Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 23 Mac 2012

Abam n Barber Shop!!

Amik ko!!
sekali arini jer  berlambak-lambak entry aku haplod kan...

muak la korg baca  agaknyer nnt..kalu xder tu sebulan xder xntry baru..
kalu da ader tu skalu lambak ko masukkan...
imran..1st time bawak dia masuk kedai gunting rambut, selalu rambut dia pengasuh yg potong, tp aritu pengasuh dia potong separuh jer..pastu si imran da xnk da..so tokak la skit rambut tu..

da xencem anak aku, so b4 bufday bash aritu aku g potong rambut dia..
SANGAT BEHAVE..elok jer..diam jer..kalu korg nmpk muka aku dgn erfan mencelah kat situ..

papa diorg onkol, so tugas mama dia la buat sume ni..

p;s: bila blk onkol papa dia tgk rambut imran, bleh dia ckp mcm anak askar...huh!!

Birthday to Both of you...

SELAMAT HARI JADI UTK ANAK MAMA 
MUHAMMAD ALIFF IMRAN  -3 Years Old
MUHAMMAD AMMAR ERFAN - 1 Years Old

spotted wat erfan doin
1 - try to kacau the cake
2-try again..
3 - done!!! see wat happen wit the cake, that's is my signature..
4 - nk kaco mama cucuk lilin plak..
5 -kekiri-kekanan...
6 - haaa!! kna tgkap dgn ummi Fara suda...budak xduk diam ni..


si abam plak..dgn sabar menunggu cake Ben10, mmg dr awal request nk Ben10 cake..
tanx Apash!! abis kek ko..
so saper nk ble try tgk dkat blog dia..

1 H.A.P.P.Y  F.A.M.I.L.Y

cuti-cuti malaysia...

10 mac aritu kitorg g JB..CUTI-CUTI MALAYSIA..
ekceli husband nk g tgk classmate UIAM_Medic dia kawin.."Congratulations Nida"
so diorg ala-la nk gather kengkawan UIAM

gambo diorg gather??
xder nyer aku nk amik, tgh kelek anak, sorg da ngantuk sorg nk berdukung jer..
xkuasa aku nk melayan kengkawan laki aku..huhuhuh aku kejam, aku tahu..

masa dkat JB aku da sesiap booking awal² Thistle Hotel, best gak hotel ni..betul cakap ko Angah
sampai hotel..perjalanan yg mmg giler jauh IPOH-JOHOR patah pinggang aku!!
memasing buat hal memasing, si anak duk rayau merata dlm bilik
tgk la pampers si erfan..da melayut da..hahaha..da nk terkeluar bontot ko nak!!
ni nk mandikan diorg, tu yg bia berlenging dulu..

n now time for mandi-manda!!!
aku kalu nk g tdo hotel WAJIB carik hotel yg ada swimming pool, lelagi swimming pool tuk kekanak...lagi aku aim for that hotel..
senang kan..anak suka..mak pun gumbira!!!

mana gambo ko NORA??

ni!!! 
da tentu aku tukang tgkp gamba merangkap tukang pegang barang

heheeh...sekian

p/s: aku ada ckp x kitorg mkn kacang pol yg best dan laki & adik ipar aku shopping bagai nk rak dkat JPO..dan aku cuma berjaya shoppping sebentuk jam-tangan SAHAJA...Huh!!!!

Can u Spot us??? HIDE-n-SEEK

Where r we mama!!!
Can u spot us???

slowly la erfan..(said abam)

hahahahah...got u!!!

n now time for shufflin'
EVERYDAY I'M SHUF-FE-LING!!!

babyface - the loneliness



specially dedicated  to my beloved husband Dr. Mohd. Syahiran Mohd. Sidek..


love u till the end of my time..

Isnin, 19 Mac 2012

saper tau!!! minta tolong!!!

saper tau mana-mana org @ blogger @ shopper or paper je lah yg bleh buat 
NAME-TAG " FANCY" 
tuk anak-anak..

ni sbb si Imran x berapa suka sebut nama sendiri biler org tanya..kalu org tanya siapa nama dia akan jawab "ABAM!!" tp kalu erfan dia tau nama adik dia "AMMAR-ERFAN" xpun dia ckp "E-PAN!!"

sesiapa tahu tolong maklum ekkk

plizzz..plizzz....plizzzz....

Khamis, 15 Mac 2012

Happy 3rd Birthday Abam!!!

ekceli kek ummi-Ra, saja bg dia feeling tiup lilin..

nnt minggu ni mama buat ekk..abam nk Kek Birthday Ben10 kan....da besar da anak mama..Imran abang yang baik,sayang mama..sayang papa..sayang erfan..sayang gemma..sayang atok..sayang ummi...sayang acik bakya..sayang mama eca..sayang atok kamal..
SAYANG SEMUA!!!

HARI PERTAMA..11/3/2009


1 TAHUN SUDA...11/3/2010

2 TAHUN SUDA... 11/3/2011

3 TAHUN SUDA!!! 11/3/2012

P/S: mama doakan Imran sentiasa jadi anak yang baik..yang solleh..yang mendengar kata..yang sanggup berkorban utk mama& papa..dan xlupakan keluarga

Entry cari pasal...

punya la xder soklan tuk conversation bleh dia bg soklan smbil tersenyum simpul dan duk mumbling jer..(sbb xberani ckp dedepan,so pastu bg bbm jer..)

  • si dia - "bila nk tmbh no.3 - pompuan"aku confident ms dia anta bbm ni mesti dia tgh sengih kerang busuk
  • empunya diri - (dlm ati) "ilang akal ke apa,yg ada pun duk tunggang langgang lg.." - "kalu u ble make sure yg abang dengan adik da stop feeding then its ok"

persoalannya...bilerkah kejadian itu akan berlaku???


p/s: ulcer dkat gusi sakit giler..so sbb tu senang jer "FIRE" dlm ati..don eva-eva touch the FIRE....

Khamis, 8 Mac 2012

sedey..

hmmm..

sedey...

mereka dapat...tercalon..

naper aku tercicir...

xlayak kah aku...

sengaja dicicirkan @ TERCICIR...

redha....pasrah...

bukan rezeki aku...

Isnin, 5 Mac 2012

Muhammad Ammar Erfan - 1 Year


HAPPY 1st BIRTHDAY MY CHEEKY-BOY!!!

I juz love the way u call me MAMA..so ngengada n sweet..even PAPA pun nyampah...huhhh

love u..so much!!
p/s: nnt mama hapdet perkembangan terbaru erfan ok.., nk get ready bufday celebration lg

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers