Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 30 September 2011

HORROR!!! Dugaan bulan Syawal..

Memang cilaka betul Ci** yang cuba nak samun aku smalam..nasib baik keta aku kunci, n ko xboleh bukak..

PARA IBU-IBU YANG BALIK KERJA...BEWARE & ALERT WIT UR SURROUNDING!!!!!!

kejadian ni berlaku petang smalam, ms aku blk keja, br pas amik imran n epan kat uma pengasuh,,mmg da jd amalan b4 aku nbk bukak pintu keta & uma aku tgk kawasan ada moto pelik or org pelik i.e. india kat kawasan aku(mind uols..uma aku kawasan cina) so tgk ok aku pun bukak la pintu keta bhgn aku(yg lain masih lock,sbb ank2 dlm keta kn...nk dijadikan ciuter aku bukak gate besar depan uma suddenly dtg 1 moto lalu pastu tertiber dia buat U-turn dkat keta aku n stop uma uncle sbela uma aku...

1 lelaki cina pkai helmet..agak berumur tggi,tertiber dia berjalan ke keta aku n try bukak pintu sbelah pemandu...aku jereit la hoiiii!!!! dia try bukak kuat-kuat try 2-3x gak la still xble gak..aku jerit sekuat ati mintak tolong...

ms aku jerit anjing2 jiran aku pun duk sama menyalak..terus laki cina yg celaka tu lari berdesup dgn motor dia..bila laki tu da ilang baru jiran-jiran keluar..upernyer ada sorg jiran aku notice laki tu mmg 2-3x round kawasan uma tu..agaknyer tggu sesaper blk kerja kut..dia ingat Ind**, "eh!!! bukan uncle its Chinese..saya nmpak muker dia..dia mmg bukan melayu..konfem bukan Ind**" - aku bukan nk racist..tp bukan org melayu @ India jer buat samun ni..Ci** pun ada gak samun org...buktinya???AKU LAH!!!!

yer la biler kite blk keja nk bukak pintu uma konfem kita bukak keta..n left behind....oh NO NO NO...aku make sure lock yer..even keta dpan mata..

aku direct kol balai kawasan uma aku..lm 10mnit keta peronda smpi..aku bg detail Ci** babi cilaka yg nk samun aku tu..nasib aku cam motor n muka laki tu..aku terus masuk uma kunci sumer pintu tgkap..(smpi lups nk smik btol susu epan dlm keta) xper...tggu sok pg br aku bukak keta...

syukur Alhmdllh anak-anak selamat..

aku dapat tau..polis berjaya jumpe lelaki Ci** Celaka tu.rupanya duk Bercham..(ntah camne bleh smpi kawasan uma aku pun xtau..carik mangsa kut)tp diorg xleh tgkp lg sbb xder proper repot dr aku..

xper..sok pg aku g IPD-Ipoh buat repot +amik statement skali..aku nk tgkp lelaki ni nk bg sedas dua lam lokap br aku tuduh CUBAAN SAMUN..which is kalu convicted  hukuman sama dengan samun biasa..20thn penjara atau sebatan atau kedua-duanya..

Allah betul-betul nak duga aku dengan pelbagai cubaan Syawal kali ni..
  1. erfan demam on-off siap warded masa raya aritu
  2. imran plak kena sawan demam panas tertiber ms dekat jusco..also admit ward
  3. cubaan samun by 1 (L)(C) depan uma ms balik keja..yang mana anak aku dlm keta, n dia try bukak pintu yg imran ada ms tu..
aku nasihatkan pada kaum hawa semua..MAKE SURE KORANG LOCK KERETA tiap kali korg turun dr kereta..waima depan uma nk bukak gate uma..(xperla ank tu berpanas buat seketika dlm keta) janji selamat..

p/s: aku yg ada silat cekak usatz hanafi ni pun xleh nk bukak silat sbb jarak aku n keadaan berbaju kurung membataskan utk aku berlari & melompat nk tuju kearah lelaki Ci** babi tua itu..aku jumper ko mmg aku bg Ci** Babi(^$%*$%$%*

Khamis, 29 September 2011

Dugaan di kala mama menginjak 30"

25-26 September: Imran tertiber kna sawan demam panas, admitted...Alhamdulillah 1hari jer warded..sbb demam da surut, darah sumer clear..amik EL sampai ari rabu, juz beware if any repeatation for that sawan..so far. Alhamdulillah....
  • mama risau sgt dkat imran..cian anak mama..sorry kalu mama mis-alert bout ur condition..lepas ni mama take note every changes on u ok...NOTED!!
  • balik dari discharge hospital..imran request nk gi McDonald..sambil buat muka mencebik sedih sbb mama say no!! ok..untuk mu anak..intan berlian pun mama bagikalu mama ada duit laa..
  • tgk la aksi si imran berlari-lari di dlm McD juz pakai pampers & shirt seronok sgt..seluar da basah kena air dlm toilet.. mcm xpernah sakit plak dia ni...

28 September..: my bufday..Yes!! im 30 oredi..da 2tahun berturut-turut sambutan hari-jadi di kala turun naik hospital sbb anak-anak xsihat..
  • xkisa la..itu pengorbanan..apalah sgt sambutan harijadi mama nak dibandingkan dengan lahirnya kamu berdua Imran & Erfan ke dunia ini..
  • lahirnya kamu berdua adalah tanda kasih sayang mama & papa yang xterhingga tuk kamu..(juga tanda kasih sayang papa pada mama yang xpernah surut) hehehehe...
  • We have our quick-lunch-date together at fevret place- David Diner's..tanx hubby for all the surprise..truly speechless..love u till the end~~~
  • tanx B..U really know wat i really wan 2-tix"THE SECRET LIFE OF NORA" ada sesapa yg pegi tgk x..jom la..kiter jumper kat sana..

Selasa, 20 September 2011

EKSPLOITASI?????


eksploitasi kanak-kanak sedang berlaku...hehehehe ni keja papa dia yer..

Isnin, 19 September 2011

MonDay bLueS~~

 cian anak aku..tgk la..ditinggalkan mak selama seminggu dengan bapak dia...camni jadinyer...

terlentok sensorang dalam keta..



ngantuk sgt da ni..posisi pun dasat!!
Genma belikan baju ARSENAL yeaahh!!! We 'r The Gooner!!!!
 i love Theo Walcott ada gaya dah ni..bakal perantis Safee Salee Malaysia Punya!!!!!!

SEE!!!! anak dgn bapak lemas gian...yang si kecik tembam mana??aku lupe nk pakai kan baju Arsenal so xdok la kan..cian epan..

Jumaat, 9 September 2011

RALAT!!!!

Solat Raya Aidil-Fitri..gigh aku hangkut dedua anak..bleh plak si imran buat projek besar-besaran kat tgga read: poo-poo


da masuk Syawal ke 9..
aku masih belum BERAYA dengan laki aku...


gamba bersama Cik somi??? nan-adooo~~

aduss...camno ni???
*
*
*
*
*
*
kita beraya sok je la ekk B!! sekali dengan open-aus nnt...heheeheh

camno nk ada..memasing duk beraya kat spital..cian dobot aku..kna demam+batuk+selsema..merasa la kna Nebulizer tiap 3jam sekali..smpi ilang suara anak aku...melalak pun da xdengar da..

alhamdulillah da sihat skang..tp batuk+selsema ada skit lg la..

p/s: Hopefully cik-somi letak tebal skit duit raya thn ni tuk aku...huhuhu

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers