Teman tapi Mesra~~

Khamis, 29 Disember 2011

dia da datang da~~


OH OHHHH~~ OHHH~~ OHH~~~ 
DIA SUDAH MUNCUL ...DIA SUDAH MUNCUL...


Rabu, 28 Disember 2011

ragam si erfan


teman mama dekat opis buat keja..elok jer baik tdo je..ekcelidia tdo sambil nenen ok, gaya duduk punyer..

yg ni mama bli khas tuk erfan!!! dia suker gigit pastu buang crocodile tu..


yg ni..si abang tgh tdo..dia buat hal sindri..main laaa!! 

auwwww!! sexy nyer e-pan mama, nmpk lurah dendam..heheheh!!

cookies femes-anonymous..

haaa!!! heheh..ni spesel entry tuk si minah ni..heheh, sanggup datang opis aku tetengah hari buta nk suh aku rasa cookies dia.."femes anonymous"
seriuosly..NOT-BAD OK!!! xterlalu main mcm famous-amous rasa gula merah dia..nestum..kacang(aku rasa walnut kut, xpun badam blend)..n cip coklat..

haaa..ni la orangnyer with the cookies..muker pnat baru balik high-court..abis sumer loyer org mahkamah dgn DPP i.e. aku le tu..dia suh rasa cookies dia..bleh la pasni ko bukak 1 lg blog cookies...ko nk letak apa arin aritu ko cakap?? B.A.K.E.R.Y.N??? hhahahah...ok la.

ko tengok!! ko tengok punyer besor cookies dia buat nk bg kengkawan makan...ello kalu besor ni ko nk jual mmg bleh muflis ko nnt..hehehe...tp xper arin..janji sedap..


Citer pasal handbeg...

xtau naper kali ni aku mcm nk citer pasal barang aku..barang yg CONFIRM la org pompuan pkai..
ni di antara minat aku gak ni..kumpul henbeg..

aku pasti la korg sumer lelebih lg kaum pompuan/gurl/bini/wanita mesti la ada aktiviti kumpul henbeg ni..xkisah la ada brand ke xder brand..janji cantik-menarik-tertarik-da boom!!

nk kata byk sgt koleksi xder la..ni mana yg aku jumper dan masih elok dan msaih aku simpan..(yg lain aku da bg adik-beradik aku..)
yg ni..henbeg hantaran kawin..hehehe nampak biasa jer kn..nampak biasa-bodoh jer ghuper tp 1st beg mahal yg aku bli BRAUN BUFFEL  tu!!
yang ni bleh dijadikan SHOULDER-BAG @ SLING-BAG
skang ni da nmpk season skit beg ni..yer la..da sama umo dgn perkahwinan aku..so agak faded la warna dia..yg bestnyer henbeg ni siap ada bracelet dia bg..bleh ltak kat beg or paki as bracelet..




ini plak beg kerja aku..yg mcm henbeg besor gedabak tu my hubby docta blikan as a gift, ekceli dia adalah jenis TOTE-BAG tp versi besarrrrrr punyer cian kat bini duk kendong fail besar dkat court jenama SEMBONIA, bagus beg ni..seriuosly mmg tahan lasak, xder cacat cela mahupun koyak..
besar giler kan henbeg ni..!!

haa..yg kotak beroda tu plak beg tuk aku..gomen bg pinjam..aku panggil BEG SERET+TAYAR GEDEK-GEDEK..huhuhu..kalu brg gomen bg mmg xder kualiti sgt



yg ni..aku bli murah jer..RM49 je..da nk 3thn guna..still nmpk mcm baru lg..tp hanya sesuai tuk ke opis jer la..yg ni jenama aper ntah..macam jenama cikai, tp aku bli dlm parkson tu!! kira bukan jenama cikai la kan??
yang ni kira TOTE-BAG gak la..

yg ni plak henbeg aku yg skang ni aku duk bawak..
aku suker..sbb sesuai nk dibawa kemana-mana..xkira acara formal @ xformal sumer bleh..bleh jd sling-carry or shoulder-carry. 
jenama?? ala..terang-terang korang bleh tgk jenama apa..
aku bli guna duit sindri tau!! tp tmbh dgn baucer  RM100 hubby dpt kira aci la tu aku bli..
setakat ni yg ni TERUNGGUL la.."MADISON LEATHER SOPHIA", yang ni jenis SATCHELS @ CARRYALLS, baru je lg ni..adalah dlm 2bln "turun flight" 
hehehe..cik somi tuan Docta banjer..aku cuma tukang tunjuk je dkat internet..heheheh..

haa..setakat itu jer la beg yg MASIH LAGI berada dlm simpanan aku..yg masih elok dipakai, dan aku sayang..

So...korang camner plak..kongsi ler.

p/s: korang perasan x yg beg mahal sumer contribution dr Tn. Docta...hehehhe aku mmg bli yg murah jer..cap golok pun aku bli..heheh, MAK XSANGGUP NK LABUR MEMAHAL NYAH!!!

Khamis, 22 Disember 2011

Docta...u shud know better~~~hehehe


dear my hubby...its true right???

p/s: yg paling best yg last skali tu kan..ADMIT IT!!!!

Dear My Docta~~

its sound like me~~~ hmm...


OK..I ADMIT...YEAH~~  YEAH~~~ ITS SOUND LIKE ME..but its not me...ekekekeek!!!

Khamis, 15 Disember 2011

Persidangan Pendakwaan seMalaysia...

6-9 Disember aritu aku kna attend persidangan pendakwaan dkat Hotel Zenith - Kuantan..so far hotel dia ok..5star kan..wajib la selesa..malas aku nk tgkp gambo bilik dia..korg bukak je la laman web dia


ni diantara aktiviti yg berlansung kat sana..
yg tudung biru tu Zairani..br je dpt bb 3bln lepas..
yg aku tunjuk ni sumer aktiviti sosial-kemasyarakatan-sukaria, ada gak aktiviti yg serius..talk with our the only Attorney General - Dato Sri Abd. Ghani Pattail, Tun Abdul Majid, Tn. hanafiah..gamai lg la..kalu aku cakap pun bukan korg kenal pun..

ni diantara kengkawan aku kat sana..
yg BOLATT duk sebelah aku tu rakan sebilik selama 5thn berturut di UIAM-sekelas-sepersilatan-skang ni sekerja...muahahahahha
yg lain tu rakan DPP 


ni la yg pakai mlm dinner tu..tema adalah PURPLE  ye..aku xdok baju purple lip-lap..ok la kerawang kebaya aku kaler purple & skarf purple cukup laaa..hahahah
ahaks!! hot-vogue x i...heheh, eh!!mcm nmpk spare-tyre perut plak, alaaaaaa....


p/s: da lama aku xder anta entry kan..ha..sekali 2 aku ltak..

heart them so much

teman mama dkat opis

ini budak suda 9 bulan..
sgt cheeky..manja(asik nk dgn mama je, xleh la aku nk berdiri or jauh skit dr dia, mmg melalak siap mengalir air-mata sumer)..stranger anxheity yg sgt²
gigi masih 2 xtambah-tambah(dr 6bln da ada) 
vocab - amma/mama, papa, abba(abg) & anneen~~(nenen)
da bleh mernagkak+memanjat dgn terer..buat twinkle² or genggam gamit, tp skang asik duk clap-clap je..dgr lagu "if u happy" dia clap, dpt masuk bola or berjaya do something wit his toys pun clap² gak..
suker membebel & senyum..hehehe..suker kita dukung(mei-tai) dr letak dlm stroller..
erfan ni dia isap pacifier tp bukan secara tegar la..imran mmg xisap paci kalu aku curi paci dia n sumbat lam mulut aku nnt dia akn cuba tarik pastu main sumbat mulut dia-mulut aku..

swimmin dgn papa dkat Zenith Hotel-Kuantan

si abang..da 2thn 9bln, habit dia skang asik nk bercerita apa yg dia achieve or buat "mama td abg...~~" kengkadang dia nk bercerita, mmg beria la dia stat citer..tp nnt dia stop tgh² sbb xleh nk carik or guna vocab apa, heheh cian dia..
kalu xjumpa aku, imran ni jenis makan je..asik-asik lapar..pepagi mintak nasi..kejap pastu buah/keropok/coklat, pengasuh & mak mertua aku pun mengiakan..tp bila dgn aku..punyer la susa-liat nk mkn..apa xnyer asik nenen jer


ni aktiviti or gelagat anak-anak..
bulan 10-11 life aku asik risaukan anak-anak jer..
1st raya haji aritu si abang kna chicken pox, cian dia
(xsempat amik antiviral..abis bertanda penuh satu badan dia), 
elok da nk kering 2weeks after si adik plak yg kna nasib kali ni sempat amik antiviral, so xnaik byk) 
elok jer si adik kering chicken pox dia..demam panas+selesema batuk plak dedua..serius mmg penat  berat badan memasing jgn ckp la..mmg trun,kurus jer memasing nasib menyusu xder problem..
si abang duk bg ubat kat montot je lakut mulut mcm nk bersilat jer dgn dia
 si adik jer la susa skit..dgn kahak nyer so dia agak susa nk bernafas..kna la angkut pagi b4 g keja..tghari..n mlm gi spital buat nebulizer sumer..punyer la xnk kna admit wad
aku ms kcik arwah mama pnah ckp aku pnah kna semput..so kira aku ni pna ada childhood asthma tp seingat aku, aku xpnah kna admit hospital or sakit yg smpi kna bawak klinik melainkan demam or nk cabut gigi jer

erfan ni dia ada problem darah skit..
iron deficiency- low red blood count..so dia agak pucat skit. aku duk igt keturunan cina sbb tu kulit dia fair jer..tp dokto asik tanyer whether aku or family ada yg kna Thalasemia/anemia..so far aku xde pnah dgr sedara mara aku kna..sedey aku kalu aku penyebab dia kna:(

hmm..so far itu jer yg nk di citer kan..

p/s: mmg seronok ada anakhasil percintaan suami-isteri tp bukan mudah nk menjaga mereka..tp percayalah..aku bahagia bersama mereka..

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers