Teman tapi Mesra~~

Jumaat, 22 Oktober 2010

IM CRAVIN FOR TANDEM STROLLER NOW!!!!! please..

aku xtau naper.skang ni aku duk aim tandem stroller bajet la anak-anak aku nk duk dlm tu kan...SCR-5 yg aku duk pkai pun imran jarang nk duduk, ni kan plak nk bli baru..hhuhuhuhu
This one..perghhh..cam best giler..tapi rege pun da nk $2k adusss.. Mia Moda Brand..
yg ni cam murah skit..My Dear..dlm $300 mcm penah tgk kat kedai Cina..hmm..tp material dia sumer mcm xbest jer..hmmm

yg ni Chicco nya brand kalu xsilap..nice..nampak teguh jer kan...price?? ermm..dlm $700 kut..


Yg ni Graco nyer brand..hmm..bleh tahan la..tp ok ker aku nk letak imran dgn adik dia nnt...??price?? err..$700-900 kut..ntah...xsure da convert ke blum..hehehh
hmm..perlu ke x aku bli..KEPERLUAN or KEHENDAK???think No'A think!!!!!!!!

p/s: ada sesaper nk let-go stroller kat aku??kalu ader tandem stroller lagi aku suker..bleh contact blog aku ok..hehehee





Selasa, 19 Oktober 2010

Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be Contest



hehe..tertiber rasa da lama xjoin memana GIVE-AWAY..so skang ni gatal tangan nk join yg ni plak..hehehe
bukan apa..I alwaz thinking i'm Beautiful lelagi kalu time preggy..i rasa SEXY u~~~~ dat's y~~ i nk join GIVE-AWAY ni..sila muntah hijau

sbb masa ni la i rasa i nyer "aset" lebih mengancam, ur face wil glowing, and ur hormone akan up & down..mind you ..my LOVE hormon alwaz UP when im preggy..heheheh

para sponsor utk adiah2nyer adelah...

KedaiGambarKami :


AiVee E-mart:


Stylobubble:

The Honeybunch Marketplace:







gambar ni ke i propose???? huuhuhuh..tuan uma cakap sekeping jer..kalu bleh collage macam ni i da buat byk da..kira sekeping gak..heheh
tp still nk citer gamba 2 dari kana adalah gamba ketika 5months preggy, dan gamba bulat tgh duduk atas krusi tu 9months preggy..heheh still shomeyl isn'it??? boleh blah

TADAAAA~~~~~~


gambar ni di ambil semasa CONFERENCE JABATAN PEGUAM NEGARA di A' FAMOSA RESORT, n masa ni i preggy 5 months..so perut xnmpk sgt..


even tgh preggy 5months, i still can butang my blazer..juz bahagian dada jer la ygxleh nk tutup..hehehe... my frens ckp muka i GLOWIN' heheh..lawak..


TARIKH MELAHIRKAN IMRAN: 11 MARCH 2009
Nama anak: MUHAMMAD ALIFF IMRAN BIN MOHD. SYAHIRAN


skang ni i pun still preggy gak..nk masuk 5months, tp blazer yg i pkai dulu da xleh nk butang yer HORROR..even polis pun duk ckp i da TOMOK!!! mencik!!!!
xnk letak gamba skang..


Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be Contest :
Ini tarikh contest ni...so jom reramai join - 15 Okt - 30 Okt 2010(updated)

Khamis, 14 Oktober 2010

SEE NO EVIL..HEAR NO EVIL..SAY NO EVIL...


bila 2 orang yg profesional bergaduh di khalayak ramai bukan atas dasar profesional..tetapi atas dasar tak puas ati antara satu sama lain...

persoalannya...

  • apa yg akan berlaku pada rakan taulan bg kedua-dua pihak tu??
  • perlukah mereka juga berpuak-puak semata-mata nk jaga ati satu sama lain?
  • bagaimanakah yg dikatakan BERSIKAP SECARA PROFESIONAL??
  • apa pula pandangan pekerja bawahan pada mereka yg dikatakan PROFESIONAL itu??
  • bagaimana untuk bersemuka & dan berbincang antara satu sama lain bergaduh or bertekak dalam erti kata PROFESIONAL??

kengkadang mereka yg menjadi pendengar dan pemerhati adalah orang yg paling mudah dipandang serong, kononnya MULUT LONGKANG..

DITELAN MATI MAK...DILUAH MATI BAPAK...

SEE NO EVIL..HEAR NO EVIL..SAY NO EVIL...

sodeyyyy...

Hmm..ingatkan smlm dpt buat detail scan..skali radiographer ckp bb xcukup matang tuk detail scan..after 2weeks baru bleh..

hmm..kna tggu bln depan jer la...

Rabu, 13 Oktober 2010

18 weeks & Check-up

pregnant


Hmm..arini nk gi nex-Check-up..by rite da bleh tgk gender bb da..heheh..xsabar nk tahu bleh x??? nex entry i letak gamba Lil'Junior plak ekk..

xtau la sbb 2nd pregnancy make it obvius or mmg Lil Junior ni sgt aktif in mama's tummy..

masa imran dulu, he's very "the shy guy" person..huhuh...bln ke5 br dpt rasa pergerakan, tp kali ni..ms 3bln aritu pun da terasa "cuit-cuit"..
kalu during scan plak,selalu "show-off" gerak-gerak kat screen tu..hehhehe..kalu imran dulu, xnk gerak-gerak..duk malu jer..siap kengkadang tutup muka...
She/He very the Bold-One...Be good ok lil'Junior..

Hmm..memacam..hopefully pregnancy kali ni xder masalah..sbb lately selalu sgt berhadapan dgn kengkawan yg bermasalah dgn pregnancy mereka..bb xdevelop so terpaksa D&C, yg maknyer asik kua masuk spital..terpaksa hold keja..xpun anak da ramai & last bb still kecik lagi tp da melekat lagi..naper la masa last pregnancy aritu xikat terus,kalu tau da xsanggup & xmampu Nauzubillah~~~

Seboleh-boleh xnk cakap buruk..mmg each pregnancy differ among others..kita xkan tahu nasib kiter kan..sumer ni macam kafarah dunia la....

tapi yg aku tahu..setiap kali aku pregnant.."HORMON LOVE" aku terlebih-lebih plak..hahahhaha...B u xkisah kan..hahahhaahhah

Rabu, 6 Oktober 2010

FAT???? CHUBBY?? COMEL?? MONTOK?? TEMBAM??? BUNCIT?? BOLATT??


FAT???? CHUBBY?? COMEL?? MONTOK?? TEMBAM??? BUNCIT?? BOLATT??

emm...korg ader masalah ker kalu mengalami masalah seperti di atas?? huhu..ayat buku

ramai org cakap perempuan or lelaki lepas kawin badan confirm naik..bulat..buncit..

hmm..pada aku xsalah pun kalu badan naik sedikit..its shows that yg si somi tu bukan tgh menderita sbb perkahwinan, tu & for sure dia duk mkn hasil air-tgn bini dia jer tetiap ari.. kan org tua ckp jaga ati suami melalui perut

kalu yg pompuan plak..ye lah kan...da jadi tukang masak kat uma tu musti asik kna rasa n makan apa yg dia masak..lelagi ader lawan somi & anak nk abiskan makanan yg konon akan puji sedap jer biler kite masak hehehe...

cik somi saya mmg risaukan kalu berat badan dia naik ekceli dia risau nmpk buncit & gemuk which is pada saya, xder la gemuk mana pun..FYI cik somi sy bukanlah seorang atlet yg mempunyai badan yg berketul² (sbb aku geli nk pegang badan berketul² ni,keras semacam jer aku rasa) tp just nice..comfy to cuddle & snuggle..huhuh..mind my hot language
bila da rasa gemuk tu mula lah dia duk joging pkul 5am,duk nk poser la, duk mkn ns 1senduk jer la...layankan jer la..

kalu saya plak yg berisi, dia akan ckp terus-terang..kengkadang tetiap ari ckp saya gemuk naik 2-3kilo pun da ckp gemuk, saya buat pekak jer..janji aku xsakit..hohohoh..
lantak la kan da hormon mkn masa tu tgh mencanak-canak naik..sedangkan mls nk ikut cik somi joging awal pagi.. mmg sy cukup mls nk berlari-lari yer..

tp cik somi aku dr couple smpi skang ni da inform awal² xnk aku gemuk,alasan??? xnk aku sakit nnt..nama pun doktor kan aku slalu jer balas org kurus pun gamai jer mati awal, ader jer kna darah tggi sumer...hohoh..payah kan kalu bini loyer ni, keja asik menjawab jer..

camner dgn korg???masalah sgt ker kalu berisi???kalu da totally out-of cutting sbb pregnant tu lain citer la kan???

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers