Teman tapi Mesra~~

Isnin, 26 Julai 2010

HOSPITAL - PREGNANT - PUASA

hmm...rite now im oredi 7weeks..tp lum buat check-up lagi..minggu ni nyer jadual agak pack,so decide tggu nex week,tggu hubby blk PM-OFF(oncall) pastu br gi Ipoh Specialist Centre tuk check-up..

naper aku xnk gi hosp. kerajaan?? sedangkan laki aku doktor kerajaan??dan aku gak keja k'jaan??

hmm..disebabkan cik somi saya seorang doktor, diorg ni ada kelebihan skit kalu masuk spital swasta..(diorg xperlu bayar kos-doktor pakar) cuma bayar RM1 bg setiap doktor yg digunakan...menarik kan??so..aku bleh dpt keselesaan di hospital swasta tanpa perlu memikirkan kos bayaran seorang doktor(yg pastinya sangat mahal)even 1hour pun diorg bleh charge RM100-RM200 even ms check-up pun free.. Aku cuma perlu membayar harga makan,minum dan bilik yg digunakan..mmg la dkat hospital kerajaan lebih murah..tp ntah..aku duk amik & anta cik somi dulu masa dia cover wad O&G dulu terus aku rasa xnk beranak kat spital tu..infact cik somi sendiri pun ckp kalu bleh dpt tempat selesa skit apa salahnyer.. itu cik somi aku yg cakap..bukan aku..(tp mmg aku yg nak..)hehehehe~~~

so far~~aku lum start "real morning sickness" lg..

kalu ms imran dulu bln ke-3 sepanjang ramadhan tu aku xleh nk sahur & berbuka..confirm pas sahur or buker time gosok gigi musti muntah...tp sepanjang berpuasa tu xder masalah loyer...pening..tp ader sekali 2 jer la badan xsihat sgt..pastu aku jd pekak sehari..(series mmg xdgr paper..) ms pekak tu mmg badan xstabil jer..tp poser..sebulan cukup xder ponteng yer..

tp kali ni..aku ada rasa cuak sikit, nape??

  1. sebab imran masih menyusu badan (even aku da xperah kat opis) nape xperah kat opis? sbb peti ais aku da penuh dgn EBM yg lansung xnk diminum imran..imran dia juz nk direct jer dier xnk EBM,aku try bg fresh milk dlm btol or sip cup pun dia buang botol tu..gi pun sejak positif preggy ni susu mmg berkurangan
  2. aku da ngandung, by that time aku da nk masuk 3 bln da..
  3. aku risau aku da start mornin sickness masa tu
  4. still aku kena turun naik mahkamah setel case dekat court

jadi disebabkan sume alasan² berikut aku agak cuak utuk memikirkan PROSES BERPUASA aku di bulan ramadhan ni..bukan aku xcuba poser sebelum ni..aku da try..biler smpi ptg aku jd FLAT...smpi uma aku jadi nak PITAM..pastu aku da xmampu nk berbuka sbb perut aku masuk angin,end-up aku akan muntah biler air @ makanan masuk dlm tekak aku....

ni sumer sbb PUASA+PAM SUSU+GI COURT

aku pnah try PUASA+TAK PAM SUSU+TAK GI COURT = aku berjaya poser dgn sihat dan segar bugar sehingga waktu berbuka...

SO~~APAKAH YANG PERLU AKU LAKUKAN BULAN DEPAN????CAMNER NK HADAPI BULAN RAMADHAN NNT??

5 ulasan:

ApasH berkata...

seronok nye dpt privilege camtu. Dah ada baik guna kan. Kalau mampu saya pon ni gi private hospital. Setakat ni check up je mampu. Nk bersalin ceaser kt sana x mampu le 8K..amount yg a lot utk kami.hehehe

ISH tu jumpe doc mana?? Dulu pernah check up ngn Dr. Diva je..

mamanoa berkata...

apash..dulu check-up dgn Dr. Adlan..pasni nk try dgn Dr. Sharifah palk la..cari yg pompuan plak..heheeh..dulu ingat xder doktor melayu perempuan, skali tgk ramai rupernyer..

ApasH berkata...

yeke ramai. tak plak aku tau kt ISH ade doc pomp melayu. Pasal carik dr pompuan melayu le aku gi Pantai Putri.

kinna berkata...

singgit tak amek rugi la wei..syoknye dpt privilege cenggini..
ko due bl? dua2 anak ipoh mali ek? hehe

mamanoa berkata...

apash> yg aku dpt recall ader la 2-3org muslim perempuan..ramai la...aku pun duk ingat xder doktor perempuan..pantai puteri mahal skit la dr KPJ

kinna>> aku MAYBE due 12/3/2010, imran 11/3/2010 hehehe...bajet cantik jer..mana tahu sekali kua sama date dgn abg dia nnt..wei..aku nex week baru nk gi check-up ler..
dedua anak ipoh mali ler..senang..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers