Teman tapi Mesra~~

Khamis, 26 Julai 2012

Kegembiraan buat kita..tapi PENDERITAAN buat mereka...


SANGAT INSAF~~~
teringat kat anak-anak sendiri...

Ya Allah..aku bersyukur diatas bumi yang aku pijak & bersujud pada mu..aku bersyukur dengan Rezeki yang Kau limpah dan kurniakan kepada diriku suami dan anak-anak..

Aku mohon keredhaan Mu Ya Allah ...

Isnin, 23 Julai 2012

only 3 of us for the next 6 months

mesti ramai tertanya-tanya..naper status title aku camtu??well..starting nex month i.e.1 Ogos ni Cik Somi kena lapor diri dekat Hospital Taiping- bahagian Surgery..

disebabkan dia da 4ward application tuk sambung master, so kena la attach dkat bahagian Surgery dlm 6month, ekceli boleh je pilih Hosp. Ipoh a.k.a. Raja Permaisuri Bainun..tapi kalu dia stay Ipoh...less experiences n more raging 4sure..

korg igt ms belajar je ke kena raging tp aku xpna kena raging yer sepanjang aku sekolah, aku OTAI , dkat tmpat kerja pun kena jer..lelagi kalu ko bukan bahagian tu..dan ko menumpang i.e. attach sekejap jer..

tuk Cik Somi..dia pilih Taiping sbb:
  1. DEKAT - tp jd weekend husband gak la nnt
  2. bila da stay taiping chances utk buat & kumpul experience for pembedahan nuero & pembedahan biasa  adalah tinggi..sbb boleh buat sendiri tanpa perlu berebut - kalu korg nak tahu benda tu jadi addicted bg seorang doktor..lelagi kalu boss cakap ko buat dgn cantik&kemas dan patient sumer sihat walafiat.
  3. aku suh dia buat skang dr dia buat tahun depan dengan aku da beranak 3 sumer..sesorg kat uma..skang ni  tgh ank 2 aku ok je lagi..ye ke???sesorg nnt dgn perut memboyot sumer?? bunuh diri kan aku?
hmm..xper la..cik somi sambung belajar..bersusah² dahulu..nnt da jadi Specialist aku gak untung $$$$$$$$$....wakakakaka 

p/s: doakan aku anak beranak selamat-sihat

Arsenal Turun Malaysia

hmm..semalam confirm Arsenal FC touch-down Malaysia utk kesekian kali nya.....

CIk somi dengan Arsenal...ibarat DIE-HARD-FAN, aku rasa boleh buka 1 almari utk dia nya koleksi baju & merchandise Arsenal..kalu aku senaraikan or tunjuk gambo brg² Arsenal laki aku musti korg nk termuntah tgk...

dari bujang Arsenal di hati, berkapel dgn aku pun Arsenal di hati, siap psycho aku suh sokong Team dia gak...pas kawin siap berjanji anak-anak dia pun kena sokong Arsenal FC gak...

hmm..ikutkn je la...kengkadang seronok gak, aku sport mcm bola sepak ok jer layan..tp xder la sanggup bangun 2-3pagi semata-mata nk tgk diorg main kan..

tp bagus cik somi ni, disebabkan dia nk 1 family (bini-anak²) sokong Arsenal FC so dia sanggup kua duit blikan utk aku & anak baju² Arsenal ni..Original ok...ada je 1-2 barang yg bukan original,tp kebanyakannya dia order dkat Arsenal Direct 

aku ok je...dapat ke xdapat ke..layankan ajer...
ni kitorg ms Game Arsenal vs. Harimau Malaya

semalam..pas buka poser cik somi terus bergerak ke KL, bersemangat waja sbb nk g jumpa Player Arsenal..Cik somi dpt invitation Fans Party - 3pm - Saujana Hotel(only with Pass)..cik somi dapat Pass Free tu yg suka sgt tu...

Game dia x gi kut..xdpt tiket pun.tp xtau la kalu ms dkat sana dapa plak kan...hehehe DOUBLE CELEBERATION for him.

mlm ni dia balik...take care dear~~

p/s:  xpaham kalu bini yg xboleh terima laki memasing ada Die-Hard-Fan-Team..biaq-pi la depa..bukan kurang pun kasih sayang diorg...

Isnin, 16 Julai 2012

URGHHH~~~

setiap kehamilan yang dilalui oleh setiap ibu adalah berlainan...

begitu juga aku..kehamilan pertama...kedua..dan InsyaAllah ketiga..berbeza..

kalu yang pertama & kedua..1st Trimester adalah waktu aku a'lil bit fragile..morning sickness yang xberapa teruk...mual setiap masa..bgn pg..dlm kereta..di mahkamah..itu adalah perkara biasa..tapi aku tiada masalah dengan bau-bauan..

kali ni masuk pantry ofis..tertiba bau nasi yang baru di tanak..dlm tekak."URGHHHH"..(selama ni mmg xpna bau pun)

bukak jer FB nampak plak kek-pavlova-manisan yang very-da-tempting-melt-in-mouth...tp dalam tekak...URGHHHH!!!

so far saya masih belum menghadapai ' saat-morning-sickness' sebenar seperti sebelum-sebelum ini. tapi kali ni...asyik feel...URGHHH!!!! dlm tekak je la..muntah tu xde pun....

Selasa, 3 Julai 2012

Alhamdulillah...

ALHAMDULILLAH...ITS OFFICIAL NOW...
IMRAN & ERFAN GONNA HAVE ADIK SOON!!!!
ada 3 upt test..hehehe sume buat lain-lain hari.
yg 1st tu ms lewat 3 ari..
yg 2nd & 3rd buat ms cukup 6-7hari lewat

dalam erti kata lain aku da 5-6weeks pregnant..hehehe

belum gi check-up pun lg..tggu la after 2months..br gi check..awal sgt nk g jumpa dokto sumer..relax la..nama pun da beranak 2 kan..everything under control...cheee waahhh!!!

Bless with these two handsome & cute lil rascall
Love u Dear....(poning la papa pasni kena posting Taiping lg..Exam lagi..Master lg..anak lagi..)
xper..rezeki B..

yeaii!!!! si abam xsabar-sabar nk adik lagi..
si erfan..da mula tunjuk "baby²" bila tgk tv..hehehhe..

serious both of them really like Lil-Baby...

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers