah-Melaka (my KAMPUNG!!)
3) Gombak S'ngor (during my "Uni" & bercinta years..ahaks!!)

THREE TV SHOWS THAT I CAN'T MISS:
1) The Nanny & Freinds..(fevret!! my MIL pun da suker tgk..balik keja musti bukak
2)The Biggest Loser/Asia..(eventho i bukan mcm diorg tp musti nk tgk gak..hahah.)
3)So You Think You Can Dance..tp slalu gak miss i luv dancing..:)

THREE PLACES I HAVE BEEN:(never been to oversea)apash yg pulau jer ke??
1) I da pi satu semenanjung:) so camner...
2) Kuching S'wak-Folow my father posting there..tp adalah 2bln i duk sana..skola pun adelah dlm sbulan i really hate that place,BAD HISTORY
3) -

THREE PLACES I WANT TO GO: (I change it itu 'WISH' to go)
1) Mekah ini wajib..nk buat haji untuk arwah mama sekali
2) Xkisah asalkan negri OMPUTIH..heheh..cik somi da pna pi Florida..tingin gak nk pi..:) dgr-dgr cik somi nk ajak pi Australia...heheh b..im waiting...~~
3) Pulau Sipadan -Sabah..da booked tiket ke Tawau bln Jun ni..cik somi nk banjer honeymoon 3rd time
tanx B !!

THREE OF MY FAVORITE FOODS:
1) Masakan arwah MAMA ler..(skang ni suh kakak xpun adik jer masak..sbb diorg masak ader rasa mcm Arwah skit..)
2) MASAK LOMAK CILI API N9 -i tekak N9 ok...
3) Carl's Jr. kalu gi Mid valeey musit mkn nyer..hehehe

D'THINGS I AM LOOKING FORWARD TO:
1) Imran..biler nk start berjalan berlari ni!!! xsabar mama!!
2) Family trip "cuti2 M'sia & Oversea" atuk imran ader ajak pi China..Padang, cik somi nk bawak pi Australia..heheh
3) 2nd wedding Anniversary

PETS THAT YOU HAVE OWNED: ekceli family nyer.
1) Musang -nama MIMI - masa duk Ipoh kecik-kecik abah bawak balik MIMI sbb ms masuk utan kaki mimi injured..almost 2yr gak bela..da jadi mcm kucing kat uma,kitorg lepaskan jer..
2) Kucing (kt uma kmpg mlake,mesti bela la..bertukar-tukar kucing,ntah mana-mana jumper anak kucin comel musti nk kutip..heheh)
3) Hamster(ni adik & abag i le ni..da mcm-mcm sangkar ader kat uma, mati jer bli baru..xphm-xphm...)

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS:
1) Nickelback
2) Daughtry

3)Celine Deon

THREE FAVORITE TEAMS TO WATCH:
1) ARSENAL setelah diracun oleh cik somi,1family wajib sokong ARSENAL
2) Hoki M'sia - I do support M'sian team
3) Badminton - Sidek's Family- remember THOMAS CUP!! very touching,i berdiri smbil menyanyi lagu NEGARAKU kat uma ms diorg amik adiah..hehehe

THREE FAVORITE DRINKS:
1) Instant Red-Dates & Longan Tea
2) CHAM Kopitiam -
3) Nescafe - dr study smpi lani..tp skang kna kurangkan la...untuk IMRAN..hehehe

Saya nk tag:
1. Rozy - HAdiff Bolatt
2. Mama Lin - Adwan ENcem
3. iedaLUVsham - My World


Saper nk buat silakan..

Khamis, 4 Februari 2010

gathering RatuHati.com dan Susuibu.com Zon Utara

Salam dan Selamat Sejahtera, ku copy-paste dari Rozy

Saya nak ajak kawan2 semua join gathering RatuHati.com dan Susuibu.com Zon Utara.

Details seperti dibawah:-
Tempat : Taman Belia Pulau Pinang
Tarikh : 20/2/2010Masa : 9pg - hingga abiss segala urusan
Tema baju : Hijau
Menu : Potluck
Agenda:
  1. Keselamatan Anak di rumah (tertakluk pindaan oleh speaker) by hubby Hana aka ibufarish
  2. Babywearing dan cloth diapering by Shida (special topik breastfeeding while babywearing)
  3. Breastfeeding talk by Dr Balkees
  4. Drive test breastpump (sila bawak pam yg ada tuk ditest kawan2)
  5. Lucky Draw (toke lucky draw - Aishah)

so..for those org-org ipoh yg berminat..jom la..kita pakat havoc kat penang...meriahkan suasana..korang bleh refer kat blog rozy kat peta kawasan sumer..

hehe..xsabar..sbb cik somi pun sudi ikut..

Rabu, 3 Februari 2010

ALMOST 11 MOTNHS!!!


MUHAMMAD ALIFF IMRAN B. MOHD. SYAHIRAN nama diberi..
bg mama & papa aku lah pemangkin akulah penyeri,
hopefully 1 day aku dapat memberi,
kasih & sayang seperti mama & papa beri.. heheh..


ni singgah uma kezen,skali diorg celeberate bufday plak..langkah kanan la..
imran tgh ngantuk..tp atok dier layan suker la budak tu...

imran da nk masuk 11bulan da..WAH!!! XMER GI NK SETAHUN DA ANAK AKU!! makin manjer,,ayooo camno nk tmbh adik ni.. asik nk melekap jer..aku pi dapur pun nangis dier mcm kna pukul..adussss...cubaan betul!!!

skang ni da ada vocab da..
  • PAA-PAA
  • MAA-yg ni dia juz sebut bleh nk nenen dgn kadar mata yg mengantuk sgt..
  • broom-broom - refer pada superbike dia..
  • when we say LIZARD/BIRD/FAN jari imran akan ala-la petik jari smbil tunjuk atas tnujuk fan..bird.. cicak..
  • nmpk atok jer trus sebut ATUK!! ATUK!! TOK!! febret word

ability??

  • masih merangkak dgn jayanyer, lum bleh berjalan(tp sda selalu tateh dgn kusi grandma nyer..)duk tolak jer..
  • da tggi giler panjat tgga erk..dgn pengawasan saya ok..
  • da tau tiru gaya pegang henfon..tp guna remote yer kengkawan..
  • slalu ajak main kejar-kejar..ponek mak ekk
  • suker menari-nari
  • clap tgn biler dgr muzik yg catchy~~

byk jer lagi..tp aku xhengat plak...tp so far..imran still folow development umurnyer..cadangnyer biler imran da pandai berjalan nk bawak imran pergi UNIVERSAL STUDIO yg kat Singapore jer..huhuh...xsabar nk tggu imran pandai berjalan...

ader sesaper nk folow??? JOM~~~

UNIVERSAL STUDIO - SINGAPORE????

aper pendapat korang pasal UNIVERSAL STUDIO - SINGAPORE ni???
aku bercadang yhn ni nk pi la..cam best jer..huhuh..
tp kalu nk pi make sure masa tu imran da bleh berjalan la..kalu x hongh nk angkut budak sekor tu..huhuhu
kengkawan yg duk selatan...sila bg komen..aderkah berbaloi untuk pergi..
ku dgr± tiket nyer berharga RM158 tuk dewasa dan RM150tuk kekanak...(so bb xkna la kan..huhuh)






klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers