Teman tapi Mesra~~

Khamis, 28 Jun 2012

after this....

lepas ni...

folic acid..

iron pil...

vit-B complex...

jd hidangan setiap hari....

Isnin, 18 Jun 2012

URA-URA~~~

URA-URA~~~
cik somi saja tgh riki-riki...mana tahu kan..suatu hari nnt Cik Somi dapat naik pangkat ker..keta UNSER yg tgh pakai tu atok da nk jual beli Camry baru ker..heheheh

nnt famly nk bertambah..keta duk pakai keta Forte tu lg...mana nk muat...(alasan kn aku)
hehehhe...

aritu gi QueensBay Mall..nampak la Honda Stream tgh promosi...sajer try test...
menarik gak...yg aku suker..nk naik keta ni xpayah memanjat, tp dlm keta tggi(so aku xde la rasa tenggelam mcm naik waja/Perdana..) hehehe


pandangan dalam Honda Stream

byk tempat duduk..senang..spacious gak..senang kalu anak aku 4-5org nnt..EH!!!! sempat ke smpi 4-5 tu..heheheh...cik somi kata boleh jer...

insyaAlah kalu aku sihat xder sakit paper..and CIK SOMI MAMPU cover cost beranak+spital+epidural aku sumer...aku ok jer...wakkakakakak

cik somi tgh try test drive tp xbergerak Honda..hehehe
Honda ni keta favrot aku dulu..dulu la...(tp mahal sgt da xjd favrot) hehehe

yg ni KIA Sorento..cik somi berkenan yg ni ekceli..maybe sbb kitorg da duk pkai jenama KIA ni kan..

tp tu la..KIA ni keta mcm 4-wheel kan..so aku rasa mcm kna memanjat je nk masuk keta...hehehe..

aku xkisa jer..KIA ke..Honda ke..janji ada kenderaan sindri yang nk angkut anak beranak aku, bawak gi jenjalan sumer..
bukan apa..dr kecik smpi aku abis belaja xpna rasa ada kereta family..gi memana sumer naik bas/teksi... 



p/s: elok gak..dr kecik aku da belajar rasa susa..kalu x aku xkan jadi orang berguna mcm sekarang ni..
TERIMA KASIH MAMA-ABAH

Rabu, 13 Jun 2012

shhhh...SHH.....shhhh..SHOESLOVE..

Sahabat..rakan.taulan...

sekiranya anda berminat dengan kasut-kasut terkini seperti wedges..pump shoe...high-heels..sandal yang terkini..


banyak pilihan menarik yang menanti anda

Selasa, 12 Jun 2012

kalu aku cakap aku ada kegilaan terbaru skang...mesti korg nyampah kan...

muahahaha...laki aku jeles je dgn kegilaan terbaru aku ni..muawahahahaahha

YESS!!! AKU GILER DENGAN BETO KUSYAIRI...
Ni gara-gara makin suka tgk #JANGAN AMBIL PADANG KAMI#

siap mimpi jadi couple dengan Beto...hehehe..*tersipu-sipu I...tersenyum-senyum bangun tido* cik somi sip angkat kening xpuas ati..

eh!! da lama da suka tgk dia berlakon..sbb Beto ni berlakon dgn hati..tu yg aku smpi feel tu..wahhhh!!!!





ok enuf said..xleh nk cakap lelebih..nnt cik somi tambah xpuas ati..kita duk cakap pasal laki lain..

Don Wory Mr. Doc...u alwiz 4 eva n eva n in my heart..my sweetie-pie..hunny-bum-sugar-plum..

 I LOVE U  BETO
EH!! silap..

I LOVE U DOCTA SYAHIRAN...

Khamis, 7 Jun 2012

Cubaan Weaning+Potty-Training


suda masuk  hari ke 5 mama + papa try to wean Abam..suda lebih seminggu jugak lebih kami try potty train Abam 

aku nak bercerita pasal proses weaning imran..

bukan satu perkara mudah bagi seorang ibu yang memulakan sesuatu yang indah dan cuba mengakhiri nya jugak..
percaya atau tidak bagi aku BREASTFEEDING adalah suatu yang indah..
tapi untuk memulakan nya bukan suatu perkara yang mudah...banyak air-mata yang tumpah..
percaya atau tidak mengakhiri breastfeeding @ weaning juga bukan perkara yang mudah.. air mata yang tumpah tidak terkira..

masa 3hari pertama Imran x nenen dgn aku..mmg susa imran nk tido..tetiap malam menangis-melalak-meraung-hentak² suma barang...memula mmg sampai aku pun naik mengamuk tgk perangai  si imran  camtu..lelamer..aku biar jer si imran menangis..sampai satu tahap si imran merayu dkat aku.."MAMA ABAM NK NENEN.." sambil tersedu-sedu..

serius luluh jantung, tp cik somi pesan, camner pun dia merayu jangan bagi nenen..akhirnya...dia tido gak..kesian imran..

smalam hari ke-4, aku tggl kan imran dgn nenek dia, erfan aku anta uma pengasuh...mak mertua aku ckp, imran bgn pagi tu tiba-tiba dia mengadu dgn genma nya.."GENMA...NAPER MAMA SEKARANG DA XNK KAWAN DGN ABAM.." -"mana ada, mama kawan je dgn abam"(mak mertua aku ckp).."X..BETUL..MAMA XNK KAWAN DGN ABAM.."

alahai anak..mama minta maaf sbb sisihkan imran, sampai mcm tu skali anak aku fikir...

mama tetap sayang imran..sampai mati mama sayang imran..imran tetap anak manja mama-besfren mama..
i do all these for your own good..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers