Teman tapi Mesra~~

Rabu, 27 Julai 2011

ALERT RAMADHAN!!!

lagi beberapa hari jer lagi Ramadhan datang..AKU XBERJAYA GANTI POSER LAGI!!
12 hari lagi ok..

Cik somi suh bayar fidyah..ok DONE!!

but wat-a-bout Ramadhan nex month????mampu kah aku puasa penuh???ok..xper..
STRATEGI!! STRATEGI!!
  1. CUBA POSER DULU..kalu xleh??xlepas??pengsan??pitam??dehydrate??
  2. CUBA AMIK SUPPLEMENT ..so memana distributor SHAKLEE/AMWAY/wat-eva..sila tggalkan cadangan anda di blog ini..yer..saya akan beli seandainya yang pertama gagal..
  3. KALAU XBERJAYA JUGAK???mmg ko kna bukak ler poser ko..tambah ler poser ganti nmpknyer..& MAKE SURE anak dedua da stop feeding(imran) less-feeding(erfan) ganti balik sumer poser ko tu!!
OK...GOT-IT!!!

Aku~~

Jangan sebut aku perempuan sejati jika hidup berkalang lelaki, tapi bukan berarti aku tak butuh lelaki untuk aku cintai” -Pramoedya Ananta Toer-

Jumaat, 22 Julai 2011

"Clown"

mana korang pilih...??

  1. ikut cik somi gi seminar 2ari..TAPI u dgn anak² kena duk uma mertua jer..
  2. X-ikut cik somi gi seminar..duk uma sendiri tp mak mertua dtg uma...
hmm..sedey ni cik somi lately duk bz memanjang..yer saya tahu.."BERKHIDMAT UNTUK NEGARA" saya pun..

uma tunggang-langgang..puasa da nk dekat..anak memacam ragam..keja opis pun bertambah xpernah surut,mana nk pikir keja opis lg..mana nk pikir kes kat mahkamah lg..(psal makin gamai org buat jenayah ekk)terpaksa buat-buat xtau jer keja opis n kamikaze jer buat kes dkat mahkamah,sbb kalu all-out mmg balik lmbt..saper jer nnt nk hebohkan 2anak tu nnt nk masak lg..

mode: rasa mcm clown pun ada..cuba gembirakan orang lain..tp diri sendiri...

Khamis, 21 Julai 2011

ARSENAL-GOONERS


THE TIX"
THE GOONER Jr.

The Gooner Couple

Family of Ah-Goon!!! hahahahaha...



p/s: ini N3 bergambor...nk kejor fail bertimbun nk kna abiskan...WAIT!!! aku ada tgkp gambo dgn Sheila Majid..hehehe..dia pun Ah-Goon ok....nnt aku korek gambo tu dlm video-cam..

Rabu, 20 Julai 2011

My Husband

My Husband has made me laugh, wiped my tears, hugged me tight, saved my life, watched me succeed, seen me fail, cheered me on, kept me going strong, put up with my mood swings, has said everything will be alright when things get tough, keeps me sane. My husband is a promise from Allah that I'll have a friend forever ..




TRANSLATE!!!!



My Husband adalah teman seketawa, sepenangisan(err..xder la dia nangis sama), sepelukan, tuan penasihat doktor saya, pom-pom sorak saya, teman pegang tangan saya bile saya jatuh & selalu jerit (xsure sebab marah saya jatuh or terpelecok or ...sbb terkejut tgk jatuh), tukang buat lawak bodoh utk saya, selalu psycho suh joging(konon bg kuat badan tp saya tahu suh bg cantik badan), kengkadang selalu bikin panas kalu buat dek dgn saya n anak kat uma , selalu angkat benda berat utk saya eventho dia x-tough, masih buat saya waras...paper pun dia suami-teman segaduh-seborak-seketawa-sekatil smpi bebila.....


My Heart~~

Isnin, 11 Julai 2011

Peludah Warna

Puisi: A. Samad Said
Peludah Warna

Kuasa gusar kini menggelegak murka;
warna kuning diisytihar racun terbisa.
Diragutnya baju-T segeram tenaga
dan diumum itulah busana bahaya.
Tapi, kita jahit semula perca kain,
menjadikannya panji terindah dan tulen.
Warna kuning yang teramat tenang dan syahdu
kita kembalikan damai ke dalam qalbu.
Kini cahaya mentari mungkin diramas
dan sinar kuningnya juga mungkin dicantas
Memanglah mereka kini peludah warna
sedang menghimpun lendir kahak sebanyaknya.
Kerana nikmat amat lama berkuasa,
kuasa pun seolah menjadi hartanya.

1. 7. 11. A. SAMAD SAID

p/s: sekadar tertarik dengan kiasan kata..

Rabu, 6 Julai 2011

KUTU2 MEDELA FREESTYLE (MYR1700) WITH ** FREE GIFT**

SAPER NAK MAIN KUTU!!!

Harga RM1700 khas untuk yang join:

Full set of FS Termasuk cost penghantaran.
1 group ada 6 orang.
RM283.40 seorang sebulan ..
Pembayaran setiap 30hb
Order akan di buat setelah menerima semua bayaran dari ahli..
Delivery selepas 2weeks terus ke rumah anda ....

 

 
Features and Benefits
  • Hands-free accessories - provides the freedom for true pumping mobility
  • Rechargeable battery - allows for 3 hours of pumping time per charge
  • Small and lightweight - weighs less than 1 pound and can fit in the palm of your hand
  • 2-Phase Expression® technology — smart and powerful pumping that is proven to mimic a baby’s natural nursing pattern and get more milk in less time
  • LCD screen, digital display — lit screen provides a digital display that can also be used as a nightlight for those late pumping sessions
  • Memory button — allows mom to save her favorite pumping pattern for ease and efficiency for the next pumping session
  • Cute tote bag — holds pumping essentials and more. All of the coordinating accessories are removable, so tote can be used separately.

 
What’s Included

  
  • Freestyle Breastpump
  • 1 set of tubing
  • 2 SoftFit™ breastshields
  • Breastshield Spare Parts Kit
  • 2 Breastshield bodies; 2 Membranes; 2 Back Caps
  • Support belt & extension
  • Hands-Free Kit
  • 2 Replacement adapters; 2 Small (yellow) straps; 2 Large (gray) straps
  • 2 Replacement bra adapters - universal
  • 2 Replacement bra adapters - hook & eye
  • 4 - 5 oz. Containers
  • Power cord & charger
  • Cooling element
  • 4 Solid lids
  • 1 Rechargeable battery

 

 

 for those yang berminat bleh layari laman web mylilaida.com dia tgh buat promotion..menarik sebab ada FREE item lagi..
 
p/s: FS  yg ku guna skang ni berkat main kutudikepala si aishah ni..hehehehe

 

MEMO~~

Korang pnah dapat x..arini 1 ofis dpt email pepagi ckp pasal memo ni:

1. Sila Tuan/Puan patuhi Pekeliling Perkhidmatan Bil 5 Tahun 2007 (dilampirkan untuk tindakan);(pekeliling ni..aku da lupa..heheh pnah baca)
2. Dilarang tidur pada waktu Pejabat; (waktu pejabat..tp time pukul1,or pas pkul 5 bleh je buat..huhuh)
3. Dilarang keluar / makan pada waktu Pejabat;(hmm..yg ni CONFIRM aku bangkang..da aku nk gi courtsmbil mengulor g bank mkn sumercamner???) nmpknyer akn teruskan kegiatan ini sepanjang saya menjadi DPP di mahkamah..
4. Dilarang menghabiskan masa terlalu lama di dalam pantri; (eleh..setakat 15-30mnit bekpassmbil berborak ok la kan..
5. Dilarang melayari laman web sosial yang tidak berkaitan tugas; kalu asik bukak ILMS,laporan harian,SISPEL,APEL,AGC,LAWNET..aku ngantuk wei...)
6. Dilarang keluar tanpa kebenaran Penyelia/Ketua Unit; yg ni mmg arahan kitorg kna gi mahkamah so bleh la kua opis tanpa kebenaran:P
7. Sila patuhi kod etika berpakaian ke Pejabat; erkk..aku pakai sexy ker kat opis.. eceh!! psal aku plak nk terasa??
8. Sila maklumkan dan mengemaskini rekod cuti rehat,cuti kecemasan dan cuti sakit dari semasa ke semasa kepada Unit Pentadbiran; (aku anto yer borang cuti kursus sumer..)
9. Tuan/Puan diingatkan agar tidak berkelakuan, sama ada semasa bertugas atau di luar tugas rasmi, yang boleh menjatuhkan imej perkhidmatan awam.: jd make-sure mental anda dlm keadaan sihat yer..(haaa..jgn join BERSIH..huhuh kalu join pu3 or U-M-N-* xper..bleh lg..)

hehehe...monolog di petang yang nagntuk ini...

Jumaat, 1 Julai 2011

Neuro Nite - RETRO FEVER!!!!

ME?? = juz simple vintage
HUBBY= Steve Urkel ada sama x stytle??


wats happening last nite.."Helmi The Gimmick"

aku segan nk amik byk gambo sindri..hahaha

p/s: mana anak²..hhuhuhuh aku tggl uma pengasuh diorg..muzik dia kuat sgt..(laki aku kemain lg berjoget )


klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers