Teman tapi Mesra~~

Isnin, 17 Ogos 2009

BERHENTI KEJA??

lately ni aku betul-betul xder persaan nk keja da....agak tensen yg teramat sangat..smpi kan smlm aku kna migrain yg amat teruk..MySpace(bg aku la) yg mmg xleh tahan sakit smpi aku menangis,MySpacecik somiku da risau da..dier just dpt bg pil thn sakit jer...lbih kurg 4 biji pil baru kurang sakit paler aku...mayb aku tensen sgt kut...MySpacebanyak sgt nk kna pk...MySpace
  • hal uma - nk kna kmas...masak..basuh baju lipat baju..nk poser lg..brg dapur lg...
  • hal anak - baju anak nk anta uma pengasuh..susu anak (ni mmg teruk da tahap pengeluaran susu aku..rasanyer da mcm-mcm mkn benda nk tmbh susu..tp makin lamer makin xleh nk buat stok..pam just tuk sok jer...kekadang terpaksa amik yg beku punyer..)sedey sgt. amik antar anak..aku yg uruskan..tu yg slalu terkejar-kejar aku..slalu gak la kna tegur dgn ORANG TUA tu(boss) katernyer pegawai kna balik lewat..xleh balik mcm staff biasa...
  • cik somi - baju dia nk kna gsok(skang ni cik somi yg terpaksa gsok bj dia sendri) sorry b...
  • opis - dgn kes nk bicara..submission..laporan..keputusan..diari harian..MySpace aku terpaksa bleh kater everyday terpaksa bawak keja opis buat kat uma..yg mmg konfem xkan sempat nk buat..

mayb sumer momiies yg bekerja face the same problem juz like i had...ni baru anak sorang aku da xsanggup keja da..kalu anak ramai nnt ntah camner idup aku..MySpace

15 ulasan:

Cikpid berkata...

btol..dpt rase ape yg mamanoa rase skang..hehehhe..tapi bile tgk si kenit tu tersenyum simpul..lega sikit ilang stress kan??

mamanoa berkata...

btul Cikpid..tgk anak makin hilang sakit paler..tgk anak nangis ku gagahkan jugak bangun bagi anak nyusu sumer..hmm..kuasa tuhan kan..

Normaliza berkata...

Ku pun rasa camtu la..memang rasa macam nak berenti keje je. Lebey2 lagi kalau cik somi syif malam. Penat betul nak melayan si kecik tu sengsorang. pastu dia dah pandai tutup plug masa ku tgh mengepam..adoiiii. Cmana nak buat??

Mama Shinta Musraika berkata...

Salam...

ku pon ada masa datang gak magrain. tapi kebelakangan ni dah kurang.. tips? ntahlah.. kalau dah kena tu buat mcm2 pon taknak ilang.. rasanya punca utama stres + byk pikir lah. kedua.. penat.. kurang rehat.. kurang tido.. dulu ku pon slalu ambil penadol sampai 4 biji kalau magrain menyiksa!

cuba rehatkan diri.. tenangkan fikiran. jgn minum yg berkafine mcm coffee..( ku pantang minum coffee mesti susah nak tido & magrain pon menjelma) kalau boleh ambil masa tidur yg berkualiti.. jgn lupa doa kan Allah...

insyallah!

yatie chomeyl berkata...

agaknye sebba stress tu la production susu berkurangan tu ye dak..xpe babe, yakin boleh...ur hubby mesti faham punyerlah ke sibukan isteri dia..sbb tu dia x kisah iron baju sendiri kan ;)

Hayatie berkata...

wooott..4 biji telan pain killer baru hilang. ku telan satu pun dah ok..tahap gaban betul migrain mu ni. Beb, jgn stress, nnti susu tak mau kuar...amik la cuti ker..eheh! Tenang2kan fikiran...atau senang2 "welkam to the club"jer...hihi

AshAnas berkata...

sama la... shira pun rs sm cm nora rs... tp kena biasakan jugak la kan... anas la penawar... he makes me smile when nobody else can't...

mama uzma berkata...

sabar kak sabar...
semua itu lumrah hidup...

macam tu gak iena..
kadang2 sampai dah x sanggup nak truskan T.B.P ni..tapi bila kenangkan susahnya nak naikkan T.B.P iena harung jua...

dulu x terasa sangat...sangat da kawen..dah ada anak...mmg trasa yg amat kepayahan hidup tu..huhu...

alamak terover la tuan umah..hihi..

Hayatie berkata...

woott, 4 biji baru hilang migrane..ganazz betul..ku sebiji pun dah ok. Tenang2 ye..amik la cuti2 mesia..klu tak tenang gak..meh join kelab acik..hihi

Hayatie berkata...

eheh...sorry..aku selalu konpius dgn komen yang kene apruv dulu..sbb ku tak perasan msg kat atas tu..ku selalu ingat komen ku ilang pas disend tu..haha..kalau ada dua tu, delete la salah satu.

mamanoa berkata...

mama shinta>> ku mg penggemar kopi..tp sejak mengandung mmg kurangkan mnum kopi..kalu tersa nk sgt baru mnum...

yatie chomel>> aku pun rasa camtu..tp nk cool camner...masuk opis jer tgk meja trus stress...hubby ku mmg sgt memahami..

hayatie>> beb..ikutkan ati ku mmg nk ikut jejak langkah mu..tp cik somi cam xbg jer..gipun ku ada utang yg byk dgn PTPTIPU...

Ashanas>> tu lakan..camne la mak kiter dulu jg anak kan...lagi teruk..

mama uzma>> bak kater org sabah..AGI NGIDUP..AGI NGELABAN...

UmmuAkmal berkata...

salam,,,
hohoho sgt takooot membaca n3 ko kali ni! komen2 pun agak menakutkan. sampai mcm tu ke stressnya ibu bekerjaya??huhu...
tapi nak buat camno kan...PTPTIPU tetap harus dibayar..huhu

::Umi Sufira:: berkata...

Mamanoa, banyak2 sabar kay...biasalah tu pengorbanan seorang ibu berkerjaya...kalau kita ikhlas InsyaAllah besar pahala dan dipermudahkan...tuh baru satu 'handbag'..kalau dah dua 'handbag' macam mimi ni..hihihi..:P

shakeymirza berkata...

ala siannye kat mama imran ni..sabar ye...kdg2 tu la..sy pun terpk..knapa la sy ni xditakdirkan jadi suri umah..dah la keje opis da penat..smbung keje umah..sambung jaga anak..jaga laki..seb bek somi nak bantu..sbb dia rase btjwb gak...sama2 cari rezeki..tapi lotih..huk3...bile sedih..pk kite keje dgn redha somi n moga2 Allah juga redha n kuatkan semangat kita..amin

Intan berkata...

Memang kalo stress penghasilan susu akan merundum...kesian gak kat mamanoa but byk kan lah bersabar ye. Apa pon balik tengok anak mesti ilang kan stress itew :)

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers