Teman tapi Mesra~~

Isnin, 14 Mac 2011

apa berlaku pada aku????

hehehe...tajuk mcm dasat jer..
yup!!! aku da bersalin..aku tau gamai yg da maklum sbb aku trus broad-casting 1/2 hour after delivery hahahahaha..tru fesbuk jer..

nk ngadap laptop..la ni la baru ada kesempatan... k ni nk citer la apa jadi ms..huhuh tp citer ni panjang tau...kalu korg xsanggup baca klik jer tanda pangkah kat atas tu...
semuanya bermula ms ari kamis..aku attend court as usual..submit hujahan..tggu keputusan which is aku berjaya dpt prima facie..huhuh ala...kes samun je pun..at 1st nk tolong member buat bicara kes rogol..tp aku perasan aku duk rasa mild contraction yg senada..i.e.kerap tanpa henti..hmm...

last-last aku ckp kat member aku, yg aku tgh mild contraction n ptg tu plak mmg da janji dgn dokto utk check-up...las-las xpat tlg gak member aku tu...sorry muhaimin..

ptg tu check-up..hmm no wonder da ada bukaan rupanya 2cm..tp dok ckp terserah pd aku samada nk induce(kalu nk cpat) or juz wait until the real pain or any show come-out...so aku decide la..wait for the real moment la kan..so aku blk uma..sok nyer aku amik EL..takut terberanak kat opis...da bdk2 opis aku xbg dtg opis.. ari jumaat tu still nothing happen..still mild contraction yg senada..sok pg nyer..b4 solat subuh aku prasan contraction makin kuat..tp aku dpt tahan lg...bgtau pd cik somi..dia buat VE cek..da bukak 3cm da..so kitorg decide gi spital pg tu..aku mandi..amik brg apa yg patut..duk tgk tv kjap..pkul 9 kitorg kua g bekpas dulu..bekpas kat mcD yer..huhuhu


ms ni kesakitan makin bertambah yer..aku xnafikan..even muka aku xnmpk mcm org sakit tp bila sakit tu dtg Ya Allah..Dia saja yg tahu..tp mkn tetap kna makan gak..kalu x aku xder energy nk teran japgi..
smpi spital dlm kul 10.30am tahap kesakitan bertambah dari 5 kepada 7..buat admission sesiap..pass-urin & poo-poo sumer..tggu cik somi setel borg sumer..ms xder cik somi di sisi aku bleh control the pain ok...tp once cik somi masuk jer duk sbela aku da mula berbunyi..merengek..da suh laki aku panggil Dr.Anasthetic sumer..huhuhu
dlm pkul 12 Dr.Anasthetic dtg bg epidural kat aku..ms ni aku nyer kesakitan da xtertanggung..korg tau aku lepaskan kesakitan aku kat saper..
Ya!!!! cik somi aku!!!! dia xbagi aku menjerit(which is mcm org KLG n xelok melolong-lolong mcm org kna sampuk) mulut dia xberenti-renti suh aku selawat tarik dlm-dlm nafas guna idung kua kut mulut...(mmg berkesan sdikit)
n gambar diatas adalah hasil kerja tangan aku..tu nasib da potong kuku pd aku aku tekan tgn laki aku xder la kuat sgt, skali aku tgk laki aku nyer muka dgn bdn-bdn dia menahan sakit yg aku buat tu.. ni sbb aku prasan dia ckp.."XPER..MA NYE KESAKITAN 10X LBIH DR NI..B SANGGUP JER... nasib xpatah tgn laki aku..da dapat bini tenaga pengajar silat kan..nasib la..

5-10mnit epidural dicucuk kat blakang aku aku da trasa benda da nk kua kat bawah..aku bgtau nurse..skali nurse bgtau bukaan da FULL!! paler bb da nk kua..wahhhh!!!!nasib Dr.Adlan da get ready,masalahnyer aku nyer bius lum 100% lg..wahhh!!!
so aku TERPAKSA gak teran..which is cik somi AGAIN menjadi pom+pom Boy pgang tgn bg semangat suh tarik nafas teran guna perut bukan mulut...dia xbg aku bukak mulut or jerit sbb cara tu salah yer puan-puan..
epidural walaupun x 100% fully transfer tp mengurangkan gak kesakitan tu..bila trasa contraction jer aku teran bangga siot sbb cik somi aku ckp aku terer push without fail!! cara aku betul yeiii!!

1/2jam lepas berhempas-pulas berpeluh-peluheven bawah air-cond akhirnya aku berjaya mengeluarkan bb tanpa sebarang masalah...Dr.Adlan pun puji..hehehehe(sbb last time aku mmg xberjaya push sbb xrasa pape epiduralnyer pasal, smpi bb kna vacum sbb da pkai NECK-TIE)
ni panas dr Oven ni..15mnit lpas kua trus papa dia tngkp..
berjaya skin-to-skin..mmg betulkan kuasa Allah tu..segala kesakitan yg kita tanggung tu kita bleh lupa dan hilang ONCE bb da kua kita dgr dia nangis tanpa perlu ditepuk montotnyer n diletakkan kat atas prut kita...wahh...betul-betul hilang kesengsaraan tu..!!! luper nk citer..Erfan berjaya BF WITHOUT FAIL dlm 1jam pertama tu tau...betul x tipu..aku demand dgn nurse anak aku FULLY BREAST-FEED so diorg mmg tgglkan anak aku dgn aku sepanjang malam yer..diorg amik pun sbb nk tuka pampers, mandi or Dr. Pead nk tgk jer..
SUBHANALLAH~~~Allah permudahkan perjalanan ku kali ni..

nasib baik la lpas bb kua tu aku da rasa FULL EPIDURAL..so..ms Dr.Adlan tgh menjahit & mengait kat bawah tu aku xrasa paper..ekceli si mak nyer ada komplikasi skit sbb uri aku melekat ok.. nasib da bius, aku dpt tgk tgn Dr.Adlan seluk dalam perut aku smpi tulang selangka aku ok..aku nmpk tgn dia bergerak dlm perut aku...wahhhhh!!!! mmg horror..tp aku da xpdulik sbb aku juz nmpk anak aku jer...heheeheh

pas setel sumer laki aku sibuk la bercam-whore dgn bb baru..
young gooners..


aku namakan anak aku MUHAMMAD AMMAR ERFAN..
AMMAR= the great builder
ERFAN= the knowledgable one..
mana tahu satu ari nnt anak aku jd N'gineer ke..arkitek ker..contractor dasat mcm Dato' Mustapa Kamal ker..(MK-Land owner) hehehe..VERANGAN !!!!!

itulah serba sedikit SEDIKIT!!! PANJANG BERJELA KO BERCITER.. kisah yg berlaku pd diri aku aritu...heheheh....

6 ulasan:

hadina berkata...

tahniah nora...dah selamat pun ko bersalin...selamat berpantang yer..

DeMonG berkata...

waaa..mcm best jer bce pengalaman ko..aku x sempat nk wish ko lgi..tahniah yer mama noa da dpt 2nd hero..doakan aku plak ek..hehe..

Murni berkata...

tahniah nora selamat bpantang..

AshAnas berkata...

sakitnye tgk tgn en.hasben akak tu... wahaha... tp betul la ckp die, sakit kite lg kuat dr sakit yg dia rasa... hehe...congrats! mmg dok tunggu kisah ni...

Mama Rayyan berkata...

tahniah...imran dah dpt adik..

NuRuL DhiA berkata...

tahniah, erfan cam muka abg imran la. ngeri gak bace citer ko ni, terigt pengalaman sendiri huhuhu

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers