Teman tapi Mesra~~

Selasa, 29 Januari 2013

prayin' hard for the baby & mama~~

cik somi ckp bb still in this position..hmmm:(
even x tegak betul ke atas..tp still lum rasa dia turun lg..

tgh menyiapkan mental & fizikal dgn ilmu kehamilan ceaserian...IN-CASE kalu terpaksa...

aku sanggup tanggung sakit beranak normal dr tanggung rasa sakit badan aku kna toreh pisau...aku mmg xsuka kalu kna pisau ni...

yerrr..aku tahu,,diorg bius..tp still kesan selepas tu lain...
kalu bersalin normal..kesakitan ms tu je..lepas bersalin serius aku xsakit paper..(juz kna jg miss V dgn bersopan santun..

tp aku tahu,..kalu c-zer..ms beranak tu mmg xder rasa sakit paper..serah diri jer..tp lpas abis bius..da abis beranak sumer..ada gak sebulan nk tanggung sakit c-zer..(ok aku tahu aku a lil'bit exaggerate) 


for those yg mmg jenis TERPAKSA MENYERAH DIRI UTK C-ZER @ MMG NK C-ZER aku salute camner korg ready mental n fizikal...

p/s: masih berdoa dan berharap akan dpt kelahiran yang normal...baby..behave ok..tolong mama, nnt da kua snang mama bg nenen dkat bb..

pssss-psss...bakal nama anak..MUHAMMAD ------ 'ELMAN..xsure nk tmbh apa yg tgh tu..huhuhuhuh

Phil & Teds tanderm stroller!!!!

WOOT!! WOOT!!! 
ADA SESIAPA YANG BERMINAT DENGAN TANDERM STROLLER SEPERTI INI??

Brand: PHIL & TEDS
Design: Navigator
Colour: Golden kiwi
Price: RM3300 (exclude tax)

boleh di buat begini...
yang di hadapan boleh naik sampai 20KG
yg bawah ble carry sampai 15KG

mampu juga membawa muatan sehingga 40KG!!!!

boleh juga di buat begini...di atas untuk toddler..di dalam karung utk infant/baby..


di antara pilihan warna yang ada

pada sesiapa yang berminat boleh email: siti.nora81@gmail.com  @ boleh wassap/msg di no.0192862218

kalu nk bli 1 seat pun boleh..nk bli aksesori tambahan pun boleh..


Isnin, 21 Januari 2013

Parodi Forum Suara Mahasiswa



parody yg lawak..but well-enuf-said..

bayi songsang..

hmm..agak mengganggu fikiran skang ni...bila kandungan suda hampir menjengah ke "final destination of month" tp kedudukan bb dapat tahu S.O.N.G.S.A.N.G.

ok..last weeks it happens nta camne masuk je ke minggu 33, aku kna mild contraction tp frequent..tiap 5-15minit kna contractions..igt kan sekejap je dlm sejam dua..tp cer bayangkan dr pkul 2am- 8am aku kna...hati da cuak..xlena tdo da..laki aku pun da cuak..takut pre-term labour..

ok..subuh je aku trus mandi sesiap sumer..ajak hubby breakfast roti canai+2 biji telur 1/2masakdulu tuk bg tenaga(mana tau kalau betul terberanak awal..) hati duk risau..tp stil cuba fikir positif..kalu da nk kuar awal tawakal jer la...tp brg lum siap lg) beg masuk wad-bj bb-brg lepas bersalin sume)

nasib mak mertua ada kat uma..si abam dgn epan stay dgn gemma..tawakal je la letak si kecik tu dgn gemma dia...

sampai spital, da xrasa sgt contractions tu da..maybe sbb aku berjalan tu yg xrasa sgt...jumper je dokto, dokto pelik naper awal sgt aku dtg..by-rite this week ku dtg..so lpas explain..dokto suh aku baring...(paler da cuak takut dia cek VE (bukan apa..xsempat kemas apa yg patut, even da kemas 2 minggu lpas) muakakakakaa...

skali dia scan perut je..sebelum scan dokto try cari paler bb..EH!!! xde kat bawah..dokto trus pgang muncung scanner ltak kat atas prut aku... DENGGGG!!!!!! tu dia..atas puncak dunia paler anak aku... - "where's ur husband..have a look at this...ur bb is breech, maybe last nite he's doin' merry-go-round in ur tummy that's why u hv these contractions...but don worry we still have time, and hopefully by THAT TIME he's head will go down "

oooo...ok..no wonder perut aku lain mcm keras dia...aku tanya uri anak aku ok ke x..risau plak kalu "placenta previa" nasib uri ok..ekceli aku laki bini duk pikir mayb aku kna contractions sbb mlm tu kitorg 'bekerja keras" - muakakaakak..ok x lawak!!!

OK...itu last week..ini aku duk risau lg ni..sbb mlm td laki aku try check paler bb..n still...kat atas lagi..camno????? makin risau aku...sbenarnya agak sakit jugak kalu paler bb kat atas..makin xselesa ko nk tdo..nk bergerak..nk berjalan..nk drive sumer..

ada sesaper tau camner nk bg turun baik??

Khamis, 10 Januari 2013

jolok idung...




kalu da nama adik beradik tu...xleh nk wat pe da....huhuhuhuhu

Rabu, 9 Januari 2013

lame da kan???

fuhh!!! fuhh!!! FUhhh!!!
betul-betul bersawang..siap cicak da lepaskan tinja sumer dkat blog aku ni...

huhuhuhuh...

da lama kan aku xhapdet story baru...banyak je nk story..tp tu la..reader cards ilang(so xleh nk transfer gambo) alasan kan aku????

for this time being, yg aku ble citer secara simple..da preggy 32 weeks...alhamdulillah..bb strongly kicking n playing  and healthy inside my womb..

nex week nex check-up(skang 2minggu skali kna jumpa dokto..)

2-3 ari ni aku tgh merana skit..ble plak kna haemorrhoids. HAAA??? XPAHAM MENDE TU APA??? buasir la..
serious S.A.K.I.T!!!!!! sbb kali ni aku nye buasir mcm keluar banyak dr biasa..(perempuan beranak mmg slalu kna buasir) mmg menangis la tetiap mlm..(kalu ble kat opis pun aku nk nangis sbb sakit) TAPI KU TAHAN JUA JEBAT!!!

skang ni aku duk pkai ointment prescribed by laki aku yg aku pi carik sindri dkat farmasi, nk g jumpa dokto mcm segan..huhuhuhu ekceli nk bagitahu @ tunjuk kat laki sindri pun segan...  sampai laki aku merayu la nk tgk ekceli dia guna kuasa veto dia as HUSBAND+DOCTOR

nta paper kan aku???!!! heheh..nk tunjuk tmp sakit pun segan..laki ko da tgk lebih dari montot ko tu der~~~~ wakakaka... aku punyer pasal lah!!!

so..pada ibu-ibu yang tgh mengandung...aku nasihtakan JAGA MAKAN MINUM KORANG...CONTROL TIAP KALI BUANG AIR BESAR..JGN BERIA MENERAN kelak terima padahnya mcm aku....

wat-2-do..ayam patuk itik sudu...benda da jadi...tanggung la sindri..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers