Teman tapi Mesra~~

Khamis, 30 Disember 2010

Doin' CTG during 29weeks


Hmm..ni kes smlm la,dr subuh smpi dlm court aku duk rs mild contractn,kengkdg xtau aku contractn ke bb yg grak,sbb kjap keras sume,kjap keras 1/2
Last2 bgtau cik somi nk g spital,sbb laki aku pun ckp mmg ada contrctn,tp bb pusing pun ye gak..tp dia ckp g je check-up

Aku mengharapkn xkna VE,skali dr.adlan ckp,eh..awk nk tetbe tbranak ke..nnt lg susa,sy takt pre-mature dliver nnt
Aku xde la smpi terfikir aku tbranak awl..cek bb..ok,heartbt..ok,VE..jln aku close lg..alhmdllh..
Tp dr.suh aku bt CTG nk tgk kekerapan aku nya contrctn..hmm..da duk baring-rest ada la naik 2x contrctn aku dlm sjam tu
Tp tu smlm,arini kna cek CTG lg..xde contractn pun,tp bb sgt aktif dr smlm..hmmm..ngengado

Aku terpikir kmungkinan2 aku kna contrctn yg agk byk smlm,adakh sbb mlm tu cik somi "induce" aku..haha,cik somi ckp kmungkinan bsar,sbb ITU je la yg ble trigger dgn hebat contractn selain bf..
Hehe,alah..ada byk je lg yg ble trigger contrctn..
So...pas ni dr.pesan..GET REST,NO MORE HARD WORK! Aku DIPAKSA AMIK MC 2ari
Hmm..mcm la bleh kn,da tetiap ari aku trun naik court,duk seret beg gajah aku tu..nk rest camne je..

Selasa, 28 Disember 2010

Sepentot..


Korg prasan x kt ats bonet keta tu ada benda wane pink..
Nampak?
Nampak x??

Korg nk tau benda apa tu? YEZZZaaa..SEPENTOT KALER PINK..

aku dgn laki aku blk keja td,stop dkat traffic lite,skali pusing kanan ada plak spentot tu..aku dgn laki aku ketawa terbahak2 lam keta,giler selekeh nye manusia..

Sapenye keta?yg nyata bkan kaum aku,tp kturunan laki aku,hahaha..C**a la..

Sekian..

Bini optimus prime..


Tpaksa pkai mask dkat opis,sbb da stat rs tkak bengkak,mcm nk seseme,bdn xsihat..
Ni sume gara-gara mass-renovation dlm opis la ni..habuk sane sini..
Imran pun xsihat..jgn la sakit yg dlu dtg blk..cian dia..

Khamis, 23 Disember 2010

wajah-wajah 2nd pregnancy

puas aku cari gambo ms anak dara nk di bezakan dgn ms pregy ni..punah harapan, xdok plak soft-copy..xper nex time..

heheh..ni lah wajah-wajahsuci aku during 2nd pregnancy ni..br 7bln muka+tgn+kaki aku da start blotted ok..dulu ms imran..nk masuk 9bln baru kembang mukaidung sumer..

skang ni bdk opis ckp muka aku muka da xlarat da..jln pun slow & series kangkangmcm paler bb da lock jer kat celah tu da nama mengandung kan..nk ckp camner..mmg camtu la ghupernyer...jgn ko harap muker ko akan cun giler mcm "angelina jolie"

mmg xlarat, da ko kna keja gakkan xkn nk ngangkang jer,bleh jer aku buat dramaminggu ini kat opis & court, tp nnt jd BUAH-MULUT plak kang~~uikss!! ni nk ngumpat ker apa~~ huhuhu

balik keja jer aku da collapse,nk masak pun..tlg skit² je nasib adik ipar ada kat uma, sudi la dia nk tlg masak,tima kasih bebyk yer IDA, nnt akk bwk ko jenjalan KL ekk..hahahah

tp mak tetap HOT&VOGUE MOMMY ho-yeah~~ho-yeah~~

naper ada gambo aku menyusu imran???

YESSS~~ IM STILL BREAST-FEED MY SON EVENTHO IM PREGNANT....xmustahil pun..bleh jer..ada jer lg susu aku, infact da 7bln ni kolustrum pun da start "form"...da start berat & sagging da breast ni..xper pas beranak aku shape-up blk la breast aku mcm anak dara gitu

p/s: cik somi xder rasa nk bg adiah kt bini mu ker ini nnt..penat tau bawak perut dgn muker huduh nitp stil sexy & cun mana tahu pas beranak u nk sponsor SlimWorld ker..gelang tgn emas ker..huhuhuh

Selasa, 21 Disember 2010

BATU PENGHALANG!!

Hmmm..rasa bersalah plak kalu jadi batu penghalang tuk seseorg MENGGAPAI cita-cita eceh..ayat menggapai xtahan tu~~

mlm td ms tdo cik somi bisik kat tlinga ni:

Cik Somi: mayb B xgi Persidangan Neur0sergeon tu kat Phuket..
Si isteri yg tgh mamai: naper..gi jer la..
Cik Somi: Hmm..cian kat ma, da lah tgh sarat time tu, nnt terberanak nnt...b xder plak
Si isteri yg tgh mamai: gi jer la..bile lagi bleh gi, xper..bb xkua lg time tu..pandai la org buat nnt..(psycho ekk)
Cik Somi: hmm...xper la..nnt ada jer lagi kursus tu bleh attend..mesti diorg buat lagi..

pastu trus aku rasa down ekceli lelap dlm sedey, sbb aku dgn anak-anak mcm jd batu penghalang laki aku nk jd speacilist neuro & sakit sbb perut tgh cramp & tergeliat

korang pnah rs camtu x??

Isnin, 20 Disember 2010

Major & Minor Things..

hmm..skang da masuk 28weeks da pregnancy..tp rasa mcm da 8-9bln,berjalan termengah-mengah..perut cramp now & then..perut senak,semput now & there..

cik somi da melarang buat keja uma..sbb melihatkan keadaan aku yg mcm nk terberanak da..tanx B..lap u so much tp aku xde la ikut ckp dia sgt, sbb dulu ms preggy imran rasanyer 9bln pun aku still tegap lagi..

mayb sbb BF & at the time preggy..tu psl la kut..makin penat...



ada lbih kurg 3bln lagi tuk bb-junior kua..aku da siap nama panggilan kat bb-junior ni cuma xder nama full lagi,tgh carik lagi sebahagian barang bb & aku sindri aku da siapkan..TAPI~~...tu lah..perkara yg MAJOR xsiap-siap lagi...korg tau apa?? ni..bawah ni...


kids play-room merangkap bilik aku nk berpantang..(bilik kitorg kat atas) aku decide bila aku berpantang duk bilik bawah je , sbb rasanya aku akan berpantang seorang diri..so memudahkan segala perkara aku nk duk bawah jer..imran nnt kna ajo tdo dgn papa jer

tp tu la..biliknyer baru siap cat jer..(pink+purple) pad getah tu adala separuh..kna cari lg 2set br complete blik tu full pad getah camni..cik somi da janji nk buatkan sumer ni..

hmm..bilo ntah nk buek...nunggu yolah~~~

ni dpt tau plak bln Feb ni cik somi kemungkinan besar kna gi....

Phuket yer..Phuket thailand..bukanlah gi tmp dlm gambo ni dia ckp dia kna attend persidangan which is wajib kalu nk jadi speacilist Neuro-Surgeon

abis aku camno!!! nk ikut gak gi sana!!!! tp aku da sarat time tu..tggl nk meletup jer..mana bleh gixaci..B u kna bawak gak i gi sana nnt, kalu x,xnk kawan da~~

haaa..b4 gi sana make sure bilik setel!!

Selasa, 14 Disember 2010

7 tahun da~~~~



another 10 days...counting to our 7th Anniversary..7th??? naper plak yg ke7 sedangkan kawin baru 3tahun lebih..huhuhuhuh

ni enibeseri couple..heheh 25 Disember 2003 (terpahat dalam cincin tunang aku ni..) baca bebetul yer..OFFICIALLY COUPLE..bukan kawan..kalu kawan kira tmbh lg 2-3thn..huhhuhuh ngengada x aku..bajet aku ni dulu DARA BURUAN LA...hahahaha..siap main tarik tali lg dgn laki aku...nk tp xnk.. bleh x~~hahahaah

aku da get ready ke???hmmm...bufday cik somi pun aku xbg paper..yg ni aku da xtau nk bg aper..aritu mmg la ckp nk 2+1 nyer prezzy... tgk la..aritu bg yg ni kat dia..tp aku xckp la adiah tuk aper..sajer bg jer

kali ni aku nk bg apa la plak..nk bg jam,dia br dpt prezzy dr spital dia jam-tangan mahal punyer..:(

any suggestion???

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers