Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 25 Februari 2011

im still working~~ lalalalalal~~

37weeks++

ni la uper aku skang..(gambo smlm b4 gi court) br lepas touch-up..huhuhuh

sumer duk risau baik org kat opis..org kat court..polis..in fact org kat spital a.k.a. kengkawan laki aku pun pelik naper aku xcuti-cuti lg..
aku ckp la aku akn cuti time aku beranak la..watper nk cuti awal-awal..aku juz dapat LIGHT-DUTY-JOB LETTER jer...bukan aku dpt cuti pun..mmg la aku bleh apply tp xnk..waste my cuti jer nnt kan..huhuhu
bajet aku cukup gagah la kan..ehh xla..aku buat mana keja yg xmemerlukan aku berdiri lama..(tp still kna hangkut beg gajah tu ke mahkamah ok..)

cun x aku..wahhhhh!!!! sila perah-santan yer NO'A

The Gunners!!

my little Young Goon..

ni sumer keja papa dia la..dr dlm perut duk train jadi "PEMINTA SUSAH NAK MATI" a.k.a. DIE HARD FAN
kalu lalu kedai Nike ke..memana Kedai sukan la..dia ble berlari masuk kedai tu tertiber..apa yg dituju?? tempat bola..dia ble cam bola arsenal dia tau!! dia ble menjerit "ARSH-NEEL" kengkadang "AR-NELL"

layan kan jer la...tu yg dia pgang tu bola yg dia paling sayang dan paling mahal ekceli papa dia bli utk diri papa dia sindri,sj bg alasan nk bg adiah kat ank..HUH!!!

p/s: papa nyer..dulu janji nk ader jersi arsenal sorg satu...ni bapak nyer jer yg duk ngumpul jersi...mak dgn anknyer mana..kitorg nak gak..NAK YG ORIGINAL!!!! huhuhuhuh...si imran da nk baju bola..sila cepat-cepat carik tuk bufday dia bln depan yer...

Khamis, 24 Februari 2011

M.E.N.G.A.N.T.U.K

M.E.N.G.A.N.T.U.K


tiap kali lpas pukul 1 je baik pas lunch or xlunch aku akn mengantuk yg amat sgt..
da jenuh bukak mp3 kekuat..puas head-banging sesorg kat bilik ni tp aku nyer menguap beratus kali aku rasa da..kalu tmp lama dulu ada gak la sofa bleh la lelap barang sejam dua..(AMBOI..sejam dua ok~~) tp da pindah tmp baru ni, harapan nk ada sofa..HUH!! NON-ADO!!  ntah bile aku nk angku carpet kat uma bleh la letak kat blakang meja aku ni..tp tmp aku ni plak xder pintu..HAMPES!!kitorg ni juz dapat satu ruang besar tanpa sebarang pintu dan hanya separa dinding..DUNGEON ok~~ i live in DUNGEON!!!!

nk gi blik surau keja xsiap lg..ada aku terlajak lama dlm bilik tu kang..hhohho..

mayb gak sbb condition aku yg da tahap tggu masa jer ni..hmm..tu yg ngantuk lebih tu..bdk opis sumer duk suh aku cuti duk umatakut terberanak kat opis or court la tu huh!! mls aku nk guna cuti aku sesuka-suki camtu..sayang siot cuti aku..even aku ada 90hari cuti bersalin+25hari cuti tahunan..byk benda aku bleh gunakan utk cuti tu..hohohh..

dgr-dgr cik somi nk ajak bercuti..dia ckp disebabkan pergolakan kat negara arab skang..so xselamat nk gi buat umrah..so..kita nk gi mana B???hohoh..Korea??Australia??Bandung??Bangkok??Singapore?? eceh..mcm byk sgt duit laki aku tu~~

ke balik kmpg jer??? ala~~xnk la~~~

Rabu, 23 Februari 2011

Da nk genap 2thn da...huhhuhuh

agaknye kalu aku letak awal-awal logo ni kat aku nye link sebelah ni (penyusuan) kira aci x??
 ni sapphire nye..
maknenyer complete penyusuan selama 2 tahun..huhuh..ala..lagi18 ari jer lagi..huhuhu genap la si Muhammad Aliff Imran mnum susu mama dia..heheh..
NO FORMULA MILK..NO GOAT MILK..NO ANY DRINK EXCEPT BREAST-FEEDING tuk 6bulan pertama..so kira EXCLUSIVE BREAST-FEED la kan..

pastu..6months-2years..still NO FORMULA MILK..tp da campur mkn...jus..fresh-milk..yougurt drink..bla-bla-bla..BUT STILL minum susu mama dia without fail!!!

ok la kan kalu aku letak..nnt pasni da beranak da xsempat nk letak..huhu alasan bangga kan dapat complete penyusuan sebagaimana permintaan Nabi..rasa tanggungjawab kita tuk menyusukan ank tu terlaksana..(tp those mommy yg xleh nk nyusukan ank jgn la pk aku condemn korg..aku paham bukan mudah nk BF..)xbermakna korg xmenyusukan ank korg xmelaksanakan tanggung-jawab, korang melahirkan..korang bg makan..korang yg membesarkan ank-anak memasing so kira kor sume pun da dapat melaksanaka tanggungjawab ibu tu..

don wory...InsyaAllah nex son/doter korg still ble nk BF lg..percayalah!!!!

Ahad, 20 Februari 2011

TIME BOMB~~~

serius aku rasa skang ni diri aku mcm TIME-BOMB~~~ bebila masa..menunggu jer...untuk delivery..eleh..no'a poyor..br 37weeks nk kua apa nyer

ehhh~~kuasa Allah kan..kita mana tahu!!!

serius aku ckp kandungan kali ni agk berbeza..huby aku pun ckp dgn agk besar nyer..saiz aku &; bb,cik somi ckp mayb 3kilo dgn sakit & xlaratnya..yg ni jgn ckp la..dr ujung jari tangan smpi ujung jari kaki aku sakit..(kepala je x..) dgn nk patah pinggang nye..time nk tdo dgn bgn dr kerusi sumer aku rasa..

nk ngadu??dkat hubby je la..kalu kt opis or court aku lbih suka bebuat aku SUPER-WOMAN..seret & angkat sindri beg gajah aku ke court..angkat fail yg 5-6kilo berat dia..bukan xde org nk tlg..gamai jer yg sudi tlg..tp kebanyakkan nye aku tolak..(mayb sbb aku pk aku mampu bawak lagi kut..)

arini..aku xtau nape pas zohor td aku rasa xlarat sgt..sakit pun ada..tp bukan contraction..tp kat pelvis aku sakit..ptg td xtahan sakit smpi ngalir air-mata gak la..xtau naper..aku jd sayu..
pndg imran berlari-lari main-main..suh aku layan dia..mintak nenen sumer aku bleh sayu..pndg hubby tgh lelap bleh sayu...xtau naper..tertiber mcm takut..kemungkinan~~~ hmm..aku nk ckp kemungkinan pun aku takut..try nk luah kat hubby pun xlepas..dia juz peluk aku..kiss & juz say.."InsyaAllah xder paper~~~I LOVE U SO MUCH~~don wory.."
seriusly!! aku bertambah sayu..

Ya Allah..permudahkan urusan kehamilan ku ini..sejahtera utk diri ku dan juga sejahteralah untuk anak yg aku kandungi ini..pelihara lah suami ku dan anak pertama ku Muhammad Aliff Imran..hanya pada Mu aku memohon...

p/s: aku tau cik somi aku gajin tgk blog aku..ni nk confess utk dia~~~
B..ma nk minta B halal makan minum ma ekk..ma minta maaf kalu ma xdpt layan mkn minum B dgn sempurna..lmbt kemas uma..lmbt susun baju..da jarang iron baju keja B..selalu kcik ati kalu B asik kat spital/locum jer..slalu suh B urut pinggang ma even ma tau B da penat ngantuk sbb keja..B maafkan ma ekk...
B janji B jg imran tau..[mode: da x mampu nk tulis ape..tgh tahan sebak]
ma sayang B dulu kini dan selamanyer~~~ huhuhhuhuh..

37weeks~~

MY BABY'S PROGRESS: WEEK 37


Only 3 more weeks to go!

It's the calm before the storm. At this point my baby measures: 6.3 lbs and 19 inches (with boys somewhat heavier and longer than girls). Happily, as far as internal organs go, they are now developed enough to function in the outside world, so that if labor decided to kick in, we'll both be ready!


hehehe..ikut schedule lg 3 minggu..tp ikut history lg 1/2minggu..HORROR~~~

last week ms last check-up dapat surat "LIGHT-DUTY-JOB" dr doktor..kna sign consent letter sbb dlm surat tu nnt akn disclose condition aku yg always backpain due to the walking & standing for a long time..tmbh lg satu penyakit tangan kanan aku da kurang berfungsi..mayb disebabkan "carpal-tunnel-syndrom" or penyakit lama aku "dequervain" cik somi & doktor berpendapat carpal-tunel, n hopefully after delivery benda tu ilang dgn sindri aku pun berharap mcm tu~~

bukan apa..even nk menulis 1 perenggan tgn aku da start cramp..aritu pgang teko nk buat air bleh tlepas..nasib xpecah teko mak mertua aku..naya jer~~ kerja aku da la kna menyalin nota keterangan dkat court..kang jd OKU plak nnt..

ikutkan dr last week aku da bleh guna surat tu..tp aku decide aku akn hantar esok..so aku awal-awal lagi da bgtau member yg bakal take over case aku dkat court bersedia la..byk fail yg kna go thru & mnit..nk memudahkan dia nnt..

mana kes yg kna hujahan, aku ckp aku akn buat..dia just buat kes Bicara dgn Sebutan jer..hopefully member aku OK..

p/s: to MUHAIMIN eventho aku tau ko xkan nmpk kelibat blog aku ni..aku harap ko bleh handle kes aku..aku xmintak ko handle smpi menang..kalu mnang kira bonus la dapat setel & kurangkan kes aku pun da cukup baik da..pas 3 bln cuti pnjg, aku banjer ko ekkk..huhuhuu

Isnin, 7 Februari 2011

KERAS KEJONG DLM COURT

35 WEEKS or we can say 36weeks..
ni aku baru make-ever td...perasan la kan

nak masuk ke bln terakhir..sgt xlarat...tp bulan ni la aku paling byk kes kna abiskan dkat court..sgt penat otak dan kaki(kaki????)

kalu dulu 8-9bln selamber lagi jenjalan rayau shopping complex..skang ni xsampai 1jam aku berjalan aku da rasa nk patah tapak kaki aku ni..berdiri lebih 2-3jam dkat courtda rasa nk patah pinggang kpala lutut sumer..
tu blum lg bila bercakap...kalu dulu rajin tot-tet...tot-tet..skang ni..nk bercerita paper dkat laki or kengkawan aku pun kna amik napas..HONGEH org N9 ckp..penat semput mcm baru lpas berlari kalu bercakap tu..yer la dgn eksperisi pastu nk cakap dgn kuat tu yg selalu semput..
skang ni kalu bercakap nada pun alala siput-sedut jer..slow-slow..kalu org suh ulang aku da malas nk cakap..hahahaaha!!!

MODE: kna bersiap semula ke mahkamah...kes pagi hingga petang selama seminggu...di akhirnyer??? aku kejong kat dlm court..dan bleh terberanak kat court..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers