Teman tapi Mesra~~

Selasa, 27 Julai 2010

imran's development

rasa cam da lamer aku xcite pasal anak bujang aku sorg tu kan..


imran da 1 thn 4bln++...sgt "pnjg akal"nyer.puji anak sendiri nmpk hmm..dr segi fizikal..imran mengikut perkembangan la..

yg best bg aku dari segi vocab imran..ayat-ayat yg biasa keluar dr muut dia & imran tahu ayat tu merujuk kepada apa:


*mama - aku ler tu

*papa - bapak dia

*atuk

*ma @maa @ mama~(siap berlagu) - ni biler grandma dia ader..

*ummi @ mimi - makcik imran adik beradik cik somi, tp adik beradik aku dia xreti nk panggil aper..sbb leceh skit nk panggil kut..hahahah

*no-no smbil geleng paler - means dia xnk,kalu aku ckp no-no means xleh pegang or cannot..tp nnt dia slow-slow akan buat or pegang gak benda tu..contoh tekan key-board xmkn saman dia ni

*lizard @ cicak

*do-dog (woof-woof) - anjing

*miam - meow i.e. cat

*broom-broom - keta @ motor

*shoo~~smbil tunjuk tgn naik ats - kapal terbang yer kengkawan..

*buu-wah - buah

*shu-shu - susu

*nenen - refer nk nenen aku

*ayer - air

*mamam - mkn

*nak-nak - dia nk something la tu..

*bobol - ball

*two-thii - 1.2.3....(dia xreti sebut one)

*bi-ci - a.b.c (sambung ujung jer..)

*pa-bob - sponge-bob

*ti-teeth - berus gigi @gigi



ni yg paling best..


*awaooohh~~(siap pnjg tarik tu) - Allah hu Akbar (smbil solat n terus sujud), xpun b4 mkn imran otomatik akan angkat tangan bc "awaohh", dlm keta suh baca doa pun trus tadah tangan "awaohh"


* amin - ni every time lepas doa dia cecepat amin..orang xabis bc doa lg da amin da..


sumer ni adalah ayat paling biasa keluar dari mulut imran..yg lain lebih kepada action it-self..

imran masih lum mampu nk pegang pen dengan betul ...aku xnk la bg dia pegang pen @ pensel..risau tercucuk jer..

mmg by this age dia mayb bleh scribble something..hmm..takut abis uma mertua aku kena cakar dengan imran nnt,xper la..ni uma mertua, kalu uma aku sendiri xper la kut, mayb aku beli board ker nnt...

bab skill tu..xper..hold dulu..kiter ajar skit-skit..

p/s: entry ni bukan untuk berbangga..juz nk update tuk diri aku sendiri..kang setiap development aku buat xtau plak kcik ati anak aku kalu dia tanyer biler aku xleh jwb..heheheh

3 ulasan:

Lina berkata...

Salam nora, tinggal kat mana? kat ipoh juga ker? boleh kita jumpa? boleh bagi contact number tak?

sorry banyak no soklan....

Saya Lina dari Chemor 012 5947078

AshAnas berkata...

byk dh words die... cm anas gak... cumenye anas blom jalan lg... br melangkah setapak dua je... plg byk 5 tapak, dh xnak jln... nmpk die cm mls or takut nk cuba...

mamanoa berkata...

Lina>> ha'ah..duk ipoh kat Ipoh Jaya..nk jumper??huhuhu..bleh jer..biler kat ner..hahhaha
ni no.fon saya 019-2862218

shira>> setiap bb kan lain development skill dia..anas dia pro bab lain tu..hehehe..sesilap skill coomunication dia lg mantap dr moble skill dia...lmbt laun anas confirm berlari nyer..ms tu shira mmg harap dia duk dlm stroller jer..penat nk kejar shira..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers