Teman tapi Mesra~~

Khamis, 30 September 2010

Contest Gaya Si Comel Berhari Raya..

KENGKAWAN!! BabyIbu dan Azzamoro ada buat contest "GAYA SI COMEL BERHARI RAYA.."


akak suker...heheh..akak try jer ni..mintak-mintak melekat~~akk aim adiah Victoria secret tuh..hehehe..

Camner nk join??? walawei~~ korg tgk jer kat bawah ni


Syarat Penyertaan

* Letak banner di sidebar blog/FB anda dengan link ke entri ini DONE

* Link BabyIbu dan Azzamoro dalam bloglist anda DONE

* Membuat entri mengenai contest ini diblog anda atau di wall FaceBook anda DONE

* Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) DONE

* Jika anda mempunyai beberapa orang anak, boleh upload satu (1) gambar untuk setiap anak.

* Sila nyatakan nama si comel dan umurnya DONE

* Pertandingan terhad kepada si kecil berumur 1 hari hingga tidak lebih 4 tahun pada tarikh akhir pertandingan.

* Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke penganjur BabyIbu dan Azzamoro dan juga semua penaja - rujuk di bawah (no link back will be disqualified) DONE

* Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.




MUHAMMAD ALIFF IMRAN B. MOHD. SYAHIRAN

1 THN 6BLN++
gambar ni ms 1st raya lepas balik dari solat raya..imran pinjam sunglasses ummi-fara dia...atokk!! mana duit raya imran...
wahhh gojes kan!!!

NAK TAHU SIAPA PENAJA CONTEST NI..MARVELES BEB!!!!

Senarai Penaja (ikut susunan abjad)

* BabyRuffkins
* Gin & Jacqie
* Myavenue888
* MySuperkids
* SecretBargains
* Tote Boutique
* Tupperwareville
* Weego Bottles
* Victoria's Secret Heaven

Rabu, 29 September 2010

HEPI BUFDAY 2ME!!!!


YESTERDAY~~~ hmm..smlm genap la usia aku yg ke 29..huhuhuh~ makcik still rasa muda remaja gitu yup 28 sept aku dilahirkan ke dunia ni...


kalu arwah mama ada, dia selalu ckp "BERTUAH KO NI!! kono lopuk kang.." err~~ sila guna dialek N9 yer..kerna bunyinyer bukanlah satu pujian, ia adalah satu pelepasan geram bg seorg ibu ketas anknyer yg suker menyakat mamanyer hahaha..serius... kalu dulu ms kecik aku da biasa kena pelempang, cubit,debik,sebat u name it,ranting pokok,rotan, tali pinggang,hanger,getah paip sumer aku da pnah rasa


tp aku xpnah consider mama or abah aku dera aku..bg aku benda tu sumer untuk mendidik aku jadi manusia berguna...in fact pernah arwah mama aku ckp dgn cikgu aku dulu.."CIKGU, CIKGU BUAT LA PAPER KAT DIA CIKGU, JGN PATAH RIUK DAH LA.." punyer la mak aku xkisah kalu aku kna rotan or berdiri ats kusi, or cabut kemuncup 1 padang ms kat skolah..sbb bg arwah mak aku.."KO MMG PATUT KONO PUN"

ehh..naper aku duk citer psl arwah mama ni..

ni kes smlm la~~ imran batuk & sesema agak teruk la...demam on-off,papa dia even doktor still xleh nk decide wat happen kat ank dia..(ekceli laki aku suspect ank aku kna BRONCOLITIS) tp dia still nk rujuk kat spital for 2nd opinion...
so 5am kitorg bergerak ke spital nasib cik somi dokto, so snang la pkai masuk kemana-mana, trus jumper member cik somi yg tgh bertugas ms tu dgn cepat xyah tggu berjam-jam yg best trus dpt katil, xyah tggu GL(guaranty letter) da cik somi aku staff spital tu knal kan...

tp Alhamdulillah..after X-ray & blood result keluar, doktor ckp nothing serius,mmg ada kuman dkat peparu skit tp xperlu warded..as long as ank aku mnum air/susuibu mcm biasa xperlu risau..LEGA~~

ms ni lah aku teringat arwah mama..so far adik-beradik aku xder saper yg pnah warded ms kecik,tp bila imran sakit...sumer org risau sgt..mak mertua aku smpi sanggup nk balik subuh tu gak tuk jg imran..adik-beradik aku jgn ckp la..setiap sejam tanya pasal imran..agaknyer kalu arwah mama aku ada mesti dia pun risau..aku tau mama kalu risau dia xtunjuk sgt..tp dia rujuk terus pada Allah..ms tu ko akan tgk lama mama atas tikar sejadah..pas solat mata mama mesti merah..

KASIH IBU PADA ANAK-ANAKNYER..mahu pun cucunya
Anak-anak aku nnt mcmana lah agaknye aku akan buat..
ishh!! nk sedey-sedey plak..

even smlm kitorg at-1st celebrate my bufday dkat spital..tp cik somi ku tetap xmelupakan tarikh arijadi bini kesayangan intan payung dia ni..as usual..wish-wish la kan~~ pastu dia dok insist aku gi opis(pas kua spital) dia ckp nk tgk parcel dia da smpi ke blum..aku target dia bli transformers dia..so gi la


masuk opis jer staff aku da bising ckp ada adiah ats meja...sekali..


yup!! a bouquet of roses..

ala romantik ler plak kan..eventho dia tau aku bukan suka ros pun,sbb da xder bunga lian kat Ipoh ni tu yg bg gak tu any way cyg..tanx so much..

i loewe u la..huhhuh!!

mlmnyer cik somi ckp mkn lua,kiter celebrate bufday mama..imran pun ckp YEAYYY!!!!!

Tuju mana kitorg?? DAVID'S DINER...aku suka mkn kat situ..western yg sedap & affordable & large portion..da byk kali mkn situ..

so arini plak staff aku tetiba ckp ader parcel tuk aku, sekali aku gi tgk..


errr...cik somi bg adiah laptop..hehehe..aku dpt yg kaler plum tu..wah..BONANZA adiah kali ni...

tipu la kalu aku ckp aku xsuka dpt adiah memahal...sape xsuka kalu org yg kiter sayang bg adiah romantik & dasat-dasat kat kita..
tp kalu bleh aku xnk biasakn cik somi aku bg adiah memahal utk aku..dia ader dgn aku ms harijadi pun aku da cukup bahagia da...sbb aku takut kalu da biasa bg hadiah, nnt nex-nex year kalu tiba special date jer juz hadiah yg ada..tp cik somi xder...mana la tahu kan..org busy..

sedey beb kalu camtu..sedey...

p/s:
tanx tuk sumer kengkawan yg wish bufday dkat FB..heheheh

Jumaat, 24 September 2010

SGM Perak...

Hmm..agak lama aku da x berSGM ni..hmm..masa-masa-masa~~ sama ada masa yg xkna or keadaan yang xmengizinkan..

hmm..harap-harap cik somi xkerja waktu tu..at-least bleh tlg drive n drop us there..kalu mak mertua balik lagi best at-least bleh jg imran..hehehe InsyaAllah...saya datang

jadi kengkawan..anak dara yg bakal berumah tgga yg bercadang nak bb, yang tgh mengandung mcm i ni~~ or ibu yg da ada anak & berniat untuk tmbh ilmu breast-feeding ni..sila-sila hadirkan diri:

Date : 16th October 2010, SATURDAY
Time : 9.00 a.m.Place : Padang Polo, Ipoh, Perak
Refreshment : Bring our pot luck, and any mat

Topic :
1) PREGNANCY PREPARATION TOWARDS EXCLUSIVE BREASTFEEDING

2) BREASTFEEDING AFTER 6 MONTHS... HOW ARE WE GOING TO CONTINUE?

No registration required, no fees applied...it is all free.
Come join us together to build and support our breastfeeding community especially in Perak. You can attend in either session, or even both. We are a family-friendly support gathering, so you can bring whoever you want!!!

We welcome all of them, so do not be shy.
See you there... ini copy-paste dr blog Cikgu Lina

don wory...xkna bayar pun..ADMISSION IS FREE!! xtipu tau masa ni la nk tmbh kawan-kawan..hehehe..

Rabu, 22 September 2010

KELAB 2011 ???



xtau naper..aku rasa seronok sgt..naper???
heheh...~~ bukan sbb aku dapat hadiah or dinaikkan pangkat atau paper pun..tp aku sronok sbb dapat tahu ramai kawan-kawan aku lelagi MBFPC yg aku knal sumer bakal melahirkan anak pada thn 2011..yesss!!! nex year beb!!!

saper jer???hmm..ni yg aku bleh ingat la...aishah aku xsure dia ujung bln ni ker awal thn dpn due hayati hashim(tha) aku doakan bb ko kuat & teguh dlm perut ko sorang lagi si izza.. aku xsure da baper bln dia..tp mmg confirm nex year gak.. , si Nurul pun tgh sarat skang ni..tu agaknyer ujung thn ni kut due dia..baru jer tadi dpt tahu si shira ummi si anas pun preggy gak 1bln...


Saper lagi haaa..kak iqikzana..hehe pun baru dapat tahu dia preggy..tahniah kak, isabelle pun duk preggy gak..vogue ko nyah haaa. si farah pemilik sarakids pun sama gak tgh sarat..


wah..alhamdulillah..lumayan nampaknyer hasil thn ni memasing..hahahahaha~~

aku rasa ramai jer..tp yg bebetul ingat diorg ni..si Nik dgn adam nyer dan Bib dgn hamzah nyer si Azza pun dgn aireyl betul ke aku eja nama anak dia ni?..da kuar da bb diorang..selamat da memasing..

haaa~~~ saper jer lagi nk join club ibu ngandung untuk thn depan ni???heheh~~ memasing org kuat MBFPC...xsangka kan..

rasa beruntung sgt dapat kenal diorg ni..

aku??hehe..skang alhmdulillah da 15minggu da..still belum nmpk lagi gender bb..xper aku tggu nex month check-up..xkisah gurl or boy..tp papa dia da target gu-gurl.. dia ckp dia yg buat so dia tahu la~~ cehhh~~ kerek kan!!!

preggy kali ni lain skit dr yg lepas, bb plak kalu time scan asyik bergerak jer..aktif mcm show-off dpn mama dia la~~ ms imran dulu duk static jer..siap tutup muker lagi..malu

xper..janji mak dgn bb sihat kan...:)

Ahad, 19 September 2010

Help papa..


Rajin ank mama..tlg papa basuh keta..mama watpe?mama xkose nk ngadap keta..haha..

Rabu, 15 September 2010

Selamat Hari Raya Eidulfitri..


Hehe..how's my new look?ni spec umi-fara..dia bg imran pkai 1st ry aritu..
Mane mama n papa?hmm..nnt imran ltak gamba diorg ek..
Arini imran dmam..td imran cucuk 18mths.."mama..atit~~"

Rabu, 8 September 2010

JUST THE WAY YOU ARE

Sok da stat cuti..heheh...dan untuk kesekian kalinyer aku da "beraya" dulu...errrkkk~~alhamdulillah..hahah hantu ko nora aku da muntah kesemua yg aku makan just after aku mkn sahur pagi tadi. cik somi suh jgn poser..so aku kan isteri yg baik..ikut cakap somi..hahaaaha~~~

ingat x entry aku yg lepas "FOR THE REST OF MY LIFE" kononyer mengharapkan cik somi dedicate lagu tu untuk aku..last nite ms aku tdo cik somi sesenyap transfer 1-lagu kat fon aku..so pg td dlm keta aku tanya la aper yg dia upload kat fon aku..dia bg msg suh dgr lagu tu...sekali..huhuhuh..I BAHAGIA YOU...hahaahaha!!!

cik somiku DR.MOHD. SYAHIRAN i lap u so much la...

korang tau ker lagu aper dia bagi kat aku.. cik somi aku ni dia terer lagu omputih jer..yg bebaru kuar kat HiTz Fm tu sumer dia bleh apal kejap jer.. korang pnah dengar lagu ni?? aku xpernah..baru jer dgr pg td..i really fallin' love with his sudden romantic ok~~~~

JUST THE WAY YOU ARE - Bruno Mars

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day
Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Because you're amazing, just the way you are

And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day
Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Because you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are

The way you are, the way you are
Girl you're amazing, just the way you are
When I see your face, there's not a thing that I would change
Because you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are. Yeah

p/s..cik somi...~~ adakah "When u see my face" jer...wat bout my body...huh!!! do my body look ok too??? hehehehehe~~ larfe-larfe

Selasa, 7 September 2010

SELAMAT HARI RAYA!!!

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA BUAT SEMUA SAHABAT, KAWAN,BLOGGER DAN SILENT READER..

Buah pauh di tengah bendang
Jadi dagangan di tengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita


Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdentum-dentam
Riang gembira di Hari Raya


Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami meyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan

Sabtu, 4 September 2010

FOR THE REST OF MY LIFE~~~

koran penah dengar x lagu ni....heheh..so touching..kan best kalu hubby dedicate lagu ni kat kita...huhhuh



For the Rest of My Life Lyrics

By: Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

klik-klik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers