Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 26 Ogos 2011

Isnin, 22 Ogos 2011

Ramadhan yang kian pergi..

da  nk abis da ramadhan..lagi seminggu lbih jer lg nk raya..macamana dgn persiapan korg??

aku thn ni..buat mana yang sempat je la..ada la 2pasang baju kurung(cotton jer) ntah naper aku da xgemar sgt kain lain..tu yg selesa kat badan aku..mind uols..raya ni nk kelek anak,nk gi beraya uma sana-sini..nk get ready juadah..confirm berpeluh-peluh so aku pkai cotton jer..

Theme family tahun ni??hehehe..kelabu yer..nnt aku tgkp gamba anak-beranak yer..
anak-anak aku buat sepasang jer baju melayu..sekayu dengan papa dia yer..hehehhe..

ni atok diorg duk latih cucu dia tuk raya..imran da pas da salam cium tangan..(pasni kna ajar salam-ciumtangan -mintak sampul raya)hahahhaa...
si cheeky yg atok dia pakaikan kpopiah si abang..besor nyer..but still CHEEKY!!


Ni si abang dgn songkok dia..kalu tgk upin-ipin mesti nk pakai songkok..kalu tgk boboiboy mesti cari cap dia.. blog dia.. hhehe...


see!!! ni mak nyer lak yg dok try kat si CHEEKY..

di bulan yg mulia ni..banyakkan bersedekah...banyak pahala nnt..aku mmg ajar imran biasakan berkongsi..bersedekah..jgn kedekut..ader duit lebih masuk tabung...xpun bagi org yg memerlukan..sejuk perut mam ngandungkan ko nak EH!!!! hahhaha...



p/s: sekian salam ramadhan..mohon maaf seandainyer ada terkasar bahasa or terlepas budi bicara..

Isnin, 15 Ogos 2011

Laksanakan kewajipan ke-4 anda dengan berZAKAT!!!

Zakat = Rukun Islam ke-4

Korang da bayar???
Zakat Fitrah?? bagi si isteri, ini adalah kewajipan si suami
Zakat Pendapatan???? yang ini plak kewajipan individu yang mempunyai pendapatan

TAKRIF PENDAPATAN (AL-MUSTAFAD)

Harta pendapatan bermaksud semua jenis upah, imbuhan, bayaran atau hasil yang diperolehi daripada kerja atau usaha yang dilakukan sama ada secara tetap atau sekali sekali.

credit: web e_zakat

aku baru je lepas bayar zakat pendapatan & saham dgn cik somi td..xsangka..duk ingat xlayak bayar..sekali kira mmg da kena byr upernyer..siap hutang lagi 2thn tu..

disebabkan cik somi aku byk incomenyer so dia paling banyak benda dia kna zakat..
"pendapatan-saham-emas-perak" mind uols..cik somi aku particular bab-bab Rukun Islam ni..

even aku pakai cincin & rantai emas..tp emas aku sedikit pun xmelayakkan tuk dizakatkan..nmpk sgt xder barang kemas cik somi yg xpakai emas tu pun kna zakat...
"haaaa!! amik kau.. tu la!! saper suh xnk bli i rantai emas..u bli utk diri u saja tau!!! padan muker u..hahahah..." gelak keji

isshhh~~ tu kan pelaburan jangka masa panjang..utk I dan anak² I jugaksss...yg bahagia selesamewah saper lagi kalu tidak utk I dan anak² I...kan cik somiku sayang..ayat cam harem~~

yang penting sumer rejeki yang aku dgn cik somi dapat ni mendapat KEBERKATAN& DIREDHAI ALLAH..

disclaimer:
bukan tujuan aku nk berkokok seperti ayam dgn sekelumit sumbangan ini, tujuan aku lebih kepada mengingatkan semua ibu-ibu kakak-kakak,adik-adik yang baca blog ahkak ni..kalu da bekerja..jgn luper berzakat..Rukun Islam tu..wajib keatas kita..saling ingat-mengingati la antara kita..

Monday Blues...


bergaya dengan baju tido baru atok beli...huhuhuu

da besor da anak² aku..mcm xcaya jer da ada anak 2..mcm baru tahun lepas aku duk UIA tu..mcm br 2-3thn lepas jer bercinta dgn cik somi..tup-tup BLESSED WITH these 2 HANDSOME ..

alhamdulillah..dedua sihat-segar-bugar berkat susumak dia gak yg aku suka dedua cheeky!!! abg dia jer la bdn kurus skit..

IMRAN "read: e-an"
memcm karenah skang..karenah si ABANG nyer la..karenah ATTENTION SEEKER nye la..mmg aku jd MAK TIRI jer kat uma tu..
kalu xder gemmagrandma dgn atok dia..mmg aku jer la dia carik..bapak dia pun xsudi..tp kalu gemma dgn atok dia ada..aku pun dia xnk pandang..time da haus nk tdo je la carik aku..tu pun nk nenen jer

ERFAN "read: e-pan"
ms tepat umo dia 5bln aritu 5 Mac, dia demam buat pertama kalinya  - 3ari gak la demam..risau aku..
nex week nyer bawak gi cucuk TAPI alhamdulillah..dia xdemam!!! tp badan dia naik rashes..cik somi ckp kesan cucuk tu kut..nasib xtinggal bekas..cian muker gegebu nmpk comot sbb rashes tu pengasuh dia y claim nmpk comot sbb memerah tu la skang da gebus-gebus balik!!!
skang da mula angkat badan dgn montot..da pasang gear reverse da..aku letak atas bantal tup-tup da nk smpi ujung katil dia duk reverse..bergolek jgn cakap la..aku pindah kanan dia golek kanan..aku pindah duk kiri dia golek kiri...
mulut - PALING KECOH..abang dia ms kecik pun senyap jer..susa nk kua suara..susa nk gelak..tp si e-pan ni kemain lagi..abg dia buat lawak la paling dia gelak terbahak-bahak..dia paling kenal suara imran yer..

paper pun..aku bersyukur aku dikurniakan kedua mereka..showered wit loven susu mama yang melimpah-ruah hehehe..

Isnin, 8 Ogos 2011

KU KUCIWA~~!!!!

SAYA SANGAT CEMBURU-JELEZ-XPUAS ATI-KUCIWA!!! DAN AKHIRNYA TERPAKSA PASRAH & REDHA~~~

naper ekk..sebab ni lah!!! mencik!! mencik!! mencik!!! xdapat join~~~

Nurse-In Flash Mob 7th August 2011, 5pm

Time Sunday, August 7 · 5:00pm - 5:30pm
  • Location KLCC Fountain Park near Dome
  • For KLCC Nurse-In Ad Hoc Group
  • More Info In conjunction with World Breastfeeding Week which is held from 1st to 7th August annually, we would like to gather AT LEAST 100 moms with bubs (daddies, grandparents, etc are welcome too!) to join us for a five-minute flash mob in in Suria KLCC in which we would nurse out babies simultaneously! ♥

sangat cemburu tgk hot-mommy-vogue-the vast yg attend event ni..xkira bangsa,agama,warna kulit..sumer gather-gather

HOT-MOMMA...UOLS RAWKSSSSS!!!






AKU TEWAS!!!!

orang lain poser nk masuk ari ke-8..aku???? aku baru nk masuk ari ke-7!!!!! warghhh!!!!!  xpre..try gak poser

NI SAPER PUNYA PASAL??? INI 2 ORANG BUDAK SUDA BUAT MAMA DIA FLAT-KERING-MENGIGIL-KRIUK-KRIUK PERUT PUKUL 10PAGI!!!!

xper..both of u my lil soul..mati pun mama sanggup utk ko-2 orang nak!!!

BERTAHAN NO'A!! BERTAHAN!!!

Isnin, 1 Ogos 2011

AKU SANGGUP~~~

1st day poser~~
AKU SANGGUP!! - xnk gerak jln sana-sini,kalu gerak pun guna kusi beroda ni jer..
AKU SANGGUP!! - xgi singgah cubic-cubic member lain semata-mata utk berborak,walaupun aku mengantuk..
AKU SANGGUP!! - reduce pam susu dari 2-3x kepada 1 KALI SAJORK,sbb takut cepat lapa..tp DEMM!! xleh gak..tghari ari da stat bengkak da..kna release kn bengkak ni dari keras mcm batu ptg kang...

SEMUA NI UTK SIAPA??
untuk aku gak~~untuk mengekalkan puasa ku..sabar..ada 3-4jam jer lagi..arini bleh la cuba bertahan,even paler da stat ting-tong..perut da stat bisa²...

KALU ESOK MACAM-MANA??
itu biar Allah tentukan..stat esok sehingga nex week jadual bicara-sebutan dkat mahkamah setiap ari ada..ada sesilap aku guna bahasa isyarat dkat court ni nnt..nk bercakap da kering air-liur..hohhohohoh


Sekian...AKU SANGGUP~~

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers