Teman tapi Mesra~~

Isnin, 27 Jun 2011

kasih abang~~


Imran n Erfan..

masa bebaru deliverkan si e-pan(erfan) aku selalu risau kekalau si e-an(imran) buat HAL pd adik dia nnt..sbb slalu sgt aku dgr MASALAH-ANAK-SULUNG kalu dia tahu nk dpt adik ni..
  • mula buat hal..
  • tarik perhatian lah..
  • pukul adik la..
  • memacam i.e etc..
Alhamdulillah..imran sejak aku ngandung kn si e-pan, awal-awal lg aku cuba biasakan si imran dgn nama erfan..suh imran bercakap dgn e-pan..tanya saper adik e-pan..kiss e-pan(perut aku ms tu)sumer la..Alhamdulillah..smpi e-pan kua, imran still tunjukkan yg dia sgt concern & sayangkan adik dia..

ok 1 hal da lepas..pastu plak aku risaukan bab KONGSI SUSU..bare-in-ur-mind imran STILL nyusu badan, lum wean-off pun lg..aku duk igt dia ni jenis XSANGGUP BERKONGSI...end-up upernyer imran XKISAH LANSUNG, dia mmg NAK BERKONGSI..kengkadang dia bleh suh si e-pan mnum sebelah n dia amik sebelah..(tu yg smpi bertanderm)

skang ni kalu aku tgglkan e-pan  kat depan dgn imran, aku da xrisau pun..sbb awal-awal lg aku akn remind imran.."imran jg e-pan tau" as usual dia akn balas "OK"..so kalu epan nangis..or bangun..imran akn berlari ke dapur or jerit(kalu aku kat ats sidai baju) "MAMA!! E-PAN NANIS..or MAMA!! E-PAN A-NGUN..or MAMA!! E-PAN NK A-TAT(angkat) or MAMA!! EPAN NK NENEN"

kengkadang kalu dlm keta si e-pan nangis imran akn tepuk epan smbil dodoikn si epan..(which is aku rasa mcm dia berselawat mcm aku slalu enchanted dkat epan) tp bunyik dia cam lain plak..hahahah!! hai anak..nasib ko pelat lg..ntah aper ko sebut pun mama xpaham..

tp si imran ni xleh sensorg dediam duk kat ruang tamu tu, even aku da bukak TV(kalu e-pan tdo la..) dia xsuka,bosan kut,camne pun dia akn carik aku..kalu aku kat dapur dia pun nk gak duk dapur..kalu tgh sidai baju dia pun nk menyibuk gak kat situ..bila suh jg epan nnt mulut dia mula la "ALA~~ E-PAN ee-DOO KAT A-WAH TU~~" siap dgn kening² berkerut kalu berckp..

kalu dulu aku ada ckp imran panggil diri dia "BABY", skang ni dia nk org panggil dia "A-BAM(abang)"..tiap kali dia refer diri dia A-BAM aku rasa sedey skit..sbb aku rasa cam kejap je ko da besar nak..da mula tunjuk sikap seorang abang..even ko selalu kena marah-kena pukul(sbb naikkn darah mama ko ni) n ko plak beralah+merajuk+menangis sbb xdapat nenen tp ko xpnah sakit ati or marahkan epan..PAPA pun puji prangai ko nak..PAPA selalu ckp susa nk carik budak perangai mcm ko nak..

p/s: mama doa imran akan jadi ABAM & anak yang baik&soleh,bleh jg sumer adik imran+mama+papa nnt..

1 ulasan:

Huda berkata...

bagus abang imran :) good boy! husna susah sikit wlupun time preggy dulu dah asuh macam2 suh kiss adik, panggil adik dia..bile kuar dia lepuk2 :) sesekali nampak dia nak kiss adik dia, nak peluk adik dia :)

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers