Teman tapi Mesra~~

Isnin, 14 November 2011

korang rindu aku x???

HAHAHHAAH~~ status /tajuk x memadan kan..macam la aku ni femes-amos sgt...Ada aku kesah 
da lama aku xhapdet paper kat blog aku ni..nk tepek gamba anak pun x..bukan xsempat..tp xder feel plak nk hapdet..

ni cik somi la ni..dia yang tanya.."NAPER X-HAPDET BLOG" yerr~~ cik somi aku suker curik-curik baca blog aku nih..ala aku tahu dia nk tgk aku ada citer psl dia ke x.. hehehe...ampun cik somi...
I lap u Dr. Syahiran!!!

weekend ni sangat buhsan a.k.a. boring a.k.a. boredom, baik aku..adik ipar aku pun sama..nk kua gi memana pun xleh..imran xelok lg chicken pox dia...
da seminggu da gak kena..since raya haji aritu..tp skang ni da mula nk kering da sumer kuping dia..

so last nite..cik somi onkol..so aku decide bawak gak adik ipar aku kua..bawak je la anak² skali..kitorg gi Tuity Fruity dkat uma jer...hahahha..cik somi jeles xpat join
ni budak  yg kna chicken pox..memula je beria nk makan eskrim yogurt..pastu da mula xnk...
so~~ aku gak la kna abiskan...hehehe 
ini antara baju fevret anak aku..JERSI HARIMAU MALAYA - & ARSENAL adalah baju fevret..
korang tgk la bawah ni..gigih aku dgn babywearing si erfan..erfan pun beria makan...hahaaa

ni budak manja ni...da 8bln da..
so far yg aku perasan...6bln da kua gigi dua batang, da mula mengengsot dgn laju..
bila nk masuk 8bln jer da mula memanjat..nk berdiri..yg paling best da mula bercakap..diantara words/vocab yg jadi pilihan  MAA-MAA..AaaMAa..xleh langsung aku hilang dari mata dia..sanggup dia mengengsot smpi dapur..ketok-ketuk bilik air sumer PAPA..kengkadang A-NENni bila da ngantuk or nk nenen
haaa satu hal lagi si erfan ni mmg stranger anxhiety yang agak-agak menyusahkan aku..heheh dia antara papa dia dgn aku..dia mmg pilih aku jer..PENAT MAK HOKEY!!!
dulu atok dia pun dia xhingin..siap tolak muka atok..tp skang ni dia tau atok dia gajin bawak gi jenjalan kua uma tgk bird..cat sumer..so dia da suker la..tp tu sumer berlaku kalu dia nmpk atok dia bersiap-siap bukak pintu sumer,kalu masuk uma jer tetap carik aku

ni si budak manja tu..pantang kalu abang dia tgh nenen,dia pun sibuk nk suh kita dukung dia..
pandai memberontak plak tu..siap tarik rambut abang dia...cubit muka abang dia...naik atas badan/kepala abang diayang si abang ni tahu mengadu jer.."MAMA..E-PAN TGK EPAN..MAMA..EPAN BUAT" kememeh..

Khamis, 3 November 2011

BILA DIRI DI SALAH ERTI~~

bila diri di salah erti.. bila buat baik di sangka menunjuk @ dibuat-buat, bila buat bodo @ xtau di kata berlagak sombong, bila mulut pantas berbicara di kata menuduh, bila nak curahkan kasih sayang di kata xbertempat..bila cuba mengambil hati dicemuh lagi..
manusia..mahu apakah lagi kamu...


✿ Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI..

❤ Bila jadi baik, ORANG MELUAT..

✿ Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM..
❤ Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata... "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."

✿ Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA..
❤ Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN..

✿ Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS..
❤ Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR..

✿ Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'..
❤ Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free..

✿ Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."
❤ Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."..

✿ Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"..
❤ Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"..

✿~ Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :

~♥> Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia...~

Rabu, 2 November 2011

bila isabelle start cuak..aku pun mula cuak gak..

ni gara-bara si isabelle la ni!! dia duk post pasal CUAK tu kan..aku pun da muler TERpikir-pikir la ni..


hmm..si abang da 2tahun 7bln++..si adik da nk masuk 8bulan..
alhamdulillah..dedua anak aku still breast-feed..YERR~~ DEDUA BREAST-FEED


si imran akan BF kalu nmpk mama dia jer..mind uols..dia cume direct feeding erfan plak..both i.e. direct & botol(EBM)..alhamdulillah si erfan xder problem puting/botol macam abang dia dulu..

so far~~alhamdulillah susu aku masih ada..cukup malah lebih dari cukup (kalu stok tuk sebulan kalu aku xder tu cover la~~) aku xder niat sgt nk tambah stok susu kepada DOUBLE OR TRIPLE..ekceli bleh je buat, tp pikir balik xmuat kang peti-ais mak aku tu..

TAPI!!!
lately ntah kenapa im start craving for eating this & that..kafien & coklat(sanggup lepak starbucks after court sensorg) or something yg bake or grill(aritu gi Kenny Rogers) la..keropok la..

makanan yg lain jgn cakap la..xmenolak yer..sumer nk makan n rasa..(perut aku da rupa org mengandung 4-5bln da)

apa??mengandung??uishhh...xkan lah..tapi aku lum period lagi ni??da 8bln lum period kalu imran dulu lepas 4 bln da kua da..ok..da stat cuak..anak kecik lagi ni..aku rasa aku buat je "protection-kubu-pertahanan" yang kuat..hmmm...

UISHH!!!! jangan la..!!

ble x, aritu aku luah kat cik somi aku yg lately aku craving for chocolate, bleh dia dgn selamber & skeptikal cakap "confirm ekk xder isi dalam tu.."
aku?? W-T-Flinstone ok..!!
ewahhh bagi buah gari kang!! bini awak ni tenaga pengajar Silat Cekak hanafi yer..Eh!!! Bekas Tenaga pengajar  sebulan la awak poser nnt..memain plak..cehhh!!!
tp selepas itu dibalas dgn hug&kissess from him hehhehe...elehh..takut bini kecik ati la tu....

p/s: InsyaAllah xder paper kut..tgk susu ada jer..aku jer yg malas nk pam heheh

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers