Teman tapi Mesra~~

Selasa, 24 April 2012

Erfan Warded


20April aritu erfan xtau kenapa muntah² byk kali..apa yg di makan muntah balik..apa yg diminum semua muntah..
sampai lembik badan dia..penat..lesu..cian tgk dia..mcm mengantuk, tp aku tahu dia dizzy..
so decide bawak gi spital, masuk air sbb da xder fluid dlm badan..cian dia..
so admit la kat KPJ Ipoh Specialist...

tapi..pas warded, masuk air sumer..da ok..da bleh minum balik terus CERGAS!! mcm org xsakit, mulut bising dalam ward tu..duk main jer..
sampai nurse pun pelik dia ni sakit ke x..hahahaahah...

tu tangan yg berbedung tu papa dia yg cucuk, hehehe..papa request dkat nurse nk cucuk anak sindri sbb erfan duk melalak beria PKUL 1PAGI tu bila nurse duk pegang dia..1floor dgr suara dia jer..HARU...
Pas berjaya masuk line sumer baru la nurse pasang splint,aku mintak full splint sbb tahu erfan confirm nk tanggalkan nnt..

heheh..ni gamba gelagat anak²
the most precious moment wit them...

love 3 of u endlessly....

Isnin, 23 April 2012

henbeg chanteq!!!

si lawat laman web ni..
henbeg yang affordable - canteq - kelasssss - trendy!!!!

wedding husband's kezen

on 13-14 April aritu Hubby nyer kezen kawin..so kitorg ala-la berkampung dirumah dia la...seronok...tp tu la aku xle nk menolong buat keja sgt sbb si erfan xleh aku hilang, si abang da dapat kengkawan dia lupa skejap mana mak dia..

xper la..asalkan ko xmain luar uma, main la memana imran...

ni antara gamba yg sempat di capture during the majlis..
Erfan's random picture during wedding..

cam-whore..


imran's random picture..
see!!! imran's face..kemain lg jumper kakak dgn abang..

The Bride & The Bridegroom..wit her  family..
Fiza..u r so gojes!!! sorry xdapat nk duk dekat borak, sbb tau mesti ramai kawan u yg datang nk jumpa..

1- anak dara yng vogue!!! - sila usha..yg tudung biru tu thn ni gak bakal dikebas org..so yg lain FREE lagi!!!
2 - imran & erfan main dgn abang-abang a.k.a. their kezen
3 - our lil'family
4 - hidayah waauuu!!! u da kurus!!! hahahahah....
5 - siapa tu?? Encemnyer..untungnya saper dapat dia, mesti dia seorang yang gagah perkasa..wahhh!!!! kembang la hidung si empunya badan kalu baca ni

Isnin, 9 April 2012

si adik di kala 13 bulan..


erfan da 13bulan a.k.a. 1tahun 1 bulan..
mcm² karenah..mcm² perangai...
da mula memperbanyakkan vocab..

BERJALAN: sejak 11bln da mula berjalan dgn laju
GIGI: sejak 6bln da tumbuh 2gigi, skang da ada 8btg gigi, dan MASIH belum bertambah
VOCAB: mama...papa..maa(genma)..nak-nak(smbil tangan gamit²)...tar-taarr(nyanyi lagu twinkle² lil'star)..noo-noo(no-no sambil buat jari telunjuk)..boo-wah(buah)..nenen(smbil tepuk-tepuk@bukak baju aku)..

REACTION: 

  • Bila kita suh WASH-HAND - dia tau akan tunjuk tangan genggam-gamit n got to the sink
  • bila kita sebut GOT GET UR SHOES/ WEAR UR SHOES - dia akan carik kasut n try pkai..xkira kasut saper pun, kalu nmpk mama dia pgang kasut dia akn trus duduk n hulur kaki..CLEVER!!!
  • kalu benda panas n dia nk pegang, juz say HOT!! - nnt dia akn buat reaksi sss..tstt....(pedas) xpun dia pun mulut tiup..(panas)
  • bila kita suh kejut abang imran, dia akn pegi pd abang dia n pegang/tarik/cubit..(nk panggil xreti)
  • bila ajak main ball..dia akn main n tertiber dia sebut..GOAAALLLL!!!!
  • Bila kita bg salam masuk uma...Assalamualai...TUUMM!! (erfan yg akan cakap)
  • bila kita kira IN ENGLISH 1,2,3- bila smpi 7@8 dia akn jerit TENNN!!!
byk ekceli..tp aku ingat benda-benda ni jer la..


erfan sgt cheeky...sgt smiley person nampak jenis xtakut org TAPI xsuka org lua dukung dia..kecuali org² yg dia knal sahaja DIFFER WIT IMRAN..dengan sesapa sj dia xkisa

imran suka berkongsi..tp erfan...NOOO-NOOO...sangat jealousy type

sekian..tuk imran & erfan..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers