Teman tapi Mesra~~

Khamis, 28 Februari 2013

KISAH KELAHIRAN KE-3

21 Februari 2013
38 weeks check-up...1st VE done by Doktor Adlan..(sakit+senak) ekceli laki aku da tlg buat check VE dkat uma dulu..dia ckp ada la bukaan..nk masuk 2cm..pastu doktor bgtau mmg ada bukaan almost 2cm..ok..balik uma dulu...kalu ada sakit contraction dtg terus..itu dokto ckp....
still...xder paper berlaku..hhuhuu

27 Februari 2013 - Rabu
ms ni da masuk 39 weeks ++, yer..lum ada paper sakit lg..sepatutnya jadual nex check-up on 28/2/2013..tp sbb cik somi nk buat operation Khamis...so dia mintak buat check-up awal..2nd VE check..still 2cm..tp da ada "show" skit...
ms minggu ni la aku xrasa sgt contraction..juz bb keras dkat tgh..pastu sakit mcm period pain jer...korg tau kan period pain sakit kat mana???dkat pelvic/rahim area tu..mcm nk runtuh rasa dia..huhhu..

hmm..tiap pregnancy lain experience dia..

si imran..contraction yg kerap..lahir awal 2minggu..(maybe ms ni duk tetiap ari buat bicara..dr pagi smpi petang duk berdiri dkat court..buat hujahan sumer..) ms imran..contraction lama..almost dr pagi smpi ptg gak la menunggu bukaan..nasib la aku pkai epidural..so xrasa contraction pun..juz kesan drug tu je la...

si erfan..contraction yg agak kuat n cepat..bb xsabar nk kua..lahir awal 7 hari, mmg xlama la menanggung sakit dia..lpas bekpas mcD pkul 7lbih...masuk wad pkul 8..dlm sejam-2 pastu da kua da bb..tp sengsara gak menanggung contraction...epidural br masuk 5mnit, paler bb da nk kua da..huuh

yg no.3 ni..hmmm..lain mcm skit peel dia...ms 33 weeks aritu da contraction beria dr mlm smpi pagi..igt kua xcukup bulan, rupanya dia buat summersault jd songsang...ok aku laki bini da cuak ms tu...takut kna C-Zer..puaslah aku solat rukuk-sujud sumer..nk bg paler bb pusing balik dkat bawah..akhirnyer..berjaya..Alhamdulillah....
tp smpi skang xder nk kua-kua lg..contraction pun xfull...juz sakit-sakit skit je..mcm period pain..

28 February 2013
sbb smalam da buat VE check-up...balik uma je ada spot skit gak...ok..tggu gak kekalu ada contraction..xder..tp sakit mcm period pain lg..
pagi ni smpi opis..again..ada show some spot + aku duk sakit perut mcm nk berak..pg td da berak la..ni sakit lagi..byk kali gak la..rs mcm kentut xlepas..or nk berak xlepas... huhuhhu.. DISGUSTING kn baca ayat aku..wakakakaka!!!

hmm..laki aku da sesiap kol mak dia, kalu aku sakit suh mak aku dtg amik aku drive ke spital...xper..aku ble thn lg...aku mampu kut drive sindri...

aku nk bg laki aku chance buat surgery..dia ada kna buat Operation arini...laki aku biasa la...dia suker buat opt..bleh polish skill..lelagi dia yg nk sambung Master ni kan...bia la dia...

BB...jgn kuar arini ekk..cian papa nk koje.nk selamatkan nyawa org..bg papa can ekk...BB kua esok pun ok gak..bleh sesama bulan dgn ABAM IMRAN & ABAM ERFAN...nnt senang mama buat bufday 3-3 sekali bln march....jimat duit mama...uhuhuuuu...


2 ulasan:

monamie berkata...

semoga selamat dan dipermudahkan semuanya nora! hugs

UmmuAkmal berkata...

Imran,erfan,ilman,fuh boboiboy sumernye! Mabruk nora,semoga anak2 ko jd anak soleh,amin,hebat ko dah 3!hehe

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers