Teman tapi Mesra~~

Selasa, 28 Jun 2011

ARGHHH!! IM OVER-SUPPLY!!!

ini sekadar gambar hiasan(gambar ms tgh cuti 90ari) skang atas bawah fridge da penuh susu

Saper la yang xsuka kalu banyak susu kan..syukur Alhamdulillah..aku DIKURNIAKAN dengan susu melimpah-ruah..suka..syukur..tp tulah..sbb da tau camne nk free mind-xstress sumer..aku jd over supply..

Sudah 3x baju kerja disimbahi susu....ARGHH!!! ni kes ralat xsedar da penuh..
aduss..down-supply salah..over-supply pun haru gak..

paling best kejadian sbb over supply, tgh nk packing susu dlm pastik-bag bleh tumpah plak 7oz dekat meja keja & habis basah lencun baju keja aku...terpaksa balik tuka..nasib la org opis nk ckp apa..

p/s:bukan salahkn diri sbb over supply, tp lebih salahkan diri sendiri sbb LEKA-RALAT-XALERT, so aku yg rugi..

Isnin, 27 Jun 2011

kasih abang~~


Imran n Erfan..

masa bebaru deliverkan si e-pan(erfan) aku selalu risau kekalau si e-an(imran) buat HAL pd adik dia nnt..sbb slalu sgt aku dgr MASALAH-ANAK-SULUNG kalu dia tahu nk dpt adik ni..
  • mula buat hal..
  • tarik perhatian lah..
  • pukul adik la..
  • memacam i.e etc..
Alhamdulillah..imran sejak aku ngandung kn si e-pan, awal-awal lg aku cuba biasakan si imran dgn nama erfan..suh imran bercakap dgn e-pan..tanya saper adik e-pan..kiss e-pan(perut aku ms tu)sumer la..Alhamdulillah..smpi e-pan kua, imran still tunjukkan yg dia sgt concern & sayangkan adik dia..

ok 1 hal da lepas..pastu plak aku risaukan bab KONGSI SUSU..bare-in-ur-mind imran STILL nyusu badan, lum wean-off pun lg..aku duk igt dia ni jenis XSANGGUP BERKONGSI...end-up upernyer imran XKISAH LANSUNG, dia mmg NAK BERKONGSI..kengkadang dia bleh suh si e-pan mnum sebelah n dia amik sebelah..(tu yg smpi bertanderm)

skang ni kalu aku tgglkan e-pan  kat depan dgn imran, aku da xrisau pun..sbb awal-awal lg aku akn remind imran.."imran jg e-pan tau" as usual dia akn balas "OK"..so kalu epan nangis..or bangun..imran akn berlari ke dapur or jerit(kalu aku kat ats sidai baju) "MAMA!! E-PAN NANIS..or MAMA!! E-PAN A-NGUN..or MAMA!! E-PAN NK A-TAT(angkat) or MAMA!! EPAN NK NENEN"

kengkadang kalu dlm keta si e-pan nangis imran akn tepuk epan smbil dodoikn si epan..(which is aku rasa mcm dia berselawat mcm aku slalu enchanted dkat epan) tp bunyik dia cam lain plak..hahahah!! hai anak..nasib ko pelat lg..ntah aper ko sebut pun mama xpaham..

tp si imran ni xleh sensorg dediam duk kat ruang tamu tu, even aku da bukak TV(kalu e-pan tdo la..) dia xsuka,bosan kut,camne pun dia akn carik aku..kalu aku kat dapur dia pun nk gak duk dapur..kalu tgh sidai baju dia pun nk menyibuk gak kat situ..bila suh jg epan nnt mulut dia mula la "ALA~~ E-PAN ee-DOO KAT A-WAH TU~~" siap dgn kening² berkerut kalu berckp..

kalu dulu aku ada ckp imran panggil diri dia "BABY", skang ni dia nk org panggil dia "A-BAM(abang)"..tiap kali dia refer diri dia A-BAM aku rasa sedey skit..sbb aku rasa cam kejap je ko da besar nak..da mula tunjuk sikap seorang abang..even ko selalu kena marah-kena pukul(sbb naikkn darah mama ko ni) n ko plak beralah+merajuk+menangis sbb xdapat nenen tp ko xpnah sakit ati or marahkan epan..PAPA pun puji prangai ko nak..PAPA selalu ckp susa nk carik budak perangai mcm ko nak..

p/s: mama doa imran akan jadi ABAM & anak yang baik&soleh,bleh jg sumer adik imran+mama+papa nnt..

Selasa, 14 Jun 2011

Layan Suami Macam Pelacur(petikan dr Pn.Nowa)

KUALA LUMPUR: Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.Malah, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami adalah antara punca utama kegagalan rumah tangga apabila pasangan mereka sebaliknya beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu. Peringatan itu disuarakan Naib Presiden Kelab Isteri Taat yang baru ditubuhkan di negara ini, Dr Rohaya Mohamed.

korang sumer CONFIRM tau pasal citer ni kan??

ekceli dr mula news ni kua aku teringin nk bersuara ttg apa yg aku rasa..aku..COMPLETELY BERSETUJU dengan apa yg Dr. Rohana sarankan...SERIES!!! aku tahu ramai isteri-isteri..wanita-wanita..ibu-ibu yg melenting dgn kenyataan ni..
bagi aku..ni PENDAPAT AKU SENDIRI..those yg melenting mmg TAK BERFIKIRAN TERBUKA..ilmu setakat TEORI..ilmu setakat YES/NO, HARAM/HALAL, PELACUR/ISTERI...

naper aku ckp camtu..snang citer..sbb aku xpandai nk bercerita korang baca si nowa ni nyer entry..aper yg dia luahkan AMATLAH aku bersetuju sekali..

banyak perkara yg pada aku, kita kena tahu ASAL perkara tu..HUKUM melakukan perkara tu..& SEBAB kenapa HUKUM jatuh keatas perkara itu...ada x pendapat lain berkenaan perkara tu..pendapat tu diterima pakai @ x??apa dalil or bukti berdasarkan pendapat tu..melanggar HUKUM SYARIAT ke??

bila hal somi isteri ni..pada aku yg HARAM tetap HARAM..yg HALAL tetap HALAL..tp apa yg dimaksudkan dr kenyataan Dr. Rohana pada aku bukan sesuatu perkara yg HARAM..@ MELANGGAR SYARIAT..

Part mana yg korg rasa XPATUT bagi "Seorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti ‘pelacur kelas pertama’ "

ni diantara contoh..(err..tp jgn la tonjol aurat kat org lua yer..utk laki sindri xper)

CER CITER..CER CITER..bg ler komen melampau pun xper, aku xkisah nyer....

Isnin, 13 Jun 2011

Pe'el si Anak...

Ur B is My B~~
Situasi 1:
Mama: B~~ jom makan
Imran: B~~ B~~ jom atan..
Mama: Errrkk!!

Situasi 2:
Mama: B tolong amikkan tu(brg)
Imran: B..mama nk tu la...amik pat~~
Mama & Papa: ...(angkat kening)

Baby..
Situasi 1:
Mama: (tgh melipat boxer-hubby)
Imran: ni papa nyer~~
Mama: Good..clever..pandainyer~~
Mama: (tgh melipat bj erfan)
Imran: ni e-pan nyer~~
Mama: Good..clever..pandainyer~~ ni plak??(smbil tunjuk baju imran)
Imran: ni BABY NYER~~~(smbil tepuk dada sindri)
Mama: ??????
p/s: sejak bila plak panggil dia baby ntah..skang ni asik bahasakn diri baby jer..dulu panggil nama sindri e-an, haiii..ank-ank..

Situasi 2:
Imran: mama BABY nk gi shkool~~
Mama: baby mana??
Imran: BABY(smbil tunjuk diri dia sindri) nk gi shkool...k bubye..(smbil naik motor dia~~)
Mama: ..cluelessss~~~

bdk yg byk pe'el tp manja tahap gaban..

Arsenal v. Malaysia



huhuh..x-sabar makcik!!
yer~~aku tau ni citer lamer..tp aku nk citer gak..sebulan dr sekarang i.e.13/7/2011..kitorg akn tgk  ARSENAL v. MALAYSIA!!!!!! kat aner?? Bukit jalil la kan..

my sweet-n-sour hubby dpt tau jer psl benda ni terus esok nyer booked tiket(dr kawan dia which also KIPAS-SUSA-NK-MATI-M'SIAN team arsenal ni..they called themself GOONERS..which sesaper antara mereka ada ank kecik trus consider LIL'GOON n those yg ader bini/awek plak consider sbagai Miss/Mrs Goon samada ko suker @ x hahahaah...

Cik Somiku yg sweet-n-sour ni sanggup berhabis gak la..bli tiket awal-awal sbb nk kejarkn pas nk tgk diorg training on 12/7/2011 ┌ (˘⌣˘) ┐aku xder la heran sgt pun..tp teruja sbb nk gak masuk stadium tgk MY HUBBY'S TEAM beraksi kan..nk teman dia tgk bola, sekali-sekala tu bleh la..kalu pkul 3-4am tu...idok ler teman~~

xper B..la ni kiter tgk diorg lawan kat M'sia..nnt kiter pi Emirates kiter tgk kat sana ekk..tp travelling-hotel-makan sumer B banjer ekk kira nex-nex-nex honeymoon kiter anak-beranak...heheheeh

xsuker gambo ni sbb aku nmpk "GEM" bila dada da bertuar saiz ni terus sumer nmpk kembang xsedar diri kan aku??hahaah~


P/s: shhh~~jgn bgtau org aku tgk ms waktu keja..(aku amik la cuti) hehhehe

Isnin, 6 Jun 2011

HAVIN' FUN WIT FAMILY~~

sunway pyramid with adik beradik!!!

Mana aku??korg carik yg paling hot & vogue..erkk..muntah hijau~~



kezen cik somi kawin...huhuhu..ber-cam-whore di melaka....mak gedix nyah~~~

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers