Teman tapi Mesra~~

Rabu, 29 September 2010

HEPI BUFDAY 2ME!!!!


YESTERDAY~~~ hmm..smlm genap la usia aku yg ke 29..huhuhuh~ makcik still rasa muda remaja gitu yup 28 sept aku dilahirkan ke dunia ni...


kalu arwah mama ada, dia selalu ckp "BERTUAH KO NI!! kono lopuk kang.." err~~ sila guna dialek N9 yer..kerna bunyinyer bukanlah satu pujian, ia adalah satu pelepasan geram bg seorg ibu ketas anknyer yg suker menyakat mamanyer hahaha..serius... kalu dulu ms kecik aku da biasa kena pelempang, cubit,debik,sebat u name it,ranting pokok,rotan, tali pinggang,hanger,getah paip sumer aku da pnah rasa


tp aku xpnah consider mama or abah aku dera aku..bg aku benda tu sumer untuk mendidik aku jadi manusia berguna...in fact pernah arwah mama aku ckp dgn cikgu aku dulu.."CIKGU, CIKGU BUAT LA PAPER KAT DIA CIKGU, JGN PATAH RIUK DAH LA.." punyer la mak aku xkisah kalu aku kna rotan or berdiri ats kusi, or cabut kemuncup 1 padang ms kat skolah..sbb bg arwah mak aku.."KO MMG PATUT KONO PUN"

ehh..naper aku duk citer psl arwah mama ni..

ni kes smlm la~~ imran batuk & sesema agak teruk la...demam on-off,papa dia even doktor still xleh nk decide wat happen kat ank dia..(ekceli laki aku suspect ank aku kna BRONCOLITIS) tp dia still nk rujuk kat spital for 2nd opinion...
so 5am kitorg bergerak ke spital nasib cik somi dokto, so snang la pkai masuk kemana-mana, trus jumper member cik somi yg tgh bertugas ms tu dgn cepat xyah tggu berjam-jam yg best trus dpt katil, xyah tggu GL(guaranty letter) da cik somi aku staff spital tu knal kan...

tp Alhamdulillah..after X-ray & blood result keluar, doktor ckp nothing serius,mmg ada kuman dkat peparu skit tp xperlu warded..as long as ank aku mnum air/susuibu mcm biasa xperlu risau..LEGA~~

ms ni lah aku teringat arwah mama..so far adik-beradik aku xder saper yg pnah warded ms kecik,tp bila imran sakit...sumer org risau sgt..mak mertua aku smpi sanggup nk balik subuh tu gak tuk jg imran..adik-beradik aku jgn ckp la..setiap sejam tanya pasal imran..agaknyer kalu arwah mama aku ada mesti dia pun risau..aku tau mama kalu risau dia xtunjuk sgt..tp dia rujuk terus pada Allah..ms tu ko akan tgk lama mama atas tikar sejadah..pas solat mata mama mesti merah..

KASIH IBU PADA ANAK-ANAKNYER..mahu pun cucunya
Anak-anak aku nnt mcmana lah agaknye aku akan buat..
ishh!! nk sedey-sedey plak..

even smlm kitorg at-1st celebrate my bufday dkat spital..tp cik somi ku tetap xmelupakan tarikh arijadi bini kesayangan intan payung dia ni..as usual..wish-wish la kan~~ pastu dia dok insist aku gi opis(pas kua spital) dia ckp nk tgk parcel dia da smpi ke blum..aku target dia bli transformers dia..so gi la


masuk opis jer staff aku da bising ckp ada adiah ats meja...sekali..


yup!! a bouquet of roses..

ala romantik ler plak kan..eventho dia tau aku bukan suka ros pun,sbb da xder bunga lian kat Ipoh ni tu yg bg gak tu any way cyg..tanx so much..

i loewe u la..huhhuh!!

mlmnyer cik somi ckp mkn lua,kiter celebrate bufday mama..imran pun ckp YEAYYY!!!!!

Tuju mana kitorg?? DAVID'S DINER...aku suka mkn kat situ..western yg sedap & affordable & large portion..da byk kali mkn situ..

so arini plak staff aku tetiba ckp ader parcel tuk aku, sekali aku gi tgk..


errr...cik somi bg adiah laptop..hehehe..aku dpt yg kaler plum tu..wah..BONANZA adiah kali ni...

tipu la kalu aku ckp aku xsuka dpt adiah memahal...sape xsuka kalu org yg kiter sayang bg adiah romantik & dasat-dasat kat kita..
tp kalu bleh aku xnk biasakn cik somi aku bg adiah memahal utk aku..dia ader dgn aku ms harijadi pun aku da cukup bahagia da...sbb aku takut kalu da biasa bg hadiah, nnt nex-nex year kalu tiba special date jer juz hadiah yg ada..tp cik somi xder...mana la tahu kan..org busy..

sedey beb kalu camtu..sedey...

p/s:
tanx tuk sumer kengkawan yg wish bufday dkat FB..heheheh

3 ulasan:

Huda berkata...

hepi birthday ke 29 :)hadiah sgt best!:)

kinna berkata...

hepi bufday gak..fuiyo..besnye adiah..dpt bunga lg..

shakeymirza berkata...

happy belated birthday..
sori la lambat wish (sila hempuk den).. shakey da lama tak BW pastu fb pun jarang on...
neway,, bes siut hadiah ko... pasni boleh r jadi blogger tegar megar gitu :)

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers