Teman tapi Mesra~~

Selasa, 26 Januari 2010

ANIMAL DISCOVERY CARDS - BABY EINSTEIN

last weekend,cik somiku cuti..sronot sgt:) susa tau nk tggu dia cuti sabtu ahad,kengkadang kalu cuti pun cik somi gi buat locum(tmbh pendapatan) mmg la seronot,sbb dia ader dpan mata..tp tu la mcm xder aktiviti..sabtu nyer kitorg folow mertua gi sopin kat JJ Kinta City..sajer nk ngekor gak..ahaks!!! ahad nyer plak..cik somi cian kut tgk aku tercongok jer kat uma pas masak sumer.. cik somi ajak main bolin kat parkson ipoh..hehe..imran pun da ngantuk-ngantuk tp nmpk bola bolin jer menjeri suker..xphm aku..

pas main sempat la shoppin comforter..murah gak la..50%-80% less..eleh..aku tau tipu jer tu.. singgah Kedai Buku POPULAR..sempat rembat card-readers tuk imran..buku pun ada gak(kulit keras) tp xsempat snap..balik kang aku tmpl gambo buku..

bagus gak Baby Einstein ni..paler imran ekceli agak besar dan lonjong, so aku panggil imran "KEPALA EINSTEIN" musti pandai mcm einstein...huhuh..bukan aper..dibelakang kad ni ader soklan-soklan yg akan kita tanyakan pada anak kita...at the same time meningkat pengetahuan anak kita..so xder la juz kita tunjuk gambo n cakap
"NI APER??" -"ELEPHANT.."

kalu style kad tu.."what is the most tallest animal?? - "Giraffe!!" byk lagi la...aku pun luper...imran stakat ni dia mmg xder vocab lagi..tp kalu tunjuk gambo LION tu mmg dia alala buat munyik lion la..CAT plak asik menjerit suker..imran suker kucing kad dia pun keras..so insyaAllah xlunyai la..even masuk mulut pun amik masalamer tuk "DE-COMPOSE" hehe...
yg bukunyer plak..ingatkan masa nk tdokan imran,while BF him nk bacakan la buku tu..tp lum stat lg..hohoh~~ nnt la..

yg ni fresh from oven!!petang smlm..pas balik keja gi psr malam jap bli sayur..pastu amik imran bawak jenjalan gi park xsesuia dgn baju tido nyer..hohhoo..imran paler tegak tgk org main-main gelongsor..nak main gak la tu xleh..imran tecit lagi..nnt imran da terer lelari mama bawak main situ ekk..

Rabu, 20 Januari 2010

KENNY ROGERS!!! N9!!! APO CITO....

last weekend..my hubby ajak pi sopin..huh!!! xder maknernyer..ajak jer sopin...tp duit i gak guna..berhabis beli brg uma dkat RM400 gak la... so..berseronok la kami ke JJtu jer yg cam best kut kat ipoh ni) lihat...ku bergayer dgn tudung baru ku..huhhu..(murah ajork...)

selepas penat menghabiskan duit gaji bersopin..cik somi dgnpaksa rela nyer rela hati mengoffer tuk banjer dinner..huhuhu(dia ckp kalu nk dier banjer aku kna pilih tempat..kalu dia pilih tmp aku kna banjer..) hohoh..no way..!!!
terus ku memilih untuk makan di Kenny Rogers Roasters..KRR (ekceli baru jer mkn aritu dgn adik ipar..tp xbgtau pun kat cik somi..huhuhh~~) dia ingat aku nk amik secret recepi..tp tekak aku da BUHSAN dengan SR ni..xder la best maner pun..kalu teringin jer..

ni anak bujang aku sorang yg xreti duk diam..(ekceli da ngantuk..)berpusing-pusing duk lam baby-seat tu..adusss...xsenang mkn aku..nasib licin gak sumer benda...

aper????gambo makanan???hohoh..aku ni mmg kurang gemau nk tunjuk aper aku mkn..takut org ckp aku ni pelahap!! aku mmg suker KRR..tp laki aku kureng skit la..dia tekak melayu..

ni plak di saat berdua-duan dgn anak dirumah, tuk tatapan sumer.. sbb cik somi bekerja ari weekend:( korang jgn gelak plak tgk aku MEWARNA gambo aku sindrik..OBSCENE PICTURE ok!!! kater nk pikat ati laki kan..kat uma aku mak mertua xder..so pkai aper suker la..
hmm..kojo byk ni..edan sebonar eikk ador cadangan nk nulih dalam blog ni haa...tp kalu buleh sumo penulisan dalam blog ni dlm bhaso nogori smilan..kek korang buleh paham la kan..kalu aekau xpaham² gak..cubo-cubo la bukak kamus bhaso UJANG tu..biasokan lah dongan ghontak munyik ek..edan ni pun da mulo lupo bhaso sindri..sobab tu la nk APLIKASI balik bhaso N9 ni..sobab tiap kali balik yo kampung, sumo menyakat edan yo bhaso munyik orang jawo ckp nogori.. alaaaaaaaaaaahaiii..kocik ati....

Selasa, 19 Januari 2010

aku nk sgt update blog...NAKKK SANGATTTTTTTT~~ tp tu la..idea~idea~idea...

aper jer la aku nk story mori lam blog aku ni..

Rabu, 13 Januari 2010

BUANG SAWANG..TEPEK GAMBO...

fuh!!! FFuuhhHHH..berhabuk..bersawang blog aku...hmm..aku pun xtau nk sumbat aper lam blog aku ni..even blog aku tidak BERNYAWA sebelum ni..tp xbermakna aku xBLOG WALKING..everyday aku blog walking kat sumer uma yg hapdet blog diorg..huhuhuh..sajer..even xdrop komen..tp aku tau kesah terbaru diorg...nk jumper payah..so by BLOG-WALKING jer la aku buleh tahu citer korang kan....

tp lately aku rasa "dunia blogging" ni makin panas la..banyak isu-isu remeh yg seperti digembar-gemburkan...aku xnk la ckp isu aper..aku tau korang sumer musti dapat agak..remeh la beb..jgn la besor-besorkan..kita kan da dewasa..

OK!!! ABAIKAN....

skang aku nk ltak picca-picca saspek yg telah meragut hati menyentap jiwa PAPA nya..huhuhu..yg MAMA nyer buleh buat dono jer..siap tgkp gamba saspek dan terus MMS kpd PAPA nyer...NATIJAHNYER????? pergh..ayat xhengat... si MAMA nyer kna marah dgn papanyer..dan berbakul pesanan yg ditinggalkan oleh si suami untuk si isteri ygnakaldi sayangi itu....

korang tgk la sindri...

haaa..tgk..kejap jer da smpi atas..ni kalu GRANDMA dia tgk lagi tmbh pesanan penaja panjang citer..huhuhu..

yg ni plak..aritu..huhu..Ya Allah..uma aku..bersepah nyer.. tgk gamba dari bawah keatas yer...

si mamanyer sempat interpramemencelah tunjuk gg sajer..hik..hik...

hmm..abaikan yer makhluksexy diatas sofa itu..ni la keja anak aku..nyepahkan barang...tp last-last gi kat mama dia gak bg main bola..hahahaha

MUHAMMAD ALIFF IMRAN..

da masuk 10bulan da..huhuh..mcm² ragam,ader jer citer terbaru didengar tiap kali amik imran dr uma nanny dier...musti ade budak yg ngadu.. -

  • "dia tarik rambut kiter...." -
  • "tadi dia pukul kita.." -
  • "nah-nah..alaa..jgn la nangis..imran tarik puting dia masa dia tdo..." - muker anak aku selamba giler masa tu...hahahhaah

dan banyak lagi la..hahah...aku da tahap sengih sumbing da bila dengar..hahah..

MILESTONE IMRAN:

  • Gigi da 2 btg..(nmpk mcm nk tmbh jer lagi)abis la Ni**** aku..
  • merangkak,memanjat,meniti,melompat,berjoget,menjerit,membaling dengan jayanya
  • pandai snap jari(mcm panggil burung) tp ni juz tuk panggil cicak OK....
  • dgr lagu jer berjoget..(montot dia la) pastu clap-clap tgn..
  • asik ngomel sensorang..(ntah aper dia ckp duk bisik sensorg)
  • keja dia..xleh nmpk kawan asik MAIN..MAIN..MAIN..smpi xnk tdo..biler amik bawak balik muler la menangis nk nenen sbb nk tdo..(maner la anak aku xkurus..xcukup tdo...)

byk je lagi..tp ni jer yg aku ingat..musti korg pk anak aku lmbt berjalan..xder vocab lagi..xkisah!!! ikut korang la..sebab aku percaya setiap anak MILESTONE dia berbeza..janji anak aku SIHAT dan AKTIF!!!!!

Khamis, 7 Januari 2010

^*%^%$%*&^%(%

Amah Indonesia hempas anak majikan ke lantai

korang penah dengar x citer ni???

kan aku pnah bgtau dulu rujuk
enrty yang ni..yg aku kalu bleh xnak tgk IP @ File jenis-jenis camni


HAH!! skang ni tgk!!! tgk!! ada atas meja aku..Ya Allah..nasib xder gambo..kalu x..duk kua air mata jer la aku..pastu mulut aku duk sumpah seranah kat minah AMAH ni..^%*&^$^&%*^$^%$^%$^&..haaaa...kan... korang bleh rujuk kat atas(ekceli byk jer artikel pasal kes ni)

nasib siasatan xlengkap gi..aku kalu aku jumper pompuan ni mmg aku tumbuk muka dia....CELAKA PUNYA AMAH!!!!!

Rabu, 6 Januari 2010

TAKZIAH BUAT UMMI HARRIS

takziah untuk ummi harris..menangis saya baca entry dia..ummi haris mengalami kemalangan..anaknya harris tercampak, mnungkin meninggal di tempat kejadian, kematian disebabkan kecederaan kepala dan pendarahan dalam otak (severe head injury with intracranial bleeding).

AL-FATIHAH untuk arwah harris...~~~

Saya selalu dpt file yg berkaitan kemalangan jalan-raya.macam² jenis bentuk kemalangan..dan kecedaraan..yg berlipat badan..yg putus kepala..yg hancur muka..sumer saya da tgk(da xder perasaan dan tgk mayat) ada gak yg di sebabkan kecederaan kepala dan pendarahan dalam otak (severe head injury with intracranial bleeding)..tp sy blum lagi pernah dapat kematian seorang bayi disebabkan kemalangan..NAUZUBILLAH...xsanggup rasanya nk minit file tu..even dapat tgk file budak kena buang..mati sebab lemas tu ada la..tp bila saya tgk file mcm tu saya jadi emosi sgt²...saya jadi sedey sgt²..

kalu kes dera saya jadi marah sgt² sampaikan saya berazam kalu saya ada jumpa parents yg dera anak dia lam court saya, saya akan kerjakan dia secukupnya Allah Maha Kuasa, masih belum ada lagi manusia jenis tu saya jumpa di Court saya...

DUNIA~~ KITA HARUS REDHA DENGAN QADA'& QADAR NYA...

Isnin, 4 Januari 2010

kojo~~kojo~~kojo~~


ko tgk!!! ko tgk..!!!
ni baghu skit ni..punyo banyak laie file yg den kono minit..ingat ni buruh upahan apo!!!! mangkuk boto la staff ni..montang-montang orang lain xdo..den gak yg diorg panang duk anta minit file..!! huh!!! bercondawan la kau kek situ..nengok la..kalu den ado napaeih nk nengok kok den nengok la potang kang...ni atas mejo pun x abis baco laie..siap dongan tisu sekotak..mcm nk tercabut idung ni borhinguh...dengan tosumbat yo gakk..!!! aduiiiii aiiii~~

engkorang ni kalu xlanggar keto xbuleh agak ekk..camno ko buleh dapek lesen agak ekk..asik kojo ko langgar oghang yo..ko gantung elok agak ekk lesen ko tu!!! nyusah kan den yo..

ni entry da basi agak ekk..maso tsunami aghitu..ehh!! 26 disember aghi tu...spupu den kawin ni ha...alaaa haii..deduo askar..elok la tu...~~

tu gamba godik mak-budak dgn anak dagho..yg xberapo buek kojo dongan bibir terjueh memasing ekk..bughuk!!! heheh..

ni budak kocik ni da ponek main, duk menempek kat omak dio plak..pehtu terbongkang sbolah anak oghang...anak oghang???? ngeh..ngeh..anak spupu sindri ..tu ha..yg bosar tu mak dia la tu..K'EMY a.k.a Mas Ermiyatie Samsudin (Ketua Puteri Melaka)

haaa..yg ni plak OTW nk balik ipoh singgahsebentar di kedai cik nyonya ehh..singgah uma besfren cik somikat setapak..Uncle Yoe..dia pun dapat baby...gurl..nama dia???hmm..ntah..diorg ni keja asik rahsia~~ jer..xpaham aku..dulu duk rahsia gender bb diorg.malu nama anak panjang sgt ker???xpun mmg adat diorg kut..maner tau..selagi xlepas 7ari orang xleh tahu nama anak..
erk??? ader ker adat camtu???


yg ni pulak..budak tecit yg sgt tomey..suda tumbuh gg hik..hik..skang ni sonyum yo nmpk gigi..sonyum yo nmpk gg..
da 2 batang tumbuh..maso umo dio awal 9bln aritu tumbuh 1, ujung bulan ni tumbuh laie 1..sajo yo nunjuk muker tomey dier tu..
alamak...xnmpk sgt plak gamba gg ekk..cukup susa nk tgkp gamba gigi ekk..asik nk jolir lidah yo kojo ekk..xpun duk tarik tgn kito nk digigit ekk..AIPP!!!!

lately ni ke-CLEVER-AN & KECILIKAN nyer bertambah-tambahselepas demam=batuk+seseme 4ari membuatkan kitorg makin goram dongan budak kocik ni..anak sindri..kna la puji & up lbih skit.. muahahahaha~~~~

Jumaat, 1 Januari 2010

AZAM 2010~~

hmm 2010..NEW YEAR..tahun baru..azam baru..hmm...aku pnah ader azam ker??? ntah..aku lbih pada aim aku jer..AIM TU KIRA AZAM LA NGOK!!! wat evaaaaaaaaaaa~~

mlm td..ms berdua-duan dgn cik somiello anak ko tdo sbelah kira ber2 gak ker.. cet!! bikin spoil la..!!~~ ala..mlm td..masuk new year borak kosong dgn cik somi..aku tanyer dia aper azam dia..dia buat dono jer~~ huh!! pastu dia sibuk jer nk tau apa azam aku..hik-hik..aku dgn beria bercerita..

"kalu bleh aim ma nk kna ada 2 anak by 30!!!" terkojut laki aku,trus dia ckp "MA INGAT B NI KILANG KER??" - aik??? bukan tu words yg patut kua dari mulut aku ker??? psal kua dari mulut dia plak??cik somi aku tukang mengandung kah??aku balas balik - "bukan dulu masa bercinta B cakap kalu bleh nk anak 3-4 org ker??ni nk planning la ni.." hahahaha~~~ sorok muker laki aku, tau pun gatal ms dolu-dolu..

bukan aper..org musti ckp awal lagi..imran kan kecik lagi..br 9bln xpuas manjer lagi..hmm..sumer tu aku ader gak terpikir..tp bile tgk balik umo aku da nk masuk 30 thn ni 29 ekk puan-puan.. so aku cuma ader -/+ 10thn jer lagi tuk buat anak..(b4 i reached 40). laki aku mementingkan KUALITI daripada KUANTITI.(tp aku suker jer kuantiti+kualiti huhuhu~)

so aku rasa early 30 aku da ada 2 anak..mayb stop 2-3 thn jap tgk anak membesar sat..pastu try concieved balikwah!!! ko kojo kilang buek anak apo nora??? bukan apo..aku kalu bleh by 40 nk stop..juz nk tgk anak membesar jer by that time aku harap sgt laki aku da kaya~mewah~ada banglo besar~ader keta bersusun~~ ahah!! hahahah~~~ DREAM ON!!!!!

yg penting azam aku(yg xseberapa ni)nk tgk family aku(in-law+sibling+sedara-mara)sihat+bahgia+selesa+gumbira+enjoy +etc...~~
sekian...

p/s: imran bln ni skali 2 tumbuh gigi;) makcik suko!!!! yg xbest..da mula gigit nipp** aku adussss~~~~ sakit la!!!!

Notty-Face GiveAwayy.....

STICKY MODE - NEX ENTRY PLIZZ SCROLL DOWN



mama ADWAN ENCEM ada buat giveaway..NOTTY FACE..HAUAHUAUAUAA...
hehhehe..sgt seronok..ekceli entry ni da lamer simpan nk anta..tp duk delay..skali tringat mlm ni PKUL 12mlm ni..WAAAAA!!!!!! TERLAMBAT SUDA...



OKEH, DI BAWAH ADALAH SYARAT UNTUK MELAYAKKAN DIRI JOIN CONTEST NI....
* JADI FOLLOWER MAMA adwan encem
* LINK BLOG MAMAadwan encem TERUS KE BLOG saya..
* SILA TEPEK BANNER KAT SIDEBAR YG DI LINK TERUS KE ENTRY INI
* STICKY MODE YE ENTRY ANDA SUME
* YANG PALING PENTING, SILA BUAT SATU ENTRY KAT BLOG MEMASING BESERTA
GAMBAR WAJAH ANAK ANDA/ANAK SEDARA/ANAK ANGKAT YANG PALING NOTTI SEKALI... ni muka imran tau adwan..
* UMUR LAYAK MASUK IALAH 5 BULAN -3 TAHUN SAHAJA MENJELANG AKHIR TAHUN 2009 alhamdullillah..mama adwan bg gak imran join..huhuh
* SILA BERIKAN NAMA ANAK & IBU/BAPA, TARIKH LAHIR DAN UMUR SEKARANG
SERTA CERITAKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI GAMBAR...
* TARIKH TUTUP GIVEAWAY NI ADALAH MENJELANG MALAM TAHUN BARU 2010
IAITU PADA 31 DISEMBER 2009 JAM 12.00 MALAM...

so aunty mempertaruhkan gamba NOTTY-FACE IMRAN!!!!! ekceli gambo yg besar tu ekk mama adwan..

NAMA ANAK : MUHAMMAD ALIFF IMRAN B. MOHD. SYAHIRAN
IBU/BAPA: MAMA - SITI NORA / PAPA - MOHD. SYAHIRAN
TARIKH LAHIR: 11 MARCH 2009
UMUR SEKARANG: 9BULAN 3 MINGGU
CERITAKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI GAMBAR...
  • gamba ni masa imran baru 6bulan..atas katil tgh bermalas-malasan dgn mama sbb papa work imran xreti isap puting..kalu pgang puting dia duk buat main camni la..xpun duk baling² huhhuu..
  • mama sgt suker kalu imran buat muker camni muke notty camni.. cam nk gigit jer idun dia..huhuhu
  • kening THE ROCK xhengat...I CAN SMELL WAT DA'ROCK IS COOKIN'...hohhoho~~
  • imran ms ni...suka berguling guling atas katil -(kna alert kalu x ader kes jatuh katil nnt)
  • leh buat pusing 360' kalu betul-betul nk kan sesuatu..
  • cubaan untuk mengengsot tu mcm da ader..tp tu la bukan mengengsot tp berpusing..hahaah
  • resah tido kalu dalam keadaan panas..sbb tu xsuker pkai selimut skang pun samer
  • he so aloud..pukul 3pagi bleh ajak mama dier berborak,kalu x kena tarik rambut..adus.....ni sampai skang mmg bising tp xder vocab pun lg..
  • cukup susa nk bg mkn(im still trying to giv him solid food) skang da mkn mcm² hohohoh~~
  • kalu boleh sumer benda nk masuk mulut..remote..henfon..tgn..
  • suker main sembur² tp skang suka ckp sensorg smbil main toys dia
  • tp skang..imran da mobile sgt² da merangkak dgn lajunyer..memanjat dgn jayanyer..

manyak plak aunty membebel..xper la adwann.tu jer yg aunty nk bgtau tau kat entry ni..hohoo~~hopefully imran menang la kan..yei!!!!!

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers