Teman tapi Mesra~~

Rabu, 29 Februari 2012

mimpi buruk..

aku mimpi buruk..
masuk mlm td da 2 x aku mimpi perkara yang lebih kurang sama..
dedua mimpi perihal cik somi...
mlm td mimpi lagi perkara yang lebih kurang sama berserta jawapan"anggukan beliau" di dalam mimpi..
rasa jatuh-luruh jantung ni sambil menyebut "YA ALLAH"
aku terjaga pandang cik somi sebelah lena tido..

YA ALLAH..aku tahu syaitan yang mengacau mimpi ku..
YA ALLAH aku xsanggup seandainya benar perkara itu terjadi pada ku...
YA ALLAH...jauhkan la kami dari tipu-muslihat manusia dan syaitan
YA ALLAH..Kau kukuhkanlah hubungan kami sebagaimana Kau kukuhkan hubungan kasih-sayang antara Siti Khadijah Dan Nabi Muhammad S.A.W.
YA ALLAH..KAu selamatkanlah jiwa kami dari segala kemaksiatan di dunia ini..


usai mimpi buruk tu...sebelum subuh aku bermimpi lagi..
Tsunami melanda...
kali ni aku bersama-sama suami dan anak-anakku...
sempat menyelamatkan diri..
ALHAMDULILLAH....yang penting susah dan senang aku masih ada suami di sisi...

MIMPI MAINAN SYAITAN ATAU SATU PETANDA.....

Isnin, 27 Februari 2012

PULANG CINTA KEPADA BONDA...

kalu aku cakap 
AKU KAGUM..
AKU TAKJUB
AKU MENJIWAI
AKU MERASAI
 pada kisah PARIT JAWA..korang akan setuju dgn aku x?? cerita yang simpel tp penuh penghayatan..


aku bukan orang jawa..tp cuba korang cerna cerita ni..dan cuba bayangkan apa yang drama ni cuba tunjukkan..tukar kepada melayu
percayalah kita juga perlu bersifat seperti mereka kaum jawa ni..
bagi aku setiap dialek baik minangkabau-n9, t'ganu, k'tan, jawa, melaka semua lah..
semua bahasa tu cantik..cuma org yg xbiasa dengar jer akan cakap bahasa tu kasar..mereka yang xbiasa dengar je akan memadang remeh bahasa-bahasa ibunda ni..
kita bukan ada bahasa melayu saja sebagai bahasa ibunda.....


"PULANGKAN KASIH KEPADA SAUDARA, PULANG CINTA KEPADA BONDA, PULANGKAN SIRIH KEPADA GAGANGNYA, PULANGKAN PAMUR KEPADA KERISNYA, PULANGKAN MAHKOTA PADA TAKHTANYA"

cantik gila ayat ni....
p/s: aku tau aku da lambat sgt tgk citer ni..tp aku mmg suka tgk citer yg mcm ni la..ntah kenapa aku rasa org dalam drama ni mcm real..xberlakon

Isnin, 20 Februari 2012

10 FAKTA MENARIK TENTANG KELAHIRAN
===========================



1. Hanya 5% bayi yang lahir pada tarikh EDD (Estimated Due Date) mereka. Kebanyakannya lahir antara minggu ke 37 dan 42 kehamilan.

2. Sehingga bersalin, rahim ibu akan mengembang 500 kali ganda dari saiz normal untuk menampung kandungannya.

3. Purata darah yang hilang melalui proses kelahiran normal adalah 500ml.

4. 80% wanita mengalami sindrom “Baby Blues” semasa 2 minggu terawal selepas bersalin disebabkan oleh perubahan hormon badan.

5. Hanya 1 daripada 10 wanita mengalami pecah air ketuban sebelum proses bersalin bermula. Kebanyakan wanita hanya akan mengalaminya apabila mereka telah bersedia untuk meneran keluar bayi.

6. Badan manusia hanya mampu menanggung kesakitan sehingga 45 Del. Tetapi semasa bersalin ibu akan mengalami sehingga 57 Del yang bersamaan dengan 20 tulang dipatahkan serentak.

7. Apabila seorang ibu mula sakit hendak bersalin, tercatatlah pahala jihad baginya.

8. Apabila seorang ibu melahirkan anak, terhapuslah dosa-dosa lepas bagi wanita itu.

9. Ibu bersalin akan dapat pahala 70 tahun solat dan puasa.

10. Setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah hadiahkannya pahala menunaikan haji.

Copyright© LifeFit.my 







FAKTA MENARIK APABILA SUAMI MELIHAT KELAHIRAN BAYI

  • duk mundar-mandir depan Labour-Room(sbb xsanggup tgk @ dokto xbagi masuk tgk)
  • siapa yg sanggup masuk labour-room pasti menjadi POM-POM GURL yang hebat!! 
  • percaya atau tidak cengkaman @ genggaman tangan wanita di saat meneran utk kelahiran lebih kuat dari genggaman tangan seorang lelaki laki aku da merasa...smpi luka berbekas la aku genggam
  • percayalah muka mereka SERABAI sbb xcukup tidur + risau EH!!! laki aku smart+encem jer lagi.
  • mulut mereka akan ternganga bila dengar @ lihat bayi mereka berjaya dikeluarkan...
  • kebanyakan lelaki yang melihat secara REAL proses kelahiran 80% akan takut untuk bagi bini diorg beranak lagi..naper laki aku xder pun perasaan tu ek???
  • pastinya sesuda bayi berjaya di keluarkan dengan selamat, dan si isteri pasti menerima kucupan ikhlas +terharu+terima kasih dari si suami...
p/s: errrr...yg fakta ni aku cipta sindri..hahahahahah

Rabu, 15 Februari 2012

AWAS!! entry 18sx!!!!

air kolam dlm pool bili giler sejuk!!
haaa!!! kn aku da cakap..anak-anak aku yg tanpa seurat benang bukan aku!!! 

errrr~~~ papa,sila sorok spare-tyre anda

erfan menjerit suh aku masuk sekali!!!
nak!! mak ko pakai baju jalan..sua palazzo..ko nk suh gak masuk pool ker??mama tgkp gambo jer ekk..


tgk aksi si abang!! si adik duk mnum air kolam

p/s: korg kalu bawak anak mandi pool korg pakaikn x pampers tuk swimmin tu?? sbb aku tgk gamai yg xpakai la..aku pakai jer..sbb takut diorg terberak/terkencing dlm tu..or paling takut kalu ada ulat air gigit be-bird anak aku...Oiiii!!! ASET anak aku tuk masa depan kena jaga oiiii....

warning entry bergambo sahaja!!!

psa balik kampung..kitorg menuju ke Grand Lexis Hotel dekat Port Dickson..korg jgn tersilap masuk plak..sbb ada 2 tau Lexis & Grand Lexis.. beza dia????

"G.R.A.N.D."

sampai dlm bilik..(kitorg amik 2 bed)
room yg sangat besar..puas ati dg ambience sumer..pool yg tersorok(senang nk "beraksi" tanpa sebarang benang nnt) EHHH!!!! bukan aku..anak-anak aku..
hahhahaha...

si abang semamngat hangkut pelampung!!

 si paler lonjong & si paler bolatt!!

breakfast yg haru-biru..

pas bekpas gi PlayRoom!!!

papa yg "melayan" si anak nk makan
 hasil "curian" roti semasa bekpas sambung makan di bilik..hehehe

raya di Pantai teluk Kemang

Pengganti Van Persie!!
 ko tgk la..dlm restaurant pun anak-anak aku hangkut bola arsenal diorg..tu duk main dlm cafe..(nasib xder org mkn sgt)

get ready nk balik!!!!

p/s: korg perasan x gambo aku xbanyak???sedey kn..hmm..duk jg dedua bdk kecik ni muker aku=tudung xterurus skit..(mcm minah indon pun ada)..mencik!!! da xvogue da I....

Eh!!! mano gamba swimin??? haa~~~ after this..

sepanjang bercuti..-FASA 1

FASA 1 - BALIK KAMPUNG!!!

tolong mama lipat baju..tp duk pakai spendex papa..
 setelah almost 5bln aku xbalik melaka..AKHIRNYA!!!! AKU PULANG JUA~~~~ lihat lah dunia...

hehehehe...best..even jumper adik-adik aku jer..xder jumper sumer sedara mara sumer..tp puas la..bawak adik-adik aku g jenjalan..banjer diorg sumer..

penat tp aku suker..

balik kmpg xbyk snap gambo...ni amik gambo erfan..genap 11bulan hehehehe

Selasa, 14 Februari 2012

ni baru nama BLING_BLING!!!

INI BARU BETUL BLINK-BLINK!!! 
dr lua sampai dalam BLINK_BLINK..setiap bahagian kerusi,dashboard-stereng..ko cakap jer sumer ada manik mcm diamond..tp aku tau manik tampal..hahahhaah

tp giler la..dekat pintu tu mcm tabur diamond tu!!

Dasat kan??terserempak dgn keta ni ms dkat Grand Lexis..aku bajet tuan keta ni Ketua Mafia, tp pakai Hyundai jer huhuhuhuhu....

Khamis, 2 Februari 2012

biler nak datang ni~~~~

agak risau..sebab..selalu lepas 28ari..tp ni da 31ari..da lebih 3ari ni..xper..kiter tggu sampai minggu depan..mana tau maybe this weekend kut..

ulohh..jgn la minggu depan..nk masuk swimmin pool ni..jgn la minggu depan..xbestnyer..

erkkk..kalu minggu depan pun xder gak camner????/


OHHHHHhhhhH...no-no-NO-No-no-no-NooOOOO...

B.E.W.A.R.E NORA!!!!!

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers