Teman tapi Mesra~~

Isnin, 23 Ogos 2010

Dugaan 1st Trimester & BF-Mommy

emm..da nk masuk penghujung 1st trimester da..mcm-mcm dugaan gak la..even xbyk kali berlaku tp tiap kali kena mmg xlarat smpi petang..

ni gara-gara pregnant masuk arini jer da 6 ari aku "RAYA". 4 ari sengaja buka sbb mmg xsanggup nk poser..2 ari lagi sbb x larat..
mcm ari ni la..subuh tadi ms nk mandi bleh plak kuar semua bendalir dari badan aku..muntah smpi aku lembik la..ms nk get ready brg masuk keta pun da rasa mcm nk throw-out lagi..(tp confirm xder aper lagi da yang boleh dikeluarkan..) last-last trus bukak peti-ais mnum air..pastu tapau biskut letak dlm hand-bag..(buat munch-munch dlm keta)

kalu ms imran dulu every-day tiap kalu sahur & berbuka confirm aku muntah..tp aku stil bertenaga tuk poser penuh sebulan..tp kali ni..dgn menyusukan imran lagi..aku surrender..

tiap kali cuti/weekend aku mmg xposer..even aku bersahur seperti biasa, tp lpas pukul 10am confirm aku da stat nk pitam,perut da stat pedih & bebunyi lagu hard-rock, sbb da xder air dan makanan dlm badan da..(imran da flush-out sumer air& makanan yg ader..)

so aku akan cuba poser ms keja..tp 2 ari xlepas gak..1st day sbb aku da start kna gastrik, & aku asik sendawa angin cum muntah angin yg agak kerap..arini plak sbb da xder bendalir dlm badan..kalu muntah makanan yg di makan xper gak..ni muntah lendir yg pahit tu..Ya Allah..tahan jer la...

ni tgh berpikir nk mkn apa lunch ni..hohhohooh~~

nasib la aku mempunyai 2 rukhsah yang boleh digunakan sewenang-wenangnyer
  1. ibu mengandung
  2. ibu yang masih menyusukan anak

imran plak mcm dapat feel nenen dia makin sikit..tiap kali nenen jer mesti beralih dedua belah..(selagi dia xpuas selagi tu dia merengek or xtdo)..puas la aku duk mnum air..

imran sabar ekk...insyaAllah masuk 2nd/3rd trimester susu mama banyak balik ekk..ms tu imran pun bleh gemuk balik mcm dulu..cian anak mama..insyaAllah mama xkan top-up imran susu tepung..."cucu" imran juz vitagen or Dutch-Milk or Solivite or jus jer...

3 ulasan:

Rozy berkata...

Hadiff dulu wean sendirik.. susu rasa dah lain..

Take care ye noa.

kinna berkata...

sian nye mama imran n imran ek..aku ms 1st preknen teruk..2nd pregnancy cm dh leh kawal sikit. aku siap minum air glucose utk stay up memalam (study utk exam sah perkhidmatan..) kdg2 minum 100plus..lega la sikit :)

AshAnas berkata...

siannye... take care ya...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers