Teman tapi Mesra~~

Sabtu, 26 Mac 2011

kna tinggal dan ditinggalkan~~~

hmm..sok aku da nk kna gerak gi pinggiran subang..mak mertua aku da kna blk da..aku kna ikut,sbb kondisi aku yg da sihat ekceli..tp still bdn xkuat nk handle dedua bdk ni...huhuhhuh..
tp aku request kat cik somi duk dlm 2minggu jer..sbb aku kna blk ipoh simpan stok...2minggu stok xbuat rugi nnt..bukan aku xleh buat stok dkat sana..tp pti ais kcik..so xmuat nnt..da la pak mertua aku ni jnis slalu bwk ikan udang sotong fresh2 skali byk..(da nama keja peg.perikanan kn...)

hopefully cik somi can handle himselfkonfem ok n rumah errr~~part ni aku xkonfem

yg pasti cik somi nnt tggl sensorg kat uma..sbb sumer org termasuk adik ipar aku akn ikut skali..cian laki aku..da la sebulan ni xdapat "kasih sayang yg secukupnya" dr aku..da kna tggl da...apa x nyer...kjap-kjap si kcik tu claim mama dia..kjap-kjap si abg plak mintak perhatian...kadang-kadang dedua ank mintak mama diorg..camno la si papanye nk menempel dgn mama...da anak-anak xbagi can~~~

kalu dulu tdo anak sebelah kiri..papa sbela kanan..la ni mana papa???tu~~~ kat bawah katil...huhuhu..cian papa..terpaksa berkorban demi ank..katil size KING pun xleh nk menyempil..sbb si imran amik space smpi setengah katil..
huhuuh...saper agaknye yg akn suffer nnt..si MAMA nye kah???atau si PAPA nye kah???atau si ANAK-ANAK nye kah????

p/s: cik somi..jgn NAKAL-NAKAL noo~~buat locum jgn duk pi buat benda lain plak..buat duit bebyk ekk..nnt trun KL nk claim segala mcm yg B janji nk bg after delivery..huhuh..ingat ank bini tau..
mode: xsuka kna tggl dan ditinggalkan~~

Rabu, 23 Mac 2011

PROMOSI!!


ADA SESAPER BERMINAT NAK BAUCER NI..BLEH PM SAYA DI FESBUK OR EMAIL TUK NEGO THE PRICE AT siti.nora81@gmail.com

CEPAT!!! PROMOSI SEHINGGA 30 APRIL 2011

Rabu, 16 Mac 2011

B.U.H.S.A.N.G!!!!!!

hmmm...B.O.S.A.N. hehehehe..org da bg rest 90 ari kat uma pun nk ckp buhsan kan..ntah paper aku ni...
ehehheheh..bukan aper..terpaksa menghadap perkara yg lebih kurang sama setiap ari...
aku xder la ckp spent time dgn ank buhsan..tp aktiviti lepas main dgn Imran & erfan..BF both of them..kejap selang seli..kejap dedua sekali...pam susu utk stok...haaa...lpas tu asik buat benda yg sama..makan-minum-tgk TV-tgk internet
nk jd cite plak imran lpas aku byk susu ni dia nyer melekap mcm dia plak yg br lahir..kalu dia nmpk erfan nenen..dia punyer menjerit nk nenen gak mcm org meroyan korg tau x???bukan jeles adik dia nenen, tp dia nk gak..xkisah kongsi janji nk nenen..kalu x dia nyer menjerit kat uma ni..satu taman bleh dgr...
H.A.RU.

Ni mak si imran & erfan da jd camni..sbb kna KUARANTIN dlm uma kan..xleh nk kua memana...(da la ms ni sumer citer kat wayang sum,er best-best!!)
kalu aku kna kuarantin 90 ari gak dlm uma..aku rasa aku bleh jd camni ok...i.e. GEMUK!!!! asik nk mkn jer....cik somi aku da mula berdecit tiap kali aku mkn paper..:( adik ipar aku siap ckp perut aku mcm ada lg bb jer lg..CISSS!!!!!! 7-8kilo da ilang tau...xper..lg 5 kilo je lg..pastu im-back-to-my-body-back..


p/s: imran lepas deliver n dia dpt rasa colustrum sumer tu dia da kurang mkn nasi da..b4 deliver aritu mkn nasi pun siap tmbh 2kali..la ni nk mkn nasi sepinggan pun susa...bdn dia pun makin berat skang ni..br 10-11ari mnum nenen blk..wahhh...patut ke aku risau???

Isnin, 14 Mac 2011

apa berlaku pada aku????

hehehe...tajuk mcm dasat jer..
yup!!! aku da bersalin..aku tau gamai yg da maklum sbb aku trus broad-casting 1/2 hour after delivery hahahahaha..tru fesbuk jer..

nk ngadap laptop..la ni la baru ada kesempatan... k ni nk citer la apa jadi ms..huhuh tp citer ni panjang tau...kalu korg xsanggup baca klik jer tanda pangkah kat atas tu...
semuanya bermula ms ari kamis..aku attend court as usual..submit hujahan..tggu keputusan which is aku berjaya dpt prima facie..huhuh ala...kes samun je pun..at 1st nk tolong member buat bicara kes rogol..tp aku perasan aku duk rasa mild contraction yg senada..i.e.kerap tanpa henti..hmm...

last-last aku ckp kat member aku, yg aku tgh mild contraction n ptg tu plak mmg da janji dgn dokto utk check-up...las-las xpat tlg gak member aku tu...sorry muhaimin..

ptg tu check-up..hmm no wonder da ada bukaan rupanya 2cm..tp dok ckp terserah pd aku samada nk induce(kalu nk cpat) or juz wait until the real pain or any show come-out...so aku decide la..wait for the real moment la kan..so aku blk uma..sok nyer aku amik EL..takut terberanak kat opis...da bdk2 opis aku xbg dtg opis.. ari jumaat tu still nothing happen..still mild contraction yg senada..sok pg nyer..b4 solat subuh aku prasan contraction makin kuat..tp aku dpt tahan lg...bgtau pd cik somi..dia buat VE cek..da bukak 3cm da..so kitorg decide gi spital pg tu..aku mandi..amik brg apa yg patut..duk tgk tv kjap..pkul 9 kitorg kua g bekpas dulu..bekpas kat mcD yer..huhuhu


ms ni kesakitan makin bertambah yer..aku xnafikan..even muka aku xnmpk mcm org sakit tp bila sakit tu dtg Ya Allah..Dia saja yg tahu..tp mkn tetap kna makan gak..kalu x aku xder energy nk teran japgi..
smpi spital dlm kul 10.30am tahap kesakitan bertambah dari 5 kepada 7..buat admission sesiap..pass-urin & poo-poo sumer..tggu cik somi setel borg sumer..ms xder cik somi di sisi aku bleh control the pain ok...tp once cik somi masuk jer duk sbela aku da mula berbunyi..merengek..da suh laki aku panggil Dr.Anasthetic sumer..huhuhu
dlm pkul 12 Dr.Anasthetic dtg bg epidural kat aku..ms ni aku nyer kesakitan da xtertanggung..korg tau aku lepaskan kesakitan aku kat saper..
Ya!!!! cik somi aku!!!! dia xbagi aku menjerit(which is mcm org KLG n xelok melolong-lolong mcm org kna sampuk) mulut dia xberenti-renti suh aku selawat tarik dlm-dlm nafas guna idung kua kut mulut...(mmg berkesan sdikit)
n gambar diatas adalah hasil kerja tangan aku..tu nasib da potong kuku pd aku aku tekan tgn laki aku xder la kuat sgt, skali aku tgk laki aku nyer muka dgn bdn-bdn dia menahan sakit yg aku buat tu.. ni sbb aku prasan dia ckp.."XPER..MA NYE KESAKITAN 10X LBIH DR NI..B SANGGUP JER... nasib xpatah tgn laki aku..da dapat bini tenaga pengajar silat kan..nasib la..

5-10mnit epidural dicucuk kat blakang aku aku da trasa benda da nk kua kat bawah..aku bgtau nurse..skali nurse bgtau bukaan da FULL!! paler bb da nk kua..wahhhh!!!!nasib Dr.Adlan da get ready,masalahnyer aku nyer bius lum 100% lg..wahhh!!!
so aku TERPAKSA gak teran..which is cik somi AGAIN menjadi pom+pom Boy pgang tgn bg semangat suh tarik nafas teran guna perut bukan mulut...dia xbg aku bukak mulut or jerit sbb cara tu salah yer puan-puan..
epidural walaupun x 100% fully transfer tp mengurangkan gak kesakitan tu..bila trasa contraction jer aku teran bangga siot sbb cik somi aku ckp aku terer push without fail!! cara aku betul yeiii!!

1/2jam lepas berhempas-pulas berpeluh-peluheven bawah air-cond akhirnya aku berjaya mengeluarkan bb tanpa sebarang masalah...Dr.Adlan pun puji..hehehehe(sbb last time aku mmg xberjaya push sbb xrasa pape epiduralnyer pasal, smpi bb kna vacum sbb da pkai NECK-TIE)
ni panas dr Oven ni..15mnit lpas kua trus papa dia tngkp..
berjaya skin-to-skin..mmg betulkan kuasa Allah tu..segala kesakitan yg kita tanggung tu kita bleh lupa dan hilang ONCE bb da kua kita dgr dia nangis tanpa perlu ditepuk montotnyer n diletakkan kat atas prut kita...wahh...betul-betul hilang kesengsaraan tu..!!! luper nk citer..Erfan berjaya BF WITHOUT FAIL dlm 1jam pertama tu tau...betul x tipu..aku demand dgn nurse anak aku FULLY BREAST-FEED so diorg mmg tgglkan anak aku dgn aku sepanjang malam yer..diorg amik pun sbb nk tuka pampers, mandi or Dr. Pead nk tgk jer..
SUBHANALLAH~~~Allah permudahkan perjalanan ku kali ni..

nasib baik la lpas bb kua tu aku da rasa FULL EPIDURAL..so..ms Dr.Adlan tgh menjahit & mengait kat bawah tu aku xrasa paper..ekceli si mak nyer ada komplikasi skit sbb uri aku melekat ok.. nasib da bius, aku dpt tgk tgn Dr.Adlan seluk dalam perut aku smpi tulang selangka aku ok..aku nmpk tgn dia bergerak dlm perut aku...wahhhhh!!!! mmg horror..tp aku da xpdulik sbb aku juz nmpk anak aku jer...heheeheh

pas setel sumer laki aku sibuk la bercam-whore dgn bb baru..
young gooners..


aku namakan anak aku MUHAMMAD AMMAR ERFAN..
AMMAR= the great builder
ERFAN= the knowledgable one..
mana tahu satu ari nnt anak aku jd N'gineer ke..arkitek ker..contractor dasat mcm Dato' Mustapa Kamal ker..(MK-Land owner) hehehe..VERANGAN !!!!!

itulah serba sedikit SEDIKIT!!! PANJANG BERJELA KO BERCITER.. kisah yg berlaku pd diri aku aritu...heheheh....

Khamis, 3 Mac 2011

HUJAHAN AKHIR..MAHKAMAH...KERJA..KONTRAKSI...

hmm..alhamdulillah..aku selesai dengan 3 HUJAHAN terakhir aku sebelum aku bebetul cuti selama 3bln..xkisahlah apa yg akan berlaku dengan keputusan..yg penting aku membawa kes itu sehingga aku berjaya menghujahkan keterangan di mahkamah..

arini..sejak dari pg asik mengalami kontraksi yg agk kerap dan senada..tp aku masih boleh menahannya...kira xsakit la..But its constant..org ofis ingat aku da stat cuti..(mayb sbb diorg xnmpk aku di ofis) ehh...seawal 7.35am aku da ada di ofis..8.35am aku da bergerak ke mahkamah...12.15tghari aku masuk semula opis...AKU MASIH BEKERJA...

Tp ptg ni ada check-up..aku wonder..bila bb nk kua..huhuhhu COMFORT-ZONE sgt kah di dalam perut mama ni???ramai lawyer da memberi pandangan..BB kali  ni BB yg belajar apa terjadi di mahkamah..n he gonna b a fighter later..either becoming a lawyer..or becoming DPP like his mama or..he's the one who will be sitting on the BENCH!!!

Huhuhhu..aku kalau bleh xnk memana anak-anak aku terlibat dengan dunia Undang-Undang ni..tp kalu itu mereka mahu..aku redha..baik menjadi LAWYER..DPP..MAJISTRET/HAKIM..semua tu ada risiko tersendiri..

aku berserah yang terbaik untuk anak-anak aku...

INNALILLAH~~

semalam..dikhabarkan tentang kehilangan seorang rakan-ex-xlassmate UIA-bloggers yang dihormati..
W. Ahmad Fadzil

beliau difahamkan terlibat di dalam kemalangan di Terengganu mlm kelmarin bersama isteri dan 2anak beliau..beliau meninggal dunia semasa di kejarkan ke Hospital..anak dan isteri beliau selamat di dlm nahas itu..

walaupun aku xpernah berbual dengan arwah..tp aku knal arwah..pernah sekelas dgn arwah..dan berjumpa semula di alam bloggers...aku sgt meminati apa yg di luahkan..difahamkan beliau bekerja di jabatan Imegresen di pejabat kedutaan Malaysia di pakistan..

Bayangkan sepanjang tggl di Pakistan tiada apa-apa yg buruk berlaku pada beliau...walaupun kita tau suasana dan keadaan di pakistan yg tidak pernah aman..walaupun beragama islam tetapi penduduknya tidak mengamalkan "islam" dengan sempurna..
apabila pulang ke Malaysia hanya dtg utk berkursus dan bertemu keluarga, beliau betul-betul "PULANG" selama-lamanya..di bumi tanah air sendiri yang aman ini...
hanya kerana melanggar seekor kuda yang berkeliaran dan kononnya mengikut tuan empunya kuda, kuda itu bernilai RM9000!! apakah ada lagi nilai bagi seekor kuda yang sengaja dibiarkan berkeliaran dengan nyawa seorang yg betul-betul ingin menjaga keluarga agama dan bangsanya???

ini lah yg di war-warkan di dalam akhbar rujuk akhbar..kenapa perlu di highlitekan dengan harga RM9000 kuda tersebut..apakah nyawa manusia itu tidak bernilai...saya sgt terkilan dgn sikap Press yg cuba memutr-belitkan fakta dan hanya mementingkan jualan akhbar sahaja...sudah la kenyataan di dada akhbar itu salah..WANITA JUAL ANAK 3 TAHUN???

Salah siapa kalu binatang dibiarkan berkeliaran di atas jalan-raya..salah siapa pula seandainya ada org yg kemalangan dan maut hanya kerana melanggar binatang tersebut???? si pemandu kah??binatang itu kah??atau pemilik bintang sendiri yg tidak panadai menjaga binatang beliau...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers