Teman tapi Mesra~~

Rabu, 14 April 2010

time flies without warning~~~

dia pun sibuk nk order gak..

ala~~hai anak aku~~

imran skang da 1 tahun 1 bulan..hmmm.. how time flies~~so fast& furious ekekekk..skang ni imran da BANYAK akal..huh!! ekzampel!!!

da pandai nk show-off:-

  • naik tangga dengan laju..kalu kita xcari or x-tgk dia naik tgga dia akan panggil smpi kita tgk dia naik.."MAMA-MAMA..MAMA.." tau-tau da separuh tgga uma mak aku dia naik..
  • masuk keta, bila papa buka radio pndai da dia cari tmp volume..konon nk kuatkan la muzik nk head-banging skit
  • nyanyi & bercakap bahasa jerman dia
  • time solat dia pun nk solat okay!! korg tgk je la gambo..nyampah aku...kalu aku pkai telekung dia sibuk nk main ba-ba-cak...tu blum lg dia nk naik atas badan masa aku sujudxkhusyuk mama smayang la imran!! kengkadang time papa dia sujud dia pun sujud, tp bukan aper dier sibuk nk tinjau muka papa dia..hahaha mmg lawak part ni kengkadang aku nk tergelak ms semayang uishh..nmpk sgt solat xkhusyuk.. heheheh
  • FANATIK BOLA..bg apa saja berbentuk bola..mmg xtentu arah la uma aku..sgt teruja ya..atok dia baru beli bola besar, dan anak aku sanggup xnk tdo main bola tu jer..mak mertua aku risau sbb bola tu besar sgt, n anak aku duk sibuk main baling tendang & jatuh, terus mak aku sorok bola dlm almari okay... hehehehe
tu baru show-off, belum lg dia amik ati aku..cara panggil mama mmg bleh cair la..
suka jeles kat aku..ni bila aku duk bermanja-manjaan @ bergesel-geselan dgn papa nya..hehe dia nk take over okay..
show his tantrum kat aku..time ni aku jd mak tiri skit
hmm..macam-macam..tp itulah buah-hati-pengarang-jantung-intan-berlian-platinum aku..
p/s:aku suka sgt bila dia ajak atok or grandma dia berjalan..even kat luar uma..mmg imran da pandai berjalan dgn jayanya..tp dia still akan tarik jari/tgn/sua atok or grandma untuk jalan bersama-sama dgn dia..sbb atok dia mmg gajin bawak ngayau depan uma imran suka berjalan bergandingan..

4 ulasan:

mama uzma berkata...

dah besar imran skang...pandai mcm2 lg..gud boy...!!trus meneroka ye syg....jadi anak yg bijak dan soleh..amin....

wak..
mmg la klu anak lelaki tuh x lps la ngan bola..uzma pun klu gi tmpat toys mmg cari bola dulu..kat umah ni dr kecik smpai ke besar2 nya..hihihiii...........

Huda berkata...

hehe..klakarla imran ni..bab solat tu mmg kdg2 xleh nak khusyuk..dia sibuk lalu lalang depan kite :)

Rin berkata...

hahaha!comel gmbr tertonggeng-tonggeng nak sujud gak tu.. :D

mamanoa berkata...

iena>> tu lah..nasib anak laki kiter suker bola,kalu suka main doll, keta ke, otomen ker..haru nk kna carik patung jer nnt..hehehe

huda>> kengkadang dlm solat siap bleh main mata dgn imran..hahha(ni masa tgh tahiyat dia duk pandang mata ka mata) hahaha mmg rasa nk tolak jer muker anak ms tu..

rin>>tu ko br tgk dia tonggeng camtu..ko blum tgk dia goyang montot dia smbil tonggeng mm SHIN CHAN okayy...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers